Windows 7 Çökmüş bilgisayara usb den format atma yardım..!!

Sponsorlu Bağlantılar

oskii

oskii

Üye
    Konu Sahibi
Windows 7 Çökmüş bilgisayara usb den format atma yardım..!!
kullandığım netbook dün çöktü ve açılmıyor windows7 ultimate kuracağım ama bildiğiniz gibi sürücüsü yok. birçok site anlatmış ama bir proğram yüklemek gerekiyor. benim pc açılmadığı için yükleyemiyorum tabi.. acaba bilgisi olan anlatabilirmi usb üzerinden Açılmayan pc ye nasıl format atabilirim?

yardımcı olursanız çok sevinirim..

----------Eklendi @ 16:16:10 ---------- Yazıldı @ 15:55:56 ----------

birde bu şekilde fortmat atttığımda d deki dosyalarım silinir mi ?

0live456

Üye
Nereyi formatlarsan orası silinir dostum.Eğer sistem d'ye kuruluysa d'yi formatladığında dosyalarında gider.C'de ise sistem orayı formatla d'dekilere birşey olmaz.Usb'yi mutlaka arkadaşından yada cafeden halletmen lazım bir şekilde.

oskii

oskii

Üye
    Konu Sahibi
kendim yapamazmıyım yani :( usb olayını

0live456

Üye
Pc açılmıyor hacım nasıl yapacaksın :naughty: Ancak cafeden veya arkadaşına gidiceksin onun bilgisayarından ayarlıcaksın usb olayını.

oskii

oskii

Üye
    Konu Sahibi
cefe işi kolay bir yerden bir arkadaş yazdı şimdi 'windows 7 usb dvd tools programını googledan arattır indir birde temiz bir win 7 isosu bul o parogram yardımıyla usb belleğe yazdır' dedi bu yöntemle cafeden usb tools ile flasa yazdırsam olacakmı sonrasında kendi bilgisayarıma kurabilirmiyim?

0live456

Üye
Evet olur ama öncesinde bios tan boot seçenklerinde flash belleği 1.sıraya getirmen gerek ki boot edebilesin.

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Çalışır bir sistemin başına geç ve arkadaşının dediği işlemleri 8GB' lık bir USB belleğe uygula. Daha sonra kendi sisteminin BIOS ayarlarına gir ve BOOT seçeneğinden USB' yi birinci sıraya getir ve USB Belleği sisteme takarak yeniden başlat. Eğer işlemleri doğru yaptıysan Windows 7 Kurulum ekranı gelecektir. Kurulum esnasında sanırım Disk Yapılandırma ayarları bölümünden D' ye herhangi bir işlem yapmazsan ve C' ye kurulum yaparsan işlemler bittiğinde D sürücüne hiçbirşey olmaz. Yani bütün dosyaların durur. Koaly gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Mazlum Somer

Üst Alt