Merhaba. Ben bilgisayar programcısıyım. Windows, gerçekten bu işte tek. Dışarıdan bakıldığı zaman sıradan bir işletim sistemi gibi gözüküyor ancak derinine ne kadar inerseniz o kadar çok özelleştirebileceğinizi görüyorsunuz. Dünya genelinde uygulanan bütün programlar sadece Windows tabanlı değil. Diğer işletim sistemleri içinde yazılan programlar var ve 15 sene içerisinde Windows yine Dünya devi olarak kalabilir ancak rakipleri olacaktır.
Windows XP,7 ve 8 olarak ayıracaksanız ve bilgisayarınıza kuracaksanız ilk önce bilgisayarı ne için kullanacağınız seçmelisiniz.
Oyun içerikli olacaksa Windows XP SP3 harikadır. Oyunlarınızda sorun yaşamazsınız ve gerçekten de hafif bir işletim sistemi olduğu için karşınıza çıkacak sorunları rahatlıkla atlatabilirsiniz.
Chat içerikli kullanmak istiyorsanız Windows 7 Ultimate önerimdir. XP'ye göre Browserlerde olağan bir hız artışı bulunmakta.
Eğer Programcılık yapıyorsanız ve gerçekten de bu işten ekmek yemek istiyorsanız Windows 8 'i tek geçerim. Aslında W8 her konuda şu anda harika. Ancak bağzı oyunlarda oyunu açarken ufak tefek sıkıntılar yaşatabiliyor sanırım bu olay ileride düzelecektir. Ben şu anda Windows 8 kullanıyorum. Hızlı, Temiz ve Sorunsuz.