Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ms.dediğiniz gibi 3.000₺ ile 4.000₺ parasını hakedecek gerçekten tüm dikkatleri üzerine çekecek bir cihaz çıkartsa keşke.ha ben satın alamam o ayrı mesele ama olsun yeterki yapsın .

ArMaGeDdOn_87

Üye
Valla olsun. 3000 hatta 4000 lira oldun ama o parayı hak etsin.

Bahsettiğiniz cihaz ya da bizi bu beklentiye yönelten açıklamaya göre;

tablet pazarında bir Surface Pro 3 gerçeği var. Ayrıntılarına girmeyeceğim bilenler bilmeyenlere anlatsın. Cihaz resmen profesyonel oyun laptoplarına kafa tutuyor. Hem de bu durum hala devam ediyor ve Surface Pro 3 neredeyse iki yıllık bir tablet. Aynı etkiyi akıllı telefon pazarında oluşturacak bir cihazının de ciddi paralar ödenebilir. Sonuçta 3000 liraya satılan Galaxy S6 Edge ve 3500 liraya satılan iphone 6 Plus gerçeğini de göz ardı etmemek lazım
iPhone 6 plus 3499 TL olan "128 GB" olan fiyatıdır,16 GB fiyatı ise >2849 TL dir,bu arada en yüksek donanımı koysa dahi o mağaza gelişmeden kimse 3000 TL wp ye para vermez,

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye

tablet pazarında bir Surface Pro 3 gerçeği var. Ayrıntılarına girmeyeceğim bilenler bilmeyenlere anlatsın. Cihaz resmen profesyonel oyun laptoplarına kafa tutuyor. Hem de bu durum hala devam ediyor ve Surface Pro 3 neredeyse iki yıllık bir tablet. Aynı etkiyi akıllı telefon pazarında oluşturacak bir cihazının de ciddi paralar ödenebilir. Sonuçta 3000 liraya satılan Galaxy S6 Edge ve 3500 liraya satılan iphone 6 Plus gerçeğini de göz ardı etmemek lazım
Yukardaki yazıda tamda bunu demek istedim fiyat yüksekliği hiç ama hiç önemli değil burada nelerin kaç paraya satıldığını insanlarda alım gücünün ne kadar fazla olduğu aşikar tabi belli bir pazardan bahsediyorum Ultra amiral denilem cihaz ezber bozacak ise mobile pazarı sil baştan dedirtecek herkezi sıfırdan başlatacak bir cihaz satılır ben özgürün orataya attığı bu şeyden sonra heyecanlandım bakalım neler gelecek 29 nisan için konu açmayı bir canlı yayın gibi düşünüyormusunuz bu arada ?
iPhone 6 plus 3499 TL olan "128 GB" olan fiyatıdır,16 GB fiyatı ise >2849 TL dir,bu arada en yüksek donanımı koysa dahi o mağaza gelişmeden kimse 3000 TL wp ye para vermez,
ben mağazayı çok kullanmıyorum çok etki ettiğine de inanmıyorum benim görüşüm tabi sizlerin görüşüne de saygım sonsuz

dakamon

dakamon

Üye

3 bin 4 bin tl ye de kaç kişi! o telefonu alır merak ediyorum. Çünkü WP bi ios yada android değil. Türkiye de marka değeri çok ama çok düşük. Adam o kadar parayı gidip iphone a veririm der ki bu giib insanları da biliyorum bi yerde de haklılar en popüler ne ise onu almak istiyorlar. Ama gerçekten ciddi ciddi sistemi bilen ve amiral gemi modeli isteyen arkadaşlar kesenin ağzını açabilir. Ben şahsi görüşümü söyleyeyim telefona 3000 vermeyi hiç istemem 2500 max veririm. eğer 2500 e güzel bi amiral gemi çıkarırsa alırım yoksa orta segment devam :)

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Ülke vatandaşlarının değerlendirme ve alım kültürü her şeyde olduğu gibi standart, bilimsel veya olması gereken modda değil....

Örneğin, her kes ya da çoğunluk orta değerde olan bir malzeyeme en iyi diyorsa konuya yeni girenlerde onlar gibi hareket edip onlar gibi düşünmeye devam ediyor..(Tabiki istisnalar kaideyi bozmaz)

Diyelim ki XXX isimli bir araba ülkede çok tutuluyor, o zaman bu piyasaya yen giren vatandaşlarda XXX arabayı tercih ediyor.
Şu anda Samsung ve androit mi tercih ediliyor, alım piyasasına giren, köşebaşındaki telefon dükkanına giren herkes bunlardan ikisinin dışında fazla tercih yapmıyor.

Oysa, daha iyi daha farklı seçenekler var değil mi? Kimin umurunda....

Ben, lumia veya microsoft a ait amiral gemilerinden hiç birisiyle diğerlerini değişmem.

Eğer çok param varsa özel üretilen cep telefonlarından da alırım.

O yüzden de kim alır ki demeyin. Ancak o kadar masrafı yaparak üretim bandından çıkarılacak o kısıtlı sayıdaki telefonu piyasaya sürecekler para kazanır mı?

Ülkedeki marka değerinin düşük olduğuna gelince. Profesyonel reklam pazarına istenilen ölçüde hiç girmediler ki. Mağaza reyonlarına gidiyoruz. Satış elemanı WP leri kötülüyor, ya da tezgahta varsa WP daha o telefonun özelliklerini bile bilmiyor?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Arkadaşlar Türkiye'de 6.000 Türk Lirası (Yazı ile: Altı Bin) fiyatla tablet satılıyor. Siz diyorsunuz ki 3000-4000 lira Windows Phone telefona verilmez. İyi de Windows 10 güncellemesi ile gelecek bu cihazın neler getireceği, profesyonel algı oluşturucu reklamlarda nelerin kullanılacağı belli değil. Şu anda bir algı var vatandaşta. Ama o algı da doğuştan veya içgüdüsel gelişen bir şey değil. Yine reklamlarla insanların bilinç altına yerleştirildi. Aynı şekilde yeni bir algı daha oluşturulabilir. Yeter ki buna ortam hazırlayacak cihaz üretilsin.

• Beğen
Tepkiler: dilmenibrahim
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Atalarımız ne demiş :

Her malın bir kör alıcısı vardır

parberk99

parberk99

Üye
Arkadaşlar Türkiye'de 6.000 Türk Lirası (Yazı ile: Altı Bin) fiyatla tablet satılıyor. Siz diyorsunuz ki 3000-4000 lira Windows Phone telefona verilmez. İyi de Windows 10 güncellemesi ile gelecek bu cihazın neler getireceği, profesyonel algı oluşturucu reklamlarda nelerin kullanılacağı belli değil. Şu anda bir algı var vatandaşta. Ama o algı da doğuştan veya içgüdüsel gelişen bir şey değil. Yine reklamlarla insanların bilinç altına yerleştirildi. Aynı şekilde yeni bir algı daha oluşturulabilir. Yeter ki buna ortam hazırlayacak cihaz üretilsin.

Hangi tablet? :-o

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye

Dun bu tableti gördüm, Her bakımdan harika.

Tabi o parayı hakedip haketmediğini bilemiyorum.

Ama performans, görüntü ve işlevsellik açısından çok işe yarıyor,

Klavyenin mıknatıslı olması ve yakınlaştırdığında "Şaaakkkkk" diye de ekranla senkronize olurken bütünleşmesi güzeldi : ) ) )

kamil5028347

kamil5028347

Üye
Dun bu tableti gördüm, Her bakımdan harika.

Tabi o parayı hakedip haketmediğini bilemiyorum.

Ama performans, görüntü ve işlevsellik açısından çok işe yarıyor,

Klavyenin mıknatıslı olması ve yakınlaştırdığında "Şaaakkkkk" diye de ekranla senkronize olurken bütünleşmesi güzeldi : ) ) )

Şahsen ben bunları gördükten sonra notebook almak gelmiyor içimden daha pratik ve kullanışlı 3000 TL'lik i5 işlemci olanı almayı düşünüyorum 128 gb ssd var

dakamon

dakamon

Üye

Verilmez demiyorum ama ben vermem. Önceliklerim farklı. Veren verir. Parası vardır.

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

Aybars1979

Aybars1979

Üye
doğrudur ama ben işim gereği çok gezerim daha hiç o tableti alıpta kullanananını görmedim ki 2 yıldır piyasada demiştiniz diye hatırlıyorum başka bir konuda. bu arada ben bu aşamada tabletlerin gerekliliğine pek inanmıyorum. biraz profesyonellere dönük bir cihaz genelde bilim kurgu filmlerinde olur ya ellerinde saydam bir tablet hızlı hızlı bişiler yaparlar bana biraz imaj hariç pek bir işe yaramıyor düşüncesi veriyor. sınırlı bir kullanım alanları var ve ebatlarından dolayı mobiliteside zor o yüzden işime yarar diyip alanlar aslında pekde işe yaramadığını görüyor. ipad alan bir arkadaşa sormuştum ne yapıyorsun diye (bende ilk tabletimi almayı düşündüğüm zamandı) bol bol fotoğraf çekiyorum demişti. yanlışım olmasın ama sanırım steve jobs un söylemişti tabletlerin pek fazla geleceğinin olmadığını. (BB nin yeni CEo su da olabilir hangisi hatırlamıyorum).

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Builde 5 gün kaldı. İnşallah sağlam bi yapı verirler.

zbahadir

Üye
MS 3000-4000 TL telefon çıkarsın onu kimse almaz gider IPHONE alır hiç değilse havası var der. Önemli olan herkesin alabileceği bir amiral gemisi cihaz yapar satışlarda patlama yaparsan sürümden kazanır aynı zamanda prestijde sahibi de olur.

MS mobil olayında yeni. Nokia altyapısı evet sağlam ama ince işçiliğe müsait değil. Bu fabrika ile çok iyi cihazlar bir kaç yıl içinde çıkmaz. MS büyük bir kumar oynadı. Hadi bakalım Windows işletim sistemiyle ne kadar başarılı olacağını göreceğiz.

ArMaGeDdOn_87

Üye
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Kesinlikle haklısın fiyat hiç önemli değil iyi olsun marka yapsın Ms tabi marka ama apple gibi telefon sektöründe büyüyecek onun içinde ses getirecek bir işler yapmalı bence bunu da başarabilecek güçte
Atalarımız ne demiş :

Her malın bir kör alıcısı vardır
ama o kötü mallar içindir Ms kötü değil bence sadece biraz daha donanımlı cihaz çıkarmalı
doğrudur ama ben işim gereği çok gezerim daha hiç o tableti alıpta kullanananını görmedim ki 2 yıldır piyasada demiştiniz diye hatırlıyorum başka bir konuda. bu arada ben bu aşamada tabletlerin gerekliliğine pek inanmıyorum. biraz profesyonellere dönük bir cihaz genelde bilim kurgu filmlerinde olur ya ellerinde saydam bir tablet hızlı hızlı bişiler yaparlar bana biraz imaj hariç pek bir işe yaramıyor düşüncesi veriyor. sınırlı bir kullanım alanları var ve ebatlarından dolayı mobiliteside zor o yüzden işime yarar diyip alanlar aslında pekde işe yaramadığını görüyor. ipad alan bir arkadaşa sormuştum ne yapıyorsun diye (bende ilk tabletimi almayı düşündüğüm zamandı) bol bol fotoğraf çekiyorum demişti. yanlışım olmasın ama sanırım steve jobs un söylemişti tabletlerin pek fazla geleceğinin olmadığını. (BB nin yeni CEo su da olabilir hangisi hatırlamıyorum).
nadide eserler piyasada çok bulunmaz zaten win10 ile bence çok iyi şeyler olacak bu MS ni son kozu yoksa silinirler piyasadan

braayn

braayn

Üye
Bakalım build de bizi ne bekleyecek !

• Beğen
Tepkiler: dilmenibrahim
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Piyasadan silinir hahahahah :D

dakamon

dakamon

Üye
Arkadaş doların düşmesi lazım. İnş hazirandan sonra düşer yoksa aldığımız maaşlar bir b.ka yaramayacak. Eskisi gibi 2 tl nin altına inse telefonlarda 3000 tl yerine eskisi gibi 2000 tl yi konuşuruz

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

Üst Alt