Haber WP8.1 GDR1 Preview Güncellemesi Yayınlandı (24/10/2014)

Sponsorlu Bağlantılar

zbahadir

Üye
O kadar bilgiye sahibiz. Onları listelemesi batsın. dan satın alma geçmişinden uygulamaları geri yükleme işini hallediyoruz nasılsa. Uygulama içi yedeği daha önemli. Bazı oyunlara insanlar ciddi anlamda oyun içi satın alma yapıyor. Bir formatla bütün geçmişin silinmesi affedilir bir şey değildir.

Kusura bakma ben bilip bilmediğini bilmiyorum, bilmeyenler için yazdım. :)

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Uygulama verilerinin yedeklenmeme nedeni güvenlik. MS uygulama klasörlerine erişim verseydi uygulamaları kopyalamak veya oyunlara müdahale etmek mümkün olacaktı. Andoid işletim sisteminde root erişimi olduğu için sen oyunda level yapmak için uğraş dur Adroid kullanıcısı oyun kodlarına müdahale ederek bakmışsın level'da tavan yapmış. :)

O nedenle bir oyunun yedeklenmesine MS müsaade etmiyor. Belki ileride biri çıkarda buna bir çare bulursa bizde rahat ederiz.
Bknz: Minion Rush , My Talking Tom.
Bu iki oyunuda sıfırlanmadan sonra geri kurduğumda yedek uyarısı yaptı ve oyuna kaldığım yerden devam ettim.

zbahadir

Üye
Benimde yeğenimin telefonumda oynadığı Subway Surfers oyununun bütün level'lari tamamlanmış dünya kadar özelliği vs uçtu gitti. Oyununun da yedek alma özelliği yokmuş. Bende formattan sonra öğrendim ama içeriği yedek almanın imkanı yokmuş.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
klasörün içindekiler gızukmuyor ne atsan kayboluyor klasörü kaldıramıyorumda

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.
klasör ismini tamamen sildiğinizde değişen bir şey oluyor mu

Burakkkk250

Burakkkk250

Üye
Arkadaşlar arkadaşımda 8.0 yüklü. şimdi prewiev yükleteceğim ona. 8.1 ve gdr1 sorunsuz şekilde yüklenebilir değil mi ?

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Benimde yeğenimin telefonumda oynadığı Subway Surfers oyununun bütün level'lari tamamlanmış dünya kadar özelliği vs uçtu gitti. Oyununun da yedek alma özelliği yokmuş. Bende formattan sonra öğrendim ama içeriği yedek almanın imkanı yokmuş.

Oyuna göre değişiyor galiba o ben buz devrini kurdum ve kaydımı silmek istiyorum yapmadığım şey kalmadı 3 defa sildim 2 defa soft rest yaptım tekrar kurduğum kaldığım yerden başlıyor oyun içinde de kayıt sil diye bir şey de yok, ayar falan koysalar dı iyiydi

Son düzenleme:
sinan430

sinan430

Üye
klasör ismini tamamen sildiğinizde değişen bir şey oluyor mu

Tam 7 kez açıp kapattım tek tek geldi uygulamalar sorun yok yani :D

ozggurr

ozggurr

Üye
Arkadaşlar arkadaşımda 8.0 yüklü. şimdi prewiev yükleteceğim ona. 8.1 ve gdr1 sorunsuz şekilde yüklenebilir değil mi ?
GDR1 yukletme bence 1-2 hafta bekleyin en azindan belki duzeltmeler yapilir. Bu haliyle sarj ve isinma sorunu var telefonumda. Telefonum Lumia 1020 Black

luckysleven

luckysleven

Üye
Benim telefon gece yine kapanmis kendi kendine ve yine ses kisma+power yaparak acabildim neden boyle yapiyor anlamadim gitti.

Arkadaslar yukarida bir soru sormustum hard format ile fabrika ayarlarina geri donmek arasinda ne fark var acaba ? Ve hard formatin tus kombinasyonu nedir ?

luckysleven

luckysleven

Üye

Konuya bakilirsa ikisi arasinda fark yok. Ama bazi yerlerde neden direk hard format tavsiye ediyorlar madem ikisi ayni sey ? : ) Ikisininde telefonda yaptigi islem ayni temizledikleri ayniBu arada dikkat ettim mesela tefondan muzik bolumune girdim ve ana menuye donmek icin ortadaki tusa bastigimda ana ekrana donerken takilarak geciyor. Ms yag gibi kayan sisteme alistirdi bizi simdi ufacik kasmalar goze batiyor : )

• Beğen
Tepkiler: emz ve suyunsesi
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Arkadaşlar mis gibi tatilim bitti ve geri döndüm. :( Ama dün gece GDR1 Pre yükledim :). Klasör sistemi olmuş. :D Çok beğendim. Ekstra sorunları giderilip betadan çıktığında müthiş olacak. :D Ciyak (Cyan) ve Depikli Red (Debian Red) güncellemelerini bekliyorum. Ama sanırım onlardan önce GDR2 nin presine ulaşırız gibi geliyo :D Belki yakın zamanda Cyan geliverir de Debian uzak.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Batarya sorunu yaşayanlar bu testi inceleyin. Windows Phone 8.1 Dev-Preview yükleyerek olanlar da inceleyin ki yükledikten sonra oluşacak olası batarya problemi sorun olmasın.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Görüldüğü gibi Windows Phone 8.1 ve Lumia Cyan güncellemelerinin kararlı sürümü şimdiye kadar ki en iyi batarya süresini veriyor.

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS, OttomaN TigeR, ceza87 ve 2 diğerleri
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Batarya sorunu yaşayanlar bu testi inceleyin. Windows Phone 8.1 Dev-Preview yükleyerek olanlar da inceleyin ki yükledikten sonra oluşacak olası batarya problemi sorun olmasın.

Görüldüğü gibi Windows Phone 8.1 ve Lumia Cyan güncellemelerinin kararlı sürümü şimdiye kadar ki en iyi batarya süresini veriyor.
@papakudioflu , peki birkaç hafta kadar önce 8.1 ve Cyan güncellemelerinin Cyan ile birlikte verilip verilmeyeceği belirsizdi. Bu belirsizlik ortadan kalktı mı? İki güncelleme ayrı ayrı mı, birleşik mi verilecek?

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye

Cyan'ın batarya performansı çok iyi. Ama kalibrasyon şart

serinaga

serinaga

Üye

O halde Ali Kemal şuan için batarya için çok kötü durumdayız :angry:, dün gittiğim yerde 3g çekmiyordu akşama kadar da kurcalamadım %70'lerde idi akşam 21:00 sıralarında, bugün sabah 3g çekiyor, sabah 09:00'da aldım biraz aktif kullandım ve 11:00'de şarj %40 :ah, sanırım 3g olayı şarjın neredeyse tamamını sömürüyor, ben buradan bu sonucu çıkarttım şimdilik ama bakalım biraz daha zaman geçsin durum ne olacak :bilmm

QuaLityDamage

Üye
Artık bu hafta 1320 güncelleme almazsa daşla kıracam çıkardım daşı gene

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
@papakudioflu , peki birkaç hafta kadar önce 8.1 ve Cyan güncellemelerinin Cyan ile birlikte verilip verilmeyeceği belirsizdi. Bu belirsizlik ortadan kalktı mı? İki güncelleme ayrı ayrı mı, birleşik mi verilecek?

Belirsizlik yok. Windows Phone 8.0 kullanıcıları Windows Phone 8.1 ve Lumia Cyan güncellemelerini almaya başladı. Dev-Preview kullanıcıları ise yakında Lumia Cyan güncellemesi alacak b
O halde Ali Kemal şuan için batarya için çok kötü durumdayız :angry:, dün gittiğim yerde 3g çekmiyordu akşama kadar da kurcalamadım %70'lerde idi akşam 21:00 sıralarında, bugün sabah 3g çekiyor, sabah 09:00'da aldım biraz aktif kullandım ve 11:00'de şarj %40 :ah, sanırım 3g olayı şarjın neredeyse tamamını sömürüyor, ben buradan bu sonucu çıkarttım şimdilik ama bakalım biraz daha zaman geçsin durum ne olacak :bilmm

Optimizasyonu ve Firmware güncellemesi ne kadar önemli olduğu bu testte ortaya çıkıyor. Kararlı sürümün batarya performansına bakarsanız Windows Phone 8.0'dan daha iyi olduğu görülüyor.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Belirsizlik yok. Windows Phone 8.0 kullanıcıları Windows Phone 8.1 ve Lumia Cyan güncellemelerini almaya başladı. Dev-Preview kullanıcıları ise yakında Lumia Cyan güncellemesi alacak b

Optimizasyonu ve Firmware güncellemesi ne kadar önemli olduğu bu testte ortaya çıkıyor. Kararlı sürümün batarya performansına bakarsanız Windows Phone 8.0'dan daha iyi olduğu görülüyor.
Hocam gaza getirdiniz sadece cyana dönmek istiyorum. Recovery tool yine Windows Phone 8 e mi atar beni?

Üst Alt