Haber Windows Phone 8.1 Güncellemesine İlişkin Haber ve Bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Kod yazmayı sanırım kompozisyon yazmaya benzetiyoruz arkadaşlar :) @kesasd Arakdaşımız burda olsada durumun nasıl olduğunu bide size anlatsa

@kesasd arkadaşımız şu ara bazı şeyler üzerinde çalışıyor. :kıskıs: Zamanı geldiğinde burada gerekli bilgiyi paylaşacaktır :sır:

• Beğen
Tepkiler: kesasd

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bu tartışma ilerlemiş bende bi iki kelime edeyim o halde program yapmak oldukça zor bir işi olduğunu tahmin ediyorum yani ben bu işlerden anlamam sadece tahmin fakat şunu da anlamakta zorlanıyorum ortada halihazırda bir sistem var

Android vs İos her ikisi de tutulan sistemler sen MS bu işe balıklama sazan gibi muhakkak atlamamışsındır
baktın kontrol ettin kullanıı ne istiyor az çok hatta benden daha çok biliyorsundur

parça parça yapacağına insanları tatmin edecek seviyede yap örn parça parça yılda dört güncelleme yerine 2 veya 3 yap

sadece bu değil here maps de öyle anlamıyorum uydu görüntülerinden çoğu kişi şikayetçi google var olan burada yanlış illa resimleri kendi çekmek zorunda başka bir firmadan kopyalayamaz yada alamaz mı ?

The Benefit

The Benefit

Üye
dün gece rüyamda güncellemenin geldiğini gördüm herkese aynı anda(hayırdır inşallah) ekstra özellik olarak ana ekranın sol tarafından da bildirim çubuğu gibi bişey çıkıyordu (yanlış bilmiyorsam android 4.4 olanın aynısı)
Hayır diyelim hayır olsun. :ehe

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Güncellemeler iyiden iyiye gecikir arkadaşlar artık. Android tabanlı Lumia geliyor. Ben iPhone alır kaçarım artık :)

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Güncellemeler iyiden iyiye gecikir arkadaşlar artık. Android tabanlı Lumia geliyor. Ben iPhone alır kaçarım artık :)

Wp lumia da görevli olanlar isyan çıkartır android lumiads çalışmak için. Evleaksın şu aralar su sızdırdığını biliyoruz.

neyle gönderildiyse gönderildi.

phasan

phasan

Üye
Bir yerde okudum 925 ile 620 mi ne onlara 8.1 guncellemedi gelmiş

Bay H

Bay H

Üye

Bu haberleri hem forumumuzda hem de portalımızda 5-6 gün önce verdik. Bazı yerlerde deneme amaçlı bazı kullanıcıları verildiği görülüyor.

skynet

Üye
925 neyse de 620 ye erken geleceğine hiç inanmıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve Aybin.Kilic
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Black güncellemesini en son almış üvey evlat 620 ye hayatta cyanı ilk başlarda vermezler. Verirlerse de kesinlikle bu sıcak havada kafalarına güneş geçmiş derim:)

• Beğen
Tepkiler: skynet
phasan

phasan

Üye
Windows Phone 8.1 güncellemesi bir süredir sabırsızlıkla bekleniyordu. Güncellemeyi akıllı
telefonlarına kuran bazı Windows Phone kullanıcılarının dışında genel dağıtımına
başlanmayan güncellemenin son kullanıcılara
ulaşmasının an meselesi olduğu tahmin ediliyordu.
Ve güncellenme dünyanın çeşitli yerlerinde dağıtılmaya başlandı. Windows Phone 8.1 tabanlı ilk güncelleme olan Lumia Cyan, Hindistan, Tayland, Finlandiya, İspanya ve Arjantin'de dağıtılmaya başlandı. Şu an
için Lumia 925 ve Lumia 625 cihazlarına verilen güncellemenin çok kısa süre içerisinde tüm Nokia Lumia akıllı telefonlara dağıtılması ve hafta içerisinde ülkemizde de yayınlanması bekleniyor.

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Black güncellemesini en son almış üvey evlat 620 ye hayatta cyanı ilk başlarda vermezler. Verirlerse de kesinlikle bu sıcak havada kafalarına güneş geçmiş derim:)

Abi belki bi sorun çıktığından dolayı geç verdiler. Model sıralamasına gıre diyorsunuz 520den sonra 620 gelmiyor. İstedikleri gibi verirler kimse karışamaz ki

suyunsesi

suyunsesi

Üye
İnşallah ilk 620 ye verirler :D (ben 920 kullanıcısıyım).

• Beğen
Tepkiler: jasonwie ve skynet
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bu hafta gelsinde buradaki heyecan tartışma bitsin

beats

beats

Üye
Windows Phone 8.1 güncellemesi bir süredir sabırsızlıkla bekleniyordu. Güncellemeyi akıllı
telefonlarına kuran bazı Windows Phone kullanıcılarının dışında genel dağıtımına
başlanmayan güncellemenin son kullanıcılara
ulaşmasının an meselesi olduğu tahmin ediliyordu.
Ve güncellenme dünyanın çeşitli yerlerinde dağıtılmaya başlandı. Windows Phone 8.1 tabanlı ilk güncelleme olan Lumia Cyan, Hindistan, Tayland, Finlandiya, İspanya ve Arjantin'de dağıtılmaya başlandı. Şu an
için Lumia 925 ve Lumia 625 cihazlarına verilen güncellemenin çok kısa süre içerisinde tüm Nokia Lumia akıllı telefonlara dağıtılması ve hafta içerisinde ülkemizde de yayınlanması bekleniyor.
Sdnden alıntı, bunlar çok önceden yazıldı MaxiCep forumda ve portalda.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece

skynet

Üye
15'inden sonra 1520 ile açılışı yaparlar bence :)

ArMaGeDdOn_87

Üye
Kod yazmayı sanırım kompozisyon yazmaya benzetiyoruz arkadaşlar :) @kesasd Arakdaşımız burda olsada durumun nasıl olduğunu bide size anlatsa o zaman demezdiniz bir kaç özellik. Bide size şöyle söylim siz daha çok gördüğünüze göre konuşuyorsunuz. Yani nedir? İşte arka plan resmi bildirim çubuğu hızlı ayar e bide sürükleyerek kapatma... Sizin için sadece güncellemeyle gelen bunlar olduğu için haliyle beğenmiyorsunuz ama ciddi bir şekilde araştırdıysanız gerekli özeni gösterdiyseniz yakından takip ettiyseniz merak edip altyapısının ne olduğunu bir yerlerden okuduysanız aslında olayın sadece bir kaç görsel özellikten ibaret olmadığını anlayacaksınız. Ali Kemal abi bu forumda bu alt yapı ile çok yazı yazmıştı makale olarak. Eğer hepsini okuduysanız bunları bu gün söylemezdiniz bence. Çünkü 8.1 ile bir kere sistemin çekirdek yapısı üzerinde yoğunlaşılıp sistemi windows ile yüzde 90 civarında bir oranda birleştirdiler. bu oran yüzde 50 60 daydı. Bu çok önemli ve başarılı bir durum. Böyle bir şeyi yapmak demek sistemin taa ilk kodundan son koduna heerşeyi her satırı her komutu tek tek kontrolden testten geçirmek her hata da sistemi tekrar baştan kontrol etmek kodları tek tek elden geçirmek gerekiyor. Ben Mühendilik okuyorum örneğin bir ödev yaparken o ödevin hesabını belki 5-6-7-8-9 sayfalarca yazıyorsunuz hesaplıyorsunuz ama bi bakıyorsuuz ki bir değeri 11 alacağınıza 10,5 almışsınız ve o akdar sayfayı alın çöpe atın tekrar yapın ve bir ödevle uğraşmak belki günlerinizi alabiliyor. ufacık bir hata soruyu size baştan çözdürtüyor burada da aynı durum söz konusu. Benim ödevim bunların yazdığı kodlarda denizde kum tanesi misali. Ben Visual basic 6 programının bir dönem dersini de aldım kıytırık bir hesap makinesi yapacaz diye 6 7 arkadaş nasıl çabaladık ve ger.ekten bazı komutları çalışmayan çok basit belki win98 deki hesap makinesinden kat be kat kötü bir hesap makinesi uygulaması yapabildik. Bu işler gerekten zor gerçekten 8.1 ile sadece o dediğiniz 3-4 özellik gelmiş olsa emin olun burda en çok kükreyen laf söyleyen MS ye ben olurdum ama ben 8.1 ile güncellemenin hakkını verdiklerine inananlardanım.

Hee yeterlimi hayır kesinlikle yeterli bir andoridden daha çok özellikli olana kadar MS yi eleştriceğiz ve taleplerimizi hep buradan ve başka platformlardan yazacağız. İyi forumlar.
Bence senin verdiğin düşünce yerinde değil. MS böyle düşünmez yani bu çok yavan bir düşünce oldu. Ms elinden geleni yapıyor bunu da yukarıda yazdım olay bundan ibaret başka bir şeyden değil.
kod yazmanın ne kadar zor olduğunu bende biliyorum ancak yukarda yazdığımı iyi okumamışsın sanırım,tekrar yazıyorum "microsoft ve nokia nın yüksek bir kapasitesi olmasına rağmen" bu umarım iyi anlaşılır,bakın jolla o küçük ekibe rağmen nasıl bir sistem yaptı,ancak bu dediğim gibi bu microsoft ve nokia nın satış politikası,nokia zamanında bunları yaptı aynı kafadaydı ilk iPhone a karşılık piyasaya dalga geçer gibi 5800 ı tanıttı hem donanım olarak hem yazılım olarak resmen rezillik,ve başka bir örnek s^3 işletim sistemi,nokia bu kafayla gitti ve kullanıcılar ona cevabını verdi,yine yazıyorum tekrar tekrar şimdide microsoft aynı kafada,böyle giderse sonu nokia gibi olcak,sonra size başka bir örnek vereyim android yönünden samsung s3 e kitkat güncellemesi verilmedi,sen o kadar telefona para ver ve sonra bir kenara at,wp 8 li ilk telefon çıktığında portico-amber ve black te güncellemesinde olan özellikler ya bu özellikler ile çıkmalıydı yada hepsi 1 güncelleme ile yayınlanmalıydı,ama microsoft-nokia ne yaptı 3 e böldü,adım adım yavaş yavaş hep aynı kafa,bir telefon tanıtır yıl 2014 kamerada flaş yok :) başka yeni bir model tanıtır cihazda glance özelliği yok,daha bir sürü örnek verebilirim, bu politika çok yanlış,böyle kullanıcılarına önem vermeyen şirketler her zaman "büyük kayıplara" mahkumdur

• Beğen
Tepkiler: versino2, suyunsesi, 4MaGuS ve 4 diğerleri
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
kod yazmanın ne kadar zor olduğunu bende biliyorum ancak yukarda yazdığımı iyi okumamışsın sanırım,tekrar yazıyorum "microsoft ve nokia nın yüksek bir kapasitesi olmasına rağmen" bu umarım iyi anlaşılır,bakın jolla o küçük ekibe rağmen nasıl bir sistem yaptı,ancak bu dediğim gibi bu microsoft ve nokia nın satış politikası,nokia zamanında bunları yaptı aynı kafadaydı ilk iPhone a karşılık piyasaya dalga geçer gibi 5800 ı tanıttı hem donanım olarak hem yazılım olarak resmen rezillik,ve başka bir örnek s^3 işletim sistemi,nokia bu kafayla gitti ve kullanıcılar ona cevabını verdi,yine yazıyorum tekrar tekrar şimdide microsoft aynı kafada,böyle giderse sonu nokia gibi olcak,sonra size başka bir örnek vereyim android yönünden samsung s3 e kitkat güncellemesi verilmedi,sen o kadar telefona para ver ve sonra bir kenara at,wp 8 li ilk telefon çıktığında portico-amber ve black te güncellemesinde olan özellikler ya bu özellikler ile çıkmalıydı yada hepsi 1 güncelleme ile yayınlanmalıydı,ama microsoft-nokia ne yaptı 3 e böldü,adım adım yavaş yavaş hep aynı kafa,bir telefon tanıtır yıl 2014 kamerada flaş yok :) başka yeni bir model tanıtır cihazda glance özelliği yok,daha bir sürü örnek verebilirim, bu politika çok yanlış,böyle kullanıcılarına önem vermeyen şirketler her zaman "büyük kayıplara" mahkumdur

Satış politikası diyorsun glance yok flaş yok diyorsun. Kendi söylediğine bile zıtsın ne anlatmaya çalışıyorsun sen ?

versino2

versino2

Üye
İspanya Finlandiya Tayland ve hindistanda 925 ve 625 e başlamış yarında Fransa da başlıyor . İnşallah bu hafta Türkiye ye de başlar

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr ve jasonwie
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
İspanya Finlandiya Tayland ve hindistanda 925 ve 625 e başlamış yarında Fransa da başlıyor . İnşallah bu hafta Türkiye ye de başlar

Bizde Lumia 930 satışa sunulmadan başlamayabilir :ban:

Üst Alt