Haber Windows Phone 8.1. ve batarya Kullanımı

Sponsorlu Bağlantılar

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone 8.1. ve batarya Kullanımı
twitter sorun yaratmıyor bende

bakalım batarya güncellemesi işe yarayacak mı

Esendağlı

Esendağlı

Üye
TurboCall

TurboCall

Üye
Güncelleme bitti ve batarya dahahızlı gidiyor gibi 10 dakika içerisinde 3 düştü ve telefon ısınıyor

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

PureFood

PureFood

Üye
Ben de yükledim, bakalım şarja ne zaman etki edecek, anında olmasını beklemek de zaten saçma olur.

dakamon

dakamon

Üye
Ben de yükledim, bakalım şarja ne zaman etki edecek, anında olmasını beklemek de zaten saçma olur.
Şu an ne halde anlamak zor tabi hele bir yarın olsun evden bi çıkalım göreceğiz batarya performansını :)

TurboCall

TurboCall

Üye
Arkadaşlar şöyle bir uyarı yapıyım bildiğiniz üzere yeni güncelleme batarya performansı için geldi, bu gün şarjlarınızı tamamen bitirin telefonunuz kapansın 1 dakika güç tuşuna basılı tutun ve sonra şarja takın 100 de 100 olana kadar dolsun.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Kalibrasyon yapmak şart mı? ve de bataryayı tamamen bitirmek zararlı değil mi?

TurboCall

TurboCall

Üye
bataryayı sürekli tamamen bitirmek tehlikeli ancak ayda yılda bir kere tam bitirip fullemek batarya açısından daha iyi oluyor.

erhanercan

erhanercan

Üye

lipo pillerde asla öyle şey yapılmaz yuzde 20 ile 80 arasında iken şarja takılması önerilir. Lumiaların pilleri Lipodur detaylı araştırırsan nette de bu bilgilere ulaşabilirsin. Lipo piller tamamen şarjı sevmezler yapıları gereği

BelaMonte

BelaMonte

Üye
lipo pillerde asla öyle şey yapılmaz yuzde 20 ile 80 arasında iken şarja takılması önerilir. Lumiaların pilleri Lipodur detaylı araştırırsan nette de bu bilgilere ulaşabilirsin. Lipo piller tamamen şarjı sevmezler yapıları gereği
sanırım li-on dan bahsediyorsunuz

beats

beats

Üye
Şart değil elbette; sonuçta bataryanın özelliğini değil yazılım ve cihazın özelliğiyle oynuyorsun cihaza pil kullanımını öğretmiş gibi bir şey oluyor çok işe yaradığını da sanmıyorum, li-polymer bataryalarda doldur boşalt önemli değil kapasitesini etkilemiyor. Eğer li-ion ve önceki lityum bataryalar varsa onlarda problem olabilir, kısa sürede oluşacak sorun da değil tabii.

dakamon

dakamon

Üye
Bende ciddi bir kaynaktan bildiğim kadarıyla lityum iyon pillerde tam boşaltma iyi değilmiş. Bi keresinde Ali Kemal abinin yaptığı bir konuda da tam bitirmeyin zararlı diyordu.

• Beğen
Tepkiler: erhanercan
TurboCall

TurboCall

Üye
Sürekli tam bitirin demedim istemeyen denemez ama ben etkisini görüyorum karar sizin.

erhanercan

erhanercan

Üye
sanırım li-on dan bahsediyorsunuz
hayır lityum polimer arkadaşlar mesela n8 gibi onceli nesil tellerde sadece lityum ion vardı bunlarda lityum io n polymer var kısacası pilin arkadalarında yazar netten bakarsanızLi-polymer diye geçer kısacası

PureFood

PureFood

Üye
Ben sürekli şarjı tam bitiriyorum kapanıyor cihaz, sonra takıyorum sakıncalı mı harbiden

beats

beats

Üye
Sürekli tam bitirin demedim istemeyen denemez ama ben etkisini görüyorum karar sizin.

Pili tam bitirmek en sağlıklısıdır her zaman hangi cihazı kullanırsan kullan, tam bitmeden şarj etmek asıl problem. Kısa zaman sonra yeni nesil piller bu olayı da bitirecek gibi.

PureFood

PureFood

Üye
Pili tam bitirmek en sağlıklısıdır her zaman hangi cihazı kullanırsan kullan, tam bitmeden şarj etmek asıl problem. Kısa zaman sonra yeni nesil piller bu olayı da bitirecek gibi.
Abi yani tam bitirmeyi öneriyorsun bizim telefonlar için ? Yüzde 10 15 iken şarna taktığımda içim rahat etmiyor bitirip öyle şarka takıyorum.

emz

emz

Üye
  • Beğen
Tepkiler: PureFood
TurboCall

TurboCall

Üye
sürekli tam bitirmek cihazın hücrelerinin öldüğü söyleniyor ara sıra bitirmek en sağlıklısı.

Üst Alt