Ben bu cevabı geçen gün yazacaktım ama sitede dns sorunu vardı uğraşmadım şimdi yollayım dedim..
Şimdi arkadaşlar aplee ve kalite konusuna bazı arkadaşlar takmı olayı şöyle anlatalım ozaman şimdi siz her nekadar pahalı ürün kalitelidir mantığı yürütüyor olsanızda bu artık günümüzde o işlevi görmüyor neden?
Örnek :
Apple Macbook Pro Retina Intel Core i7 2.4GHz 8GB 256 GB SSD 15.4 bir cihaz ele alalım..
ekran kartı gt650m 1 gb 3 mb l3 cache ddr 3 8 gb ram
Fiyatı : 5.773 tl
Birde şuna bakalım :
HP Envy dv7-7300et Intel Core i7 3630QM 2.4GHz 16GB 2TB 17.3
6 Mb l3 cache 17 inc full hd led gt650m 2gb ekran kartı ddr3 16 gb ram 2tb hdd blueray yazıcı
Fiyatı : 3460 tl
Şimdi soralım Hangisi kaliteli? gerek performans gerek yapı gerek iş bakımından?
sanırım cevap hp için verilir.. yani en pahalı neymiş en kaliteli değilmiş..
bundan yola çıktığımızda şahsen kendi adıma ben laptop sevmediğimide var saydım şunu yapıyorum Aple'nin sözde kalitesine istinaden.. o Fiyatın altına En Süper sistemi toplayalım..
CPU:
AMD FX-8350 4.0 GHz, 16 MB, AM3, 8 Çekirdekli BOX İşlemci
206 $ ( 417,97 TL)
Sepete Ekle
ANAKART:
GIGABYTE 990FXA-UD5, AMD 990FX, DDR3, 5X PCIExp, Socket 938 AM3+, CrossFireX & SLI
169 $ ( 342,90 TL)
Sepete Ekle
BELLEK - RAM:
GSKILL RipjawsX 32GB (4x8GB) DDR3-1600Mhz CL9 DUAL (9-9-9) 1.5V F3-1600C9Q-32GXM
309 $ ( 626,96 TL)
Sepete Ekle
HARD DISK:
SEAGATE 2 TB HDD SATA III 64 MB 7200 rpm ST2000VX000
112 $ ( 227,25 TL)
Sepete Ekle
EKRAN KARTI:
GIGABYTE GTX 770 WindForce 3x OC, 4GB, PCIExp Ekran Kartı, GDDR5, 256 bit, 1137/7012 Mhz (GV-N770OC-4GD)
Fiyatı : 3.339 tl cik..
Şimdi soralım Hangisi Kalite?
cevap belli.. yani yine en pahalısı En iyisi olmuyormuş..
Kısa öz arkadaşlar İos ilk Çıktığında Ne idi? bir ona bakıyoruz.. kaç yıl geçmiş ve bu yere gelmiş uygulamaları çoğalmış oturmuş ona bakıyoruz sonra Android İlk nezaman Çıkmış Android gerçekte Hangi versiyondan sonra Android olmuş ona bakıyoruz ve Uygulamaları Çoğalmış oturmaya yüz tutmuş? ve Windows Phone Ne zaman Çıkmış ne derece ilerlemiş ona bakıyoruz..
evet İos Hatasızmıydı? asla hatasız olmadı Uygulaması bundan 4 yıl evel Çokmuydu? hayır O kadarda abartılı değildi... Oturdumu? bana göre hala çok eksikleri var..
Android neydi ne oldu? android v3 e kadar bildiğimiz symbian türü gibi fazla gelişmemiş birşeydi Uygulamalarıda o kadar abartılı değildi v3 den sonra ne oldu uygulamaları fazlalaştı sistem daha stabilolmaya başladı yamalar yamalar yamalar bu seviyeye geldi.. Oturdumu? Android için son 2 yıl sonrası yok.. helede samsung un androidli cihaz pazarının lideri ve en çok cihaz sunan firması olduğunu ve nokia + intell ortaklığı ile geliştirdiği Mengoyu biraz daha geliştirip adını Tizi Os ilan edip yavaş yavaş elini ve cihazlarını Android den çekeceğinide göz önüne alırsak android için sonun başlangıcı..
Gelelim wp Cephesine Wp aslına eski bir işletim sistemi gerçekte Windows Mobile iken radikal bir değişiklik ile bir anda sistem tamamen Windows Phone oldu bakınız sistem tamamen diyorum az çok bu cepheyi takip edenler bilirlerki ha sıfırdan işletim sistemi yazmışsın ha Kerneli derlemişsin birşey farketmez Windows Mobile yeni teknolojileri karşılamadığı için kernel değişti ilk adımı wp 7 ile başladı Windows mobile ile günümüzdeki vista windows 7 windows 8 ve server türevleri çakışmalara yol açtı kernelleri farklı olduğu için yani windows 7 de çalışan bir uygulama Windows mobile ile sorunlar yaşattı kerneller farklı olduğundan radikal bir kararla wp 7 ye geçilip eski kernelden kurtuldular buda yeni bir işletim sistemi oldu geçmişi uzun değil ama şu bir gerçek Windows'un yıllardır bu sektörde olmasının büyük payı ile windows phone 7 neredeyse yüzde 80 hatasız geldi sonrasında wp7.1 7.2 gibi güncellemelerle sistem stabilleşti malum ilk wp7 li cihaz Lumia 900 idi ve 900 ler işlemcileri yüzünden wp8 e geçmedi hadi siz deyin 4 yıllık geçmiş başkası desin 5 diğerleri hatalar ile boğuşurken wp bunlarla boğuşmadı wp8 ler neredeyse yüzde 90 hatasız geldi yine donanım oranında belki 4 çekirdek seviyesine çıkamadı ama şu bir gerçek piyasadaki çoğu 4 çekirdekli cihazla neredeyse aynı performansta ve onlardan daha seri daha hızlı çalışmayı başarırken çok az ram ile çok az cpu ile çok işleri yaptı ve en büyük avantajı bir windows 7 yada windows 7 pc işletim sistemindeki bir yazılımı oyunu çevirebilme yani mobil versiyona dönüştürme olayı oldu buda win7 win8 ve üzerindeki kernel ile wp7 wp8 ve üzeri tüm versiyonlardaki uyumun ve kernelin yüzde yüz olması idi yani aslında cebinizdeki işletim sistemi bire bir pcdekinin mobili ve şu yukarıdaki çoğu sistemden stabil çalışmakta ve adamlar bunu yıllarca uğraşmakla değil bakın neredeyse hatasız başarmakta tabiki burada nokia firmasının uzmanlığınıda hesaba katmak lazım her firma yüzde 80 performas ile sıfır bir işletim sistemini çok iyi stabil ve donanım uyumu ile çalıştıramaz.. anlayana.. bakın 2 yada 3 yıl içinde piyasada aple sadece eskiden olduğu gibi kendi stabil müşterilerine hitap eder ve pastanın yine büyük bölümü windowsta olur androide gelirsek onun yerini alacak Tizi os Joly ve En büyükleri Ubuntu Mobile olduğunu düşünürsek ki en tehlikeli rakipi Ubuntu os bilindiği gibi Tüm Android tabanlı oyunları ve uygulamaları çalıştıracak olması bu işte fişi çeker...