Microsoft aynı haltı senelerdir yiyor, insanları zorla istediği yere kanalize etmeye çalışıyor ve siz bunu güzel bir şeymiş gibi mi sunuyorsunuz? Yahu Skype'ı alarak yılların messenger'ını piyasadan sildiler! Messengerla 10 yıl önce yapabildiğiniz bazı şeyleri Skype'la hala yapamıyorsunuz! Skype'ın beklenen patlamayı yapamaması şöyle dursun Messenger kontaklarımdan çoğunu kaybettim, hiçbiri Skype'ı tercih etmedi. Hatırlıyorum, geçiş dönemi nasıl olacak, Milyonlarca kullanıcı nasıl Skype'a geçecek gibi sorulara "Koskoca Microsoft bunları ayarlayamayacak, milyonlarca kullanıcıyı kaybedecek değil" deniliyordu! Sonuçta, koskoca Microsoft milyonlarca kullanıcıyı kaybetti, biz de arkadaşlarımızı ve severek kullandığımız hazır mesajlaşma servisimizi! Microsoft bu işi yaparak beni bile yıllarca kullanmamakta direndiğim facebook mesajlaşmasına yönlendirdi. Skype'ı bilgisayarın açılışına koymama rağmen program sanki yokmuş gibi, sessizce bilgisayarla açılıp, sessizce onunla birlikte kapanıyor! Bravo Microsoft!
1 sene önce kadar wp telefondan skype kullanıcı adımızla oturum açamıyorduk hatırlıyor musunuz? Neden? Çünkü Microsoft her zamanki alışkanlığıyla skype kullanıcı adımızı Microsoft Live hesabına bağlamamımızı istiyordu! Yani, yine zorla seni bir yerlere kanalize etmek! Maili facebook'a bağla, skype'ı mail'e bağla, whatsapp'ı facebook'a bağla, mesajlaşmayı skype'a bağla! İstemiyorum kardeşim, istemiyorum, her programı bağımsız olarak kullanabilecek kadar akla sahibim! Neden zorla bir yerlere bağlama çabası?
Donanımı olduğu halde telefonun kamerasını 3g ile kullanamamıza hiç değinmedim dikkat ederseniz! Bu da skype nedeniyle atılan stratejik bir adım sonuçta! Lanet olsun tekelci anlayışa!