Haber WP8.1 GDR1 Preview Güncellemesi Yayınlandı (24/10/2014)

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Nokia bu hızla haftaya biraz zor tanıtır. Tamam microsoft işini güzel yapıyor çalışıyor adamlar ama nokia çok yavaş hareket eddiyor. Microsoft un bu işe bi el atması lazım.
Anlaşılmayan nokta her güncelleme paketiyle Nokia adında bir ekip çalışmıyor. Cyan güncellemesini hazırlayan ve derleyen ekip farklı Debian Red'i hazırlayan ekip farklı. Hatta şu anda GDR2 için firmware güncellemesi üzerinde bile çalışan ayrı bir ekip var. Ayrıca mantıklı düşününce Lumia 730 ve 830 haftaya Windows Phone 8.1.1 ve Lumia Debian Red yüklü olarak tanıtılacaklar. Aynı Lumia 630/635 ve Lumia 930 tanıtımında Cyan güncellemesinin tanıtıldığı gibi.

• Beğen
Tepkiler: versino2 ve Esendağlı

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Prew aktif olmak zorunda yine sanırım yanlışsam düzeltin

dücane

dücane

Üye
Almanya da sadece t-mobile brandingli lumia 920´ler (Preview for Developer) cyan güncellemesini almaya basladi. Yani ben daha beklemekteyim, insallah bu hafta bizlere de gelir

• Beğen
Tepkiler: Sensation
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Almanya da sadece t-mobile brandingli lumia 920´ler (Preview for Developer) cyan güncellemesini almaya basladi. Yani ben daha beklemekteyim, insallah bu hafta bizlere de gelir
Haydi inşallah

angel_54

Üye
Merhaba arkadaşlar ben bi soru sormak istiyorum belki cvb önceden verilmiştir fakat konu sayfalarca uzadığı için bulamadım sorum şu ben ilk priewiew kullanıcıların danım ve bu zamana kadar sorunsuz güncelleme yaptım nerdeyse haftada bir güncelleme geldi hiç bir problem yaşamadım fakat kafama takılan bir soru var extralar+bilgi kısmında hala BLACK yazmakta bu benim moralimi bozuyor şuan en son sürüm 8.1.14157.200 yüklü canlı dosyalar falan hepsi aktif....
ikinci sorumda şu muzik dinlerken arama geldiğinde kulaklık sadece sol tarafı çalışıyor ardından da aramayı bitirince yine sadece sol kulaklıktan muzik gelmeye devam ediyor sağ taraf iptal oluyor telefonu kapıyorum açıyorum düzeliyor bilgilendirirseniz sevinirim Telefonum L925 32GB
Arkadaşlar bilgisi olan yok mu ?

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Arkadaşlar bilgisi olan yok mu ?
Şu kulaklık olayı çoğu kişi de olan bir sorun sanıyorum ben karşılaşmadım ama daha önce defalarca kez yazıldığını gördüm şu an için bir çözümü yok diye biliyorum güncelleme işine gelince sürüm numarasının en son sürüm olduğundan emin ol. Güncellemeleri falan kontrol et olmazsa Nokia software recovery tool ile en son sürüm yükleyebilirsin.Preview sürüm kullanıyorsan Preview için henüz cyan güncellemesi gelmedi bekleyeceksin

• Beğen
Tepkiler: angel_54

efege

Üye
Hala gelen giden yok :bottom:

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic

efege

Üye
Sıfırlamadan yapmam lazım:|

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bekliyorum ama

Tüm dünya susuyor Gazze Feryat ediyor

dakamon

dakamon

Üye

Bu update1 iyice şaşırdı kendini. Telefon berbat bir stabillikte. Az önce ikinci defa ekran karıncalandı birsuru renkli noktacıklar. Karıncalanır ya bozulunca o tarz bir şey ayrıca bide şöyle bir şey oldu.

emz

emz

Üye

Bu update1 iyice şaşırdı kendini. Telefon berbat bir stabillikte. Az önce ikinci defa ekran karıncalandı birsuru renkli noktacıklar. Karıncalanır ya bozulunca o tarz bir şey ayrıca bide şöyle bir şey oldu.

Abi bu ekran gdr1 den öncede vardı. Taa 8.1 den beri var. Ben daha önce atmıştım hatta. Çözüm yeniden başlatmak. Başka türlü geçmiyor. Hatta bazen soft reset atmadan da geçmiyordu. Yapacak bir şey yok :/

Telgrafla gönderildi. [(L520) - ( İNADINA 512 MB RAM!! --> MS, NOKİA )]

dakamon

dakamon

Üye
Abi bu ekran gdr1 den öncede vardı. Taa 8.1 den beri var. Ben daha önce atmıştım hatta. Çözüm yeniden başlatmak. Başka türlü geçmiyor. Hatta bazen soft reset atmadan da geçmiyordu. Yapacak bir şey yok :/

Telgrafla gönderildi. [(L520) - ( İNADINA 512 MB RAM!! --> MS, NOKİA )]

Hadi bu neysede telefon donuyor ekran da karıncalı hal alıyor sanki ekran bş darbe almışta bozulmuş gibi. Yani böyle giderse flashlıcam oyle gdr1 yukleyecem

saynesim

saynesim

Üye
Mağazada yüklenen uygulamalar yüklendi gözükmüyor kötü olmuş

• Beğen
Tepkiler: emz
Rainesto

Rainesto

Üye
Hadi bu neysede telefon donuyor ekran da karıncalı hal alıyor sanki ekran bş darbe almışta bozulmuş gibi. Yani böyle giderse flashlıcam oyle gdr1 yukleyecem
gdr1 preview kullanırken bendede vardı nsu ile cyan atınca düzeldi

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye

Tek soru = telefonu yazılım yükledikten sonra sıfırlamayı ve hafıza kartını formatlamayı yaptınız mı?

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Sonunda bende 8.1'e kavuştum. Tam izne ayrıldım güncelleme geldi. Köyde wifi filan bulamayınca güncelleme yapamamıştım. Köylerde 2G bile çekmiyor deli oldum zaten. Akşam izinden döndüm. Tabi hemen ilk iş güncellemeyi yüklemek oldu. Akşam bir tane güncelleme yaptım. Ancak şöyle bişey yazıyordu girişte "Bu güncelleme 8.1'e yükseltmenizi kolaylaştıracak". Zaten yol yorgunluğu vardı çarklar dönerken uyumuşum. Sabah baktığımda indirilecek bir güncelleme daha vardı. Onu indirip kurdum. Şuan telefon 8.1'e yükselmiş oldu. Ben ana ekrandaki kenar boşluklarını daha da azaltırlar diye düşünürken sanki kenar boşlukları daha da artmış gibi. Henüz detaylıca inceleme fırsatım yok. Şimdi incelemeye başlayacam. Herkese hayırlı olsun 8.1

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
luckysleven

luckysleven

Üye

Hocam daha oncede soylemistim bu sorunlarin hepsi bendede olustu. Hatta benden baskasinda neden olmuyor diye telefonu satma noktasina kadar gelmistim. bundan sonrada telefonda kendi kendine kapanmalar basladi. Ben ne guncelleme gelirse ust uste kurdum hep hic sifirlama yapmadim temiz kurulum olmadi yani. Gecenlerde en basa donup temiz kurulum yaptim simdi canavar gibi. Yani diyecegim temiz kurulum sart her guncelleme oncesi ve sonrasi sifirlama yapmak lazim. Cunku verilem guncellemeler ufak tefek degil her defasinda sisteme birseyler eklenip kaldiriliyor dogal olarakta telefonlar kafayi yiyor

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Ekstra kolon özelliğini beğendim. En küçük boylar pek kullanışlı değil ama orta boy ve büyük boy kareler gayet şık oldu. Önceden iki tane orta boy kareyi yan yana koyunca ekran bitiyordu. Ama şimdi üç orta boy yada bir orta ve bir büyük boy kareyi yan yana koyabiliyoruz. Daha şık görünüyor ve ölçüler daha orantılı oluyor. Belki de en başta olması gereken buydu. İnsanın gözüne sokar gibi yapılmış koca koca karelerden kurtulmak güzel bişey oldu.

efege

Üye
Ekstra kolon özelliğini beğendim. En küçük boylar pek kullanışlı değil ama orta boy ve büyük boy kareler gayet şık oldu. Önceden iki tane orta boy kareyi yan yana koyunca ekran bitiyordu. Ama şimdi üç orta boy yada bir orta ve bir büyük boy kareyi yan yana koyabiliyoruz. Daha şık görünüyor ve ölçüler daha orantılı oluyor. Belki de en başta olması gereken buydu. İnsanın gözüne sokar gibi yapılmış koca koca karelerden kurtulmak güzel bişey oldu.

Güncellemeden önce Preview muydunuz ?

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Güncellemeden önce Preview muydunuz ?

Yok, normal kullanıcıyım. Preview'den kastınız ne bilmiyorum ama geliştirici hesabım filan yok yani. 8.1 güncellemesini daha bu sabah yükledim.

Üst Alt