Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

suyunsesi

suyunsesi

Üye
bunları okuduktan sonra yükleyeyim mi yüklemeyeyim mi diye ikilemde kaldım. Sonuç olarak beni korkuttun : ) )
Sıfır yüklememi yaptın, yoksa 8.1 üzireni mi yükledin.
Aslında korkacak birşey yok. Bunlarla gayet hayata devam edilebiliyor :D
Yüklemeyi ben ilk 8.1 gdr2 üzerine yapmıştım. Herşey güzel başlamıştı. Dedimki sıfırlayıp herşeyi tam olması gerektiği gibi temiz yapayım. Sıfır başlangıcı seçerek (yedeksiz) sıfırladıktan sonra (dil ing.) baktım ki sorunlar daha çok. Bu sefer tuş konbinasyonu ile tekrar sıfırladım ama yedeklerimi seçerek başlattım. O halinden bu ana kadar düzeltme, güncelleştirme, düzenleme falan yapıyorum. Yani yaklaşık 3 gündür cebelleşiyorum. Yine de kullanılabilir bir durumda. Bu hali bozulmaz ise 8.1 e dönmemi gerektirecek bir durum yok. Gayet hoş görünüyor :)

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Aslında korkacak birşey yok. Bunlarla gayet hayata devam edilebiliyor :D
Yüklemeyi ben ilk 8.1 gdr2 üzerine yapmıştım. Herşey güzel başlamıştı. Dedimki sıfırlayıp herşeyi tam olması gerektiği gibi temiz yapayım. Sıfır başlangıcı seçerek (yedeksiz) sıfırladıktan sonra (dil ing.) baktım ki sorunlar daha çok. Bu sefer tuş konbinasyonu ile tekrar sıfırladım ama yedeklerimi seçerek başlattım. O halinden bu ana kadar düzeltme, güncelleştirme, düzenleme falan yapıyorum. Yani yaklaşık 3 gündür cebelleşiyorum. Yine de kullanılabilir bir durumda. Bu hali bozulmaz ise 8.1 e dönmemi gerektirecek bir durum yok. Gayet hoş görünüyor :)
4 ncü yapıda, sıfırlama yaptıktan sonra kurma daha iyi sonuç veriyordu.
5 nci yapı da ise sıfırlama yapmadan kurmak daha iyi gibi gözüküyor.
Ancak, her iki yapıda da Dil: ingilizce olarak yüklemek gerekiyor..
4 ncü yapının üzerine 5 nci yapıyı kurma imkanı verecek uygulama pazartesi mi yoksa salı mı gelir.. bilgisi olan var mı

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
suyunsesi

suyunsesi

Üye
4 ncü yapıda, sıfırlama yaptıktan sonra kurma daha iyi sonuç veriyordu.
5 nci yapı da ise sıfırlama yapmadan kurmak daha iyi gibi gözüküyor.
Ancak, her iki yapıda da Dil: ingilizce olarak yüklemek gerekiyor..
Evet, ancak illa ilk ing. ile yükleme yapmak gerektiğini sanmıyorum. Türkçe yükleyip, rahat rahat tüm ayarlarını yaptıktan sonra, uygulamalarını seçip gereksizleri eleyip, kalanları güncelledikten sonra en son ayarlardan dili ing. yapıp teli yeniden başlatmakta yeterli. Ben şu an tekrar dili TR yaptım, ayarları bi tekrar gözden geçireceğim. Tr ile Ing arasında ayarsızlık gösteren kısımlar çok değil, bir iki ufak detay, rehber ve kişiler sanıyorum. Daha derin inceleme fırsatım olmadı. Hatta henüz tek bir oyun dahi kurup denemedim.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
pirenuri

pirenuri

Üye
Arkadaşlar W10 kurulu benim telefonda. Sıfırlama nasıl yapabilirim ?

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Arkadaşlar W10 kurulu benim telefonda. Sıfırlama nasıl yapabilirim ?
nokia softwery Recovery Tools proğramını bilgisayarına kurarak..
Bu proğramın çalışmasıyla ilgili internetten özellikle bu siteden gerekli bilgileri alıp 8.1 e geri dönebilirsiniz..

pirenuri

pirenuri

Üye
nokia softvery Recovery Tools proğramını bilgisayarına kurarak..
Bu proğramın çalışmasıyla ilgili internetten özellikle bu siteden gerekli bilgileri alıp 8.1 e geri dönebilirsiniz..
8.1e geri dönmek istemiyorum. Telefonu sıfırlamak istiyorum sadece. W10 kalsın ama her şey sıfırlansın. Düzgün bir başlangıç yapayım istiyorum

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
8.1e geri dönmek istemiyorum. Telefonu sıfırlamak istiyorum sadece. W10 kalsın ama her şey sıfırlansın. Düzgün bir başlangıç yapayım istiyorum
Ayarlara girdikten sonra telefonun dili ingilizce ise
ABOUT, Türkçe ise HAKKINDA menüsü içerisinde TELEFONU RESETLEME buttonuyla sıfırlayabilirsiniz..
Veya Tuş Kombinasyonlarıyla da aynı işi yapabilirsiniz

pirenuri

pirenuri

Üye
Ayarlara girdikten sonra
ABOUT veya HAKKINDA menüsü içerisinde TELEFONU RESETLEME buttonuyla sıfırlayabilirsiniz..
Veya Tuş Kombinasyonlarıyla da aynı işi yapabilirsiniz
Tuş kombinasyonu nasıldı ? İkisi arasında fark var mı ?

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Tuş kombinasyonu nasıldı ? İkisi arasında fark var mı ?
Telefon açılmıyor ise tuş kombinasyonu ile sıfırlama yapılıyor..
Açılıyor ise Resetleme yoluyla sıfırlama yapılıyor..
İkisi arasındaki teknik farkı bilmiyorum, aynı şey olduğu söylenebilir.. Ancak kendim denedim Tuş kombinasyonu ile daha iyi netice alınıyor.
Tuş kombinasyonu ile sıfırlama
Telefon kapalı iken,
Ses kısma tuşuna basılı tut hiç çekme daha sonra Power güç tuşuna bas telefon titreyecektir titreyince power tuşunu basmayı bırakın ses kısma tuşuna basmaya devam edin.
Ama elini ses kısma tuşundan çekme ve karşına ekranda
( ! ) ünlem işareti çıkınca hiçbir tuşa basmadan elinizi çekin ve sıralamayı değiştirmeden aşağıdaki sıralamayı sırasıyla yapınız aksi halde işleme başlamaz.
(işlemi iptal etmek çıkmak istiyorsanız 1-2 kere ( SES KISMA TUŞUNUNA ) basmanız yeterlidir halinde vazgeçmiş olacaksınız.)
Ardından
Ses açma tuşu bas çek 1 kere
Ses kısma tuşu bas çek 1 kere
Power güç tuşu bas çek 1 kere
Bu işlemlerden sonra telefon sıfırlanarak, mevcut yüklü sistem yeniden yüklenecektir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve pirenuri
pirenuri

pirenuri

Üye
Telefon açılmıyor ise tuş kombinasyonu ile sıfırlama yapılıyor..
Açılıyor ise Resetleme yoluyla sıfırlama yapılıyor..
İkisi arasındaki teknik farkı bilmiyorum, aynı şey olduğu söylenebilir.. Ancak kendim denedim Tuş kombinasyonu ile daha iyi netice alınıyor.
Tuş kombinasyonu ile sıfırlama
Telefon kapalı iken,
Ses kısma tuşuna basılı tut hiç çekme daha sonra Power güç tuşuna bas telefon titreyecektir titreyince power tuşunu basmayı bırakın ses kısma tuşuna basmaya devam edin.
Ama elini ses kısma tuşundan çekme ve karşına ekranda
( ! ) ünlem işareti çıkınca hiçbir tuşa basmadan elinizi çekin ve sıralamayı değiştirmeden aşağıdaki sıralamayı sırasıyla yapınız aksi halde işleme başlamaz.
(işlemi iptal etmek çıkmak istiyorsanız 1-2 kere ( SES KISMA TUŞUNUNA ) basmanız yeterlidir halinde vazgeçmiş olacaksınız.)
Ardından
Ses açma tuşu bas çek 1 kere
Power güç tuşu bas çek 1 kere
Bu işlemlerden sonra telefon sıfırlanarak, mevcut yüklü sistem yeniden yüklenecektir.
Tamamdır kardeşim şuan çarklarda. Bekliyorum

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
Gözüme bir şey çarptı, bu işletim sisteminin boyutu neden bu kadar çok ya :hmmm Arkadaşlar rica etsem siz de bi bakıp söyler misiniz?
Sonra bir şeyi fark ettim, İndirme & Yüklemeler de nedense görselde de gördüğünüz gibi indirip/kuruyor gibi görünüp sonra Bunu yeniden deneyin diyor. Hadi bu hatayı neden veriyor onu geçtim her seferinde yeniden dene deyip de bu indirip hafızayı mı azaltıyor ne, dahili hafızada alan kalmadı bu ne saçmalık ya :angry:
Ha bide şu şifreli muhabbeti nedir, bilen var mı?

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Gözüme bir şey çarptı, bu işletim sisteminin boyutu neden bu kadar çok ya :hmmm Arkadaşlar rica etsem siz de bi bakıp söyler misiniz?
Sonra bir şeyi fark ettim, İndirme & Yüklemeler de nedense görselde de gördüğünüz gibi indirip/kuruyor gibi görünüp sonra Bunu yeniden deneyin diyor. Hadi bu hatayı neden veriyor onu geçtim her seferinde yeniden dene deyip de bu indirip hafızayı mı azaltıyor ne, dahili hafızada alan kalmadı bu ne saçmalık ya :angry:
Ha bide şu şifreli muhabbeti nedir, bilen var mı?

Ayarlardan telefon şifresini aktifleştirmişsin

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR

skynet

Üye

Çözünürlük seçeneklerinden 640x480p de video çekerken takıla takıla çekiyor ve videoyu açtığımda rengarenk bozuk bir görüntü ortaya çıkıyor :) Bu sorun diğer çözünürlük seçeneklerinde yok sizde de durum aynı mı ?

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye

Çözünürlük seçeneklerinden 640x480p de video çekerken takıla takıla çekiyor ve videoyu açtığımda rengarenk bozuk bir görüntü ortaya çıkıyor :) Bu sorun diğer çözünürlük seçeneklerinde yok sizde de durum aynı mı ?
864x480p/30fps ve 640x480p/30fps seçeneklerinden neden ikişer tane var?

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye

bende de iki tane var ikisiyle de denedim olmadı öyle bir şey

1920x1080 30 fps ve 640x480 30 fps den iki tane var bende

• Beğen
Tepkiler: skynet
yeminli06

yeminli06

Üye
Beyler günlük kullanıma uygun mu 5. Yapı mesajlaşma internette gezinme olsun sorun yaratıyor mu ben şuan 8.1denim kullanıyorum

sahanemir

sahanemir

Üye
Bana göre gayet uygun fazla bir problem yok L930

Üst Alt