Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Adamların alt yapısını bütün mühendisler çözmüş microsoftunkini hala çözebilmiş değiller o yüzden yapmıyorlar değil yapamıyorlar
yapamıyorlar değil yapmıyorlar. Microsoft yapmıyorken hangi geliştirici bu sisteme uygulama yapar. Geliştiricileri çekecek bi yanı olmayan sisteme haliyle kimse uygulama geliştirmiyor.

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
yapamıyorlar değil yapmıyorlar. Microsoft yapmıyorken hangi geliştirici bu sisteme uygulama yapar. Geliştiricileri çekecek bi yanı olmayan sisteme haliyle kimse uygulama geliştirmiyor.

''Geliştiricileri çekecek bi yanı olmayan'' da ne demek?
Microsoft kadar geliştiricileri düşünen başka bir firma bulamazsın.
MS, geliştiricilerin yaptıkları oyun/uygulamalar için ufak değişiklikler yaparak kolaylıkla mağazaya portlama imkanı sundu.
Sonra, Visual Studio geliştirme aracını sundu, daha napsın??
He, bazı geliştiriciler naz yapıp bazıları da RTM sürümünü bekliyorlar. O yüzden MS'ye çamur atmayalım.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Henüz kimse final demedi. Edge kesinlikle mağazadan güncellenebilir olmalı.
Microsoft Edge ekibinden bir Geliştirici geçtiğimiz günlerde bu konuda bir açıklama yaptı. Yakında Microsoft Edge de sistemden ayrı olarak güncelleme alabilecekmiş. Ama bu mağazadan mı olur yoksa Ota olarak mı belirtmedi.

Ayrıca klavye sorunu yaşayanlar için de bir açıklama geldi. Sorunu ve nedenini bulmuşlar. Sorun Microsoft Edge tarayıcıdan kaynaklanıyor ve bu sorun Microsoft Edge alt yapısını kullanan bir kaç uygulamaya da sirayet ediyormuş. Yakında gelmesi muhtemel yeni yapıda sorunu çözmeye çalışıyorlarmış.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, YkPkY, Murat Alper ve 1 kişi daha
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Arkadaşlar WP10'da uygulama listesinde değişiklikler var mı? Hala Dosyalar, Klasörler, Acrobat Reader, Kişiler, Lumia Yardım+İpuçları, Pil Tasarrufu, Akıllı Veri, Akıllı Depolama, Telefon gibi zaten sistemin içinde olması gereken ya da Ayarlar, Hakkında gibi bölümlerin altında bulunması gereken bu tip özellikler hala uygulama listesinde gösterilip liste yoğunluğuna sebep oluyor mu?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Arkadaşlar WP10'da uygulama listesinde değişiklikler var mı? Hala Dosyalar, Klasörler, Acrobat Reader, Kişiler, Lumia Yardım+İpuçları, Pil Tasarrufu, Akıllı Veri, Akıllı Depolama, Telefon gibi zaten sistemin içinde olması gereken ya da Ayarlar, Hakkında gibi bölümlerin altında bulunması gereken bu tip özellikler hala uygulama listesinde gösterilip liste yoğunluğuna sebep oluyor mu?
Dosya Yöneticisi, Telefon, Kişiler, Adobe Acrobat Reader ayarların içinde mi olacak? :blink:

• Beğen
Tepkiler: BomberMAn TR01
dakamon

dakamon

Üye
Bari erkenden sorunsuz olduğu kesinleşse de verilse. Milyonlarca kullanıcı var 8.1 kullanan. İnsanlar az da olsa biraz nefes alsa Wm10 ile.
Microsoft Edge ekibinden bir Geliştirici geçtiğimiz günlerde bu konuda bir açıklama yaptı. Yakında Microsoft Edge de sistemden ayrı olarak güncelleme alabilecekmiş. Ama bu mağazadan mı olur yoksa Ota olarak mı belirtmedi.

Ayrıca klavye sorunu yaşayanlar için de bir açıklama geldi. Sorunu ve nedenini bulmuşlar. Sorun Microsoft Edge tarayıcıdan kaynaklanıyor ve bu sorun Microsoft Edge alt yapısını kullanan bir kaç uygulamaya da sirayet ediyormuş. Yakında gelmesi muhtemel yeni yapıda sorunu çözmeye çalışıyorlarmış.
O zaman nihai sürüm 10586.104 mü olur sence?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bari erkenden sorunsuz olduğu kesinleşse de verilse. Milyonlarca kullanıcı var 8.1 kullanan. İnsanlar az da olsa biraz nefes alsa Wm10 ile.

O zaman nihai sürüm 10586.104 mü olur sence?
Olabilir. Çünkü toplu güncelleştirme olarak verdikleri için yeni güncellemelerde ekstra sorunlar çıkmıyor. Sadece var olanlar düzeltiliyor. Zaten o yüzden 10586 sürümünü geliştirip toplu güncelleştirme ile düzeltip finale hazır hale getirmeye çalışıyorlar.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Dosya Yöneticisi, Telefon, Kişiler, Adobe Acrobat Reader ayarların içinde mi olacak? :blink:

Sistem bu şekilde çok dağınık oluyor. Örneğin Acrobat Reader ve benzeri uygulamaları kullanım şeklimiz bir Word veya Excel gibi değil. Önce Acrobat'ı açıp sonra Acrobat içindeki menüden dosya yöneticisine girip dosyayı bulup aç demiyoruz. Dosya yöneticisinden Pdf dosyasını seçtiğimizde zaten Acrobat yüklüyse direk açıyor. Pratik kullanım bu şekilde ve çoğu kullanıcı da bunu yapıyor. Dosya Yöneticisi konusuna gelince o da karışık. Dosyalar ve Klasörler diye iki ayrı uygulama var. Ayrıca Videolar diye sadece videoları gösteren bir dosya yöneticisi daha var. Kullanıcı mağazadan da indirirse bu sayı artıyor. Telefon ve Kişiler neredeyse aynı uygulamalar. Temelde birine arama görevi vermişler diğerine kişileri düzenleme. Yani bu ikisi tek uygulama üzerinden yapılabilmeliydi. Ve eğer elimizdeki cihazın adı telefon ise ve birincil görevi birilerini aramak ise "Telefon" uygulaması ana ekranda sabit gelmeli ve uygulama listesinde yer işgal etmemeli. Eğer ana ekrandan kaldırılması gerekir diyorsanız bu "Ayarlar" içinde uygun bir bölümde yapılabilir. En azından uygulama listesi "Kullanıcı uygulamaları" ve "Sistem uygulamaları" diye ikiye ayrılabilirdi. Yani ben böyle düşünüyorum. Uzayıp giden bir uygulama listesinde istenilen uygulamayı bulmak gittikçe güçleşiyor.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve BLasTeaR
BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
Sistem bu şekilde çok dağınık oluyor. Örneğin Acrobat Reader ve benzeri uygulamaları kullanım şeklimiz bir Word veya Excel gibi değil. Önce Acrobat'ı açıp sonra Acrobat içindeki menüden dosya yöneticisine girip dosyayı bulup aç demiyoruz. Dosya yöneticisinden Pdf dosyasını seçtiğimizde zaten Acrobat yüklüyse direk açıyor. Pratik kullanım bu şekilde ve çoğu kullanıcı da bunu yapıyor. Dosya Yöneticisi konusuna gelince o da karışık. Dosyalar ve Klasörler diye iki ayrı uygulama var. Ayrıca Videolar diye sadece videoları gösteren bir dosya yöneticisi daha var. Kullanıcı mağazadan da indirirse bu sayı artıyor. Telefon ve Kişiler neredeyse aynı uygulamalar. Temelde birine arama görevi vermişler diğerine kişileri düzenleme. Yani bu ikisi tek uygulama üzerinden yapılabilmeliydi. Ve eğer elimizdeki cihazın adı telefon ise ve birincil görevi birilerini aramak ise "Telefon" uygulaması ana ekranda sabit gelmeli ve uygulama listesinde yer işgal etmemeli. Eğer ana ekrandan kaldırılması gerekir diyorsanız bu "Ayarlar" içinde uygun bir bölümde yapılabilir. En azından uygulama listesi "Kullanıcı uygulamaları" ve "Sistem uygulamaları" diye ikiye ayrılabilirdi. Yani ben böyle düşünüyorum. Uzayıp giden bir uygulama listesinde istenilen uygulamayı bulmak gittikçe güçleşiyor.

Mantıken katılıyorum bu konuda haklısın :oke:

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
dakamon

dakamon

Üye
Biri telefon Diğeri Rehber :D Evdeki telefon ile yanında duran rehberi düşün :D Şimdi Kişiler uygulamasında Kişilerin telefon nosu yazmıyor sadece. Facebook twitter diğer bağlantı bilgileri gibi detaylı bilgiler bulunuyor. bildiğim kadarıyla diğer platformlarda da ayrı ayrı.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Biri telefon Diğeri Rehber :D Evdeki telefon ile yanında duran rehberi düşün :D Şimdi Kişiler uygulamasında Kişilerin telefon nosu yazmıyor sadece. Facebook twitter diğer bağlantı bilgileri gibi detaylı bilgiler bulunuyor. bildiğim kadarıyla diğer platformlarda da ayrı ayrı.

Kimin evinde telefonun yanında rehber kaldı ki :)

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
WhatsApp Web, nihayet Edge desteğine sahip oldu :gul:
AliKemal abi, haberi için yumul :kıskıs:

• Beğen
Tepkiler: ceza87 ve 4MaGuS
SLH.55

SLH.55

Üye
Peki finalde twitter, instagram vs. gibi sosyal uygulamalarına büyük güncelleme olur mu ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Fikirlere saygı duyarım. İstekleriniz bu yönde olabilir ama telefon ve rehberin birleşmesi mantıklı gelmiyor. Ayrıca ayrı ayrı dosyalar ve klasörler diye neyi kastettiğini anlamadım ama benim telefonumda şu anda dosya yöneticisi görevi gören sadece "dosya Gezgini" diye bir uygulama var.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
''Geliştiricileri çekecek bi yanı olmayan'' da ne demek?
Microsoft kadar geliştiricileri düşünen başka bir firma bulamazsın.
MS, geliştiricilerin yaptıkları oyun/uygulamalar için ufak değişiklikler yaparak kolaylıkla mağazaya portlama imkanı sundu.
Sonra, Visual Studio geliştirme aracını sundu, daha napsın??
He, bazı geliştiriciler naz yapıp bazıları da RTM sürümünü bekliyorlar. O yüzden MS'ye çamur atmayalım.
Hangisi ekstra bi geliştirici kazandırdı bu sisteme? Nokianın bıraktığı beta programlar bile çalışmıyor şuan. Portlama yapmış visual studio yapmış evet teoride on numara gözüküyor. Bir geliştirici için çok basit hale getirilmiş gözüküyor. Neden gelişmiyor o zaman bazı şeyler?
Demek ki yeterli değil yanlış strateji. Temel olarak bunlardan önce bu sisteme kendi değer vermesi lazım. Sistemi adam gibi yaparsa o zaman geliştiricilerin dikkatini çekebilir. Gestures beta çok güzel bi uygulama betada kaldı ve şuan çalışmıyor. E kaynak kodları da ellerinde windows 10 mobile de mi çalışmıyor? kardeşim dediğiniz gibi visual studiosu var dimi atsın oraya bi zahmet çalıştırsın. Bunu microsoft yapmazken bi başkası neden yapsın? Here maps geçen gün bursa emek mahallesine gideceğim öyle kuytu bi yer değil. Bursa metro istasyonu yazıyorum navigasyon bana Ankara'yı gösteriyor. Kendim elimle buldum. Şimdi bi geliştirici neden bişey geliştirsin buraya adam buna bakıyor kullanıcı sayısına bakıyor. Boşa zaman diyor geçiyor. Ms'ye kimse çamur atmıyor. Ms'nin yıllardır konuştukları ve yaptıkları apaçık ortada kendi yaptıklarıyla anıyoruz şuan onu.

dakamon

dakamon

Üye
Kimin evinde telefonun yanında rehber kaldı ki :)
Milyonlarca insanın evinde hala var. Telefonun dibinde durmasına gerek yok. Bizde var akrabalarımın çoğunun evinde var. Söz uçar yazı kalır cep telefonu da bozulur yine o rehbere kalırsın :D

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve skynet
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Milyonlarca insanın evinde hala var. Telefonun dibinde durmasına gerek yok. Bizde var akrabalarımın çoğunun evinde var. Söz uçar yazı kalır cep telefonu da bozulur yine o rehbere kalırsın :D
2 OneDrive ve 1 gmaile yedekliyorum rehberi ne olur ne olmaz :thumbup:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Yapı 10586.104 sürümünün yeni toplu güncelleştirme adayı olarak test edildiği fakat en erken önümüzdeki hafta geleceği belirtiliyor.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
dakamon

dakamon

Üye
Yapı 10586.104 sürümünün yeni toplu güncelleştirme adayı olarak test edildiği fakat en erken önümüzdeki hafta geleceği belirtiliyor.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Son güncelleme olsun fast te. Artık gelsin şu güncelleme. Çok kabak tadı vermeye başladı bu iş. Uzadıkça uzuyor. Artık mart ayına ertelerlerse çok pis sövicem.

• Beğen
Tepkiler: skynet, BLasTeaR ve ogzhnoTr

Üst Alt