Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

.BlueTR

.BlueTR

Üye
"Please note, this feature will only be available on new Windows 10 devices that support USB Dual Role."

Kısacası hayır.
Saçmalık değilmi sd400lü androidler kullanırken benim sd400lü lumiamda neden bu özellik olmayacakmış?
Bana kalırsa iş firmware güncellemesinde ama daha başında ben vermezler demiştim. Bu stratejileri microsoftu mobilde %1 kullanımlara düşürtecek.

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
"Please note, this feature will only be available on new Windows 10 devices that support USB Dual Role."

Kısacası hayır.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
SD800 işlemci olan Lumia 1520 ve 930 a da vermeyecekse ben öyle firmanın..

• Beğen
Tepkiler: .BlueTR
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye

Kısacası hayır.

ne demek acaba bu usb dual role ? Type c anlamına mı geliyor ?

serinaga

serinaga

Üye

"Please note
, this feature will only be available on new Windows 10 devices that support USB Dual Role."

Kısacası hayır.

Bak bu hiçte iyi olmadı :(

ArMaGeDdOn_87

Üye
Windows Phone 8.1'de olup da Windows 10 Mobile son yapıda, yapamadığınız şeyler/eksilen özellikler var mı? Benim fark ettiklerim:
- Artık canlı görüntüler çekemiyorum. Nokia Camera'ya dahildi. O kalkınca Windows Kamera'ya bu özellik eklendi fakat Lumia 735'e bu özellik verilmedi!
- Gezinti çubuğu her yerde gizlenemiyor. Bazı uygulamaların kullanılmasına engel.
- Kulaklığa özel ses profili ayarlanamıyor. Telefonunki neyse kulaklığı takınca aynısı kalıyor.
- Mesajlaşma, Telefon uygulaması vb. uygulamalarda sol kenardan tıklayınca ilgili ögenin seçilmesi kaldırıldı. Bu özellik şu an sadece Outlook Posta'da var.
- Internet Explorer'de ekranı sağa-sola kaydırınca sayfanın geri-ileri gitmesi Microsoft Edge ile kaldırıldı.
- Telefonu ters çevirince susturma özelliği birkaç hafta önce kaldırıldı.
- Sadece 2G, sadece 3G, sadece 4G seçememe (Bu özellik Windows Phone 8.1'de yoktu ama Windows 10'un birkaç yapısında vardı.)
Internet explorer da en çok kullandığım özellikti sağ-sola çekme,bu güzel özelliği nasıl koymazlar anlamak mümkün değil

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, Sensation ve sfgnrl
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Internet explorer da en çok kullandığım özellikti sağ-sola çekme,bu güzel özelliği nasıl koymazlar anlamak mümkün değil
bu olaya bende anlam veremiyorum. O özellik de olsa edge den başka bişey istemiyorum. Herşeyin bi kolayını bularak tum hatalarına katlanabiliyorum. Ama o özellik benim olmazasa olmazlarımdan...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ne demek acaba bu usb dual role ? Type c anlamına mı geliyor ?
USB Otg özelliğine verdikleri isim. Aslında daha doğrusu Microsoft USB Otg desteği vermiyor. USB Dual Role adında bir sistem geliştirerek sistemin USB Host veya USB Drive gibi çalışmasını sağlamış. Bu sayede USB Flash bellekler üzerinden sistemi hacklemenin de önü kesilmiş olurken insanlar da telefonlarına birden fazla USB Flash sürücüsü takabilecek

• Beğen
Tepkiler: Mr.Sun, sfgnrl ve Esendağlı
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ben otg siparişimi iptal ettim ama hala 1520 gelir diye umut ediyorum.
USB Otg özelliğine verdikleri isim. Aslında daha doğrusu Microsoft USB Otg desteği vermiyor. USB Dual Role adında bir sistem geliştirerek sistemin USB Host veya USB Drive gibi çalışmasını sağlamış. Bu sayede USB Flash bellekler üzerinden sistemi hacklemenin de önü kesilmiş olurken insanlar da telefonlarına birden fazla USB Flash sürücüsü takabilecek
Peki bu yeni sistem şuan piyasada olan cihazlara da gelecek mi acaba?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ben otg siparişimi iptal ettim ama hala 1520 gelir diye umut ediyorum.
Zaten akıl ve mantık yolu gelmesi gerektiğini söylüyor. Eğer gelmezse Microsoft bunu mevcut kullanıcılara açıklayamaz.

Elimde Lumia 930 ve Xperia Z1 var. İki cihaz birebir aynı Donanıma sahip. Bunların birinde USB Otg varken diğerine donanım desteklemiyor demek salakça olur.

• Beğen
Tepkiler: .BlueTR ve Esendağlı
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Microsoft inşallah ygsye kadar iyi şeyler yapar yoksa Yurdakul gider. Aslında hiç bırakmakta istemiyorum çünkü windows10un 8.1 gibi olduğunu hayal edince farklı gelicek gibi geliyor evet Microsoft çok büyük bir iş yapıp platformları birleştirdi ama bu olay insanların telefon kullanma şevkini kırar mı ? Derseniz şahsen benim kıracak gibi.

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
anladım, bu açıklamanız bizim cihazlara neden gelmediğini de açıklıyor. Yani olayın işlemci desteği ile alakası yok. Hakikaten donanım gerektiriyormuş : ?

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Lumia 820'de 8.1'deyken tek basışta anında fotoğraf çekebiliyordum odaklamasını çok güzel yapıyordu Lumia 735'de windows 10'da yapmıyor. lumia camera berbat fotoğraf çekiyor. seri çekim özelliği vardı ardarda bi sürü fotoğraf çekiyordu kalitesi düşük olsa da çok güzel anlar yakalanıyordu, artık o özellik yok. internet explorer donmuyordu, edge donuyor, beyaz ekranda kalıyor, sekmeyi kapatmadan sayfa açamıyorum, sayfa kaydırırken garip şekilde tüm resimler birbirine giriyor gibi bir görüntü oluşuyor. Mesaj gelince bildirim çubuğundan veya üstte geldiği anda bastığımda bazen anasayfaya geri gönderiyor. Sistem iyileşecek diye bekliyoruz ama daha çok bekleyeceğiz sanırım.

Cihazınız 735 galiba? Edge'de dediğiniz sorunlar bende yok. Mesajlaşma sorunu da yok. Ama Edge, IE'den kötü.

ArMaGeDdOn_87

Üye
bu olaya bende anlam veremiyorum. O özellik de olsa edge den başka bişey istemiyorum. Herşeyin bi kolayını bularak tum hatalarına katlanabiliyorum. Ama o özellik benim olmazasa olmazlarımdan...
Ben geri dönüş yapçam mesajımı dikkate alırlarsa eğer çok iyi olur

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
acayip olaylar yaşıyoruz. Lumia 930'u şarjdan çekeli 30 saat falan oldu. Bir kaç mail ve mesajlaşma ile twitter'a göz atma dışında bir şey yapmadım. Şu anda enteresan bir şekilde şarj %80. Asıl ilginç olan konu ise şimdi bu cihazda candy crash sagayı açıp yarım saat oynasam muhtemelen şarj %20-30'lara düşecek.

yani demem o ki bekleme modunda pil kullanımı çok iyi optimize edilmiş durumda. Ama kalibrasyon ya da firmware düzenlemesinin eksikliği nedeni ile kullanımda pil yönetimi sapıtıyor.

Ekli dosyalar

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
acayip olaylar yaşıyoruz. Lumia 930'u şarjdan çekeli 30 saat falan oldu. Bir kaç mail ve mesajlaşma ile twitter'a göz atma dışında bir şey yapmadım. Şu anda enteresan bir şekilde şarj %80. Asıl ilginç olan konu ise şimdi bu cihazda candy crash sagayı açıp yarım saat oynasam muhtemelen şarj %20-30'lara düşecek.

yani demem o ki bekleme modunda pil kullanımı çok iyi optimize edilmiş durumda. Ama kalibrasyon ya da firmware düzenlemesinin eksikliği nedeni ile kullanımda pil yönetimi sapıtıyor.
şef World at arms, World of tanks yada sniper fury gibi oyunlarda deneme şansın var mı? eskiden misal World at arms su gibi içerdi şarjı. ama şimdi oyunlarda ben sıkıntı yaşamıyorum. 2-3 dk da ortalama %1 gidiyo acaba candy e özel bi problem mi var ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
şef World at arms, World of tanks yada sniper fury gibi oyunlarda deneme şansın var mı? eskiden misal World at arms su gibi içerdi şarjı. ama şimdi oyunlarda ben sıkıntı yaşamıyorum. 2-3 dk da ortalama %1 gidiyo acaba candy e özel bi problem mi var ?
Sniper Fury de denedim durum aynı. Bu bahsettiğim pilin hızlı deşarj olma sorunu normalde yok. Dediğim gibi uzun süre yüksek seviyelerde bekleme modunda durunca sanki sistem pilin bitmesi gerektiğini düşünüp deşarj ediyormuş gibi bir durum.

erhanercan

erhanercan

Üye
Kullanımda pilin sapıttığını bende fark ettimtel 925
Windows kamera sesleri mono kaydediyor onu da bugün fark ettim

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Sniper Fury de denedim durum aynı. Bu bahsettiğim pilin hızlı deşarj olma sorunu normalde yok. Dediğim gibi uzun süre yüksek seviyelerde bekleme modunda durunca sanki sistem pilin bitmesi gerektiğini düşünüp deşarj ediyormuş gibi bir durum.
şef ozman seninkide kesin sonraki yapıya düzelir. çünkü 2 yapı önce bende de oyunlarda şarj hızlı gidiyordu. biranda düzeldi...

4MaGuS

4MaGuS

Üye
son yapıda kilit ekranı açılış hızı baya yavaş neredeyse 4-5sn sürüyor bazen daha fazla ayarlarda bing resimleri yapıyorum bir anlık düzeliyor bir kaç tekrardan sonra yine yavaş örnek resimler veya resimler yapıyorum onlarda ilk 1-2 deneme iyi sonra baya yavaş açılıyor inş. final yapı böyle gelmez

mTalk'tan gönderildi

Üst Alt