Windows Phone8.1 bildirim merkezi,klasorler ve dahası

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
Windows Phone8.1 bildirim merkezi,klasorler ve dahası

Geçtiğimiz günlerde Windows Phone8.1 güncellemesinin ayrıntılarını sizlere çeşitli haberlerimizle duyurmuştuk.
Bugün ortaya çıkan ekran görüntüleri artık bazı şeyleri apaçık ortaya çıkartıyor.
İlk olarak "bildirim merkezi Windows Phone 8.1 güncellemesiyle Windows Phone platformuna kazandırılıyor.
Bildirim merkezi ilk bakışta Live tile olarak gözüküyor. Fakat ortadaki ekran görüntüsüne dikkat ederseniz bildirim merkezinin i.e pop up penceresi gibi açılabiliyor bu esnada telefon başlat ekranı kararak arka plana alınıyor.
İkinci olarak uygulama listesindeki değişiklik göze çarpıyor. Uygulamalar isteğe göre oluşturulan gruplara veya klasörlere ayrılabiliyor. Bu sayede istenilen uygulamaya ulaşmak eskisinden çok daha rahat olacak. Ayrıca bu düzenlemeler kişiselleştirme ve kullanılabilirliği de arttırıyor.
Son olarak alttaki ekran görüntüsünde dikkatimizi çeken "Show battery percentage" butonu. Bu görüntüyle ortaya çıkan ve ilk defa görülen bu buton sayesinde task bardaki batarya göstergesine "yüzde" olarak gösterim eklenmiş oluyor.

Bu görüntüler gerçek mi yoksa fake mi emin değiliz. Ama bir gerçek var ki bunlar olması gereken özellikler ve kullanıcılar bunları Microsoft'tan bekliyor. Umarız 2014 yılı başlarında yayınlanması beklenen Windows Phone 8.1 güncellemesi bu ve bunlar gibi bir çok yenilikle kullanıcılarını memnun eder.
 
  • Beğen
Tepkiler: AlicanL920, sahte_suhte, serecans ve 6 diğerleri


Hagios

Hagios

Üye
Hepsi bir yana batarya yüzdesi bir yana.Gerçek olma ihtimali yüksek çünkü bunu yapmak gerçekten zor bir şey olmamalı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rainesto
ÖEY

ÖEY

Üye
Umarım fake değildir. Haber için teşekkürler.
 
Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
Paylaşım için teşekkürler :) Bu güncelleme bence sadece olması gereken şeyleri içeriyor artık daha yenilikçi şeyler de görmek istiyoruz mesela neden bir masaüstü görünümü olması :)
 

respection123

Üye
Sabırsızlanıyoruz :kro2:
 

skynet

Üye
Çok iyi :eller:
 
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
telefon lumia 620 mi? bana mı öyle geldi
 
  • Beğen
Tepkiler: SLH.55
dakamon

dakamon

Üye
Wp centralda yorumlarda daniel rubinho da kesin bir şey yok alpha da olabilir beta da olabilir bu dedi. Sanırım herşey sürekli test ediliyor. Developerlara da gönderilip kontrol edilmesi isteniyor olabilir. Nasıl beğendinmi bi sorun varmı diye. Bence onlar sızdırıyor bu görüntüleri. Bu gün gdr3 lü bi 920 satılıyormuş Ebay de :) demekki MS developerlara gönderiyor yaptığı güncellemeleri test etsinler diye :) valla bu da gelebilir yada daha farklı bir şey de yada istediğimiz gibi üstten çekmeli de bence aralık ayına kadar çoğu haber yüzde 30 u geçmeyecek gerçeklikte aralıktan sonra şekillenecektir herşey.
 
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Valla arkadaşlar ben üstten çekmeli bildirime o kadar da takıntılı değilim. Daha sihirli ve estetik bir görünüm neden olmasın ki. Yani şuanda daha amber güncellemesindeki ekran saatimize bir bakın. Elimizi telefonun üzerinden geçirdiğimizde beliriyor. Bunun benzeri farklı bir bildirim açılışı neden olmasın? Atıyorum Live Tile de bildirimleri görüyoruz diyelim. Ekranı yukardan aşağı çekerek bildirimi açmak yerine direk ekranın ortasındaki o Live Tileyi çimdik biçimli tutup çekme hareketiyle ekran ortasından tüm ekrana doğru yayılan bir geçiş efekti ile açıldığını düşünsenize... (Ali bey bunu microsoft a gönderelim, fikri beğenirlerse, bir phablet hediyesine hayır demiyor bu arkadaş diye de not düşebilirz :P )
 
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
ilk özellik sevdim ama bildirim ekranı daha değişik olması lazım ki tarzımız olsun.Ama bu batarya muhabbetini anlamadım yüzdeli yazıyor bizdede yüzdeli yani taç olay ne?
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
o yüzde üstteki taak barda yazacak. Yani mevcut batarya ikonunda.
ilk özellik sevdim ama bildirim ekranı daha değişik olması lazım ki tarzımız olsun.Ama bu batarya muhabbetini anlamadım yüzdeli yazıyor bizdede yüzdeli yani taç olay ne?
 
dakamon

dakamon

Üye
Valla ekran saatinin aynısı 5800 da da var bildiğim kadarıyla çift dokunmada var :) neyse bunlar basit işler. Zor olansa bildirim merkezini tilesiz yapmak. Zaten ekranda br sürü şey var. E bide ona mı yer açcaz arkadaş. Mesela facebook uygulamasında takılıyorsun şu bildirim merkezine bir bakim dediğinde ana menüye git tileyi gözünle ara bul üzerine dokun ohooo :D benim açımdan çok zor :D Valla siz bu kutucuğa okey verirseniz adamlar hızlı ayarları da kutucuk şeklinde verirler sığdırın sığdırabiliyorsanız ondan sonra. Bide diğer platformların bizimle dalga geçmesi de cabası :D:smdance:
 
katil_197

katil_197

Üye
Microsoft çalışmaya başlamış umarım hızlı gelir bunlar
 
dakamon

dakamon

Üye
umarım... Ama şubattan önce goremeyeceğimizi düşünüyorum
 
katil_197

katil_197

Üye
Apple gibi olsalar güzel olacak adanalr üst versiyonu 3 ayda tamamlıyorlar
 
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Bana Apple versiyonları aynı geliyo, hatta son ios7 bile neredeyse aynı. Sanki sadece düğmelerin renkleri değişmiş gibi duruyo :P
 
narnia16

narnia16

Üye
Bildirim merkezine ulaşmak için her seferinde ana sayfaya dönmek zorunda kalmayalım yeter bence :)
 

smltrl

Üye
O ortadaki fotoğraf çok iyi bence mesela ie de gezinirken mesaj geldi uygulama geçişi yapmadan direk cevap yazabiliriz sanırım?
 
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Benimde çarklar dönüyor. güncelleme 16 Mb. Mobil bağlantı ile de güncelleyebilirsiniz. Hızlı ayarlar ve bildirimler için benim gönlümden geçen Insider benzeri bir yapı. Ana ekrandayken ekranı sola kaydırınca uygulama listesi geliyor. Ekranı sağa kaydırınca da Insider ekranı benzeri bir ekran gelerek wifi,hücresel veri, lokasyon, uçak modu gibi ayarlar tek tık ile açılıp kapatılsa çok harika olurdu. Ayrıca bu ekrana diğer ayarların kısayolları da atılarak çok kullanılan ayarlaya hızlı ulaşım sağlanabilirse güzel olur.
 
narnia16

narnia16

Üye
Yalnız ayarların kısayolları ile ilgili hiç sızıntı yok. Acaba bunu daha da mı erteleyecekler :hmmm
 


Üst Alt