Windowsun başlangıştaki geçen mavi çizgisi 13 14 geçmeye başladı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

masmanyak

Üye
    Konu Sahibi
Windowsun başlangıştaki geçen mavi çizgisi 13 14 geçmeye başladı
:bilmem::(Arkadaşlar xp pro olan bilgisayarım açılırken o windowsun gelip geçen mavi çizgisi önceden 5 6 defa geçiyordu.6 7 defa formattan attıktan sonra 13 15 geçmeye başladı.Bunun nedeni nedir?Önceden 1 dk içinde açılan pc im şimdi 1 buçuk dk da açılıyo :(

akula

akula

Üye
format atıgına eminmisin hard diskin üzerine sag tıkla kapasiteye bak doluluk fazlayasa format olmamıştır genelde onun için yapar

masmanyak

Üye
    Konu Sahibi
:bilmem:Ben önceden 3, 4 format attım.O zamanlar C, D ikisinin kapasitesi full değil, normaldi(yarısını bile geçmiyodu).Bu formatlardan sonra artık geç açılmaya başladı.Bi süre sonra bi daha format attım,gene aynı durum oldu, bende diski 3 parçaya ayırdım ve C:5 GB, D:4 GB, E:65 GB yaptım.C de de şu an 1.60 Gb boş yer var.:bilmem:

Anıl Umut

Emekli Yönetici
valla kardeş diskin 80gb yani eh işte iyi sana tavsiyem pc donanım bölümünde verdiğim tune up programını indir ben kullanıyom açılış 30 sn sürüyor o dediğin mavi çizgi ise 1.5 defa doluyor o programı kur çok iyidir
ok

akula

akula

Üye
sistemi c ye mi kurdun yani 5 gb alana :D sistem yakında çöker hayırlı olsun bu rpo ile olack iş degil daha geniş bi alana kur derim bence

masmanyak

Üye
    Konu Sahibi
Ama benim c 20 gb iken de format atmıştım.Gene aynı yavaşlık vardı(tabi ilk formatlarımda hiç bir sorun yoktu).Bende diski parçalara ayırdım belki bi işe yarar diye ama yine hüsrana vardım:(:agla:agla

akula

akula

Üye
misalen sistem c de degilmi masa üstüne veya program yüklüyorsun ya ister istemes sistem yavaslıyo sen ne kadarda yapmıyorumdesende bişiler yükleyip zamanla sistemi yavaslatırsın misalen duvar kagıtları veya ekran koruyucular gereksi ne varsa kapt derim

masmanyak

Üye
    Konu Sahibi
:vur:vur:vurBenim C:5 gb lık ve format attım ve hiç bir şey yüklemedim.Disk birleştirdim hataları düzelttirdim yinede çok yavaş hala.bu işlemi C: 20 gb iken de yapmıştım yine aynı sonuş YAVAŞLADI ARTIK:bilmem:

--------------- Ekleme ---------------

Ayrıca arkadaşım dediğin Tune Up programını kurdum ve gerekn her şeyi yaptım.Hatta diğer forum sitelerden nasıl kullanılacağını resimli olarak baktım ve gene işe yaramadı malesef yine hüsran:vur:vur:agla

akula

akula

Üye
dur kafanı boş yere furma sana tek tavsiye sabah evden cıkarken çöp kovası uzaksa yardım iste yakınsa yardıma gerek yok at o pcyi kurtul:D

masmanyak

Üye
    Konu Sahibi
Çok param olsa zaten bi tane diz üstü alcam.Ama param anca buna yetti :ehe:sn:

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
:bilmem::(Arkadaşlar xp pro olan bilgisayarım açılırken o windowsun gelip geçen mavi çizgisi önceden 5 6 defa geçiyordu.6 7 defa formattan attıktan sonra 13 15 geçmeye başladı.Bunun nedeni nedir?Önceden 1 dk içinde açılan pc im şimdi 1 buçuk dk da açılıyo :(

Hard disk'i birden fazla bölüme ayıracaksanız; bölümlerin boyutunu kafanıza göre değil ayıracağınız bölümlerin kapasitelerinin aynı olacak şekilde ayırmalısınız.. Yavaşlık bölümleri eşit alanlara bölmediğiniz için oluyor.

2 veya 4 bölüme ayırmanızı öneririm. 4'ün üzerinde de yavaş çalışacaktır bilgisayar.

gecelerin_adami

gecelerin_adami

Üye
Merhaba chavrash kardeş öncelikle geçmiş bayramını kutlamak isterim.Şimdi benim şöyle bir sorunum var;saatin yanındaki ses ayar kısa yolu çıkmıyor dolayısı ile klavyedende ses ayarı yapamıyorum denetim masasından ses efekti ayarlarından görev çubuğuna ses ayar simgesi yerleştir seçeneğinde ki kutu tikliydi kaldırıp tekrar tikledim uygula>tamam dedim ama eklenmedi sonra sürücüleri kaldırıp ambalajden çıkan anakart cd sinden ses sürücülerini tekrar kurdum tekrar o kısa yol seçeneğini tiklrdim yine aynı ne yapabilirim acaba ?seste problem yok düzgün çalıyor sadece denetim yapamıyorum media player üzerinden veya sinemasistemi üzerinden açıp kısabiliyorum sesini.Lütfen yardım edebilirmisin

akula

akula

Üye
başlat menüsü üstünde sag tıkla özellikler bildirim alanında olması lazım kolay gelsin

Ozan

Ozan

Admin
Defrag islemi yaparsanız muhtemelen sistem rahatlar, ayrıca formattan sonra geç açılıyorsa, baslangıc programları da etki eder. Formattan hemen sonra Kurdugunuz sürücüler ve sistem yazılımlar belki ağırlık yaratıyordur, mesela ekran kartı sürücüleri direk yük bindirmekte.

Merhaba chavrash kardeş öncelikle geçmiş bayramını kutlamak isterim.Şimdi benim şöyle bir sorunum var;saatin yanındaki ses ayar kısa yolu çıkmıyor dolayısı ile klavyedende ses ayarı yapamıyorum denetim masasından ses efekti ayarlarından görev çubuğuna ses ayar simgesi yerleştir seçeneğinde ki kutu tikliydi kaldırıp tekrar tikledim uygula>tamam dedim ama eklenmedi sonra sürücüleri kaldırıp ambalajden çıkan anakart cd sinden ses sürücülerini tekrar kurdum tekrar o kısa yol seçeneğini tiklrdim yine aynı ne yapabilirim acaba ?seste problem yok düzgün çalıyor sadece denetim yapamıyorum media player üzerinden veya sinemasistemi üzerinden açıp kısabiliyorum sesini.Lütfen yardım edebilirmisin
Anakart yada ses kartı ise onun marka modeli nedir
Güncel yeni sürücüler kurmanız belki sorunu çözer, ilginç bir problem.

Çözümü tek ama siz yapmıssınız zaten öyle de olmuyorsa, güncel yazılıma bakar iş.
Ses onboard ise, anakartın sitesinden en son ses kartı driver + onun yazılımı olur onu çekerseniz aslında saatin oraya yerlesen bir baska ses simgesi ( yeni ) ile de ayar yapabilirsiniz. Hatta belki de şu an saatin orda bir baska ses ayarı yapabileceginiz uygulama mevcut ki ondan çıkmıyor o simge. ;)

Aragorman

Aragorman

Üye
Bilgisayara her formatında diskten ve ram'den kayıplar meydana gelir ondan bilgisayar hızı yavaşlamış olabilir...

enigma

enigma

Üye
Bilgisayara her formatında diskten ve ram'den kayıplar meydana gelir ondan bilgisayar hızı yavaşlamış olabilir...
Dostum bence yanlış bilgi veriyorsun. bendede aynı sorun mevcut ama kafaya takmıyorum bunun sebebi sürücüler ve güncel sürücüleri denemek lazım.

klx7

klx7

Üye
Valla bende laptop var.üniversitede öğrenciyken almıştım.Format sırasında sürücüyü 2 ye bölünce(40 40) sorunlar çözüldü.Sende bad sector olmasın sakın.

OGUZ_87

OGUZ_87

Üye
bence hard disc de bölgesel bozulma olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt