windows başlamıyor ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Duran.Y

Duran.Y

Üye
    Konu Sahibi
windows başlamıyor ?
Win7 kullanıyordum, bilgisayarın ram ve ekran kartını yükselttirdim pc geldikten bi ay sonra şöyle bi sorun başladı, açıyorum bilgisayarı 3-4 dk kullandıktan sonra görüntü donuyo klavye ışıkları sönüyo ama mesala şarkı açıksa şarkı çalmaya devam ediyor. Format atıp xp yaptım yine aynı sorun olmaya başladı bir de her seferinde açılmıyo pc bazen siyah ekranda sağ üstte imlec zıplayıp duruyo. Çözümlerinizi bekliyorum arkadaslar . .

_RYUK_

_RYUK_

Üye
taktiğin donanımlar uygun olmaya bilir

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Ekran kartından başka bir şey değil sorunun :)
Kasa çalışır haldeyken ekran kartı fanına bir bak stabil dönüyormu
Fanda sorun yoksa kartı çıkar fanını sök temizle slotunu temizle tekrar tak.. Ramlaride sök slotlarını üflettir tak.. Aynı sorun devam ederse ekran kartını değiştir.. Değiştirirken güç kaynağının gücünü aldığın yere belirt sana güc kaynağının kapasitesine uygun kart versinler..

Bu işlemlerden biri mutlaka çözer :oke:

Duran.Y

Duran.Y

Üye
    Konu Sahibi
Ekran kartından başka bir şey değil sorunun :)
Kasa çalışır haldeyken ekran kartı fanına bir bak stabil dönüyormu
Fanda sorun yoksa kartı çıkar fanını sök temizle slotunu temizle tekrar tak.. Ramlaride sök slotlarını üflettir tak.. Aynı sorun devam ederse ekran kartını değiştir.. Değiştirirken güç kaynağının gücünü aldığın yere belirt sana güc kaynağının kapasitesine uygun kart versinler..

Bu işlemlerden biri mutlaka çözer :oke:

Sabah deniycem çok teşekkürler :)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Aynen sorun ekran kartında ya ekran kartı çok ısınıp sinyali kesiyor ya da sistem çok ısınıyor bende de oyun ya da hd film izlerken oluyor

Duran.Y

Duran.Y

Üye
    Konu Sahibi
Çıkartıp taktım ama bişey değişmedi hatta artık xp başlamıyo bile, açıyorum bilgisayarı klavyeyi mause tanıyo bip bip ötüyo yani sonra imlec zıplama devam ediyo klavye ışıkları kapanıyo. Kasanın ön paneledı işlemci ışığı da işlem yaptığını gösteriyo yani yanıp sönüyo ama bi türlü açılmıyo. Sorun ne olabilir lütfen yardım artk.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Ekran kartının tam oturdugundan emin ol ve yine açılmazsa bios pilini çıkar anakartın üzerinden 1-2 dakika takma sonra tak ve tekrar açmayı dene.

Donma problemi için, kasanın içinde hava sirkilasyonunun iyi oldugundan ve iyi sogutma saglandıgından emin ol..

Duran.Y

Duran.Y

Üye
    Konu Sahibi
problem tam olarak bu. Videosunu çektim. yani sorun donmayi geçti artık açılmıyo.

- - - Eklendi - - -

birde şimdi farkettim hard disk çok sıcak

- - - Eklendi - - -

açıldı bi sefer ekran kartı sürücüsünü yükledim bitti yeniden başlattı şuan yine aynı.

abandonware

abandonware

Üye
bence donanımlar çakışıyor

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Benim bilgisayarda yasadıgım sorunlara benzer sorunların var tecrübeliyim bu konuda.
Aynı siyah ekran ve sol üstte yanıp sönen bi tik benim de çogu kez basıma geldi ve bilgisayarı kapatıp 2-3 dakika bekleyip tekrar açtıgımda sorun hallolurdu ve bunun sebebi asırı ısınma.
Bu sekilde hallolmadıgı da olurdu ben de bios pilini çıkartıp sonra takıp tekrar denerdim ve hallederdim sana da önerdim zaten.
Yaz aylarında genel sorunları %70'i ısınma sorunlarıdır.Biraz bekeyip tekrar aç eger devam ederse uzman bi dokunus gerekli olabilir.

Duran.Y

Duran.Y

Üye
    Konu Sahibi
Benim bilgisayarda yasadıgım sorunlara benzer sorunların var tecrübeliyim bu konuda.
Aynı siyah ekran ve sol üstte yanıp sönen bi tik benim de çogu kez basıma geldi ve bilgisayarı kapatıp 2-3 dakika bekleyip tekrar açtıgımda sorun hallolurdu ve bunun sebebi asırı ısınma.
Bu sekilde hallolmadıgı da olurdu ben de bios pilini çıkartıp sonra takıp tekrar denerdim ve hallederdim sana da önerdim zaten.
Yaz aylarında genel sorunları %70'i ısınma sorunlarıdır.Biraz bekeyip tekrar aç eger devam ederse uzman bi dokunus gerekli olabilir.

Pili çıkartmayı beceremedim aslında ama pilde ki amaç bios ayarlarını sıfırlamk değil mi onuda biosta defaults yaparak denedim yine olmadı, ısınma problemi olabilir onu da bayram sonra halletmeye çalışacağım bilgilerin için çok saol kardeşim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt