Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

ArMaGeDdOn_87

Üye
Arkadaşlar şarj durumu nasıl gidiyor ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu arada Lumia 930 üzerinde yaşadığım bazı sorunlar ve çözümleri:

1- Başlat Ekranına dönerken siyah ekranda kalma: Bunun çözümü oldukça basit. Bu sorunlar karşılayanlar, ekranı kilitleyip tekrar açmak için kilit tuşuna bir kere basın. Kilit ekranında üstten çekerek eylem merkezini açın ve "ayarlar" kısa yoluna dokunun. Ayarlar sayfası açıldıktan sonra Home tuşu ile ya da geri tuşuna basılı tutarak ayarları kapatıp Başlat ekranına sorunsuz geçebilirsiniz.
2- Mağaza Beta uygulama yükleyememe: Mağaza Beta bazı cihazlarda sorunlu. Bu sorunu aşmak için Ayarlar>Tarih ve Dil> Bölge (Abd) Dil (İngilizce) yapıp Mağaza Beta uygulamasından sorunsuz yararlanabilir.
3- Başlat ekranı Arka Plan Sorunu: Telefonu yeniden başlattığınızda ya da ayarları değiştirdiğiniz zaman Başlat Ekranı arka planı ekranın tamamı yerine bşr kısmını kaplar. Bu sorunu düzeltmek için tekrar Ayarlar> kişiselleştirme> Arkaplanı tekrar ayarlayın ve çıkın.
Not: Arkaplanı seçtikten sonra şeffaflık ayarını değiştirmeyin. Sorun tekrarlar.

Bazı arkadaşlar sistem ayarları ve ekstra özellikler ayarlarının ayarlar menüsünde görünmediğini belirtmiş. Bu sorunla karşılaşmadım. Fakat çözüm olarak Windows Phone 8.1 GDR2'ye geri dönüp bu ayarları Başlat ekranında bir klasörde topladıktan sonra tekrar Windows 10 Mobile Insider Preview kurarsanız o ayarlara Başlat ekranındaki klasörde ulaşabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: csH, bozkirdangelen ve afwerker
DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
şarjım hiç dolmuyor hep azalıyor :) kurcaladığım içindir diye düşünüyorum inşallah öyledir :) mağazadan birşey inmiyor. eski mağazadan çoğu uygulamayı yükledim. güncellemeler elle kontrol ettim müzik video onedrive sürekli hata veriyor güncellenmiyor. genel anlamda önceki sürüme göre çok güzel. ben beğendim. takılmalar daha az. ve eskiye göre daha türkçe :)

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye

1- Başlat Ekranına dönerken siyah ekranda kalma: Bunun çözümü oldukça basit. Bu sorunlar karşılayanlar, ekranı kilitleyip tekrar açmak için kilit tuşuna bir kere basın. Kilit ekranında üstten çekerek eylem merkezini açın ve "ayarlar" kısa yoluna dokunun. Ayarlar sayfası açıldıktan sonra Home tuşu ile ya da geri tuşuna basılı tutarak ayarları kapatıp Başlat ekranına sorunsuz geçebilirsiniz.
2- Mağaza Beta uygulama yükleyememe: Mağaza Beta bazı cihazlarda sorunlu. Bu sorunu aşmak için Ayarlar>Tarih ve Dil> Bölge (Abd) Dil (İngilizce) yapıp Mağaza Beta uygulamasından sorunsuz yararlanabilir.
3- Başlat ekranı Arka Plan Sorunu: Telefonu yeniden başlattığınızda ya da ayarları değiştirdiğiniz zaman Başlat Ekranı arka planı ekranın tamamı yerine bşr kısmını kaplar. Bu sorunu düzeltmek için tekrar Ayarlar> kişiselleştirme> Arkaplanı tekrar ayarlayın ve çıkın.
Not: Arkaplanı seçtikten sonra şeffaflık ayarını değiştirmeyin. Sorun tekrarlar.

Bazı arkadaşlar sistem ayarları ve ekstra özellikler ayarlarının ayarlar menüsünde görünmediğini belirtmiş. Bu sorunla karşılaşmadım. Fakat çözüm olarak Windows Phone 8.1 GDR2'ye geri dönüp bu ayarları Başlat ekranında bir klasörde topladıktan sonra tekrar Windows 10 Mobile Insider Preview kurarsanız o ayarlara Başlat ekranınd
aki klasörde ulaşabilirsiniz.
İnternet Explorerda maxicep mobil teması çalışmıyor. Ayrıca spartanda da hızlı cevap yazılamıyor

yunusiyunus

Üye
whatsap kurup tekrar yükledim atma yine oldu bölge amerika yapınca atma sorun gitti ama bu sefer arka planda çalışmıyor :bangin:

n8 refresh

Üye
Fm radyo çalışmıyor lumia 930

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kimse de yeni müzik çalardan albüm kapaklı 'Albümler' kısmını atmıyor :)

BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Bilgi:Eğer mobil veriye sınır koymak isterseniz uygulama listesindeki akıllı veriden bunu yapamıyorsunuz.Fakat ayarların içinden (ingilizce olarak) yapabilirsiniz.bende 3. yapıda olduğu gibi mobil veri kapalıyken ok işareti çıkıyordu.sıfırladım reset attım düzelmedi.bende bu çözümü buldum :) lumia 1020
Bu arada mouse bende de var :) ilk sıfırladığımda gitmişiti fakat kapatıp açınca tekrar geldi :D

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Whatsapp çalışmıyor :D Ayrıca spartan harika

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye

Bazı arkadaşlar sistem ayarları ve ekstra özellikler ayarlarının ayarlar menüsünde görünmediğini belirtmiş. Bu sorunla karşılaşmadım. Fakat çözüm olarak Windows Phone 8.1 GDR2'ye geri dönüp bu ayarları Başlat ekranında bir klasörde topladıktan sonra tekrar Windows 10 Mobile Insider Preview kurarsanız o ayarlara Başlat ekranındaki klasörde ulaşabilirsiniz.

yapmaz olaydım : ) )
Şimdi beta mağazayı görmesi için bölgeyi ABD yaptım ve telefonu yeniden başlatayım mı dedi, başlat dedim ve
başlatma esnasındaki NOKIA ve sonrası yok kabusu ile karşılaştım..

Bu sorun sadece 920 lerde var galiba.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
People Hub yok değil mi bu sürümde?

ulabuneya

Üye
Vay arkadaş şaka gibi. 12 saatte o kadar kurcalamak rağmen şarj %50'den %45'e ancak düştü. Maşallah diyelim de bozulmasın.
sistem pil yüzdesini düzgün okuyamıyordur sonra %45den de %0 a 10 dakikada düşecektir , şimdi fanboyluğu geçelim gerçekleri konuşalım benim l920nin şarjının canına okudu. Ayrıca şimdi zor bela hard format atabildim telefon açılmıyordu bile...

Hadi herşeyi geçtim bu w10m sürümünün şarj sorunu düzelmedikçe bu sistem tutmayacaktır. İlk 4 yapı resmen pil düşmanıdır. Biz meraktan yüklüyoruz bakıyoruz filan ama yakında w10 lu telefonlar çıkınca sistemin bu derece pili sömürmesi yüzünden yeni kullanıcılar w10lu telefon almayacaktır.Gsmarena testlerinde 3-4 saat ekran süresini gören hiç kimse yeni wp 10 telefon almaz .Şimdiye kadar bu kadarını yapabilmişlerse bundan sonrasında birşey değişeceğini sanmıyorum.

Yarım yamalak sistem yapmışlar bazı yerlerde 8.1 bazı yerler wp10 duruyor.Ayarlara giriyorsun çoğu şeyin arayüzünü bile değiştirmemişler. Elbette zamanla arayüzü oturtacaklardır ama bu kadar ağırda ilerlenmezki ....Ben hüsrana uğradım artık umutlarımda bu sistem için bitti. 2013de L920 ile wp ye merhaba dedim sanırım yine bu telefonla hoşçakal diyeceğim.

Son düzenleme:
4MaGuS

4MaGuS

Üye
Şimdilik NOKIA yazısının bulunudğu ekran da sabitlenme ve geri gidip gelme kabusunu atlattım,
bakalım bundan sonra o hata nüksedecek mi? yoksa kurulum bittikten sonra atlatacak mıyım?

Bu arada telefondaki yazı fontları "Neredeyse Bitti.." yazısı olan ekranda okunamayacak kadar küçük gözüküyor, İnşallah büyüteç ekranında sorun halledilebilir.
ben telefonu sıfırlamıştım herşeyi yapmıştı denemek için tekrar bölge değiştireyim dedim ve sonuç aynı hala nokia yazısından sonra siyah ekran gelip hep başa dönüyor buna bir çözüm bulmam lazım sırf bu yüzden denime geri dönmeyi düşünüyorum artık gündelik hayatta baya etkiler sarj bitincede aynısı oluyor çünkü

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Telefonu birkaç saat köşede kendi bıraktım telefondaki sorunlar düzelmiş
Galiba en iyisi sizin dediğiniz gibi yapmak.
Kurulumdan sonra hemen Telefonu açılır açılmaz kurcalamaya başlıyoruz.
Oysa arka planda çalışmalar devam ediyor,
en iyisi en az 1 saat hiç bir şeye dokunmadan beklemek.

Üst Alt