cadde19
Üye
Piyasada kaç tane w10m li cihaz var ki, yani şu anlama geliyor, daha doğmadan ölümünü ilan ettilerTom Warren zaten Lumia ve Windows Phone kullanıcısı değil. Sadece işi gereği haberlerini yapar. Tom'un dünyanın en fanatik İos ve Arsenal taraftarı olduğunu bu sektördeki herkes az çok bilir.
Microsoft'un 4.5 milyonluk satış rakamına gelirsek; bu zaten beklenen bir durumdu. Yani bir önceki yılın aynı döneminde satılan 10.5 milyon cihaza ulaşılması mümkün değildi. Çünkü satılacak telefon yok piyasada.
Bu konuda bir de Rudy Huyn'un dediklerine bakalım;
Why the sells decrease? Cause few new phones released, but think about it:
- an OEM release a WP8.1 devices = shame, it's an old OS
-an OEM releases a w10m devices = it's not stable!!
So no choice, all other OEM waits that w10m becomes stable, once done, new phones=sells
Üreticiler Windows Phone 8.1 telefon çıkartsa eski işletim sistemi, Windows 10 Mobile telefon çıkartsa stabil değil. Windows 10 Mobile istikrarı yakalar ve stabil hale gelirse bir çok üretici Windows 10 telefon çıkartmak için harekete geçecektir.
Sonuç; ortada satılacak mal yoksa satış da olmaz. Satılacak ürünün olması için de Windows 10 Mobile işletim sisteminin daha stabil ve hazır hale gelmesi gerekiyor.
Çok iyimsersinizDostum 15ten fazla Lumia alıp sattım, aktif olarak çevremde 10 lumia kullanıcısı var arkadaşlarımdan 20tanesi Lumia kullanıyor. 3-4 tanesi hariç hepsinin cihazını ben aldım.ben telefoncu da değilim Sahibindene koydun mu gidiyor. Konu w10 mobile yine konu dışında çıktım ama vaziyet o kadar da kötü değil.
W10 mobile ile Windows Phone bitecek diyorlar da bzim cihazlar da windows 10 mobile güncellemesi alacağına göre sıkıntı yok. 1520 , 930 ve 640 kadar olmasa da bütün cihazlar stabiliteyi yakalayacaktır. Sadece zaman , sadece sabır. Benim continium da yada Intel işlemcide gözüm yok. Geleydi iyi olurdu.gelmedi. Tek beklentim evrensel uygulamalar. Şirketlere eposta atıyorum. 150-200 m kullanıcısı olan Windows 10 a nasıl uygulama yapmazsanız diye. Hep olumlu donuş alıyorum. Atmaya da devam edeceğim. Bence sizlerde böyle yapın uygulama sıkıntısı çözülse başka hiç sıkıntı olmayacaktır. Stabilite elbet tekrar yakalanacak...
Eski cihazlar için özel optimizasyon mevzusu en az 2 sene sürer bu yüzden çok kullanıcı kaybederler Windows Phone 8.1i Windows mobile 10a uyarlasalardı daha iyi sonuçlar alınabilirdi ama microsoft için bizim sesisimiz sinek vızıltısı..Bu yazacaklarım tamamen kendi öngörülerimdir;
maalesef Microsoft bir şeyin farkına çok geç vardı. O da ARM tabanlı yaygın kullanımı olan Snapdragon işlemcilerle en alttan en üst seviye cihaza kadar aynı stabiliteyi koruyamıyor. Çözümü de buldu ve şu anda üzerinde çalışıyor. Çözüm Windows 10 için tasarlanan özel yonga setlerinden geçiyor. O da erken yıl sonunda Surface Phone ile gelecek.
Kötü senaryoda mevcut eski Snapdragon işlemcilere sahip cihazlar mümkün olan en iyi stabiliteye ulaştırılıp önümüzdeki güncellemelerden itibaren yeni özellik kısıtlamalarına gideceklerdir. İyi senaryoda ise her cihaz için tek tek uğraşıp en iyi performansın alınmasını sağlandıktan sonra mevcut cihazlar için daha fazla yeni özellik vermeye çalışacaklar.
Tahminlerime göre Microsoft, gelecekte çıkacak olan Windows 10 Mobile cihazların hepsinde Apple'ın A serisi gibi Windows 10 için özel üretilen işlemciler kullanacak. Bu sayede donanım ve yazılım uyumluluğu sorunu yaşamayacak. Ama gel gelelim biz o cihazları satın alabilecek miyiz? Zira Microsoft Surface tablet yaşıyor fiyatlar uç noktalarda. Surface notebook yapıyor fiyatlarını Türk Lirasına çevirmek için iyi derece matematik bilmek gerekiyor. Surface Phone olarak çıkacak akıllı telefonun da fiyatı Surface Pro veya Book ile yarışırsa şaşırmam.
inşallah orta seviye falan da üretilir bu surface phone telefonlar. Yoksa işimiz zor bu fiyatlarla. @bulutsuzgece iki maaş hazırla Surface Phone için
Ilk çıktığında aldıgım ıkı adet 1520 aylarca ınternette satlıkta kaldı (piyasanın altında fıyata)sonunda ikinci el satısı yapan bır yer hedıye cekı karşılığında satın aldı.nakıt paraya almak istemediler.Dostum 15ten fazla Lumia alıp sattım, aktif olarak çevremde 10 lumia kullanıcısı var arkadaşlarımdan 20tanesi Lumia kullanıyor. 3-4 tanesi hariç hepsinin cihazını ben aldım.ben telefoncu da değilim Sahibindene koydun mu gidiyor. Konu w10 mobile yine konu dışında çıktım ama vaziyet o kadar da kötü değil.
W10 mobile ile Windows Phone bitecek diyorlar da bzim cihazlar da windows 10 mobile güncellemesi alacağına göre sıkıntı yok. 1520 , 930 ve 640 kadar olmasa da bütün cihazlar stabiliteyi yakalayacaktır. Sadece zaman , sadece sabır. Benim continium da yada Intel işlemcide gözüm yok. Geleydi iyi olurdu.gelmedi. Tek beklentim evrensel uygulamalar. Şirketlere eposta atıyorum. 150-200 m kullanıcısı olan Windows 10 a nasıl uygulama yapmazsanız diye. Hep olumlu donuş alıyorum. Atmaya da devam edeceğim. Bence sizlerde böyle yapın uygulama sıkıntısı çözülse başka hiç sıkıntı olmayacaktır. Stabilite elbet tekrar yakalanacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?