Haber Windows Phone 8.1 Güncellemesine İlişkin Haber ve Bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
güncelleme sırası en üst modellerden başlayacak. İlk olarak :hmmm
Lumia 1520,930 ve 1020 alır guncellemeyi.

• Beğen
Tepkiler: Serhan
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: Serhan
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Yanlış anlaşılmasın tartışma ortamı yaratmak değil amacım içimden gelenleri söylemek istedim sadece :) Bende kapatılacağını düşünüyorum :) gerekçe de şu olurdu ''Microsoftun resmi bir açıklması yok ne zaman geleceği hala bilinmiyor o yüzden konu kilit''

Bence konu başlığı güncellemeye yaklaşırken yada güncellemeye sayılı günler kala falan olabilirdi :)

Evet şimdi gelelim düşüncenizi cevaplamaya:

Daha önce @Akhtoher arkadaşımızla olan bir diyaloğumuzda da belirtmiştim.

Maxicep Windows Phone yönetimi olarak, bizler tüm diğer teknoloji portal ve forumları gibi haberlerimizde ağırlıklı olarak "yabancı kaynakları" kullanıyoruz. Ve kullandığımız söz konusu yabancı kaynaklar da genel olarak tüm yerli ve diğer yabancı teknohaber sitelerinin kullandığı, Windows Phone alanında belirli bir yer edinmiş, belirli güvenilirlik seviyesine erişmiş, çok nadiren yanılan teknoloji haber portalları.

Bu noktada ortaya şu çıkıyor. Söz konusu portallar aracılığıyla sızan bilgilerin yurtiçindeki çevirisini, duyuru ve haberini ilk kim yapacak? Bizler bu hususta genel Maxicep Ailesi ve özellikle WP bölümü olarak iddialıyız. Windows Phone alanındaki haberleri (kimi zaman mevcut konuların altına mesaj olarak, kimi zamansa ayrı konu başlığı altında) Türkiye'de ilk biz vermeye çalışıyoruz. Bunda da oldukça başarılı olduğumuzu düşünüyorum. WP alanındaki haberleri sıcağı sıcağına ilk olarak çoğu zaman bizim forumumuzda WP bölümünde bulabilirsiniz.

Bu konu içeriğinde anlatılan husus da bugün sözünü ettiğim kaynak sitelerde haber olarak yer aldı. Ve o kaynak sitelere düşmesinin hemen akabinde en doğru şekilde sizlere aktarmaya çalıştık.

Kilitlenen konulara gelince; yerli kaynaklardan alıntı/kopyala-yapıştır haber konuları, anlamsız ve gereksiz soru konuları, güvenilirliği ve dayanağı bulunmayan kaynaklı içeriğe sahip konular ve benzeri içerikte olanlardır.

Umarım sorunuza cevap olmuştur.
Hala aklınıza takılan bir şeyler varsa, sorabilirsiniz.

İyi forumlar.

Not: Nawzil'in konuya ilişkin attığı twitlerin bu haberlerden sonra çıktığını da belirtelim! Zaten konunun son paragrafını dikkatli okursanız orada henüz Microsoft cephesinden doğrulama gelmediği belirtiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Akhtoher ve erhanercan
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Henüz bu özellikle ilgili resmi bir bilgi yok.

Microsoft ekibi yeni özellik ve teknolojiler için kapalı kapılar ardından yoğun olarak çalışıyor. Bunu zaman zaman yabancı haber portallarına sızan videolardan açıkça görebiliyoruz.

Ekiptekiler, bir yandan da "Windows Phone User Voice" sitesinden gelen istek ve beklentileri inceleyip en çok rağbet görenleri analiz ederek gerçekleştirebilme durumlarına göre listeye alıyorlar. Söz konusu sitede, gerek yazılımsal anlamda gerekse donanımsal olarak pek çok kullanıcı isteği bulunuyor.

Sizin bahsettiğiniz özelliğin gelip gelmeyeceğini, gelecekse de önceliğinin ne olduğunu kestirmek çok zor. Bahsettiğim sitede bununla ilgili açılmış bir başlık yoksa, en azından orada konusunu açarak ve bu isteğe oy toplayarak Microsoft üzerinden baskıyı artırabilir ve sesinizi daha iyi duyurabilirsiniz. Örneğin benim açmış olduğum " " başlığı epeyce hit oldu ve özellikle WP bölümü sorumlusu Joe Belfiore olmak üzere Microsoft'un üst yöneticilerine kadar ulaştı. Benim şahsi kanaatimi soracak olursanız, ekranı bölerek kullanma özelliğinden çok daha öncelikli olan eksiklikler var şu an. Ancak yine de belirttiğim gibi, uservoice üzerinden açılmış konu varsa ona oy vererek veya kendiniz bir konu başlatıp oy toplayarak gelecek özellikler içinde ön sıralara taşınmasını sağlayabilirsiniz.
Haklısın abi açmayı düşünüyorum zaten. Bunu ingilizce olarak nasıl ifade edebilirim? Bir yardım edebilirsen sevinirim :)

jasonwie

jasonwie

Üye
Sen istediğin kadar ümitlen :) 1 yıldan fazladır bu sistemi kullanıyorum eğer senin dediğin gibi olursa tarihinde bir ilk olur :) şimdiye kadar hep amiral gemilerden ve en yeni çıkan telefondan başladılar. Bak şunu söyleyeyim eğer vereceklerse 630 a 920 den önce bile verirler :) çünkü yeni çıktı hatta sıralama şu şekil olabilir 1520 930 1020 630 925 920 ve diğerleri

630 gelirse 520ye de gelir

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

kahraman333333

kahraman333333

Üye
24 kesin dediler nerde bu guncelleme ya

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
24kesin denmedi 24'unden sonra başlayacak dendi. 24unden önce birşey beklemememiz gerektiğini gösterir bu bugün geleceğini değil.

8.1'in adam olmasını bekleyen Lumia 520 ile gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: jasonwie
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
24 Haziran kesin denmedi.

24 Haziran WP8.1'li cihazlara destek tarihinin başlama günü olarak belirlenmişti.
Ayrıca Microsoft da güncellemenin Haziran-Temmuz döneminde yayınlanacağını belirtmişti.

Bu yüzden pek çok önemli sitede, bu bilgiler doğrultusunda güncellemenin (belli süreye yayılarak bölgeden bölgeye farklılık gösterebileceği de belirtilmek suretiyle) bugün başlayabileceği yönünde haberler yapıldı. Kaldı ki ABD saatiyle düşündüğümüz zaman hala da böyle bir ihtimal var.

Nawzil de bu haberlerden sonra şunları söylemiş. "Güncelleme pek çok sitenin yanlış yorumladığı gibi bugün yayınlanmayacak. Güncellemenin tam tarihi her ülke ve telefon modeli için farklı" demiş.

Bizler yine de bu ara güncelleme kontrollerimizi sıklaştıralım.

Haberin son paragrafında da belirttiğimiz gibi; "Eli kulağında..."

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr

sumselfat

Üye
Bi güncelleme geldi ama ne olduğunu bilmiyorum. İniyor şuan

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Bi güncelleme geldi ama ne olduğunu bilmiyorum. İniyor şuan

Uygulama güncellemesi veya yayınlandığı halde daha önce yapmadığınız bir sistem güncellemesidir muhtemelen.

Şu an yeni bir güncelleme görünmüyor.

blackcemre

Üye
İnşallah bu hafta gelir artık.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Aceleye telâşa gerek yok çok rahatım

İnternettin HOCA

İnternettin HOCA

Üye
Lan bune bi gelivermedi sanki işletim sistemi yapıyolar. :D

• Beğen
Tepkiler: jasonwie
luckysleven

luckysleven

Üye
Bugun guncelleme gelmedi diye telefonunu satacaklardan makul fiyatlardan telefonlari alinir bilginize . Bu zamanlar tam al sat yapilacak zamanlar : )

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, Aybin.Kilic, drangela61 ve 5 diğerleri

dark_13

Üye
beklemedeyiz

• Beğen
Tepkiler: Krnl386
braayn

braayn

Üye
Bugun guncelleme gelmedi diye telefonunu satacaklardan makul fiyatlardan telefonlari alinir bilginize . Bu zamanlar tam al sat yapilacak zamanlar : )

Evet arkadaşlar güncelleme 2 saat içinde gelmezse nokia lumia 1520 cihazımı 3200 Tle satıyorum bilginize.
Derdim ama kıyamam :) şaka bi yana günceleme için bu kadar kasmaya gerek yok betasını iyi kötü kullanıyoruz akışına bırakın her an gelebilir .Bu şekilde beklemek bile zevkli her sabah yüzümü yıkamadan önce bir güncelle diyorum telefonu baktım gelmedi yüzümü yıkıyorum..

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, jasonwie ve YasirTaHazal
yasirtaha

yasirtaha

Üye
Sabırlı arkadaşlar çoğalmış gdr3 ve dev 8.1 den sonra çoğu arkadaş alışmış.Suyu akışına bırakmış :)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, Aybin.Kilic ve emz

Üst Alt