Arkadaşlar xp pro olan bilgisayarım açılırken o windowsun gelip geçen mavi çizgisi önceden 5 6 defa geçiyordu.6 7 defa formattan attıktan sonra 13 15 geçmeye başladı.Bunun nedeni nedir?Önceden 1 dk içinde açılan pc im şimdi 1 buçuk dk da açılıyo
Defrag islemi yaparsanız muhtemelen sistem rahatlar, ayrıca formattan sonra geç açılıyorsa, baslangıc programları da etki eder. Formattan hemen sonra Kurdugunuz sürücüler ve sistem yazılımlar belki ağırlık yaratıyordur, mesela ekran kartı sürücüleri direk yük bindirmekte.
Merhaba chavrash kardeş öncelikle geçmiş bayramını kutlamak isterim.Şimdi benim şöyle bir sorunum var;saatin yanındaki ses ayar kısa yolu çıkmıyor dolayısı ile klavyedende ses ayarı yapamıyorum denetim masasından ses efekti ayarlarından görev çubuğuna ses ayar simgesi yerleştir seçeneğinde ki kutu tikliydi kaldırıp tekrar tikledim uygula>tamam dedim ama eklenmedi sonra sürücüleri kaldırıp ambalajden çıkan anakart cd sinden ses sürücülerini tekrar kurdum tekrar o kısa yol seçeneğini tiklrdim yine aynı ne yapabilirim acaba ?seste problem yok düzgün çalıyor sadece denetim yapamıyorum media player üzerinden veya sinemasistemi üzerinden açıp kısabiliyorum sesini.Lütfen yardım edebilirmisin
Anakart yada ses kartı ise onun marka modeli nedir
Güncel yeni sürücüler kurmanız belki sorunu çözer, ilginç bir problem.
Çözümü tek ama siz yapmıssınız zaten öyle de olmuyorsa, güncel yazılıma bakar iş.
Ses onboard ise, anakartın sitesinden en son ses kartı driver + onun yazılımı olur onu çekerseniz aslında saatin oraya yerlesen bir baska ses simgesi ( yeni ) ile de ayar yapabilirsiniz. Hatta belki de şu an saatin orda bir baska ses ayarı yapabileceginiz uygulama mevcut ki ondan çıkmıyor o simge.