7. yapıya 6. yapıdan geçtim, sonra sıfırladım. Temiz bir kurulum yapmış oldum. Herşey çok güzel, güzel ekran görüntüleri paylaşıyoruz fakat 7. yapının eksikleri yok değil. Şöyle ki;
- Otg, kilit ekranı vs. bazı özellikler henüz eklenmiş değil.
- Bazı uygulamalar bazı arkadaşlarda yükleme hatası veriyor. Bu uygulama kullanılamaz şeklinde bir uyarı ile.
- Mağaza içindeki bir çok uygulamanın henüz w10m için güncel olmadıklarını bilmeliyiz. Örneğin RingtonMaker yada Mp3Tube uygulamalarının ikisi ile de bir mp3 ü zil sesi yapamadım. Diğer yüklü uygulamalarımdan bazılarında kasmalar, bazılarında atmalar mevcut.
- Ana ekran karolarında guruplama (klasörleme) sorunları mevcut. (Bazı arkadaşlarda).
- Bir klasör gurubunu açtığında ekrana ortalanmıyor. Eğer ekran altında ise aşağı doğru kayboluyor. Bu yüzden illa birde elimizle yukarı çekmek zorunda kalıyoruz.
- Kameranın fiziksel tuşu ile kamera açılmıyor. Acil çekim için ciddi zaman kaybı. (Lumialar için bunun reklamı bile vardı. Bakınız çok hızlı açıp çekebiliyorm vs. vs.).
- Fotoğraflar uygulamasında hala daha bir fotoğrafı incelerken kasmalar var. Finale gelmeden çok daha önce yağ gibi akmasını bekliyorum.
- Grove music henüz bir mix radio değil. Kişisel zevkime göre bir şarkı listesi indirmenin bedava yolunu bulamadım.
- CORTANA HALA TÜRKÇE DEĞİL. Benim en çok beklediğim özellik. Finalde bile göremeyeceğiz ya neyse artık.