Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

afwerker

afwerker

Üye
1- Bazı uygulamalar açıkken hızlı ayarları çekemiyoruz. Örnek hava durumu uygulaması.
2- Uygulamaların hemen hemen çoğunun Canlı Karo bildirim özellikleri çalışmıyor. Örneğin Chronos Calendar çok güzel çalışıyor. MSN Haber uygulaması veya hava durumu çalışmıyor. Ana ekrandaki tile boyutlarını büyütsek dahi içerik yansıtmıyorlar.
3- Canlı karo üzerindeki bildirim olduğunu belli eden rakamlar, o bildirim okunduğu halde bazen kalabiliyor. Tekrar bildirim var sanıyoruz.
4- Telefonun en üstüne gelen bildirimlerde sorun var, bazen gelmiyorlar. Bir arkadaş daha detaylı yazmıştı.
5- Ana ekrandaki gruplu canlı karoları tıklayıp açtığımızda aşağı doğru açılıyor fakat otomatik ekranı ortalayarak kendini toparlamıyor. Bazen açılan grup ekranın altında kalıyor görünmüyor. İlla ekranı yukarı kaydırmak gerekiyor.
6- Uygulamalar Listesinde hala ayarlardan bazıları var. Örneğin, audio, display, touch ayarları.
7- Kendi takvim uygulamasını bir türlü açamadım. Outlook calendar veya Chronos Calendar çalışıyor.
8- Here uygulamalarında Facebook bağlantısı ile oturum açma çalışmıyor. Bu yüzden favoriler, kaydettiğim rotalar vs. alınamıyor. Ama uygulamalar çalışıyor.
9- Hava Durumu Uygulaması kilit ekranına verilemiyor.
bildirim çubuğunun gelmemesi uygulamada optimize olmadığı için sadece tam ortadan çektiğimiz zaman geliyor bunlar zamanla düzelir

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
bildirim çubuğunun gelmemesi uygulamada optimize olmadığı için sadece tam ortadan çektiğimiz zaman geliyor bunlar zamanla düzelir
Varsın küsmesin, bizde bildirim çubuğunu ortadan çekeriz.
Bu yazılanlardan sonra,
4 ncü yapının üzerine yükleme özelliğinin gelmesini beklemeyeceğim..
Yarın install .. ya olacak , ya olacak.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Son yapı güzeldi ama klavye kullanırken whatsapp benzeri uygulamalardan atması ve bazen kendi kendini resetlemesi, dokunmatiğin tepki vermemesi sebebiyle 8.1 döndüm 5 dk önce.

skynet

Üye
Bende dayanamadım döndüm 8.1 topraklarına :D

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Son yapı güzeldi ama klavye kullanırken whatsapp benzeri uygulamalardan atması ve bazen kendi kendini resetlemesi, dokunmatiğin tepki vermemesi sebebiyle 8.1 döndüm 5 dk önce.
Uygulamalardan atmasının çaresi var da,
dokunmatiğin tepkisiz kalması ile kendi kendini resetlemesi olayı çok kötü..
Bende dayanamadım döndüm 8.1 topraklarına :D
Siz neden döndünüz...
Tepkilere bakıyorum ki ona göre yükleyeyim : )

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Yapı 6 final olsun artık . Androidci olarak meraktan stres geldi

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve bozkirdangelen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Yapı 6 final olsun artık . Androidci olarak meraktan stres geldi
Final ilerki safhada..
Şu anda Teknik Preview sürümü devam ediyor..
Bu 1000 nci yapıdan sonra
normal deneme sürümü 1 den devam edecek, bakalım hangi rakama kadar.

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Desene sabretmek gerek . Hayirlisi

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
  • Beğen
Tepkiler: hasan3472ty ve suyunsesi
Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Ben 8.1 e döndüm şimdi tekrar teknik öni izleme kuruyorum :)

O değil 8.1 e döndüm hala iki tane telefon uygulaması var.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Hocam telefonu sıfırlasan dahi, daha önceki sağlam bir yedeğinden başlangıç yaptırt. Sıfır başlangıç yaptırtma. Çok uğraştırıyor ve daha sorunlu başlıyor. (Bizzat denedim gördüm).

Siz neden döndünüz...
Bazı arkadaşlar stabiliteye dayanamayıp dönüyor. Ancak bence biraz sabır gösterince daha stabil oluyor. Sonuçta bu bir resmin karalaması. Birazda bizim çizik atmamız bazı şeyleri bizzat kendimizin yerine oturtmamız gerekebiliyor. Bunu bir dükkandan maket uçak almaya benzetin. Size boyasız parça parça veriyorlar. Siz onu toplayıp boyamadıkça çok sade ve yavan kalır.

Bakın mesela benim ilk kurulumum arkasında stabilite çok fenaydı. Bir çok uygulama ayar ve noktalarda sorun yaşıyordum. Hatta mağazada bile. Herşey çok zordu. Rehberim bile yoktu :)) Ama ben inat ettim. Çünkü mağazaya girmeyi başardığımda birde baktım ki, arkaplanda yoğun bir trafik var. Kabaca serpiştirilmiş olan 5. yapının içerikleri yerlerine ulaşmaya yerleşmeye çalışıyorlar. Haaa o zaman dedim ki, Turgay sabret ve bekle biraz. Bunlar bir rayına otursun. Birazda ben yardımcı oldum. Hemen yükleme listesine bakıp ilk etapta bana lazım olmayacak tonlarca uygulamanın yüklemesini iptal ettim. Yüklemeler ve güncellemeler bittiğinde herşey güllük gülistanlık olmuş muydu? Tabiki hayır. Herşey henüz bitmemişti. Ben bir ara mağazayı bile kaybettim. :D mağaza bir türlü açılmıyordu. Birkaç yeniden başlatma, birkaç şarj doldurma sonrası tamda artık yeter 8.1 e dönmeliyim dediğimde bir de baktım mağaza açılmış. Hemen o kalabalık listeye tekrar baktım. Tabiki azalmıştı ama ne göreyim, mağaza da kendini güncelleyecekti. Israrla hemen üzerindeki diğer yüklemeleri iptal edip mağazanın kendini güncellemesini sağladım. Sonrasında telefonu yeniden başlatıp yüklü uygulamalarımı gezindim. Yine bir temizlik furyası yaptım. Acil gerekli olmayan uygulamaları bir güzel kaldırttım. Sildirttim. Sonra yeniden bir temiz güncellenmiş mağazaya geçip diğer yarım kalan güncellemeleri devam ettirdim. Mağaza bazı sistem dosyaları ve uygulamaları yeniden güncelledi. :) Böyle böyle ufak ufak telefon rahatlamaya ve rayına oturmaya başladı. Ayarlara girdim, Onadrive resimlerini telefonda gösterme seçeneğini iptal ettim. (Böylece telefon resimlerini açtığımda sülale devrinden bu güne olan resimlerinde görüntülenmesini beklemeyecektim. Çok lazım olursa onedrive ugyulamasına girer kendim açarım. Her neyse, 3. gününde şuan neredeyse 8.1 in stabilitesi ve akıcılığına yaklaştı. Ufak tefek eksikleri ve hatalarını yukarıda yazmıştım. Ama arkadaşların belirttiği ciddi rahatsızlıklar yok bende. (L920).

Özetle eğer bu yola baş koyduysanız, 8.1 e dönmek için acele etmeyin. Her şeyi bir rayına oturtmaya çalışın. Telefon bir rayına otursun. Uygulama kalabalığını sadeleştirin, resimlerinizi videolarınızı, müziklerinizi bir güzel sadeleştirin. Hatta ilk etapta silin. Sonra gerekenleri yüklersiniz. İdare edilebilir bir yapıdayız arkadaşlar :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: CANGO97, OnurYurdakul, sahanemir ve 3 diğerleri
Bay H

Bay H

Üye
@bulutsuzgece Özgür abi goş goş, Fotoğraflar uygulaması bir sonraki güncellemede gif desteğine kavuşacak :biggrin:

• Beğen
Tepkiler: yunusiyunus, OnurYurdakul, Murat Alper ve 5 diğerleri
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Hatırlarsanız 4 ncü yapının kurulumunda da buna benzer sorunlar vardı.
ve bir kaç arkadaş(kendim de dahil) kurulum yaptıktan sonra telefonu bir kenara bırakın ve 1 saat hiç yanına yaklaşmayın ki kendine gelsin diye yazmıştı...

Dediğiniz gibi en önemlisi de mevcut yapıyı sadeleştirip öylece üzerine 5 nci yapıyı kurmak lazım..
4 ncü yapıda en iyi kurulum sıfırlamadan geçiyor idi.. bunda ise sıfırlama yapmadan geçiyor gibi..

skynet

Üye

Siz neden döndünüz...
Yüklediğim uygulamalar bir süre sonra açılmıyor 2-3 defa aynı sorun tekrarlayınca dayanamadım döndüm geriye ama 4. yapıya göre daha iyiydi bu yapı :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Fazla acele etmeyin çok yakında Yapı 10145 gelecekmiş. :ehe

• Beğen
Tepkiler: yunus-emre-6606, Esendağlı, suyunsesi ve 2 diğerleri
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
  • Beğen
Tepkiler: OnurYurdakul, Esendağlı, suyunsesi ve 2 diğerleri
ponçikEnişte