kimse bana edge internet explorer'dan daha iyi demesin. iki bilgisayarımda da windows 10 var, lumia 735'de de son yapı windows 10 var. bilgisayarlarımda kesinlikle edge kullanmıyorum hiçbir çekiciliği yok. en basitinden sağ tıkla yenile yok yahu

bunu geçelim bilgisayardaki önemli değil sonuçta chrome var. Telefondaki performanslar için konuşmaya başlayalım.
1. Edge, sayfaları hızlı açmıyor, yavaş açıyor, maxicep'i 10 saniyede açtığını bilirim. Reklamları kapatmakta zorlanıyorum, özellikle bu sitede çıkan Türk Telekom splash reklamını kapatmak için 5-6 kere bastığımı bilirim X'e. Sayfa aşağı-yukarı kaydırmalarda görüntü parçalanmaları ve beyaz ekranda takılma sorunu hala devam ediyor, bazen telefonu yeniden başlatıyor bu takılmalar. Şarjı çok tüketiyor. Adres çubuğuna bir şey yazdığımda tahminleri garip. mesela 'Ma' yazdığımda ve maxicep.com'a gittiğimde o ekranda 5-6 saniye takılıyor. Bunları Windows geri bildirime yazmadığımı ya da oylamadığımı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
2. Kamera uygulaması bazen donuyor ve kapatıyor telefonu yeniden başlatmadan sorun giderilmiyor son yapıda da oldu.
3. Fotoğraflar uygulamasına girdiğimde senkronize devam ediyor. Bunu arka planda yapsa da işimizi hızlandırsa olmaz mıydı? Bazen fotoğraflar uygulaması da atıyor.
4. Mesaj geldiğinde bildirim çubuğundan mesajı açtığımda 'Sürdürülüyor' yazısında kalıyor bazen. Bu sıklık son yapıda azalmasına rağmen hala devam ediyor.
5. Skype bildirimleri ilk mesajda gelmiyor, 2-3üncü mesajların atılması gerek ki beni uyarsın.
Gördüğünüz üzere günlük kullanımı etkileyen sorunlar mevcut hala ve uygulama bazlı problemler bunlar. Edge, artık mağazadan seri seri güncelleme alabilmeli. Sadece Edge için konuşuyorum çünkü en çok kullanmaya ihtiyacım olan şey bu telefonda.