windows phone8'de yeni bir hafıza hatası

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
windows phone8'de yeni bir hafıza hatası

Kevin Gosse adında bir geliştirici windows Phone8'de yeni bir bug bildugu iddiasıyla Microsoft'a geri dönüş yaptı.

Bu hata hafıza ile ilgili fakat hepimizin muzdarip oldugu "diger" klasöründen bahsetmiyoruz. Sistemide izole edilmiş bir alanda kamera ile çekilen resimler,mail,bluetooth,NFC yolu ile veya tarayıcı üzerinden kaydedilen resimler bu izole edilmiş alanda extradan hafıza kaplıyor. Kevin Gosse bu durumun sadece .jpg formatı icin gecerli oldugunu aynı sorunun .png formatında gecerli olmadıgını da belirtiyor. Ayrıca bu hata windows phone7 sisteminde olmadıgını da belirtmiş.

Sizce bu bir hata mıdır yoksa Microsoft bizim bilmedigimiz bir nedenden dolayı bilincli olarak mı yapmıştır.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece

smltrl

Üye
Hata olma ihtimali daha yüksek :D

ÖEY

ÖEY

Üye
Bence de hata olma ihtimali çok yüksek.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
[h=2]Son zamanlarda kullanıcılardan sıkça hafıza sorunları ve anormal çalışan depolama alanları olduğuna dair geri dönüşler almaktayım.Bunlardan biri hepimizin de bildiği diğer klasörü sorunu.Ancak son zamanda gelenler bundan farklı.

Bir kaç deneme yanılma ve biraz da şansla birlikte sorunun ne olduğunu bulmayı başardım.Hata MediaLibrary.SavePicture ve MediaLibrarySavePictureToCameraRoll metotlarından kaynaklanıyormuş.

Bu metotlar bir resmi kaydetmeye yarıyor.Ama aynı zamanda izole edilmiş alana da kaydetmeyi gayet güzel yapabiliyorlar.

Bunu doğrulayabilmek için ufak kodlar yazarak örnek bir uygulama oluşturdum.Uygulamamızın 2 butonu var ve oldukça basit çalışıyor.Butonlardan biri ekrandaki resmi indiriyor,diğer buton ise izole edilmiş alanda bulunan resimleri gösteriyor.

Uygulamayı çalıştırdığımızda ilk olarak izole edilmiş alanda hiç bir resim göstermiyor.

İkinci aşamada kendi yaptığım "indir" butonuna bastığımda, ekrana kendi koyduğum bir resmi kaydediyorum ve tekrar izole edilmiş alanı kontrol ediyorum.Bu sefer izole edilmiş alan boş değil ve benim indirdiğim resim orada da duruyor.

Bunu bulabilmek için herhangi bir araca ihtiyaç duymadım tamamen uygulama geliştirme kitinden yararlandım ve kolayca görülebilir bir şekilde "bug" olduğu anlaşılabiliyor.

Bir kaç denemeden sonra daha fazla şey keşfettim:

-Windows Phone 7 için böyle bir sorun yok.Sadece Windows Phone 8'de karşılaştım.
-Farklı cihazlarda denedim(NL822,NL920 ve emülatör).Bu sayede donanımsal olmadığından emin oldum
-Bu "bug" sadece .jpg uzantılı resimleri kaydederken oluyor.Diğer formatlarda sorun yok.
-Bu metotu farklı şekilllerde kullandım yine de aynı sorunu çıkarıyor.
[/h]

• Beğen
Tepkiler: serinaga, Web Designer, PureFood ve 2 diğerleri
ÖEY

ÖEY

Üye
Cumhur, güzel çevirmişsin ellerine sağlık :oke: Şimdi yazıyı okuyunca benim aklımda da daha bir açık oldu olay. O zaman bu diğer kısımlarındaki artışların bir kısmını da buna bağlayabiliriz değil mi? Yanlış düşünmüyorum sanırım:hmmm Bu geliştiricinin konuyla ilgili orijinal yazısı nerede yayınlanmış peki? Oradan takip etmek lazım, ilerleyen günlerde MS nasıl geri dönüş yaptı diye kendisine.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Aynen öyle hatta sadece indirilenler değil daha önceki konularımda skydrive otomatik yükleme(yedekleme) seçeneğindekiler bile bu bahsettiğimiz soruna yol açıyor :good:

PureFood

PureFood

Üye
Çok ilginç. Şu anda bende de telefon depolama alanı kısmında diğer bölümü 2,16 GB gözüküyor. Sıkıntılı.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
resimleri kurtarma sansi olur en azindan ama fazla yer kapliyorsa kotu bisey

ÖEY

ÖEY

Üye
Yurt dışındaki kullanıcılar, MS'in yakın zamanda bu konuyla ilgili bir düzeltme şeklinde güncelleme yayınlayacağına hiç inanmıyor. Hatta bir tanesi GDR10'a ancak düzeltirler bu hızla yazmış. Çok güldüm :D

Murat Alper

Murat Alper

Üye
evet ya bende hafıza 8 gb iken telefon ilk kurulduğunda 2gb'a kadar inmişti niyeyse

ecel54

ecel54

Üye
arkadaşta htc 8x var diğer klasöru 9 gb olmuş. Bana sordu ne yapmam lazım eskiden de shrink storageyi falan denemişti artık o uygulamada ile yaramıyormuş şimdi mecbur format atacak

serinaga

serinaga

Üye
Son zamanlarda kullanıcılardan sıkça hafıza sorunları ve anormal çalışan depolama alanları olduğuna dair geri dönüşler almaktayım.Bunlardan biri hepimizin de bildiği diğer klasörü sorunu.Ancak son zamanda gelenler bundan farklı.

Bir kaç deneme yanılma ve biraz da şansla birlikte sorunun ne olduğunu bulmayı başardım.Hata MediaLibrary.SavePicture ve MediaLibrarySavePictureToCameraRoll metotlarından kaynaklanıyormuş.

Bu metotlar bir resmi kaydetmeye yarıyor.Ama aynı zamanda izole edilmiş alana da kaydetmeyi gayet güzel yapabiliyorlar.

Bunu doğrulayabilmek için ufak kodlar yazarak örnek bir uygulama oluşturdum.Uygulamamızın 2 butonu var ve oldukça basit çalışıyor.Butonlardan biri ekrandaki resmi indiriyor,diğer buton ise izole edilmiş alanda bulunan resimleri gösteriyor.

Uygulamayı çalıştırdığımızda ilk olarak izole edilmiş alanda hiç bir resim göstermiyor.

İkinci aşamada kendi yaptığım "indir" butonuna bastığımda, ekrana kendi koyduğum bir resmi kaydediyorum ve tekrar izole edilmiş alanı kontrol ediyorum.Bu sefer izole edilmiş alan boş değil ve benim indirdiğim resim orada da duruyor.

Bunu bulabilmek için herhangi bir araca ihtiyaç duymadım tamamen uygulama geliştirme kitinden yararlandım ve kolayca görülebilir bir şekilde "bug" olduğu anlaşılabiliyor.

Bir kaç denemeden sonra daha fazla şey keşfettim:

-Windows Phone 7 için böyle bir sorun yok.Sadece Windows Phone 8'de karşılaştım.
-Farklı cihazlarda denedim(NL822,NL920 ve emülatör).Bu sayede donanımsal olmadığından emin oldum
-Bu "bug" sadece .jpg uzantılı resimleri kaydederken oluyor.Diğer formatlarda sorun yok.
-Bu metotu farklı şekilllerde kullandım yine de aynı sorunu çıkarıyor.

O vakit bu bug nedeniyle resimlerde birden fazla çoğalma diye tabir edilen sorunlara da sebep oluyor sanırım ...

• Beğen
Tepkiler: ardacumhur

Üst Alt