inşallah yarar,büyük sıkıntı bu batarya olayıtwitter sorun yaratmıyor bendeLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
bakalım batarya güncellemesi işe yarayacak mı
Şu an ne halde anlamak zor tabi hele bir yarın olsun evden bi çıkalım göreceğiz batarya performansınıBen de yükledim, bakalım şarja ne zaman etki edecek, anında olmasını beklemek de zaten saçma olur.

bataryayı sürekli tamamen bitirmek tehlikeli ancak ayda yılda bir kere tam bitirip fullemek batarya açısından daha iyi oluyor.Kalibrasyon yapmak şart mı? ve de bataryayı tamamen bitirmek zararlı değil mi?
Kalibrasyon yapmak şart mı? ve de bataryayı tamamen bitirmek zararlı değil mi?
sanırım li-on dan bahsediyorsunuzlipo pillerde asla öyle şey yapılmaz yuzde 20 ile 80 arasında iken şarja takılması önerilir. Lumiaların pilleri Lipodur detaylı araştırırsan nette de bu bilgilere ulaşabilirsin. Lipo piller tamamen şarjı sevmezler yapıları gereği
Şart değil elbette; sonuçta bataryanın özelliğini değil yazılım ve cihazın özelliğiyle oynuyorsun cihaza pil kullanımını öğretmiş gibi bir şey oluyor çok işe yaradığını da sanmıyorum, li-polymer bataryalarda doldur boşalt önemli değil kapasitesini etkilemiyor. Eğer li-ion ve önceki lityum bataryalar varsa onlarda problem olabilir, kısa sürede oluşacak sorun da değil tabii.Kalibrasyon yapmak şart mı? ve de bataryayı tamamen bitirmek zararlı değil mi?
Aynen öyleŞu an ne halde anlamak zor tabi hele bir yarın olsun evden bi çıkalım göreceğiz batarya performansını![]()

hayır lityum polimer arkadaşlar mesela n8 gibi onceli nesil tellerde sadece lityum ion vardı bunlarda lityum io n polymer var kısacası pilin arkadalarında yazar netten bakarsanızLi-polymer diye geçer kısacasısanırım li-on dan bahsediyorsunuz
Pili tam bitirmek en sağlıklısıdır her zaman hangi cihazı kullanırsan kullan, tam bitmeden şarj etmek asıl problem. Kısa zaman sonra yeni nesil piller bu olayı da bitirecek gibi.Sürekli tam bitirin demedim istemeyen denemez ama ben etkisini görüyorum karar sizin.
MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.
Abi yani tam bitirmeyi öneriyorsun bizim telefonlar için ? Yüzde 10 15 iken şarna taktığımda içim rahat etmiyor bitirip öyle şarka takıyorum.Pili tam bitirmek en sağlıklısıdır her zaman hangi cihazı kullanırsan kullan, tam bitmeden şarj etmek asıl problem. Kısa zaman sonra yeni nesil piller bu olayı da bitirecek gibi.
Ben sürekli şarjı tam bitiriyorum kapanıyor cihaz, sonra takıyorum sakıncalı mı harbiden
sürekli tam bitirmek cihazın hücrelerinin öldüğü söyleniyor ara sıra bitirmek en sağlıklısı.Pili tam bitirmek en sağlıklısıdır her zaman hangi cihazı kullanırsan kullan, tam bitmeden şarj etmek asıl problem. Kısa zaman sonra yeni nesil piller bu olayı da bitirecek gibi.