Windows Phone'lu Telefonların Yapıp da iPhone'un Yapamadığı 9 Şey!

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone'lu Telefonların Yapıp da iPhone'un Yapamadığı 9 Şey!

iPhone'un yapıp da Windows Phone'lu telefonların yapamadığı pek çok şey biliyoruz. Özellikle de çoğu uygulamanın henüz Windows Phone için yazılmamış olması nedeniyle, Windows Phone kullanıcıları genellikle "sistemin iPhone yerine tercih edilebilecek nesi var" sorularıyla başbaşa kalıyor.

sitesi Windows Phone'lu telefonların yapıp da iPhone'un yapamadığı 9 şeyi listeledi:

Liste şu şekilde:

1. Sistem daha büyük ekranlı telefonları destekliyor. En büyük iPhone ise hala yalnızca 4 inçlik ekrana sahip. Windows Phone'lu telefonlar ise 4.5 inç ve üzeri olabiliyor.
  2. PowerPoint ve Word gibi Microsoft Office uygulamalarını çalıştırabiliyorlar. Microsoft henüz iPhone için Office uygulamaları yapmaya yanaşmadı, bu yüzden iPhone kullananlar Apple'ın iWork'ünü kullanmak zorunda kalıyorlar.
  3. Ana ekranınızdaki canlı kareleri boyutlandırarak özelleştirebiliyorsunuz. Apple hangi uygulamaların ana ekranda ne göstereceğini ayarlamanıza izin vermiyor.
  4. Windows Phonelu telefonlar canlı kareler aracılığıyla güncellemeleri gerçek zamanlı olarak gösterebiliyor. iPhone uygulamaları sadece kaç tane bildiriminiz olduğunun sayısını gösteriyor.
  5. Windows Phonelu telefonları standart mikro USB kablosuyla şarj edebiliyorsunuz.Apple ise yalnızca kendine has olan ve kolay bulunmayan "Lightning" kablosu ile şarj oluyor.
  6. Windows Phonelu telefonlar, telefondan ödeme yapmanızı sağlayan cüzdan uygulaması içeriyorlar. Henüz tüm operatörler için aktif değil ama giderek yaygınlaşıyor.
  7. Windows Phonelu telefonlar, telefonları birbirine değdirerek içerik paylaşımı yapmayı sağlayan NFC çipine sahip. iPhone'da yok.
  8. Bazı Nokia Lumia cihazlarının ve HTC 8X'in kablosuz şarj desteği bulunuyor. Yalnız telefonunuzu özel bir tabakanın üstüne koyarak şarj edebiliyorsunuz. iPhone'da yok!
  9. Windows Phonelu telefonları "Çocuk Köşesi" moduna alıp belli uygulama ve özellikleri engelleyebiliyorsunuz. Bu özellik çocuklarının telefonla oynamasına izin veren kişiler için oldukça yarayışlı olabiliyor.

WP'nin üstün yanlarını içeren bu listeye birkaç tane de biz ekleyecek olursak:

1. Bluetooth üzerinden resim gönderebilme ve alabilme.
  2. Para ödemeden kendi zil sesini oluşturup ayarlayabilme.
  3. Uygulamalardaki bazı bölüm veya özellikleri ana ekrana pinleyebilme.
  4. Yalnızca Windows Phone'a has bir özellik olan "Kamera Lens" uygulamaları.
  5. Cebindeki paraya göre çok ucuzdan-en üst seviyeye kadar aralıkta modeller bulabilme.
  6. Xboz puanları kazanabilme.
  7. Bilgisayardan sürükle bırak şeklinde telefona dosya atabilme.
  8. Daha iyi sosyal ağ entegrasyonu (LinkedIn, Yahoo, Facebook Messenger)
  9. Genişletilebilir hafıza
  10. FM radyo (GDR2 ya da WP7 ile)
  11. Paralı uygulamaları deneyebilme imkanı.

• Beğen
Tepkiler: Web Designer, Murat Alper, ANIL ve 1 kişi daha

Duran.Y

Duran.Y

Üye
WP henüz çok eksik diyenler önce bunları okumalı sanırım. Bu arada :tşk:

saliherkinkoc

Üye
[quote

sauozgur

sauozgur

Üye
Teşekkürler wp eksiklerini tamamladıktan sonra en cazip işletim sistemi olacaktır farklı basit ve eğlenceli bir işletim sistemi umarım eksikliklerini tamamlamak da uzun sürmez..

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

nanotex

nanotex

Üye
Çok tehlikeli bir yazı, iphone kullanıcıları damlarsa olay çıkar :D

mesut1979

Üye
Slm, kesinlikle iosu wp ye degismem aralarinda dünya kadar kalite farki var iphone kullanmayan kisi farki anlayamaz.

PureFood

PureFood

Üye
Teşekkürler konu için, gerçeklerle yüzleşmek lazım yapacak bir şey yok :D

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Bir wp kullanıcısı olarak iosun kesinlikle wp den 10 gömlek üstün olduğunu düşünüyorum . Zil sesi kesmekle büyük olunmaz dostlarım . bir dünya boyu eksik ve mağazanın hem yetersiz hemde yavaş olması beni itti malesef . bi uygulama çıkacakta , wp ye gelecekte , geliştirelecekte.... peh peh peh...

• Beğen
Tepkiler: yşm
cardanadam

cardanadam

Üye
baştan söyleyeyim amacım tartışma çıkartmak değil arkadaşım bu söyleyeceklerim wp içinde geçerli android içinde geçerli iphone olmasa bizimde sizinde telefonlara uygulama çıkmaz çünkü yazılan uygulamalar ilk önce iphone için yazılıyor sonra diğer işletim sistemlerine port ediliyor

• Beğen
Tepkiler: musicianfaruk

kurd-0

Üye
Wpnin bu yaptıklarını symbian javada yapıyor onlarda mı iosdan üstün yani?
Bu listeyi hazırlayan kişi kendini avutmuş bir android sever olarak iosun hakkını yemek olmaz usb den şarj olmak artı bir özellik ama üstünlük değil apple istese standart usb şarj koyamaz mı tele maksat ekstra para kazanmak
Yani bu liste saçma olmuş

serinaga

serinaga

Üye
WP güncelleme ile biraz daha özelleştirilebilir olduğunda, işte o zaman çok çok fark ve farklı olacak ...

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Iphone un yapip wp nin yapamadiklarini yazin bide :D

• Beğen
Tepkiler: musicianfaruk

ali.cooper

Üye
keşke ios un ustun taraflarini da yazabilseydiniz.

osnakli

osnakli

Üye
Android kullanıcısı olarak bu listeye gülmek geldi icimden ama saygimiz var dusuncelere.
Isletim sistemlerinin babasi ios'dur ios olmasaydı bir allahin kulu telefon icin eklenti yazmazdi. Iosun pesine gelen androiddir.sunu da kabul edelim ki android olmasaydı bugun symbian ve Windowslu telefonlari pc fiyatina alirdik.en basitinden android ile evlerimize 100liraya tablet girdi.

• Beğen
Tepkiler: kurd-0
Metin MF

Metin MF

Üye
Android kullanıcısı olarak bu listeye gülmek geldi icimden ama saygimiz var dusuncelere.
Isletim sistemlerinin babasi ios'dur ios olmasaydı bir allahin kulu telefon icin eklenti yazmazdi. Iosun pesine gelen androiddir.sunu da kabul edelim ki android olmasaydı bugun symbian ve Windowslu telefonlari pc fiyatina alirdik. En basitinden android ile evlerimize 100liraya tablet girdi.

Tamamen katılıyorum.

man20

man20

Üye
arkadaşlar kötü yorumlarınızı kendinize saklayın. Konunun başlığı ne? İçeriğide sorunun cevabını veriyor. Burda wp ios'dan daha iyi,üstün denmiyor ki. İşi fazla abarttınız.

• Beğen
Tepkiler: antdn, PureFood ve bulutsuzgece
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bir daha konu başlığını okumadan balıklama gelip hakarete varan ya da dalga geçen yorumlar olursa cezalandırılması söz konusu olacaktır.

Lütfen konu başlığını ve içeriğini dikkatli okuyalım.
Windows Phone iOS'tan üstündür demiyor.
Sadece WP'nin iyi ve üstün yanlarını sıralıyor.
Hatta çevirinin girişinde iOS'un WP'den üstün pek çok yönünü biliyoruz diye başlıyor.

Kısacası her sistemin kendine has güzel yönleri var.
O beğenmediğiniz Symbian ve Java'nın bile kendine has özellikleri ve üstünlükleri var.
Hiçbir sistem bir diğerine tam egemen yada üstün değil.
Yukarıda da belirttiğim gibi her biri farklı arayüz ve özellikler taşıyan sistemler.

Lütfen konuyu saygı çerçevesinde değerlendirerek yorumlayın.

• Beğen
Tepkiler: antdn, kaygisiz43 ve Joker
Akıncı

Akıncı

Üye
windows phone mu alsam yoksa başka bir telelefon alıyım diyorum özgür abinin paylaşımları windowsphone çekiyor :)

Üst Alt