Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

System X

System X

Üye
siz daha continium ekranda ayrı olarak bir pc gibi (evrensel uygulamalarla) ve telefonu da ayrı olarak kullanıldığını ya bilmiyorsunuz yada kabullenmek istemiyorsunuz. continium u araştırın bence.

" ... " bölümüne tıklarsanız ve ayarları açarsanız oradan arama motorunun değiştiğini görebilrsiniz...
telefonun içinde tek bir işletim sistemi tek bir işlemci tek bir ram var.mhl kullanmadığınız belli çünkü mhl teknolojisinde de monitöre bir video yansıtıp tabletinizde başka bir iş yapabiliyorsunuz. kaldık i mhl ve ya hdmı zaten continiuma engel şeyler değil.bence sizin araştırmanız daha yerinde olur.microsoft sizi adeta büyülemiş teknolojik konularda oldukça geri kalmışsınız.

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
telefonun içinde tek bir işletim sistemi tek bir işlemci tek bir ram var.mhl kullanmadığınız belli çünkü mhl teknolojisinde de monitöre bir video yansıtıp tabletinizde başka bir iş yapabiliyorsunuz. kaldık i mhl ve ya hdmı zaten continiuma engel şeyler değil.bence sizin araştırmanız daha yerinde olur.microsoft sizi adeta büyülemiş teknolojik konularda oldukça geri kalmışsınız.
hayır tabletimde mhl var. kullanmasam haklısınız diyicem de neyse beni yine de hiç kullanmamış varsayalım. siz haklısınız. continium u bulan da ne halt yemişse zaten . çok gereksiz bişey. size güzel bi Android lazım. tabii ki mhl destekli . umarım ona sahip olursunuz. zaten valide de 820 ye hayır demiyecekti. bu ms size göre değil. bırakın benim gibi geri kafalıolar burada takılsın dursun :bira:

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
afwerker

afwerker

Üye
evet docka para vereceksiniz diye birşey yok haklısın. mirecast adaptörü veya miracast destekleyen monitöre de para verebilirsiniz...
Dostum aldığım tv 1.300 tl civarında full özellikli ve bu tvler mirecast destekliyor. ekstra aparat falan almaya gerek yok. Çoğu gezdiğim yerlerde bakıyorum tvlerinde hep Widi Özelliği bulunuyor.

System X

System X

Üye
Dostum aldığım tv 1.300 tl civarında fu ll özellikli ve bu tvler mirecast destekliyor. ekstra aparat falan almaya gerek yok. Çoğu gezdiğim yerlerde bakıyorum tvlerinde hep Widi Özelliği bulunuyor.
tv ile monitör arasında fark var.tvlerde normal kablo bağlatısıyla lag oluyorken kablosuz halini düşünemiyorum.zaten pc gibi kullanılacaksa monitör ve kablo bağlantısı en ideali olur.ayıca şimdiki hiç bir lumia cihazları widi özelliği bulunan tvye yayın yapamaz. widiyi sadece intel işlemcili bilgisayarlar ile kullanabilirsin.
hayır tabletimde mhl var. kullanmasam haklısınız diyicem de neyse beni yine de hiç kullanmamış varsayalım. siz haklısınız. continium u bulan da ne halt yemişse zaten . çok gereksiz bişey. size güzel bi Android lazım. tabii ki mhl destekli . umarım ona sahip olursunuz. zaten valide de 820 ye hayır demiyecekti. bu ms size göre değil. bırakın benim gibi geri kafalıolar burada takılsın dursun :bira:
yalan söylediğimi mü düşünüyorsun? peki.. şu meşhur tab 3den bir kare...1080p video + internet tarayıcı.

versino2

versino2

Üye
Konu amacından çok uzaklaşmaya başladı

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
tv ile monitör arasında fark var.tvlerde normal kablo bağlatısıyla lag oluyorken kablosuz halini düşünemiyorum.zaten pc gibi kullanılacaksa monitör ve kablo bağlantısı en ideali olur.ayıca şimdiki hiç bir lumia cihazları widi özelliği bulunan tvye yayın yapamaz. widiyi sadece intel işlemcili bilgisayarlar ile kullanabilirsin.

yalan söylediğimi mü düşünüyorsun? peki.. şu meşhur tab 3den bir kare...1080p video + internet tarayıcı.
hayır öyle düşünmüyorum . sadece continuum ile bunu kıyaslayamazsınız. birinde sadece video izliyorsunuz diğerinde ise istediğinizi yapıyorsunuz ...
Konu amacından çok uzaklaşmaya başladı
haklısınız. gereksiz bildirimler gönderdiğim özür dilerim herkesden...

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
System X

System X

Üye
hayır öyle düşünmüyorum . sadece continuum ile bunu kıyaslayamazsınız. birinde sadece video izliyorsunuz diğerinde ise istediğinizi yapıyorsunuz ...

haklısınız. gereksiz bildirimler gönderdiğim özür dilerim herkesden...
ben artık bişey demiyorum gerçekten. soğuttuğum çayıma yanıyorum sadece... iyi günler...
konu kapanmıştır.

.BlueTR

.BlueTR

Üye
ciddi manada henüz edge deneyimini yaşamamızsınız. ekranı yan çevir. masaüstü , dikey konumda normal . ie den kat kat daha hızlı ve güncel. benim en çok işime yarayan gelişme edge olmuştu. w8.1 de maxicepte sizin kulandığınız cihazı bile göremiyorum...

*continium sadece görüntü aktarmıyor. sistemi ikiye bölüyor. continium ayrı cihaz ayrı çalışabiliyor.

klavye tahminleri hala tr için güncellenmedi. saçma bing tahminlerini kullanıyor. pil % si konusunda haklısınız nedense herkes istiyor...

Edge'i savunmak bence mantıksız. Mobildede PCde de rezalet. Mobilde site açamaz hale geliyor 1 aylık kullanımdan sonra. PCde ise işi çoook zor. Eklenti desteği yok, siteye giriyorsun bu siteyi IE daha iyi görüntüler diyor, arada takıldığı zamanlar oluyor, videolar bazen açılmıyor vs.
Şuan telefonumda W10 kullanmıyorsam tek sebebi Edge. PCde kullanmama sebebimse saçma sapan hatalarla dolu olması hala başlat menüsünü çözemediler koskoca Microsoft bu dünkü yazılım firması değil. Apple gibi güncelleme vermeye başladı dedikte gelen güncellemelerde bi işe yaramıyor sadece yer kaplıyor ben şu her hafta gelen toplu güncellemelerden bi fayda göremedim şimdiye kadar Apple en azından her güncellemede (10.11.2 - 10.11.3 gibi) bişeyleri değiştiriyor, hataları düzeltiyor. Böyle devam ederse Microsoft PC pazarını da kaybetmeye başlayacak. Msnin takdir ettiğim tek ürünü Surface. Fiyatları o kadar uçuk olmasa tablet piyasasında ne iPad kalır ne de Android tabletler.

• Beğen
Tepkiler: System X ve skynet
4MaGuS

4MaGuS

Üye

Bir kaç şey söyleme gereği duyuyorum bende dediğin bir noktada halısın, mesela şuan pc den edge ile herhangi bir video'yu akıllı bir tv ye dnla veya miracest ile aktarabilirsin, ben mesela max. 720p videoları aktarabiliyorum yayın hiç donmadan izliyorum, ama ben evdeki moderm'e pc ve tv yi wifi ile bağlandığım için bu şekilde yavaş ama siz her ikisini de kablolu yaparsanız 1080p izleyebilirsiniz belki ama yine yetmez bence.

Burada asıl önemli olan moderm, ben birebir bir çok deneme yaptım turkcell super online nın son çıkan huwai modermleri mesela baya hızlı onda masaüstü pc sinden kablolu tv wifiden bağlı şekilde 25gb mkv 1080p bir videoyu pc den tv ye dnla ile sorunsuz aktarıyordum (hatta işi iyice abarttım 3d 1080p lerde de sorun olmuyordu) veya direk internetten anlık paylaşımda sorunsuz yapıyorum 1080plerde bunun bir çok kriteri var.

Bu biraz uzun konu aslında kısaca evdeki internet markası ve modermin türü birde kablolu veya kablosuz şekilde bağlantı durumlarına göre performans değişir. Yani genel olarak herkez de sorunlu demek yanlış olur bazı kişiler sorunsuz şekilde miracest ile kullanabilir

Murat.Demir

Murat.Demir

Üye
550 kullanan arkadaşlar dikkat :ehe Yapı 14267, Lumia 550'nizi bozmasın!

Son düzenleme:
System X

System X

Üye
Bir kaç şey söyleme gereği duyuyorum bende dediğin bir noktada halısın, mesela şuan pc den edge ile herhangi bir video'yu akıllı bir tv ye dnla veya miracest ile aktarabilirsin, ben mesela max. 720p videoları aktarabiliyorum yayın hiç donmadan izliyorum, ama ben evdeki moderm'e pc ve tv yi wifi ile bağlandığım için bu şekilde yavaş ama siz her ikisini de kablolu yaparsanız 1080p izleyebilirsiniz belki ama yine yetmez bence.

Burada asıl önemli olan moderm, ben birebir bir çok deneme yaptım turkcell super online nın son çıkan huwai modermleri mesela baya hızlı onda masaüstü pc sinden kablolu tv wifiden bağlı şekilde 25gb mkv 1080p bir videoyu pc den tv ye dnla ile sorunsuz aktarıyordum (hatta işi iyice abarttım 3d 1080p lerde de sorun olmuyordu) veya direk internetten anlık paylaşımda sorunsuz yapıyorum 1080plerde bunun bir çok kriteri var.

Bu biraz uzun konu aslında kısaca evdeki internet markası ve modermin türü birde kablolu veya kablosuz şekilde bağlantı durumlarına göre performans değişir. Yani genel olarak herkez de sorunlu demek yanlış olur bazı kişiler sorunsuz şekilde miracest ile kullanabilir
hayır ben lag derken inputlag değerinden bahsettim ve zaten dlna sadece aynı ağdaki cihazlarda çalışan modem olmadan çalışmayan bir teknoloji...evet modem felan tabiki önemli sonuçta çalıştığı teknoloji belli. ancak benim bahsettim şey televizyonun görüntüyü işlemesi için geçen süre.bilindiği gibi televizyonun içerinde çeşit çeşit resim işlemcisi var ve hatta bunları devre dışı bırakan oyun modu koyarlar.ancak ben kablolu bağlantıda bile sıfır olduğunu görmedim.film için sorun olmaz ama diğer şeyler için monitör şart.mirecastın avantajı hem cihazın ekranını verebilmesi hemde modem ihtiyacının olmaması...ama sonuçta kablosuz bir teknoloji ve sıkıntıları olabiliyor.

efeler12

efeler12

Üye
Kardeşler sakin olun daha erkenin erkeni buildler alıyoruz bu tarz sıkıntılar olması gayet normal, pc surumu benim için tam stabiliteye kavuştu açıkçası, ilk yüklediğimde başlat menusu araç çubuğu sorunu vardı aylardır sorun yaşamadım performans olarak da genelde oyunlarda performans düşüşü vs yaşamadım çizim uygulamalarında da sıkıntı çıkarmadı. Pc de edge kullanıyorum açıkçası çünkü onenote entegrasyonu çok rahat gördüğüm bir şeyi direk çizip seçip not alıp kaydedebiliyorum. Performans olarak da bi sıkıntısı yok pcde edge in benim için sadece araç çubuklarının fazla büyük oluşu sorun. Telefon da son 2 yapıdır kendine geldi bence bu yazıyı telefondan yazıyorum eskiden bu kadar uzun yazının yarısına gelmeden edge uçmuş olurdu son yapıyla kendine geldi. Windows 10 her ne kadar eskisi kadar hızlı olmasa da bu grafiksel geçişe ihtiyacı vardı. Sistem baştan yazıldı şu an için hatalar normal geliyor ki şu an son iki yapıdır gayet iyi durumda finalde sorun kalmayacaktır bence. Tartışmanın anlamı yok kısacası, iyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
afwerker

afwerker

Üye

Dostum Vestel tvlerde wi-di (wirlessdisplay) diye geçiyor sen galiba hiç kullanmadın galiba ekranımı yansıtı. Ben kullanıyorum uzun zamandır 1520 de ve bi sıkıntı verdiğini görmedim. bi wm10 6 yada 7 yapı da çalışmıyordu onuda düzelttiler. şuan sıkıntı vermiyor dediğim gibi çoğu TVlerde mevcut olduğu için rahatça kullanım sağlıyor. Ve dediğim vestel tvye S4 le yansıtma yapamadık bağlanırken bağlantıyı kesiyor.

System X

System X

Üye
Dostum Vestel tvlerde wi-di (wirlessdisplay) diye geçiyor sen galiba hiç kullanmadın galiba ekranımı yansıtı. Ben kullanıyorum uzun zamandır 1520 de ve bi sıkıntı verdiğini görmedim. bi wm10 6 yada 7 yapı da çalışmıyordu onuda düzelttiler. şuan sıkıntı vermiyor dediğim gibi çoğu TVlerde mevcut olduğu için rahatça kullanım sağlıyor. Ve dediğim vestel tvye S4 le yansıtma yapamadık bağlanırken bağlantıyı kesiyor.
bazı televizyonlar hem widi hem miracast destekliyor. televizyonun modelini yazarsan bi bakayım. mirecast ile widi aslında birbirinden çok uzak teknolojiler değil ama lisans ücreti vermeleri gerekiyor televizyon üreticileri...

afwerker

afwerker

Üye
bazı televizyonlar hem widi hem miracast destekliyor. televizyonun modelini yazarsan bi bakayım. mirecast ile widi aslında birbirinden çok uzak teknolojiler değil ama lisans ücreti vermeleri gerekiyor televizyon üreticileri...
Vestel 42PF8575 Samsung UE40H6270 Bu 2 tv'yi kullanıyorum ve şunuda söyleyim vestel'de Wifi ağına bağlı olmadan ekran yansıtmayı kullanamıyorsun yani wifi gerekli.

System X

System X

Üye
Vestel 42PF8575 Samsung UE40H6270 Bu 2 tv'yi kullanıyorum ve şunuda söyleyim vestel'de Wifi ağına bağlı olmadan ekran yansıtmayı kullanamıyorsun yani wifi gerekli.
vestel ile ilgili ne widi ne de mirecast ile ilgili bir bilgi yok. varsa da kaçak köçek koymuşlardır.
samsung ise kendine özel alternatif isim uydurmuş ekranımı yansıt diye...zaten tablet telefon cihazlarında da ekranımı yansıt özelliği der.muhtemelen lisans ücreti vermemek için dolanbaçlı yolları seçiyorlar firmalar.bizim televizyonda da widi var ama ekranı yansıtamıyorum bu teknik imkansızlıktan ziyade lisansla ilgili bir mesele olması lazım. ancak normalde widi intele ait bir teknoloji yanlış hatırlamıyorsam amddeki karşılığı amd wirelles display... yani normal şartlar altında widinin çalışacağı koşullar yukarıda bahsettiğim gibidir

4MaGuS

4MaGuS

Üye
hayır ben lag derken inputlag değerinden bahsettim ve zaten dlna sadece aynı ağdaki cihazlarda çalışan modem olmadan çalışmayan bir teknoloji...evet modem felan tabiki önemli sonuçta çalıştığı teknoloji belli. ancak benim bahsettim şey televizyonun görüntüyü işlemesi için geçen süre.bilindiği gibi televizyonun içerinde çeşit çeşit resim işlemcisi var ve hatta bunları devre dışı bırakan oyun modu koyarlar.ancak ben kablolu bağlantıda bile sıfır olduğunu görmedim.film için sorun olmaz ama diğer şeyler için monitör şart.mirecastın avantajı hem cihazın ekranını verebilmesi hemde modem ihtiyacının olmaması...ama sonuçta kablosuz bir teknoloji ve sıkıntıları olabiliyor.
dediğin gibi tv lerde 1080p ve 1080i modları vardır biri film için diğeri oyun için ben oyun moduna alıp hdim ile oyun oynadım sorunsuz yani benim aldığım tv 3 yıl önceki tv bunların dediğin gibi belir işlemci ve ekrana görüntü aktarma süreleri değişiyor mesela şuan benim tv 800hz işlemcisi var 3d full için yeterli ama dışarıda bir sürü 200hz veya 300hz tv ler onlarda dediğin geçerli olur ama bilinçli kullanıcılarında bunu yapacağını sanmıyorum

atakanakata

atakanakata

Üye
bu hafta yeni yapı gelir mi ne dersiniz? :)

onursarii

Üye
kimse bana edge internet explorer'dan daha iyi demesin. iki bilgisayarımda da windows 10 var, lumia 735'de de son yapı windows 10 var. bilgisayarlarımda kesinlikle edge kullanmıyorum hiçbir çekiciliği yok. en basitinden sağ tıkla yenile yok yahu :D bunu geçelim bilgisayardaki önemli değil sonuçta chrome var. Telefondaki performanslar için konuşmaya başlayalım.
1. Edge, sayfaları hızlı açmıyor, yavaş açıyor, maxicep'i 10 saniyede açtığını bilirim. Reklamları kapatmakta zorlanıyorum, özellikle bu sitede çıkan Türk Telekom splash reklamını kapatmak için 5-6 kere bastığımı bilirim X'e. Sayfa aşağı-yukarı kaydırmalarda görüntü parçalanmaları ve beyaz ekranda takılma sorunu hala devam ediyor, bazen telefonu yeniden başlatıyor bu takılmalar. Şarjı çok tüketiyor. Adres çubuğuna bir şey yazdığımda tahminleri garip. mesela 'Ma' yazdığımda ve maxicep.com'a gittiğimde o ekranda 5-6 saniye takılıyor. Bunları Windows geri bildirime yazmadığımı ya da oylamadığımı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
2. Kamera uygulaması bazen donuyor ve kapatıyor telefonu yeniden başlatmadan sorun giderilmiyor son yapıda da oldu.
3. Fotoğraflar uygulamasına girdiğimde senkronize devam ediyor. Bunu arka planda yapsa da işimizi hızlandırsa olmaz mıydı? Bazen fotoğraflar uygulaması da atıyor.
4. Mesaj geldiğinde bildirim çubuğundan mesajı açtığımda 'Sürdürülüyor' yazısında kalıyor bazen. Bu sıklık son yapıda azalmasına rağmen hala devam ediyor.
5. Skype bildirimleri ilk mesajda gelmiyor, 2-3üncü mesajların atılması gerek ki beni uyarsın.

Gördüğünüz üzere günlük kullanımı etkileyen sorunlar mevcut hala ve uygulama bazlı problemler bunlar. Edge, artık mağazadan seri seri güncelleme alabilmeli. Sadece Edge için konuşuyorum çünkü en çok kullanmaya ihtiyacım olan şey bu telefonda.

ON9

ON9

Üye
Microsoft senin Allah belanı vermesin. Ne oldu lan bu Boğaziçi Köprüsüne :kop:
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
appleın haritalarına dönmüş. Zamanında çok kınamışsınız sanırım. Ya da Microsoft kınamış. Başına gelmiş. ;)

Üst Alt