WP 8 vs Apple

Sponsorlu Bağlantılar

sekajmer

sekajmer

Üye
bunlar saymakla bitmezki hangisinden başlıyım ama en önemli neden apple telefon piyasasında altın değerinde değerinden hiç bir şey kaydetmiyor günümüz teknolojisinde her geçen gün yeni cihaz çıkıyor alırsın 1500 4s 2 ay sonrasında 1300 1 sene sonrasında en kötü ihtimalle 1100 tl değeri var kaybın 400 tl alırsın lumia 820 yi 1000 tlye 2 ay sonra en iyi ederi 500 tl bir sene sonra elinde kalır 300 tl ye müşteri bulamazsın
bu söylediğiniz çok saçma 820 in

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu mesaji kimse gormemiş sanirim.

şöyle bi seçenek var annemde lumnia 820 var onu mu kullansam yoksa 4s ikinci el mi alsam diye sorsam daha mantıklı olurdu sanırım

Bence bir kac gun lumia820'yi deneyin. Memnun kalirsaniz devam edin kalmazsaniz kesinlikle ikinci el "iphone" onermem.

sekajmer

sekajmer

Üye
4s 3.5 inç
l820 4.3inç
Ayrıca neredeyse kalınlıkları ve ağırlıkları yakın
4s ios 7 güncellemesi alacak .
l820 hem değişik herkesle aynı değil.
Windows Phone çok stabil ve değişik bence l820 almalısın
4s donanım düşük hem de pahalı bence para israfı o paraya lumia 925 alırsın.
Heleki Apple'ın son yaptığı şeyi düşünürsek , 820 al:oke:her zaman yakınlarıma telefon önerisinde bulunmuşumdur kimine android kimine symbian kimine wp önermişimdir ve almışlardır pişman olanı görmedim bu konuda iyiyimdir neredeyse her sistemi kullandım symbian in tüm versiyonları,ios,meego,android .
eğer ki hiç sorun istemiyorsan 4s'i alırsın
herkesin aldığı almak istemiyorsan wp8 al çevrene değişik enerji saçmak istiyorsan Nokia Pro Cam'ı aç ve son hız giden bir arabayı resme dök veya son hız dönen bir vantilatörü dondur !
:kıskıs:İster karanlık olsun ister aydınlık mükemmel fotoğraf çekmene engel değil :aha:

• Beğen
Tepkiler: Dejavuex
merlin19

merlin19

Üye
Bu konuda bir kaç şeyde ben yazmak isterim yaklaşık 1.5 yıla yakındır LM 920 kullanıyorum hiç sorun yaşamadım ben aldğımda 1650 tl idi bende 3 gün evel patronum 4s aldı oda yeni idi işte o vakit neyse 10 metreden düşürdü ve telefon pert oldu bu olaydan 2 gün sonra bende lm 920 aldım aldığım günün 2. günü aynı yerin 5 - 6 etre yükseği 15 - 16 metreden demir merdivenlerden zplaya zıplaya düşürdüm ve dedimki telefon gitti koruma falan yoktu ne dışında nede ekranda elime aldım okşadım ekrana baktım tek çizik yoktu vuruk kırık yoktu patronum aldı baktı kaç para bu dedi 1650 tl dedim ertesi gün gitti aynından aldı aldığım günden beri yüzlerce kez darbeye düşürmeye maruz kaldı ben işi abartıp idda ide derin dondurucuya atıp -22 derecede 30 dakka beklettim ve tık demedi ben çok zorladım ve bügün bu telefon hala ekranında tek Çizik olmadan taş gibi hiç asılma olmadan elimde yani gerek performans gerek hız gerek kalite bakımından aplee nin yapacağı her telefona lm 920 altı üstü 10 atar aplee pc lerini dahi sevmem neden core do 2 çift çekirdek bir laptop 3 bin 4 bin tl abi 3 - 4 bin tl ben 8 çekirdek li süper pc topluyorum aplee de kalite varmı yok alan neden alıyor bir Tipi için 2 Uygulaması fazla olduğu için benim Lafım İphone = Hava atma... Samsung = Kibirlenme Nokia = Windows phone = Hız Kalite paranın hakkı iş performans ve kullanıcı dostu...

diğer bir konu iphone alırken 1999 tl satarken 1500 nokia alırken 1999 tl satarken 500 bu konuyuda şöyle açalım aple ürünleri sanıldığı gibi kaliteli değil ürünü pahalı satma sebebi alacağınız sıfır telefonun pahalı olması ve piyasada zor bulunması ve satarken pahal olması bundan dolayı piyasada az olan şey 2. elde iş yapar ama parça olayında hiçbir telefon üreticisi nokia cihazlardaki parçaların eline su dökemez nokianın tüm cihazlarının parçası değerlidir bakmayın siz satarken telefoncuların 300 500 fiyat biçtiğine verdiğinde göbek atarlar..

ben yıllardır nokia kullanıyorum samsung s3 de kullandım android dediler geldik hesabı ve 1 haftada bıktırdı Sony xperi p aldım 2 . gün geri verdim iphoneye hiç yabancı değilim ama wp gerçekten deneyim olarak sevdiğim kullandığım tek işletim sistemi ha hakkını yemeyeyim n9 daki Mengo da wp kadar iyi ve seri ama nokianın aptallığı onu yarıda bırakması..

Param çöpe gitmesin harbi her şartta şimi görsün dersen wp ve nokia derim Nokia Köylü çocukları gibidir sağlıklıdır her su dan nem kapmaz her hapşırıkta hastalanmaz direnci yüksektir yükü sever her şartta zorlamaya dayanır İphone samsung ve diğerleri Şehir çocuklarıdır en ufak hapşırıkta nem kapar hasta olur mız mızdır kırılgan olurlar havalarından geçilmezdir kaprisleri bitmez süs çocukları gibidir..

olayı bunlar özetlemiştir sanırım..

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin, Hagios, kaygisiz43 ve 3 diğerleri
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Merlin19 on numara bir yorum olmuş hem tebessüm ettim hemde hak verdim:)))

hakancoban

hakancoban

Üye
Wp ile İOS kesinlikle saçman bi kıyaslama olmuş.Apple her zaman stabil çalışır.Bazı uygulamalar fahiş derecede pahalı bile olsa hemen hemen her uygulamayı bulmak mümkündür.WP da hala facebook un Türkçeleştirilmesi,beta durumları tartışılıyor.WP cihazlarda Temple Run bile daha yeni ve mucize olarak görülüyor.Bluetooth ile veri transferi WP daki tek artı....

hakancoban

hakancoban

Üye
Wp ile İOS kesinlikle saçman bi kıyaslama olmuş.Apple her zaman stabil çalışır.Bazı uygulamalar fahiş derecede pahalı bile olsa hemen hemen her uygulamayı bulmak mümkündür.WP da hala facebook un Türkçeleştirilmesi,beta durumları tartışılıyor.WP cihazlarda Temple Run bile daha yeni ve mucize olarak görülüyor.Bluetooth ile veri transferi WP daki tek artı....Wp ile İOS kesinlikle saçman bi kıyaslama olmuş.Apple her zaman stabil çalışır.Bazı uygulamalar fahiş derecede pahalı bile olsa hemen hemen her uygulamayı bulmak mümkündür.WP da hala facebook un Türkçeleştirilmesi,beta durumları tartışılıyor.WP cihazlarda Temple Run bile daha yeni ve mucize olarak görülüyor.Bluetooth ile veri transferi WP daki tek artı....

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
merlin yazdiklarinda tek bir cumleye deginicem ve susucam . Apple da kalite yok demissin . Iste buna cevap dahi vermiyorum merlin... cevap dahi vermiyorum . varsin gerisini sen dusun . aptal lumia 920 sahibi biri olarak yaziyorum bunu ustelikmerlin yazdiklarinda tek bir cumleye deginicem ve susucam . Apple da kalite yok demissin . Iste buna cevap dahi vermiyorum merlin... cevap dahi vermiyorum . varsin gerisini sen dusun . aptal lumia 920 sahibi biri olarak yaziyorum bunu ustelik

Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
Gecen arkadaşımın 4s ini kurcalıyım dedim ne yapmışsa telefona 10 Sn bitkisel hayata girdi :D

SonyXperia

SonyXperia

Üye
4s 3.5 inç
l820 4.3inç
Ayrıca neredeyse kalınlıkları ve ağırlıkları yakın
4s ios 7 güncellemesi alacak .
l820 hem değişik herkesle aynı değil.
Windows Phone çok stabil ve değişik bence l820 almalısın
4s donanım düşük hem de pahalı bence para israfı o paraya lumia 925 alırsın.
Heleki Apple'ın son yaptığı şeyi düşünürsek , 820 al:oke:

yanlışınız var sanırım ios 7 sadece iphone 5 ve üzeri telefonlarına gelecek

Hagios

Hagios

Üye
havası olsun dediğiniz olay kalite olsun diye olabilirmi 920 yi alalı 8 ay oldu 2 ayı garantide geçti farklılık dediğiniz bu olsa gerek forumda özellikle ilk çıkan 920 serilerinde bir çok sıkıntı var ve bunlarda giderilecek gibi değil

Valla ben senin gibi düşünmüyorum.Benim telefonum ise daha 1 kere servis yüzü görmedi çok şükür.Bana göre gayet kaliteli telefon.
Yani senin dediğin durum her marka ya da modelde karşılaşılan bir durum.Apple alıp telefonu yeri gelince servise veren yok mu hiç?

SonyXperia

SonyXperia

Üye
Onu geç de sırf ios7 için iphone alınır :( ama Windows Phone a biraz daha şans verme taraftarıyım bir sene daha kullanırım herhalde şu an ne kadar küfür etsem de seviyorum be bu sistemi <3 ama önümüzdeki sürç fikrimi değiştirebilir Windows Phone konusunda malum bir çok şey daha muallakta

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
lumia 820 şu and hepsi burada com da 840 lira kaçırma !!

1250 liradan almıştık ilk çıktığında. L820 gibi bir telefon 840 liraya alınabiliyorsa bedavadır. bu fiyata alındığında fiyat/performans/fayda oranı en yüksek telefonlardan biri haline gelir. L820 üst segment bir telefon olmasa da bir çok özelliğiyle orta segmentin de üstünde. yani üst segmente tutunmuş asılı olarak gidiyor diyebiliriz :) WP sistemin eksiklerine çok takılmayın derim. zamanla bunlar giderilecektir. mağaza zaten gelişiyor. benim hoşuma gitmeyen en rahatsız edici nokta L820'de gece kaliteli resim çekemezsiniz. karıncalı bir resim ve gözler kırmızı çıkar. bu kameradanmı yoksa yazılımdanmı kaynaklanıyor bilmiyorum ama en büyük eksik bu benim gözümde. onun haricinde diğerlerinden geri kalır yanı pek yok diyebilirim.

maxitekv3

maxitekv3

Üye
İPhone 4,4S ve S3 kulladındım 1,5 ay önce Almanya'dan Lumia 800 aldım.L800'ün verdiği kullanım zevkini hiçbiri vermedi.Ayrıca şunuda belirtmek istiyorum telefonu pata,küte düşürdüm :D Belli belirsiz bir,iki çizik var sadece.Kap bile kullanmıyorum.İPhone ve S3 için yok koruyucu al,olmadı kap all ohooo sıkıntıydı.İPhone'nun en nefret ettiğim şeyi o lanet şarjıdır.Öğlene biterdi.L800 akşama bana %50 kalıyor.Kullanım şekli aynı batarya İPhone'nu katlar :D S3 ise ilk 1,2 ay iyiydi sonra Android kafayı yedi tabii bende yedim.Kaç kere güncelledim işe yaramadı bende sattım.Sonuç ben ne İPhone nede Samsung'un S serisini sevmedim ve sattım Windows Phone'a geçtim.Sizde Windows Phone'u beğenmiyorsanız seçenek çok istediğinizi kullanın.Microsoft siz Android veya İOS kullandınız diye Google'ın yaptığı gibi önemli servislere erişmenizi engellemez (Bakınız YouTube APP) sadece sistemini geliştirir ;)

• Beğen
Tepkiler: PureFood
theeternal

theeternal

Üye
L820 al

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Herkesin zevki farklı evet, ve bence herkes kendi kullanım planlarına göre telefon almalı. Benim aldığım Lumia 920 benim gibi bir adam için kusursuz. Hiç bir eksiği yok. Neden? Çünkü bir çok insanın severek kullandığı Facebook gibi bir sosyal iletişim ağını çok hızlı ve akıcı kullanmam gerekmiyor. Bizim WP8 için geliştirilme aşamasında olan Facebook uygulaması benim gibi anı anına akıcılık beklemeyenler için fazlasıyla yeterli gelirken birçok arkadaşlarımız için henüz beta aşamasında ve yeterli değil. Diğer telefonlardan bence tek geri kaldığı nokta özetle bunun gibi programsal eksiklikler vede servis. Ancak bence diğer telefonlardan üstün tarafları da var ve bence bu üstün tarafları eksik taraflarından daha fazla. Diğer telefonların da eksik yanlarını artı yanlarını bir araya getirdiğimde bence kullanımı eksikleri olmasına rağmen diğer telefonlardan daha zevkli, hızlı ve üstün.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bir cihaz almadan evvel öncelikle kullanım amacını iyice sorgulaman gerekli. Bu aşamadan sonra ihtiyaçlarını karşılayacak özellikteki cihazı belirlemek için şu kıyaslamaları yapmalısın; sistem, donanım özellikleri, uygulamalar, tasarım, ve destek.

merlin19

merlin19

Üye
Ben bu cevabı geçen gün yazacaktım ama sitede dns sorunu vardı uğraşmadım şimdi yollayım dedim..

Şimdi arkadaşlar aplee ve kalite konusuna bazı arkadaşlar takmı olayı şöyle anlatalım ozaman şimdi siz her nekadar pahalı ürün kalitelidir mantığı yürütüyor olsanızda bu artık günümüzde o işlevi görmüyor neden?
Örnek :
Apple Macbook Pro Retina Intel Core i7 2.4GHz 8GB 256 GB SSD 15.4 bir cihaz ele alalım..
ekran kartı gt650m 1 gb 3 mb l3 cache ddr 3 8 gb ram
Fiyatı : 5.773 tl
Birde şuna bakalım :
HP Envy dv7-7300et Intel Core i7 3630QM 2.4GHz 16GB 2TB 17.3
6 Mb l3 cache 17 inc full hd led gt650m 2gb ekran kartı ddr3 16 gb ram 2tb hdd blueray yazıcı
Fiyatı : 3460 tl
Şimdi soralım Hangisi kaliteli? gerek performans gerek yapı gerek iş bakımından?
sanırım cevap hp için verilir.. yani en pahalı neymiş en kaliteli değilmiş..
bundan yola çıktığımızda şahsen kendi adıma ben laptop sevmediğimide var saydım şunu yapıyorum Aple'nin sözde kalitesine istinaden.. o Fiyatın altına En Süper sistemi toplayalım..
CPU:

AMD FX-8350 4.0 GHz, 16 MB, AM3, 8 Çekirdekli BOX İşlemci

206 $ ( 417,97 TL)

Sepete Ekle

ANAKART:

GIGABYTE 990FXA-UD5, AMD 990FX, DDR3, 5X PCIExp, Socket 938 AM3+, CrossFireX & SLI

169 $ ( 342,90 TL)

Sepete Ekle

BELLEK - RAM:

GSKILL RipjawsX 32GB (4x8GB) DDR3-1600Mhz CL9 DUAL (9-9-9) 1.5V F3-1600C9Q-32GXM

309 $ ( 626,96 TL)

Sepete Ekle

HARD DISK:

SEAGATE 2 TB HDD SATA III 64 MB 7200 rpm ST2000VX000

112 $ ( 227,25 TL)

Sepete Ekle

EKRAN KARTI:

GIGABYTE GTX 770 WindForce 3x OC, 4GB, PCIExp Ekran Kartı, GDDR5, 256 bit, 1137/7012 Mhz (GV-N770OC-4GD)
Fiyatı : 3.339 tl cik..
Şimdi soralım Hangisi Kalite?
cevap belli.. yani yine en pahalısı En iyisi olmuyormuş..
Kısa öz arkadaşlar İos ilk Çıktığında Ne idi? bir ona bakıyoruz.. kaç yıl geçmiş ve bu yere gelmiş uygulamaları çoğalmış oturmuş ona bakıyoruz sonra Android İlk nezaman Çıkmış Android gerçekte Hangi versiyondan sonra Android olmuş ona bakıyoruz ve Uygulamaları Çoğalmış oturmaya yüz tutmuş? ve Windows Phone Ne zaman Çıkmış ne derece ilerlemiş ona bakıyoruz..
evet İos Hatasızmıydı? asla hatasız olmadı Uygulaması bundan 4 yıl evel Çokmuydu? hayır O kadarda abartılı değildi... Oturdumu? bana göre hala çok eksikleri var..
Android neydi ne oldu? android v3 e kadar bildiğimiz symbian türü gibi fazla gelişmemiş birşeydi Uygulamalarıda o kadar abartılı değildi v3 den sonra ne oldu uygulamaları fazlalaştı sistem daha stabilolmaya başladı yamalar yamalar yamalar bu seviyeye geldi.. Oturdumu? Android için son 2 yıl sonrası yok.. helede samsung un androidli cihaz pazarının lideri ve en çok cihaz sunan firması olduğunu ve nokia + intell ortaklığı ile geliştirdiği Mengoyu biraz daha geliştirip adını Tizi Os ilan edip yavaş yavaş elini ve cihazlarını Android den çekeceğinide göz önüne alırsak android için sonun başlangıcı..
Gelelim wp Cephesine Wp aslına eski bir işletim sistemi gerçekte Windows Mobile iken radikal bir değişiklik ile bir anda sistem tamamen Windows Phone oldu bakınız sistem tamamen diyorum az çok bu cepheyi takip edenler bilirlerki ha sıfırdan işletim sistemi yazmışsın ha Kerneli derlemişsin birşey farketmez Windows Mobile yeni teknolojileri karşılamadığı için kernel değişti ilk adımı wp 7 ile başladı Windows mobile ile günümüzdeki vista windows 7 windows 8 ve server türevleri çakışmalara yol açtı kernelleri farklı olduğu için yani windows 7 de çalışan bir uygulama Windows mobile ile sorunlar yaşattı kerneller farklı olduğundan radikal bir kararla wp 7 ye geçilip eski kernelden kurtuldular buda yeni bir işletim sistemi oldu geçmişi uzun değil ama şu bir gerçek Windows'un yıllardır bu sektörde olmasının büyük payı ile windows phone 7 neredeyse yüzde 80 hatasız geldi sonrasında wp7.1 7.2 gibi güncellemelerle sistem stabilleşti malum ilk wp7 li cihaz Lumia 900 idi ve 900 ler işlemcileri yüzünden wp8 e geçmedi hadi siz deyin 4 yıllık geçmiş başkası desin 5 diğerleri hatalar ile boğuşurken wp bunlarla boğuşmadı wp8 ler neredeyse yüzde 90 hatasız geldi yine donanım oranında belki 4 çekirdek seviyesine çıkamadı ama şu bir gerçek piyasadaki çoğu 4 çekirdekli cihazla neredeyse aynı performansta ve onlardan daha seri daha hızlı çalışmayı başarırken çok az ram ile çok az cpu ile çok işleri yaptı ve en büyük avantajı bir windows 7 yada windows 7 pc işletim sistemindeki bir yazılımı oyunu çevirebilme yani mobil versiyona dönüştürme olayı oldu buda win7 win8 ve üzerindeki kernel ile wp7 wp8 ve üzeri tüm versiyonlardaki uyumun ve kernelin yüzde yüz olması idi yani aslında cebinizdeki işletim sistemi bire bir pcdekinin mobili ve şu yukarıdaki çoğu sistemden stabil çalışmakta ve adamlar bunu yıllarca uğraşmakla değil bakın neredeyse hatasız başarmakta tabiki burada nokia firmasının uzmanlığınıda hesaba katmak lazım her firma yüzde 80 performas ile sıfır bir işletim sistemini çok iyi stabil ve donanım uyumu ile çalıştıramaz.. anlayana.. bakın 2 yada 3 yıl içinde piyasada aple sadece eskiden olduğu gibi kendi stabil müşterilerine hitap eder ve pastanın yine büyük bölümü windowsta olur androide gelirsek onun yerini alacak Tizi os Joly ve En büyükleri Ubuntu Mobile olduğunu düşünürsek ki en tehlikeli rakipi Ubuntu os bilindiği gibi Tüm Android tabanlı oyunları ve uygulamaları çalıştıracak olması bu işte fişi çeker...

• Beğen
Tepkiler: PureFood ve n000k
sekajmer

sekajmer

Üye
yanlışınız var sanırım ios 7 sadece iphone 5 ve üzeri telefonlarına gelecek
iphone 4 bile alacak :)ios 7 çok hoşuma gitti benimde gel gelelim çoğu şeyi wp a özenilmiş ondan dolayı wp ile devam ::D:D

PureFood

PureFood

Üye
iphone 4 ios7 alsa ne kaç yazar, sistem zaten 6.1.3 ile aşırı hantal. ki ios7'de de apple 6.sürümde olduğu kırpılmış sistem yoluna gidecektir büyük ihtimal. 3gs ios6 aldı da ne oldu ? ios5'ten bir farkını göremedim eksisini gördüm. uçak telefon gitti yerine ayarları açınca bile kasan telefon geldi. o yüzden i4 kullanıcıları bence fazla umutlanmasın, aksine hemen güncellemeyi yapmamaları gerekiyor. test amaçlı başka iphone4leri kontrol etmek gerek. ben olsam öyle yapardım en azından.

Üst Alt