Karşılaştırma Windows Phone Platformunda En Geniş Kapsamlı Benchmark Testi Geldi!

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Windows Phone Platformunda En Geniş Kapsamlı Benchmark Testi Geldi!
Windows Phone platformundaki dikkat çeken cihazların karşılaştırmalı benchmark testlerinde şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Btekt Windows Phone için Nokia Lumia 735, 830, 930, 1020, 1520 ve HTC One M8 cihazların oluşan bir dizibenchmark testleri gerçekleştirdi ve ortaya şaşırtıcı sonuçlar çıktı.

Antutu, Basemark OS II, Pi Benchmark, Relative Benchmark, Browsermark ve Sunspider testleri uygulanan cihazlarda tabi ki Snapdragon 800 chipset önemli bir avantaja sahip. Test sonuçlarında asıl şaşırtıcı olan ise Snapdragon 400 alt seviye chipsetin, geçtiğimiz yılın üst seviye chipseti olarak kabul edilen Snapdragon S4 chipsete üstünlük kurması oldu.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan HTC One for Windows kullandığı Snapdragon 801 chipset ile tüm testlerde farkını ve gücünü ortaya koyuyor.

Ayrıtılı karşılaştırma tablosu ve video için tıklayınız.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, saynesim, Esendağlı ve 1 kişi daha

afwerker

afwerker

Üye
Teşekkürler

...decode...

...decode...

Üye
Snapdragon 400 işlemcili olmasından dolayı ön yargıyla yaklaşıp 735 ve 830 modellerini almak isteyenlerin kafasındaki soru işaretlerini baya baya giderici nitelikte bir test olmuş.

fraps34

Üye
browsemark testi dışında tüm testlerde s4 pro , s400 ü alt etmiş. Ayrıca bu testlerin hep işlemci ile ilgili testler olmuş. Gpu ile ilgili testlerde adresno 225 305 i yine geçiyor. Kim ne derse desin lumia 830 un 820 den daha düşük cpu ve gpu ile gelmesi fiyasko oldu. Ayrıca buna rağmen 830 da hd ekran var. Yani gpu 820 ye göre dahada zorlanacaktır.

saynesim

saynesim

Üye
süper ya

serinaga

serinaga

Üye
İlginç olmuş hakikaten ...

skynet

Üye
Bu testleri bizde yapıp sonuçları paylaşsak mı :)

ON9

ON9

Üye
valla ben işin açığı puanlara pek de inanmıyorum. Ayrıca konu için teşekkürler. Sonuç: Pek de önemli değil benim için ama benzer donanıma sahip farklı cihazların performans değerleri için bir kıstas olacaktır

dakamon

dakamon

Üye
Sentetik testleri hiç önemsemiyorum. Neye göre nasıl test ediyorlar kimse bilmiyor bunu. Çok düşük çıkan ürünlerin çok hızlı çok yüksek alan ürünlerin kastığını görünce inanası kalmıyor insanın :)

Üst Alt