Windows8 e gecmeli miyim???

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
tm smdi bn silsem bsi olmz dmi?

bir de bn carsamba gunu cd.alcam cd ile nasil kurabilrim acaba? biri ayrntli anlatabilirmi

ayni şekil cdyi tak cd den başlat videoyu izle ayni öle 2 sistem çalışmasını istemiyorsan C/Windows.ol Bunu Sil Format Attıktan Sonra :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: Heroata


Heroata

Heroata

Üye
    Konu Sahibi
Ben simdi 2sistem kullanicam acilirken sorssun. Videodaki de 2.sini kuruo dmi tipkisinin aynsini mi yapcam birde 2 sistem kullanicm ozaman old dosyasi kalsn dmi
 
hikmet366

hikmet366

Üye
Yo Aslında 2 Sistemi Kullanamıyorsun format atmadan önceki sistemin ne win7 mi o win7 formatını C/Windows.ol na çeviriyor kullanılmaz hale geliyor onun içinde 2 sistemi kullanamıyorsun ama win7 nin aynısı :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: Heroata
ecel54

ecel54

Üye
2 sistemide kuracaksan yükseltme yapmayacaksın. Diski bölüp windows 7 kurulu olmayan bölüme format atar gibi windows 8 kuracaksın. Kurarken windows 7 nin olduğunu anlayacak ve ona göre kuracak.
 
hikmet366

hikmet366

Üye
2 sistemide kuracaksan yükseltme yapmayacaksın. Diski bölüp windows 7 kurulu olmayan bölüme format atar gibi windows 8 kuracaksın. Kurarken windows 7 nin olduğunu anlayacak ve ona göre kuracak.

buda olabilir Fazla anlamam Ama Böyle Bir Şey Duymuştum.
 
Heroata

Heroata

Üye
    Konu Sahibi
Hmm :) tmm ben şimdi açılışta sorsun istiyorum windows7 de aynı videodakini mi yapcam
 
hikmet366

hikmet366

Üye
Evet arkadaşlar Casper Era sahibiyim bilgisayarımı'umu aldığım günden beri bazı oyunları vista çalıştırmıyordu.. bende xp yükleyecektim. ama vistayı silmek istemiyordum.. Ve uzun araştırmalar sonunda ikisinide bi bilgisayara kurmayı başardım.. Makinama Xp yi kurdum. Ama farklı bi yolla , pc ile beraber gelen Windows vistaya dokunmadım. Direk harddisk'in "D" bölümüne xp yi yükledim. Fakat xp daha eski bir sürüm olduğu için bildiğiniz gibi vista kullanılmaz hale geliyor. Bu problemi biraz araştırmayla aştım, sizlerlede paylaşmak istedim. Artık pc'nizde çift işletim sistemi kullanabiliceksiniz.

Öncelikle lazım olan toolları indirelim;

Öncelikle linkten Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için VistaBoot programını indirelim.
Birde bize EasyBCD lazım onuda Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için burdan indirebilirsiniz. Ya da Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için
Evet arkadaşlar öncelikle VistaBootPRO programını xp ye kurup çalıştırıyoruz karşımıza aşağıdaki pencere geliyor.



1. Adım olarak gösterilen "Sistem bootloader" a tıklıyoruz gereken ayarları yapıyoruz. Ayarları yaptıktan sonra "install bootloader" seçeneğine tıklıyoruz ve artık bir sonraki açılışta Windows Vistamız etkin olucak.

Daha sonra Pc'mizi yeniden başlatıyoruz vista açıldıktan sonra 2. tool'umuz olan EasyBCD programını kurup çalıştıryoruz. karşımıza şu ekran geliyor.



vista'nin C sürücüsünde, xp'nin de D sürücüsünde kurulu olduğunu varsayıyorum,
EasyBCD programında "add an entry" kısmında "windows nt/2k/xp" seçeneğini seçince aşağıdaki "drive" seçeneği default olarak C oluyor ve değiştirilemiyor.
Bunu önlemek için işletim sistemini seçmeden önce drive'ı seçmek yeterli.
Yani ilk önce drive olarak D'yi seçip sonra işletim sistemi olarak windows xp seçiyoruz.
"add entry" seçeneğini seçip "save" ediyoruz. Pc'mizi yeniden başlatıyoruz



Evet hepsi bu kadar arkadaşlar artık çift işletim sisteminin tadını çıkarabilirsiniz. Sağlıcakla kalın...

ALINTIDIR..
 


Üst Alt