Windows 10 Windows Defender kapatma işlemi nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Windows 10 Windows Defender kapatma işlemi nasıl yapılır?
Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarınızda Windows Defender’ı nasıl devre dışı bırakırsınız merak mı ediyorsunuz? Windows 10’da Windows Defender’ı kapatma ile ilgili tüm işlemler makalemizde yer alıyor.

Microsoft, Windows 8 de olduğu gibi Windows 10'da da Windows Defender uygulamasını ücretsiz olarak kullanıma sundu.Bu uygulama normal bir antivirüs kadar olmasada temel olarak Windows 10'un korunmasına yardımcı olmaya çalışıyor.Örneğin Defender; bazı zararlıların kendi kendine yüklenmesine karşı önlem oluşturur ve size haber verir veya uygulamalar bazı ayarları sizin yerinize değiştirmek istediğinde de size uyarı verir.Ancak bir antivirüs kadar etkili değildir.

Eğer bilgisayarınıza bir antivirüs programı yüklediyseniz veya Windows 10 Defenderin size uyarı vermesini istemiyorsanız Windows 10 Defender uygulamasını kapatabilirsiniz.

Bunun için aşağıdaki adımları takip ediniz.

Windows 10 Windows Defender kapatma:

1. Başlat menüsünden Ayarlar bölümüne tıklayınız.
2. Ayarlar bölümündeki Güncelleştirme ve Güvenlik kısmına tıklayınız.
3. Açılan menüden sol taraftarki Kurtarma bölümüne girin ve ardından Gerçek zamanlı koruma, Bulut tabanlı koruma, Örnek gönderimi seçeneklerini kapatın.

Bu ayarlardan sonra Windows 10 Defender korumasını kapatmış oldunuz.

Eğer bilgisayarınızda bir antivirüs yüklü değilse Windows 10 Defender uygulamasını kapatmamanız bilgisayarınız için daha iyi olacaktır.
 


TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
Eset Smart Security kullanıyorum kafam rahat :pro:
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Bilgisayarla fazla işi olmayanlar için defender fazlası ile iş görüyor. Son güncellemelerle daha iyi hale geldi.
 

Benzer Konular



Üst Alt