Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

skynet

Üye
o bende ana ekrandan tüm uygulama listesine geçiş yaparken oluyor arada klavye açılıyor bir anlık sonra kapanıyor galiba sistemsel bir sıkıntı belki sıfırlama sonrası düzelir eğer siz sıfırlama yaptıysanız ve hala devam ediyorsa geri bildirim yapmak gerekli
Cihazı sıfırladım ama bu sorunu sadece whastapp da yaşıyorum

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Daha önce verdiğim bilgilerde Windows 10 Mobile için ilk Redstone sürümünün Yapı 11082 sürümü ile geleceğini ve bu yapının herhangi yeni bir özellik getirmeyeceğini genel olarak yapısal değişiklikler içereceğini belirtmiştim. Fakat yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Son gelen bilgilere göre pc için yayınlanan yapı 11082 sürümünün ardından Windows 10 Mobile için 11088 sürümünün test edildiği ve küçük de olsa bazı yeniliklerin sonraki Windows Insider Preview sürümünde olabileceği belirtiliyor.

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, sfgnrl ve Esendağlı
dakamon

dakamon

Üye
Daha önce verdiğim bilgilerde Windows 10 Mobile için ilk Redstone sürümünün Yapı 11082 sürümü ile geleceğini ve bu yapının herhangi yeni bir özellik getirmeyeceğini genel olarak yapısal değişiklikler içereceğini belirtmiştim. Fakat yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Son gelen bilgilere göre pc için yayınlanan yapı 11082 sürümünün ardından Windows 10 Mobile için 11088 sürümünün test edildiği ve küçük de olsa bazı yeniliklerin sonraki Windows Insider Preview sürümünde olabileceği belirtiliyor.
Valla isterse sistemi baştan aşağı yenilesinler. Sonuçta çıksa çıksa yine 2017 ocak ta verirler güncellemeyi. Koca 1 sene insanlar beklemez artık. Yapılacak şeyler zor değil sanki abi. İnsanların ne istediğini MS de çok iyi biliyor. Bunun üzerine odaklansalar herşeyden önce.

Esendağlı

Esendağlı

Üye

Şu otg desteğini bir verseler bana şimdilik yeter,zaten sistem benim ihtiyaçlarımı genelde karşılıyor.

serinaga

serinaga

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Esendağlı
serinaga

serinaga

Üye
flash bellek, calısmadı. ancak bluetooh klavye baglamayı denedim. onceden çalışıyormuydu bilmiyorum ama şuan çalışıyor. Hatta bu mesajı onunla yazdım yazarken kelime tahminleri boyle oluyor

ben bağlamakla baya bi uğraştım. Meğerse kolaymış . Telefon bir kod veriyor. Klavye ile eşleşmek için. Her ne kadar bağlantı henüz olmamış olsa da siz o kodu klavyeden girip enter tuşuna bastığınız anda klavyeye bağlanıyor. Şuan bazı ufak hatalar var. Ekran klavyesini tamamen deaktif etmesi de sıkıntı. Geri bildirim yapıcam ama bakalım duzelecekmi...

Ben Bluetooth mouse kullanıyorum, Excel'de daha pratik oluyor :)

Lumia 1520 ile mTalk'tan gönderildi

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Valla isterse sistemi baştan aşağı yenilesinler. Sonuçta çıksa çıksa yine 2017 ocak ta verirler güncellemeyi. Koca 1 sene insanlar beklemez artık. Yapılacak şeyler zor değil sanki abi. İnsanların ne istediğini MS de çok iyi biliyor. Bunun üzerine odaklansalar herşeyden önce.
Bugünden yarına herşey değişsin mükemmel olsun diye bekleyenler varsa eğer imkanları el veriyorsa hiç beklemesinler.

Belki bir çoğunuz farkında değil ama bugün Microsoft'un yapmaya çalıştığı şey bugüne kadar dünyada hiç yapılmamış bir ekosistem. Akıllı telefonlar piyasaya çıkmadan önce Pocket Pc olarak vardılar zaten. O zamandan beri insanlar bilgisayarlarını ceplerinde taşımayı amaçlıyor. Apple bu topa hiç girmedi. Her zaman Mac OS ve İOS apayrı platformlar oldu. Android’in zaten verimlilik alanında hiç bir zaman iddiası olmadı. Ama şimdi Microsoft, hem Windows 10 hem de Windows 10 Mobile ile bunu başarmak üzere. Ve kendilerinin de deyimiyle her yeni sürümde iki platform arasındaki fark biraz daha kapanıyor. Bunu yapmak çok mu kolay? Valla daha önce hiç denemedim o yüzden bilmiyorum.

Windows 10 Mobile mevcut hali ile -kullandığım telefonun donanım gücünün de etkisiyle- bazı zamanlar ciddi anlamda kararlı bir ios sürümü kadar akıcı çalışıyor. Bazen de sanki makine soğuk sonra gel der gibi bir miktar yavaşlama oluyor. Yani Preview sürümlerde normal karşılanması gereken tutarsızlıklar var. O yüzden ben şu haliyle bile sistemden memnunum. Ama Microsoft Edge'in twitter linklerini bile uygulamada,açmak yerine tarayıcıda açmaya çalışması gibi basit kullanıcı deneyimini geliştiren noktaların acilen geliştirilmesi lazım.

• Beğen
Tepkiler: flutewoddy, suyunsesi, symbianbelle ve 9 diğerleri

stockton

Üye
bugün pc mesajlaşma uygulamasında " yakın zamana kadar yalnızca skype ile mesaj gönderebilirsiniz" e benzer bi ifade yazdı. Şaşırdım ve sevindim sms i de yakında pcden atabilecek yani. Ali abi dun ki yazısında "oyuna katılmıyor kendi oyununu yapıyor" demişti. Cidden doğru. Pc de ve telefonda skype adına çok büyük adımlar atılıyor. Her gördüğüm arkadaşıma skype yüklemeye başladım. Tavsiye ederim sizler de yapın. Tek başıma windows 10 a yükselttiğim pc sayısı 20 yi geçti. Özellikle her kullanıcıya mağaza kullanmayı bizzat öğretiyorum. Hoşlarına da gidiyor. Bu sayede kendi mağazamızı da geliştirmiş oluyoruz. Kullanıcı sayıcı uygulama sayısıyla doğru orantılıdır. icloud , onedrive ve gmail hesaplarını outlook gibi pc ye bağlıyorum. Kişileri filan gelince mutlu oluyorlar. Herşey bizim elimizde . Bizler Microsoft un çalışanları gibi sağlam bi eğitim almış gibiyiz. ( pc ve mobil insider olarak) microsoft bizi kullandı gibi düşünebilirsiniz, doğru ama bunu biz kendi isteğimizle tercih ettik. Bu oyun böyle yapılacaksa bilmeliyiz ki Herşey bizim elimizde...
Microsoft aynı haltı senelerdir yiyor, insanları zorla istediği yere kanalize etmeye çalışıyor ve siz bunu güzel bir şeymiş gibi mi sunuyorsunuz? Yahu Skype'ı alarak yılların messenger'ını piyasadan sildiler! Messengerla 10 yıl önce yapabildiğiniz bazı şeyleri Skype'la hala yapamıyorsunuz! Skype'ın beklenen patlamayı yapamaması şöyle dursun Messenger kontaklarımdan çoğunu kaybettim, hiçbiri Skype'ı tercih etmedi. Hatırlıyorum, geçiş dönemi nasıl olacak, Milyonlarca kullanıcı nasıl Skype'a geçecek gibi sorulara "Koskoca Microsoft bunları ayarlayamayacak, milyonlarca kullanıcıyı kaybedecek değil" deniliyordu! Sonuçta, koskoca Microsoft milyonlarca kullanıcıyı kaybetti, biz de arkadaşlarımızı ve severek kullandığımız hazır mesajlaşma servisimizi! Microsoft bu işi yaparak beni bile yıllarca kullanmamakta direndiğim facebook mesajlaşmasına yönlendirdi. Skype'ı bilgisayarın açılışına koymama rağmen program sanki yokmuş gibi, sessizce bilgisayarla açılıp, sessizce onunla birlikte kapanıyor! Bravo Microsoft!

1 sene önce kadar wp telefondan skype kullanıcı adımızla oturum açamıyorduk hatırlıyor musunuz? Neden? Çünkü Microsoft her zamanki alışkanlığıyla skype kullanıcı adımızı Microsoft Live hesabına bağlamamımızı istiyordu! Yani, yine zorla seni bir yerlere kanalize etmek! Maili facebook'a bağla, skype'ı mail'e bağla, whatsapp'ı facebook'a bağla, mesajlaşmayı skype'a bağla! İstemiyorum kardeşim, istemiyorum, her programı bağımsız olarak kullanabilecek kadar akla sahibim! Neden zorla bir yerlere bağlama çabası?

Donanımı olduğu halde telefonun kamerasını 3g ile kullanamamıza hiç değinmedim dikkat ederseniz! Bu da skype nedeniyle atılan stratejik bir adım sonuçta! Lanet olsun tekelci anlayışa!

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: csH ve sfgnrl
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Windows Phone 8.1'de olup da Windows 10 Mobile son yapıda, yapamadığınız şeyler/eksilen özellikler var mı? Benim fark ettiklerim:
- Artık canlı görüntüler çekemiyorum. Nokia Camera'ya dahildi. O kalkınca Windows Kamera'ya bu özellik eklendi fakat Lumia 735'e bu özellik verilmedi!
- Gezinti çubuğu her yerde gizlenemiyor. Bazı uygulamaların kullanılmasına engel.
- Kulaklığa özel ses profili ayarlanamıyor. Telefonunki neyse kulaklığı takınca aynısı kalıyor.
- Mesajlaşma, Telefon uygulaması vb. uygulamalarda sol kenardan tıklayınca ilgili ögenin seçilmesi kaldırıldı. Bu özellik şu an sadece Outlook Posta'da var.
- Internet Explorer'de ekranı sağa-sola kaydırınca sayfanın geri-ileri gitmesi Microsoft Edge ile kaldırıldı.
- Telefonu ters çevirince susturma özelliği birkaç hafta önce kaldırıldı.
- Sadece 2G, sadece 3G, sadece 4G seçememe (Bu özellik Windows Phone 8.1'de yoktu ama Windows 10'un birkaç yapısında vardı.)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, ArMaGeDdOn_87 ve onursarii
.BlueTR

.BlueTR

Üye
Microsoft aynı haltı senelerdir yiyor, insanları zorla istediği yere kanalize etmeye çalışıyor ve siz bunu güzel bir şeymiş gibi mi sunuyorsunuz? Yahu Skype'ı alarak yılların messenger'ını piyasadan sildiler! Messengerla 10 yıl önce yapabildiğiniz bazı şeyleri Skype'la hala yapamıyorsunuz! Skype'ın beklenen patlamayı yapamaması şöyle dursun Messenger kontaklarımdan çoğunu kaybettim, hiçbiri Skype'ı tercih etmedi. Hatırlıyorum, geçiş dönemi nasıl olacak, Milyonlarca kullanıcı nasıl Skype'a geçecek gibi sorulara "Koskoca Microsoft bunları ayarlayamayacak, milyonlarca kullanıcıyı kaybedecek değil" deniliyordu! Sonuçta, koskoca Microsoft milyonlarca kullanıcıyı kaybetti, biz de arkadaşlarımızı ve severek kullandığımız hazır mesajlaşma servisimizi! Microsoft bu işi yaparak beni bile yıllarca kullanmamakta direndiğim facebook mesajlaşmasına yönlendirdi. Skype'ı bilgisayarın açılışına koymama rağmen program sanki yokmuş gibi, sessizce bilgisayarla açılıp, sessizce onunla birlikte kapanıyor! Bravo Microsoft!

1 sene önce kadar wp telefondan skype kullanıcı adımızla oturum açamıyorduk hatırlıyor musunuz? Neden? Çünkü Microsoft her zamanki alışkanlığıyla skype kullanıcı adımızı Microsoft Live hesabına bağlamamımızı istiyordu! Yani, yine zorla seni bir yerlere kanalize etmek! Maili facebook'a bağla, skype'ı mail'e bağla, whatsapp'ı facebook'a bağla, mesajlaşmayı skype'a bağla! İstemiyorum kardeşim, istemiyorum, her programı bağımsız olarak kullanabilecek kadar akla sahibim! Neden zorla bir yerlere bağlama çabası?

Donanımı olduğu halde telefonun kamerasını 3g ile kullanamamıza hiç değinmedim dikkat ederseniz! Bu da skype nedeniyle atılan stratejik bir adım sonuçta! Lanet olsun tekelci anlayışa!
Skype konusunda ne kadar katılıyorum desem az. Messengerden sonra Facebook'a geçince sudan çıkmış balık gibi oldum. Skype'ın Wp uygulaması rezalet bu arada. Sadece internet paketi yaparak iletişim sürdürmeyi deneyeyim dedim bi ara aramayı skype, mesajlaşmayı whatsapp,viber ve messenger üzerinden halledeyim deyip indiirmli 1gb paket yaptım adam beni skype üzerinden arıyor telefonda tık yok. 8. aramadan sonra ancak çalmaya başladı telefon hiç unutmuyorum. Onun telefonu android aradım ve anında çalmaya başladı aramayı cevapladı benim telefon sapıttı ekran kardı kulağıma götürünce, elime alınca yok telefon açılmıyor kilitliyorum açıyorum yok ekran gelmiyor en sonunda pili çıkartmıştım. Neyse ki 1 hafta sonra falan whatsapp güncellenip arama özelliği gelmişti de paket boşa gitmemişti.
Office uygulamaları hala sorunlu çalışıyor bi gün sorunsuz çalışırken öbür gün office 365 aboneliği istiyor. Bence Wp telefonumuz varsa masaüstünde de en azından mobil office uygulamaları ücretsiz olmalı. Windows tabletleri alırken yanında 60dk skype + 1 yıl office 365 + onedrive alanı gibi ms servisleri ücretsiz geliyor Wp alırkende gelmeli.

• Beğen
Tepkiler: onursarii ve stockton

onursarii

Üye
Windows Phone 8.1'de olup da Windows 10 Mobile son yapıda, yapamadığınız şeyler/eksilen özellikler var mı? Benim fark ettiklerim:
- Artık canlı görüntüler çekemiyorum. Nokia Camera'ya dahildi. O kalkınca Windows Kamera'ya bu özellik eklendi fakat Lumia 735'e bu özellik verilmedi!
- Gezinti çubuğu her yerde gizlenemiyor. Bazı uygulamaların kullanılmasına engel.
- Kulaklığa özel ses profili ayarlanamıyor. Telefonunki neyse kulaklığı takınca aynısı kalıyor.
- Mesajlaşma, Telefon uygulaması vb. uygulamalarda sol kenardan tıklayınca ilgili ögenin seçilmesi kaldırıldı. Bu özellik şu an sadece Outlook Posta'da var.
- Internet Explorer'de ekranı sağa-sola kaydırınca sayfanın geri-ileri gitmesi Microsoft Edge ile kaldırıldı.
- Telefonu ters çevirince susturma özelliği birkaç hafta önce kaldırıldı.
- Sadece 2G, sadece 3G, sadece 4G seçememe (Bu özellik Windows Phone 8.1'de yoktu ama Windows 10'un birkaç yapısında vardı.)

Lumia 820'de 8.1'deyken tek basışta anında fotoğraf çekebiliyordum odaklamasını çok güzel yapıyordu Lumia 735'de windows 10'da yapmıyor. lumia camera berbat fotoğraf çekiyor. seri çekim özelliği vardı ardarda bi sürü fotoğraf çekiyordu kalitesi düşük olsa da çok güzel anlar yakalanıyordu, artık o özellik yok. internet explorer donmuyordu, edge donuyor, beyaz ekranda kalıyor, sekmeyi kapatmadan sayfa açamıyorum, sayfa kaydırırken garip şekilde tüm resimler birbirine giriyor gibi bir görüntü oluşuyor. Mesaj gelince bildirim çubuğundan veya üstte geldiği anda bastığımda bazen anasayfaya geri gönderiyor. Sistem iyileşecek diye bekliyoruz ama daha çok bekleyeceğiz sanırım.

• Beğen
Tepkiler: .BlueTR
jetgil

jetgil

Üye
Lumia 820'de 8.1'deyken tek basışta anında fotoğraf çekebiliyordum odaklamasını çok güzel yapıyordu Lumia 735'de windows 10'da yapmıyor. lumia camera berbat fotoğraf çekiyor. seri çekim özelliği vardı ardarda bi sürü fotoğraf çekiyordu kalitesi düşük olsa da çok güzel anlar yakalanıyordu, artık o özellik yok. internet explorer donmuyordu, edge donuyor, beyaz ekranda kalıyor, sekmeyi kapatmadan sayfa açamıyorum, sayfa kaydırırken garip şekilde tüm resimler birbirine giriyor gibi bir görüntü oluşuyor. Mesaj gelince bildirim çubuğundan veya üstte geldiği anda bastığımda bazen anasayfaya geri gönderiyor. Sistem iyileşecek diye bekliyoruz ama daha çok bekleyeceğiz sanırım.

640XL de win10 ile canlı fotoğraf çekme özelliği hala devam ediyor. yanlız saydığınız bütün sorunların olması gayet doğal kullandığımız sürüm deneme sürümü bunun bilinciyle kullanalım. Hepsi sorunsuz çalışsa final sürümünün bir anlamı kalmaz.

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Yalnız kullandığımız w10 normal surum değil biliyorsunuz şayet final yayınlandıktan sonra da sorunlar olursa o iş başka.bu arada ben 1520 de w10 kullanıyorum ve canlı görüntü çekebiliyorum vede blink ile seri resimde çekebiliyorum.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
USB Otg'nin b*ku çıkarılmış hali.

Lumia 950 XL'ye dört tane Flash disk

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, flutewoddy, BomberMAn TR01 ve 7 diğerleri
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
  • Beğen
Tepkiler: BomberMAn TR01 ve Mr.Sun

onursarii

Üye
Yalnız kullandığımız w10 normal surum değil biliyorsunuz şayet final yayınlandıktan sonra da sorunlar olursa o iş başka.bu arada ben 1520 de w10 kullanıyorum ve canlı görüntü çekebiliyorum vede blink ile seri resimde çekebiliyorum.

biliyorum tabi ki ama sonuçta çok da kalmadı yayınlanmasına final sürümünün. onca insan geri bildirim yaparken hatalarla final sürümünü yayınlarsa microsoft için pek hoş olmaz bence.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
serinaga

serinaga

Üye
O zaman OTG için elleri ovuşturalım mı :)

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
O zaman OTG için elleri ovuşturalım mı :)
Lumia 950'lerde zaten vardı OTG desteği. Henüz bizim için bir gelişme yok yani. Eller için henüz erken, mazallah ateş çıkabilir gelene kadar :D

• Beğen
Tepkiler: dark_13 ve serinaga

Üst Alt