Windows XP'ye WannaCrypt Yaması

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Windows XP'ye WannaCrypt Yaması

WannaCrypt (WannaCry) isimli zararlı yazılımın dünya çapında bir salgına dönüşmesinin ardından harekete geçen Microsoft, Windows XP için bir güncelleme (yama) yayınlayacağını ve bu güncellemenin direkt olarak zararlı yazılımı engelleme üzerine olacağını söyledi.
Windows XP'ye olan güncelleme desteğini üç yıl önce sonlandıran Microsoft, kullanıcılarını da güncelleme eksikliği konusunda uyarmıştı. Güncelleme gelmeyen yazılımların saldıraya daha açık olduklarını belirten şirket, bu sebeple kullanıcılarına yeni sürümlere geçmelerini söylemişti. Fakat neredeyse her ülkeyi etkileyen WannaCrypt saldırılarının ardından geri adım atan Microsoft, son bir güncelleme daha yayınlayacağını belirtti.

Birkaç gün önce 99 farklı ülkeyi hedef aldığı söylenen, WannaCry ya da WannaCrypt, bir tür şifreleme yazılımı. İşletim sistemlerinin açıklarından yararlanarak, bu sistemlere sızmayı başaran virüs, sistemi ele geçirmesinin ardından öenmli dosyaları şifreliyor. Ardından hackerlar, şifrelenen dosyaların sahiplerine ulaşarak, bu bilgileri geri vermek için yüksek meblağlarda fidyeler istiyorlar.

Virüsün nasıl yayıldığını inceleyen bir yazısı da yazan Microsoft, hala çok sayıda olan Windows XP kullanıcılarını da yeni güncellemeyi yüklemeleri konusunda uyardı. Yeni güncellemenin ardından WannaCrypt'in XP tabanlı bilgisayarlara sızma oranın da düşeceği belirtildi. Eğer bu sorundan muzdaripseniz, hemen aşağıdaki küçük videoyu izleyerek çözüm arayabilirsiniz:
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ayrıca, WannaCry Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Silinir? İsimli Konuya'da Göz atabilrisiniz;
>>>WannaCry Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Silinir?<<<




 


BRKTNL

BRKTNL

Üye
Valla öyle bir virüs ki Microsoft, XP'ye bile güncelleme verdi :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.

Benzer Konular

Buğra
Cevap
3
Görüntüleme
535
Buğra
Buğra
Cevap
2
Görüntüleme
447
MAERKEK


Üst Alt