Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

System X

System X

Üye
sana göre öyle dostum. Bende gayet memnunum 640XL kullanıyorum. Daha öncesinde htc 8x kullanıyordum. WM10 alacak olmasından dolayı 8xi elimden çıkarıp bu cihaza geçtim. Çok şükürde memnunum şuan. Ha microsotun eski cihazlara güncelleme vermemesi gerçekten adilik.
Ancak sistem hususunda bakarsak bence çok çok iyi bir sistem. Universal uygulamalar mukemmel uyum içerisinde çalışıyor.
kardeş benim daha çok eleştirdiğim microsoft stratejisi yada beceriksizliği...yani bu stratejinin olması gereken yerde adam akıllı bir windows 10 olmalıydı.şimdi benim telefonuma adam akıllı windows 10 gelse bile ben buraya bir yığın eleştiriyi yine yazacaktım. 6 yıldır gelinen noktada artık temel seviye şeylerde sıkıntı olmaması gerekir. dns değiştirme yok otg yok mhl yok.müzik uygulamasını kapatıyorsun müzik çalmaya devam ediyor.şarj yüzdesi hala bilmem ne yerde.ekolayzır bilmem neyin sağ bacağında.kişiselleştirme namına 8.1 in üzerine bişey eklenmemiş.renk eklemekten acizler bunlar.sistemin dosya okuma hızı yavaş.symbianda bile dosyalar klasörler daha hızlı açılıyordu. geliştirici tarafı çok kısır.müzik çalarlar bildiğin arayüz. düzgün çalışan bir tarayıcı yok. edgede özellik yok başta tarayıcının ilerisi gerisi olmazmı ya... yandexi de bir güzel dayatıyorlar millete... port uygulama demek performans kaybı demek.performans iyi olsa bile pil kaybı demek.
diğer taraftan windows cihazları da kısır.qualcomm dışına çıkamamış sistemin hala optimizasyon sorunları oluyorsa bu işte büyük bir tersliğin olduğuna da delalet. hele bir de mediateki de soksunlar o zaman görün siz curcunayı.hepten sıvarlar bunlar.

universal uygulamaların mobil taraf için bir faydası yok.pc için bir kaç mobil oyunu bilgisyarda oynayabiliyoruz aynı xbox hesabından hepsi bu.
programlar yine çok kısır ve dahası zaten x86nın yanında adını bile telafuz etmeye gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: DenizhaNq, BLasTeaR, jetgil ve 1 kişi daha

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
beceriksiz microsoft eskiden bi iyi bi kötüydü şimdi hepten batırdı.yapamadık sıvadık diye açıklama yapsınlar bari. symbian bile 512mb ram tek çekirdek ile harikalar yaratıyordu.bi tarayıcı sıkıntısı vardı sadece...bu sistemden ve microsofttan bir cacık olmaz.bunu çok güzel anlattılar bize.
onu da opera kapatıyordu.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Son Telefon güncellemesi ile Cortana'ya gelen aramalarda "Hatırlat" özelliği eklendi.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

dakamon

dakamon

Üye
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
dakamonst: 7863879' Alıntı:
Arama kaydı özelliği ne zaman gelir?
Bunun için yazılım güncellemesi gerekiyor. Umarım bize de gelir.

skynet

Üye
Bu arama kaydı olayı bize uğramaz değil mi ?

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Arama kaydı şu andaki Redstone sürümlerinde Lumia 950 ve Lumia 950 XL'de mevcut
Tüm Windows 10 ile satışa çıkan modellerde var. 550 ve 650 de dahil.
Hatta hepsinde parlaklık yüzdesini ayarlama var. Fakat bizim cihazlarda hiçbiri yok.

dakamon

dakamon

Üye
Hatta hepsinde parlaklık yüzdesini ayarlama var. Fakat bizim cihazlarda hiçbiri yok.

Mesela 640 xl yede gelir mi? Gelmemesi için hiçbir neden göremiyorum. DOnanım yeter kanımca.

Mesela 640 xl yede gelir mi? Gelmemesi için hiçbir neden göremiyorum. DOnanım yeter kanımca.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Microsoft isterse gelmemesi için bir neden yok çünkü o modellerin donanımı daha kötü. Ama bundan daha önemli şeyler var düzeltilmesi gereken. Mesela;
- Ses profilleri hala karışıyor. Titreşim açıkken simgesi kayboluyor, ses kapalıyken simgesi kayboluyor. Kaybolması da değil tek sorun, çubuklardaki de karışıyor. Sesin açık mı kapalı mı olduğunu anlamak bazen zorlaşıyor.
- Her yapıda olan çift dokunma ile kapatırken yanlış tuşlarla ekran görüntüsü alıyormuş gibi "bir şeyler değişti" uyarısının gelmesi az da olsa hâlâ devam ediyor. Bundan sonra da telefon sapıtıyor. Neyseki buna kendimce çözüm buldum. Tek elle kullanım modunu açınca düzeliyor.
- Türkçe çeviriler berbat, Türkçe algılaması da berbat. Mesajlarda kime kısmında Ş harfi yazılamıyor. Telefonda T9 ile kişi bulmada Türkçe karakter algılamıyor. Tüm uygulamalar kısmında işcep yazınca bulamıyor illaki İşcep yazmam gerekiyor. Ayarlarda ve Alarmlarda da çeviri hataları mevcut.
- Telefon uygulamasında tuşlarken takılmalar devam ediyor.
- Groove Müzik bozuk. Her gün ilk açılışta uygulamaya girmemiş gibi siyah ekranda kalıyor. Sırf bu yüzden her gün telefonu kapatıp açmak zorunda kalıyorum.
- Windows Phone 8.1'den beri devam eden seste cızırdamalar(sadece bildirim ve arama sesinde) devam ediyor.
Bazı hatalar da var ama Redstone'da düzeldiği için yazmadım.

dakamon

dakamon

Üye
Microsoft isterse gelmemesi için bir neden yok çünkü o modellerin donanımı daha kötü. Ama bundan daha önemli şeyler var düzeltilmesi gereken. Mesela;
- Ses profilleri hala karışıyor. Titreşim açıkken simgesi kayboluyor, ses kapalıyken simgesi kayboluyor. Kaybolması da değil tek sorun, çubuklardaki de karışıyor. Sesin açık mı kapalı mı olduğunu anlamak bazen zorlaşıyor.
- Her yapıda olan çift dokunma ile kapatırken yanlış tuşlarla ekran görüntüsü alıyormuş gibi "bir şeyler değişti" uyarısının gelmesi az da olsa hâlâ devam ediyor. Bundan sonra da telefon sapıtıyor. Neyseki buna kendimce çözüm buldum. Tek elle kullanım modunu açınca düzeliyor.
- Türkçe çeviriler berbat, Türkçe algılaması da berbat. Mesajlarda kime kısmında Ş harfi yazılamıyor. Telefonda T9 ile kişi bulmada Türkçe karakter algılamıyor. Tüm uygulamalar kısmında işcep yazınca bulamıyor illaki İşcep yazmam gerekiyor. Ayarlarda ve Alarmlarda da çeviri hataları mevcut.
- Telefon uygulamasında tuşlarken takılmalar devam ediyor.
- Groove Müzik bozuk. Her gün ilk açılışta uygulamaya girmemiş gibi siyah ekranda kalıyor. Sırf bu yüzden her gün telefonu kapatıp açmak zorunda kalıyorum.
- Windows Phone 8.1'den beri devam eden seste cızırdamalar(sadece bildirim ve arama sesinde) devam ediyor.
Bazı hatalar da var ama Redstone'da düzeldiği için yazmadım.

Yazık valla. Kendime acıyorum resmen. O kadar zaman gelişmemiş bir sistem kullan. Biraz geliştirsinler onda da hatalar içinde boğuluyoruz. Paramızı da zamanımızı da boşuna heba etmişiz.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yazık valla. Kendime acıyorum resmen. O kadar zaman gelişmemiş bir sistem kullan. Biraz geliştirsinler onda da hatalar içinde boğuluyoruz. Paramızı da zamanımızı da boşuna heba etmişiz.
Maalesef tek alternatifim bu platform. Diğerlerini deneyip sonucu gördüm.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ama baksana buda hatalarla boğuşuyor eksiklikler çok. O zaman ne farkı kaldı diğerlerinden.
Evet şu an aynısı oldu. Ama orda da güncelleme geldi ve hatalar bırakılıp gidilmişti. Burda en azından güncelleme geleceğini ve hataların düzeldiğini görüyorum.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Geri dönebilirsiniz ancak bu geri dönüş işlemi doğrudan 8.1 e olacak. Ayrıca 10586 numarayı tekrar yüklemeniz de bir sorun çıkmayacaktır.
Eskiden yani Windows Phone 7.5 zamanında bir uygulama vardı. Rootla çalışıyordu ve telefonun un İSO dosyasını yedekliyordu. Daha sonra o dosya tekrar telefona flashlanabiliyordu. Öyle bir şey olsa çok iyi olurdu aslında.

Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
14291 yapıyı indiriyorum şu anda redstone nasılmış bakalım :)

Üst Alt