papakudioflu
Emekli Yönetici
-
Konu Sahibi
-
hayırlı olsun . Ali abi bişey sorcam konu ile pek alakası yok ama . Tüm lumia serisinin Türkiyede yaklaşık fiyatları ne olacak . Birde nasıl hesplıyorsun . Teşekkürler
hayırlı olsun . Ali abi bişey sorcam konu ile pek alakası yok ama . Tüm lumia serisinin Türkiyede yaklaşık fiyatları ne olacak . Birde nasıl hesplıyorsun . Teşekkürler
ali abi burda degil galiba hünkarım
bilgilendirmen için teşekkürler abiburadayım geldim fiyat için net şu kadar olucak diyemeyiz ama nokia yı örnek alırsak model lansmanlarında çıkış fiyatı açıklıyor o fiyat avrupadaki ortalama satış fiyatı yani kullanıcının alacagı fiyat fakat bu avrupadaki her ülke için geçerli degil bazı ülkelerde vergi bizden bile yüksek işte o fiyat üzerinden %20gümrük vergisi ve %18kdv eklenir ayrıca cihazda fm verici varsa %5daha ek vergi alınır toplamda maksimum %43 vergilendirilir buraya kadar herşey normal. Fakat bizim hesaplarken baz aldıgımız fiyat perakende satış fiyatı ama devletin vergiye matrah aldıgı fiyat distribütöre fabrika tarafından fatura edilen fiyattır. O yüzden bizim bu fiyatı bilme şansımız olmadıgı için net bir hesaplama yapamayız. Bugüne kadar yurtdışı fiyat üzerinden yaptıgımız hesapların hepsinin altında satışa sunulmuştur bu cihazlar o yüzden diyorum ki lumia900 480€avrupa fiyatı üzerinden hesaplayınca 1615tl nin altında bir fiyatla çıkacaktır
bende gördüm cihaz adamın elinde yok siparişle 7-10günde elinizde diyor on gün bekleyen biraz daha bekler piyasa zebil gibi lumia kaynıyacak 1300-1500 arası alırsınsahibinden.com da bugun lumia 900 u gordum; gormez olaydim1950 fiyat bicmis firsatci arkadas. Once bu arkadasa repartuarimdaki en guzel sozleri icimden bi saydirdim sonra moralim bozuldu kapattim tarayicimi. Insallah dogubank piyasasina da boyle ucuk bir fiyattan girmez
bende gördüm cihaz adamın elinde yok siparişle 7-10günde elinizde diyor on gün bekleyen biraz daha bekler piyasa zebil gibi lumia kaynıyacak 1300-1500 arası alırsın
şevkini kırmak istemem ama sgs3 yalan oldu böyle bir iddia dolaşıyor ortalıkta yani bu güne kadar anlatılanların çogu duman olabilirhocam gonlumde yatan aslan lumia 900 de su gs3 u de bir gorup kiyaslayim ikisinden birini alacagim
şevkini kırmak istemem ama sgs3 yalan oldu böyle bir iddia dolaşıyor ortalıkta yani bu güne kadar anlatılanların çogu duman olabilir
nokia türkiye resmi satışa başlayınca yurtdışı kayıtlı cihazlar acayip uczlar merak etmeabi lumia900 1300 ü görsün havada alırım direk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?