Öneri WP neden bu kadar özensiz bir sistem?

Sponsorlu Bağlantılar

R.A.M

R.A.M

Üye
Adam haklı beyler dağılın

• Beğen
Tepkiler: skynet ve Aybin.Kilic

blackss

Üye
Bence de HAKLI lumia 1520 aldım bir Hevesle arkadaş bir gün zor dayandım.!!

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bunlar Yazılımsal SŞeyler Sen Burada Bas Bas Bağiriyosun Ama Ayrıca Klasörleme Vsde Geldi Dahada Gelecek Çok Şey Var O Ayrı Davada Arayüzden Şikayetciiii Olacaktın Madem Neden Deneyerek Almadın Cihazi?

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
Serhan

Serhan

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Dexter Morgan, wpfurkan, kahraman333333 ve 1 kişi daha
UpOneTR

UpOneTR

Üye
Hey maşallah 1 den sonrasını okumayı gözüm yemedi :)
Wp pişmanlıktır.
Wp sadece nokianın kamerası için alınır bkz: L1020 onun haricinde çok gereksiz iğrenç berbat vasat hantal bi sistem :) en kısa zamanda bende kurtulacağım alacaklara tavsiye düşünmeyin bile :(

Rainesto

Rainesto

Üye
Bence iostan sonraki en iyi işletim sistemi hiç Bi sorunu yok ben ses kontrollerini seviyorum tile bu sistemin en göz söze çarpan şeyi almadan önce dikkat edebilirdin

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, BelaMonte ve Rock Ve Roll

blackss

Üye
Sakin olun gençler Çoktan verdim

kahraman333333

kahraman333333

Üye
android yada ios alsaydın zorla tutan yok

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Tile'ler hala düzgün çalışmıyor:

Live tilelerin arada bir arkalı önlü dönmekten başka bir işe yaradığı yok. Ve ben bu dönme işlemini hiç sevmedim. Gereksiz yere dönüp duruyor ve asıl görmek istediğim şeyi görebilmek için beni 4-5 saniye bekletiyor. Örnek; hava durumu tileleri vb. Diyelimki şuan hava durumuna bakıcam. Telefonu açıyorum ve o an tile arka tarafı dönmüş bir haftalık hava durumunu gösteriyor. Ama anlık durumu görmek için tilenin ön yüzünü çevirmesini beklemek zorundayım. Yani hiçbir müdahale yapamadan 3-4 saniye bekliyorum öyle. Daha adam gibi tile üzerinden bilgi veren uygulama yok. İki gün önce haber uygulamasının tilesini ana ekrana koydum ama iki gündür tile üzerinde aynı haber var. Demekki ülkede ve dünyada hiç önemli gelişme olmuyor! Live tileler aslında hiç de live değiller. Ölü gibiler. Buton görevi dışında bir işe yaramıyorlar.
Öncelikle tileların düzgün çalışmaması gibi bir sorun var olduğunu sanmıyorum 2 gün aynı haber görülüyorsa ya uygulamada ya da ayarlarda sorun vardır kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz ama tilelar daha fonksiyonel olabilirdi buna katılıyorum

2- Radyo ve ses kontrollerinin saçmalığı:

Biliyorsunuz kilit ekranı kapalıyken ses tuşuna basınça üstte durum çubuğu çıkıyor ve eğer o an müzik çalar yada radyo açıksa oradan ileri geri butonlarıyla kanal yada şarkı değiştirebiliyorsunuz. Mesela radyo dinlerken durum çubuğundaki butonlarla kanal arıyorum. Diyelimki bir tane kanalda çalan müzik ilgimi çekti duruyorum. 3-5 saniye çalan müziği dinliyorum yada konuşan her kimse onu dinliyorum. Beğenmedim ve kanal aramaya devam edicem. Tam elimi kanal değiştirme butonuna götürecekken durum çubuğu yukarı kaçıyor. Tekrardan yandaki ses tuşuna basıp çubuğun çıkmasını salıyorum. Bu sürekli böyle devam ediyor. Eziyetten başka bişey değil. Aynı şey oyun oynarken yada video izlerken de geçerli. O anda ses açmak yada kısmak için tuşa bastığınızda yukarda ince çubuk çıkıyor. O an uygulama kullandığımız için uygulama sesi açılıyor veya kısılıyor. Diyelimki siz telefonun sesini de kısmayı istediniz. Çıkan çubuktan sağ üst köşedeki > işaretine basıp durum çubuğunu aşağı doğru genişletmeniz ve ses ayarlarına ulaşmanız gerekiyor. Ses açma kısma ile işiniz bittiğinde ya ekranın yarısına kadar gelen durum çubuğunun kendiliğinden kaybolmasını bekleyeceksiniz ya da telefonun kendi geri tuşuna basarak durum çubuğunun geri gitmesini sağlayacaksınız. Kendiliğinden gitmesini beklemek her zaman uygun olmuyor çünkü altta ya oyun ya da video devam ediyor. Bir an önce ekranın yarısını kapatan durum çubuğu gitsin diye geri tuşuna basmayı düşündüğünüzde eğer biraz geç kalmışsanız bu sefer yanlışlıkla oyunun ya da izlediğiniz videonun kapanmasına sebep oluyorsunuz. Yani o sırada durum çubuğu kendiliğinden mi kaybolacak yoksa geri tuşuna mı basacaksınız bunu çok iyi düşünüp anında vakit geçirmeden hamlenizi yapmanız gerekiyor. Böyle bir eziyet işte. Telefonu sessize alma olayını nasıl zorlaştırabiliriz diye baya düşünmüş olmalılar. Telefon eldeyken ses tuşuna basıyorsun ve sessize almak için baş parmakla üst köşede ve en soldaki zil ikonuna tıklıyorsun. O ikonu sağ köşeye almayı hadi uygun bulmadınız solaklar olabilir diyer. Ee peki ortaya almayı da mı düşünemediniz? Herkes rahatça ulaşsın diye. Ya hep yarım yamalak mı olacak böyle?
burada sistemsel bir sorun olduğunu sanmıyorum bu tamamen kullanıcının alışkanlıklarıyla ilgili bence ses tuşuna bastığımızda gelen kısayol çubuğu gayet kullanışlı, açıkçası ben sorun yaşamıyorum tek yapmanız gereken çubuğun gittiği süreye kendinizi ayarlamak ki buna alışmak çok zor olmasa gerek ben bu özelliği çok kullanıyorum ve mesela asphalt 8 oynarken oyunu durdurmadan (online) müziğimi değiştirip hemen geri tuşuyla çubuğu gizliyorum kararsız kalırsam zaten birazdan gider diye düşünüp bekliyorum, sessize alma olayına zaten cevap verilmiş tek yapmanız gereken ses kısma tuşuna basılı durmak (en fazla 3-4sn sürer) bence hiçte zor bi İş değil

3- Şarj gösterge ikonu:

Telefon şarjdayken biliyorsunuz batarya ikonu üzerinde fiş ikonu yanıp sönüyor. O yanıp sönme aralığını o kadar uzun tutmuşlarki insan normalde telefon şarjdayken "ya şarj oluyormu bu telefon" diye eline alır gözüyle temas eder "haa tamam şarj oluyor" der. Ama bizde öyle mi? Telefonu alıyoruz 2-3 saniye batarya ikonuna bakıyoruz üzerinde fiş işareti görünecek de şarj olduğundan emin olucaz. Diğerleri başlarını göz atar biz telefona gözümüzü diker bekleriz!
telefonu fişe taktıysanız zaten şarj oluyordur bunda bu kadar takılacak bir durum yok bence ayrıca takınca zaten ses geliyor buradan da anlayabilirsiniz açıkçası ben de fark etmiştim geç olduğunu ama takılmadım

4- Ayarlar menüsündeki karmaşıklık:

İnsan şunları bir kategorilendirmez mi? Biz "klasörleme" kavramını Windows ile öğrendik. Benzer şeyler kolay bulunsun diye aynı klasöre konulur. Bunu bize öğreten Microsoft'un bizdeki ayarları böyle ortalığa karmakarışık saçmasına akıl erdiremiyorum. Bazen yerli ya da yabancı inceleme videoları izliyorum. Orda bile adam aradığı ayar menüsünü bulmak için baya bi yukarı aşağı yapıyor. Bunu düzenlemek çok mu zor?

yine güzel bir konuya değinilmiş bu olayın gdr 2' di sanırım düzeltilmesi bekleniyor yani ayarlar menüsüne bi düzenleme yapılacak bundan ben de rahatsızım

5- Sürekli yana kaydırmak zorundamıyız:

Bir uygulama açıldığında onun uygulama olduğunu gösteren bir çerçevesi bir ana hattı vardır. Ve her şey o çerçeve içindedir. Bizim uygulamalar bir garip. Uygulamayı açtıktan sonra sürekli yanlara kaydırıyoruz ya da geri tuşuyla bişeyler yapıyoruz. Geri gideyim derken bazen yanlışlıkla kapatıyoruz. Müzik uygulamamız neredeyse her seferinde farklı bir pencerede açılıyor. Bazen son çalınan şarkı listesi açılıyor bazen müzik çalar bölümü açılıyor bazen şarkılar-albümler-tarzlar.. bölümü açılıyor. Bilgisayarda winampı yada medya playeri açınca göreceğimiz şey her zaman aynıdır. Hep aynı skin açılır ve ne yapacaksak onun içinde yaparız. Butonları görürüz. Ne yapacağımızı, neye tıklarsak ne olacağını biliriz. Ama telde olmaz tabiki bu. İllaki sürekli yana kaydırıp sırayla ekran geçmek lazım! İlk ekrana yeniden gitmek için ne kadar sağa yada sola kaydırmışsak o kadar tersi yönde kaydırmamız lazım. Geri tuşuyla uygulamanın ana ekranına gideceğini sanırsan ya uygulamayı kapatırsın ya alta alırsın ya da gerçekten de aradığın ekrana gidersin. %33 şansın var. Artık şansına ne gelirse!
bundan neden şikayetçisiniz anlamdım aslında yana kaydırma özelliği çok güzel düşünülmüş bence en azından diğerlerinden bir farkı var sizin asıl sorununuz yana kaydırmakla değil müzik uygulaması ile ilgili sanırım bence müzik uygulamasının çok basit bir ara yüzü ve çok saçma bir kodlaması var o yüzden onu kullanmak yerine mix radio kullanıyorum size de tavsiye ederim Nokia bu işi Microsoft tan daha iyi yapmış
6- Alta alınan uygulamalardaki düzensizlik:

Bir uygulamayı alta alırsın o anda hemen çalışmayı durdurur ve sen fark etmezsin. Başka bir uygulamayı ise çıkayım diyerek alta alırsın yada geri tuşuyla çıktığını sanırsın ama günlerce altta öylece kalır. Sen bir uygulama içinde geri geri yaparken pat diye o an altta bekleyen başka bir uygulamaya geçmiş olduğunu görebilirsin. Yani isteğinin dışında bir çok durumla karşılaşabilirsin.
bazı uygulamalar Windows tuşuna basıp ana ekrana geçtiğinizde kapatılabilir eğer 512 mb ramli bir cihaz kullanıyorsanız bu durumla daha çok karşılaşırsınız, son güncellemelerden biri ile eklenen bir ÖZELLİK olan uygulamanın askıda kalması olayı eğer geri tuşu ile uygulamadan çıkarsanız karşılaşacağınız bir durumdur

7- Animasyonlarla gizlenmiş hantallık:

Çok stabiliz çok hızlıyız sözlerine de inanmıyorum artık. İkonuna bastığımda şak diye açılan uygulama görmedim daha. Ya sürdürülüyor.. yazısı ya da siyah ekran beklemesi ya da karoların geçişiyle gizlenmiş bir yavaşlık.
açıkçası karoların geçişi beni rahatsız etmiyor efektler güzel olduğu için ona takılmıyorum ama son zamanlarda artan sürdürülüyor olayı gerçekten gıcık bir durum siyah ekran beklemesinin çok uzun olduğunu sanmıyorum hatta karşılaştığım uygulama sayısı çok az

:)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve sfgnrl
Luck Star

Luck Star

Üye
Android candir gerisi heyecan. Umarim sorunlarinizi dinleyen birileri olur şahsen biz ne istersek androidde bir sonraki surumde onu getiriyorlar. Kullaniciyi dinliyorlar. Benim anlamadigim burda boyle sikayetcisiniz sistemden. Sonra cep telefonu genel konusunda tartisma cikinca androide laf atiyorsunuz :(

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Gençler öncelikle hiç medeni bir tartışma değil yaptığınız. Arkadaşımız fikirlerini anlatmak istemiş ve oturup uzun uzun yazmış. Bu fikirlere katılmıyorsanız yapmanız gereken almasaydın o zaman ya da Sat başka telefon al demek değil, size yanlış gelen noktaların doğrularını anlatmak olmalı.

Misal ben bir iki noktaya değineyim:

Öncelikle hantal sistem ve bunu Tile efekti ile gizlemeye çalışmışlar denmiş. Düz mantıkla bile bu iddia sığ kalıyor. Zira efektler zaten sisteme ek yük getirir. Misal bir oyun oynarken bile efekt ayarlarını kıstığınızda daha performanslı oynarsınız.

Bir başka konu ise arayüzüne işlevselliği üzerine söylenenler. Androidde bu özellik şöyle, iosta orası böyle bunda da onlar gibi olsa mantığı Windows Phone platformunun varlığına aykırı. Onlarda olan kullanıcı deneyimini istiyorsanız Windows Phone almakla hata yapmışsınız demektir. Zira Windows Phone platformu alışılmışın dışındaki ara yüzü sayesinde fark yaratıyor.

Tarayıcının sayfaları yeniden yüklemesi konusu da geçmişken şunu söyleyeyim, elimde Xperia Z1 var şu anda. Chrome Browserda iki sekme açık ve geçiş yaptığımda bu da bazen sayfayı yeniden yüklüyor. Şimdi bu Android'in sorunu mu yoksa QSD 800 ve 2 GB Ram kullanan Xperia Z1'den mi kaynaklanıyor. Elimde Lumia 925 var geçen yıl çıkmıştı. Preview Update 1 yüklü. Wifi ile bağlıyken sayfaları yeniden yüklemiyor ama mobil veri kullanıyorsa nadiren de olsa yüklüyor. Bunun nedeni pil ve veri tasarrufu. İnternet bağlantınızı kapatın o sayfa yine de yüklenir çünkü sayfayı net kullanarak değil ön bellekten geri yüklüyor.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, Dexter Morgan, emz ve 6 diğerleri
Luck Star

Luck Star

Üye
Gençler öncelikle hiç medeni bir tartışma değil yaptığınız. Arkadaşımız fikirlerini anlatmak istemiş ve oturup uzun uzun yazmış. Bu fikirlere katılmıyorsanız yapmanız gereken almasaydın o zaman ya da Sat başka telefon al demek değil, size yanlış gelen noktaların doğrularını anlatmak olmalı.

Misal ben bir iki noktaya değineyim:

Öncelikle hantal sistem ve bunu Tile efekti ile gizlemeye çalışmışlar denmiş. Düz mantıkla bile bu iddia sığ kalıyor. Zira efektler zaten sisteme ek yük getirir. Misal bir oyun oynarken bile efekt ayarlarını kıstığınızda daha performanslı oynarsınız.

Bir başka konu ise arayüzüne işlevselliği üzerine söylenenler. Androidde bu özellik şöyle, iosta orası böyle bunda da onlar gibi olsa mantığı Windows Phone platformunun varlığına aykırı. Onlarda olan kullanıcı deneyimini istiyorsanız Windows Phone almakla hata yapmışsınız demektir. Zira Windows Phone platformu alışılmışın dışındaki ara yüzü sayesinde fark yaratıyor.

Tarayıcının sayfaları yeniden yüklemesi konusu da geçmişken şunu söyleyeyim, elimde Xperia Z1 var şu anda. Chrome Browserda iki sekme açık ve geçiş yaptığımda bu da bazen sayfayı yeniden yüklüyor. Şimdi bu Android'in sorunu mu yoksa QSD 800 ve 2 GB Ram kullanan Xperia Z1'den mi kaynaklanıyor. Elimde Lumia 925 var geçen yıl çıkmıştı. Preview Update 1 yüklü. Wifi ile bağlıyken sayfaları yeniden yüklemiyor ama mobil veri kullanıyorsa nadiren de olsa yüklüyor. Bunun nedeni pil ve veri tasarrufu. İnternet bağlantınızı kapatın o sayfa yine de yüklenir çünkü sayfayı net kullanarak değil ön bellekten geri yüklüyor.
Kesinlikle haklisin . kafana silah mi dayadi almasaydin demek cozum degil olaylara bu tip yaklasmak yanlis.

Emre

Üye
Bu Microsoft Deneyimi :)

Sucrofe

Sucrofe

Üye
WP'nin gerçekten bir sistem olması için daha çok yolu var.

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Ben tamam uzun süre kullanıp beğenmeyeni anlarımda şu bir gün bile dayanamadım muhabbetini hala anlayabilmiş değilim. Yahu o kadar beğenmediyseniz sorun maalesef telefonda değil sizde. O kadar para verip telefon alıyorsunuz önceden hiç mi incelemiyorsunuz ya. Bir günde o kadar sıkılacak bir durum varsa bunu bir mağazada 10 dakka telefonu inceleyince de bile bilirsiniz.
Bu sadece Wp için değil bütün herşey için geçerli.
Bu millet bu kadar parayı nerden buluyor hala anlamış değilim. Millet dışarda geçim sıkıntısı çekiyor burda 2000 liralık telefonları incelemeden alıyorsunuz. Tabiki gerçekten de alıyorsanız alana parası olana lafım yok helal olsun kullansınlar hakları ama bu forumların yaş ortalaması çok düşük ve gerçekten çoğunun öyle telefonlar aldığına inanmıyorum. Sadece bir sistem yada markayı kötülemek için forumdaki samimi üyelerin sinirlerini bozuyorlar.
Bu yazdıklarımı üstüne gerçekten alıp satan ve samimi olan üyeler alınmasınlar.

• Beğen
Tepkiler: Basteryus ve skynet
braayn

braayn

Üye
Biz Türk Milleti olarak çok heyecanlı,sabırsız ve bir o kadar çabuk gaza geliyoruz wp 10 la istenilen herşey olsa yine wp 10 gdr1 neden geçikti ne oldu böyle telefon olmaz olsun vs vs şimdi bir arkadaş ben 925 kullanıyorum telefon kasıyor donuyor yanıyor patlıyor derken bir diğer 925 kullanıcısı bende sorun yok herşey normal diyip geçiyor.
Sizce burda neden aynı donanıma sahip iki cihazdan biri alengirli çalışırken diğeri düzgün çalışıyor ?
Çünkü biri beta kullanırken diğeri belki beta kullanmıyor.Biri sistemi daha verimli nasıl kullanırım derken diğeri arka planda bir dünya şey açarken oyun oynamaya çalışıp sistemi kendi yoruyor hemde bunları yaparken beta bir sistem kullanıyor.Bu örnek aslında win 7 işletim sistemini düzgün kullanıp yıllardır sistem kurmayan bir kullanıcı ile sürekli program ve oyun kurup kaldıran bir kullanıcının Windows u çökmesi ile doğru orantılıdır.Lumia 1520 cyanı full kullandığımda sorun yoktu şimdi beta gdr 1 kurulu ve bazı buglar var bu buglarda tamamen beta kullandığımdan buda benim tercihim

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, csll ve Esendağlı
luckysleven

luckysleven

Üye
Efektler hantalligi soyle kapatiyor, normalde baska bir ekrana takilmadan geciyor evet ama dikkat edilmesi gereken nokta o gecisler sirasinda kareler ekrandan yavas kayboluyor biz takilmadan kasmadan kaybolduklarini gordugumuz icin bize sistem hizli geliyor ve dogal olarak o karelerin ekrandan yavas gidisi ekran gecislerine zaman kazandiriyor . Bunu zaten kiyaslamasini yaptigim ip5 in sahibi bile ilk goruste soyleyebildi : )
Bunlar disinda ben sadece uygulama konusunda wp nin gerekli destegi alamadigina inaniyorum. Oyle komik mortal kombatla calismayan araba yarisiyla yada replika uygulamalarla olmuyor herzaman

Rainesto

Rainesto

Üye
Ya şu konuya yorum atıp üstlere çıkardığınıza değmez

dakamon

dakamon

Üye
Gerek gönül verenler gerek admin moderatörler olumlu yanlarını ortaya koyuyorlar sistemin, fakat bence hala daha geride wp fonksiyonellikte. Bunu kesinlikle kabul etmemiz lazım. Herkes bu sistemi alırken arayüzüne vurularak aldı diye düşünüyorum ben. 512 mb ramine vurulmadınız herhalde :) Arayüzde bir yere kadar. Gelişmeler oluyor sistem her geçen gün gelişim gösteriyor ama yeterli değil. Şöyle diyorduk işte android ios çıktığında böylelermiydi bizim sistem ilk çıktığında onların ilk çıktığı zamankinden daha gelişmişti falan derdik ama bu da kendimizi kandırmaktı. 2 senelik deneyimim gösteriyorki MS nin çok ama çok çalışması lazım. Bazı şeylerde de artık patent bahane edilmemeli bir kaç kilit özellik içinde patent öde be adam :) Bu hızla giderse daha bir 2 sene geçerki android e yetişebilsin. Buda kesin değil tabiki. Bunların ışığında bana hala niye duruyorsun sistemde diyenler vardır dediğim gibi arayüzünü seviyorum sistemin. MS ninde artık hardcore oyuncu olması lazım bu pazarda. Gelecek mobilde diye düşünüyorum. win10 ile göreceğiz bakalım neler olacak. Ağzımıza bi kaşık bal çalarlarsa insanlar allah allah deyip kaçacaklar sistemden :) İşlevsellik ve fonksiyonellik üzerine gitmeleri lazım. Tek sıkıntı bu. Yemişim arka plana resim koymayı :) Siyah yada beyaz arka plan gayette iyi yakışıyor :) nacizane görüşlerim böyle

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı

Üst Alt