Windows 8 hakkında sorularım var !

Sponsorlu Bağlantılar

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Windows 8 hakkında sorularım var !
Merhaba değerli forum üyeleri.Benim bilgisayarımda şu anda windows 7 yüklü.Ben windows 8 yüklemek istiyorum ama bazı sorularım var:
1) Ben genel olarak tasarımla uğraşan biriyim adobe macromedia gibi firmaların programları windows 8 uyumlumu.
2)Windows 8 de ekran videosu kaydı yapabilir miyim.Camtasia studio,fraps veya video düzenlemek için sony vegas programı windows 8 de çalışır mı ?
3) Bilgisayarımın özellikleri yeterli ama hız açısından iyi mi olur.Yani eğer windows 8 yükleyince bilgisayar daha hzlı olursa yükleyeceğim daha yavaş olursa windows 7 ye devam :yuru:
Bilgisayarın özellikleri ---->
Amd athlon tm 64 processor 1.81 ghz
1.5 gb kingston ram
Nvidia gforce fx 5200 256 mb ekran kartı

Yardımlarınızı bekiyorum :D

delimatkap

delimatkap

Üye
bilgisayarın tarihi esere benziyor ama dediğin programları çalıştırırsın programın neyse xxxxx sağ tıklayıp özellikler uyumluluk windows 7 ye göre çalıştır diyip uygula ve tamam dersin ancak böyle olur ama o dediğin programlar windows 8 e uyumluysa zaten sorun olmaz win8 e yükseltirsen kesinlikle hızlanacak bu arada win8 e o dediğin programları yüklersin ama win8 in anti virüs programı çok gelişmiş ve bazı dosyaları virüs olarak algılayabiliyor mesela sonuda ' .dll ' yazan dosyaları bu sorun yüzünden bende windows 8 pro dan win7 ultimate ye düşürdüm bilgisayarımı ama sana tavsiyem win8 in anti virüs programını devre dışı bırakıp internetten bir tane anti virüs programı indirmen umarım yardımcı olmuşumdur

Uhops

Uhops

Üye
Windows8 :pro: :oke: Uyumluluk sorun olmaz olursa uyumluluk modunda çalıştırırsın:

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler arkadaşlar. Delimatkap linkli arkadaş ben zaten virüs programı kullanmıyorum.Evde şu an internet yok ondan dolayı dosyaları indirdikten sonra internet olan bir pc de tarıyorum. O nedenle sorun olmaz. Hız artışı olacaksa karar verdim en kısa zamanda yükleyeceğim.

delimatkap

delimatkap

Üye
Teşekkürler arkadaşlar. Delimatkap linkli arkadaş ben zaten virüs programı kullanmıyorum.Evde şu an internet yok ondan dolayı dosyaları indirdikten sonra internet olan bir pc de tarıyorum. O nedenle sorun olmaz. Hız artışı olacaksa karar verdim en kısa zamanda yükleyeceğim.

yardımcı olduysam sevindim

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Bir sorum daha var. Ben internet olan bir yerde windows 8 iso dosyasını indireceğim. Kendi evimde internet yok. Ondan dolayı interentsiz bir şekilde windows 8 i yükleyip çalıştırabilir miyim yoksa illa da internet olan bir yerde yüklemem mi lazım ?

messevim

messevim

Üye
ben windoqs7 kullanıyordum. windows 8 e geçtim pc m de gözle görülür bir hızlan ma oldu. dediğin programlar ile de uyumlu olma ihtimali yüksek

xavxmaxi

xavxmaxi

Emekli Yönetici
Bir sorum daha var. Ben internet olan bir yerde windows 8 iso dosyasını indireceğim. Kendi evimde internet yok. Ondan dolayı interentsiz bir şekilde windows 8 i yükleyip çalıştırabilir miyim yoksa illa da internet olan bir yerde yüklemem mi lazım ?

Yüklemek için internete ihtiyacınız yok.

Uhops

Uhops

Üye
Yok internetsiz yüklersin ama internetten win8 indirirken driverleride indir sonra arama :oke:

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar peki cd siz usb siz windows 8 kurmak mümkün mü ?

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi

Yükelemek kolay gibi ama nasıl bende bilmiyorum ve bi sorun olmaz.

http://www.iyiblogcu.com/windows-7/windows-surumlerini-usb-den-kurun/

Link için :tşk: Gerçekten çok güzel anlatmışlar :)

- - - Eklendi - - -

Bir de driverleri yükle demişsin ya google da windows 8 driver diye arattığım zaman çıkan driverları mı indireceğim yoksa bilgisayarımın parçalarına göre ayrı ayrı mı bulmam gerekiyor driverları :hmmm:

Uhops

Uhops

Üye

Link için :tşk: Gerçekten çok güzel anlatmışlar :)

- - - Eklendi - - -

Bir de driverleri yükle demişsin ya google da windows 8 driver diye arattığım zaman çıkan driverları mı indireceğim yoksa bilgisayarımın parçalarına göre ayrı ayrı mı bulmam gerekiyor driverları :hmmm:

Bilgisayarın parçalarına göre. Bilgisayarı ilk aldığın gün yanında bı cd verdiler mi? Verdilerse driveri onun içinde bulabilirsin :oke:

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi

Bilgisayarın parçalarına göre. Bilgisayarı ilk aldığın gün yanında bı cd verdiler mi? Verdilerse driveri onun içinde bulabilirsin :oke:

:tşk: Bilgisayarı bir tanıdıktan aldık.Zaten şimdiki aklım olsa almazdım.Dost kazığı yedik :ehe: Size tavsiyem tanıdıklardan bir şey almayın :D Onda dolayı cd yok.İnternette ararım artık. Bir de bilgisayarın tüm parçalarına göre mi arayacağım driverlerı yoksa belli başlı parçaları var mı aramam gereken :hmmm

Uhops

Uhops

Üye

:tşk: Bilgisayarı bir tanıdıktan aldık.Zaten şimdiki aklım olsa almazdım.Dost kazığı yedik :ehe: Size tavsiyem tanıdıklardan bir şey almayın :D Onda dolayı cd yok.İnternette ararım artık. Bir de bilgisayarın tüm parçalarına göre mi arayacağım driverlerı yoksa belli başlı parçaları var mı aramam gereken :hmmm
Dost ile ye iç alış-veriş yapma :) Googleye nvidia fx5200 driver yazacaksın mesala resmi siteden indirceksin veya driver-max gibi programda kullanabilirsin bütün driverleri gösteriyor.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Hepsi tamam kur her konuda iyi olur prolarıda açar ama bir sorun var. Fx5200 çok eski bir kart yani win 8 desteği yoksa koca monitorde 1024*768 kullanmak zorunda kalabilirsin.

Takipçi Satın Al

Üst Alt