Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Arkadaşlar bi yardım edin de bende deniyeyim şu win 10 u lütfen insider atıp duruyo lumia 820
abi hiç deneme çok güzel olmuş aslında ama denecek bir yanı yok illaki deneyeceğim diyorsan cuma yükle hafta sonu dene pazar geri silersin hafta içi eskaza okula işe götüreyim deme benden söylemesi.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Siri'yi sohbet olarak çok eğlenceli buldum. Robotik deniliyor ama çok dost canlısı bir sohbeti var. Sadece sesi biraz robotik ama hoş. Ayrıca şakadan da alıyor. :)
Bence gayet başarılı,bazan atarlı falanda konuşuyor ya çok ilginç ve eğlenceli oluyor.

• Beğen
Tepkiler: emz
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Cortana ayrı bir grup tarafından geliştiriliyor. Bu yıl içinde gelebilir. Hem Cortana için Windows 10 herekli değil 8.1 üzerinde kullanabileceğiz.

Ayrı bir grup olabilir ama ben bu konuda iddialıyım 2017 dedim seneye gelebiler diyen arkadaşlar var ama sen bu sene diyorsun tabi olabilir ama bana sürpriz olur Ms çok geride yazılım da donanım da çıkan telefonlar da geri planda kalıyor telefon alıcam diyen birine sorsan Ms ilk üçe zor girer bence ilk iki belli üçüncü kim olur ?

• Beğen
Tepkiler: YasirTaHazal

zbahadir

Üye
Corrtana yeni başlanılan bir proje değil sadece Türkçe için çeviri paketi ve komut seti hazırlanacak bu o kadar zor değil Microsoft için. Onun paralelinde Skype Translator geliştiriliyor o yeni bir proje ama final aşamasına yakın. Ama MS tembellik ederse o ayrı. Hep yazıyorum Microsoft'un prestijini kurtaracak tek uygulama Windows 10 değil Cortana'dır.

Neden Cortana derseniz Cortana akıllı işletim sistemli bilgisayarların önünü açmış olacak. Microsoft onun için bu projeyi çok önemsiyor. Windows 10 Phone onun yanında daha basit bir proje olarak kalıyor.

Bir başka yol haritası:
Esasında en ciddi sorun Windows 10'un temelinde ve bu yapı çok sakat. Yani bu sürüm Windows için geçiş olacak ve Windows 10'dan sonraki asıl Windows sürümü çok beğenilecek ve içinde yerleşik Cortana ile gelecek.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve Esendağlı
mami_61_29

mami_61_29

Üye
abi hiç deneme çok güzel olmuş aslında ama denecek bir yanı yok illaki deneyeceğim diyorsan cuma yükle hafta sonu dene pazar geri silersin hafta içi eskaza okula işe götüreyim deme benden söylemesi.

:) teşekkürler yardımın için okula ya da işe gitmiyorum sırf arka plan için yüklemek istiyorum ama siz böyle deyince çekindim açıkçası biraz

alaca61

Üye
Hata kodu 80072ee7 ne anlama geliyor

Rainesto

Rainesto

Üye
Siriyi bilmeyen kalmadı darısı cortanaya

emz

emz

Üye
520 ve 525 için güncelleme geri çekildi.

Ben ilk günkü sorunlardan korkup kurmamıştım. İyi ki kurmamışım adamlar geri çekmiş ya :D Demekki büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Umarız yakın zamanda geri gelir destek :)

SamilGoktas

SamilGoktas

Üye
Lumia 1020 telefonuma kurmuştum Windows 10'u. Çıktığı günden beri hemen hemen sorunsuz kullandım. Bugün twitter uygulamasına girdim. Twit yaza tıkladım ve oradan kamerayı seçtim fotoğraf çekip yüklemek için. Telefon dondu ve kapandı. Bir daha açılmadı. Ne yaptıysam çalışmıyor.( Bunu yazarken açıldı şuanda). 8.1 e dönmeye karar verdim şu an.

dakamon

dakamon

Üye
Lumia 1020 telefonuma kurmuştum Windows 10'u. Çıktığı günden beri hemen hemen sorunsuz kullandım. Bugün twitter uygulamasına girdim. Twit yaza tıkladım ve oradan kamerayı seçtim fotoğraf çekip yüklemek için. Telefon dondu ve kapandı. Bir daha açılmadı. Ne yaptıysam çalışmıyor.( Bunu yazarken açıldı şuanda). 8.1 e dönmeye karar verdim şu an.
Bu korku yetti :D

• Beğen
Tepkiler: emz ve mp2934
csH

csH

Üye
Cortana ayrı bir grup tarafından geliştiriliyor. Bu yıl içinde gelebilir. Hem Cortana için Windows 10 herekli değil 8.1 üzerinde kullanabileceğiz.
bu yıl içinde gelebilir bilgisine nerden sahip oldunuz

zbahadir

Üye
bu yıl içinde gelebilir bilgisine nerden sahip oldunuz

Bu yıl gelecek yazsaydım bu sorunuza cevap verebilirdim ama gelebilir diye yazdım. :)
Bazı bağlantılarım var ama emin olmadığım konularda kesin konuşmam.

og1907

og1907

Üye
Ah ah yurdum insanı merak etmeden duramaz yükler hemen Windows 10'nu ondan sonra telefon kitlendi uçtu çakıldı der bence bu kadar meraklı olmayın sadece takipte kalın Windows 10 ileriki zamanlarda sorunsuz olduğunda yüklenir şuanda yüklenmez.Kurun 8.1 çok meraklıysan üstüne cila niyetine GDR2 bakın telefonun keyfine.

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Wp10 un sanki wifi kısmı daha iyi gibi geldi.Önceden evin bi odasında çekmezken yada az çekerken şuan wp10 ile çok daha iyi wifi den internet alıyor telefon

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Wp10 un sanki wifi kısmı daha iyi gibi geldi.Önceden evin bi odasında çekmezken yada az çekerken şuan wp10 ile çok daha iyi wifi den internet alıyor telefon
Psikolojiktir o :D o kadar hatadan sonra insan iyi yanını görmeye çalışıyor :D

• Beğen
Tepkiler: emz ve StRonK
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
LUMİA 920 ÜZERİNDE WİNDOWS 10

YENİLİKLER ve ARAYÜZ DEĞİŞİKLİKLERİ

1-Bildirim merkezi(3 sıra olmuş)

2- Dünya Saati, Süre Ölçer, Kronometre

3- Dosya Gezgini

4- Hesap Makinesi

5- Outlook Mail

6- Outlook Calendar

7- Project Spartan

8- Search

9- Ses Kaydedici

10- Rehber

ÇALIŞMAYANLAR veya AKSAKLIKLAR

1-Hücresel Veri Kapanmıyor, kapatılamıyor (özellikle bu şekilde ayarlanmış olabilir)

2-Uçak modu aktif olmuyor, aktif edilse bile işlevselliğini yok

3- Pil tasarrufu çalışmıyor

4- Akıllı veri ayarlanamıyor

5- Here haritalar ve Here Drive çalışmıyor, onların yerine Microsoft’aa ait olanlar çalıştırılabilir.

6- Kamera çalışmıyor, bunun yerine Lumia Camera işinizi görebilir.

7- Ofis ve text dosyalarını açabilecek uygulama yüklenmemiş.

8- Bazı menüler veya açıklamalar ingilizce, türkçeye çevrilmemiş..

DİĞER DEĞERLENDİRMELER

1-Ekran görüntüleriyle ilgili ERİŞİM KOLAYLIĞI'nda konulan barem yeterli gelmiyor, ekranlar büyütülmesine rağmen küçük kalıyor.. Özellikle yaşlı veya gözlerinde sorun olanlar için bu problemin düzeltilmesi lazım. Eski versiyonlarda bu konuda sorun yoktu.

2-Pil Şarjı eskisi gibi değişik bir durum yok. Eski kullanımıma göre 1,5 gün gidiyordu, şimdi de 1,5 gün gidiyor.

3- Isınma sorunu bulunmamaktadır.

4-Eskiye oranla az bir yavaşlık var o da zamanla giderilebilecek bir durum, ya da şimdilik rahatsız edecek boyutta değil.

5- bu konularla ilgili uğraşı verenler dışındaki(gerek işleri nedeniyle gerekse yazılım konusundaki deneyimleri nedeniyle) arkadaşlarımızın şimdilik yüklemesine gerek yok. Bir iki güncellemeden sonra yüklemelerinde fayda var.

Anlaşılır bir biçimde geri dönüşler yoluyla sorunları aktarırsak güzel bir yapı ortaya çıkacağı kesin..

Tüm bunlara rağmen ve bu yeniliğin deneme ve alpha amaçlı olduğunu da düşünürsek her şeye rağmen Windows 10 u telefonda denemenin keyfi bir başka..

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: emz, a.emre, 4MaGuS ve 5 diğerleri
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Windows 10 ile Cortana'nın da Türkçe olarak geleceğini umuyorum.
Ancak Microsoft Türkiye'nin profesyonel elemanları, bizim şuradaki arkadaşlarımız kadar ileri görüşlü değil. Bence her zaman yaptıkları gibi bu konuda da çok ağırlar ve geciktiler.
Türkçe Cortana'nın Türkiyedeki Windows Phone satışları için ne kadar önemli olduğunu, bizim insanlarımızın böyle oyuncakları çok sevip rağbet edeceğini biz görebiliyorduk zaten. Ancak MS Türkiye bu durumu ya göremedi, ya görmezden geldi, ya da bu olay bizim sandığımız kadar kolay değil. Dedik ki Cortana duyurulur duyurulmaz yüklenin, yapın Türkçesini, verin telefonlara, yapın reklamı, tüm Windowsphone satışlarını patlatır dedik, o kadar twit attık, acaba dikkate alındı mı?
Şimdi Siri sırf Türkçe diye bile Türkiyede inanılmaz iphone reklamı yapmış oluyor. Bakalım MS Türkiye bu konuda hala daha ne kadar geç kaldıklarını görebilme kabiliyetine sahipler mi?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: emz, yunus-emre-6606, zbahadir ve 2 diğerleri
braayn

braayn

Üye
Geçenlerde arkadaşın 1520 cihazında wp 10 betayı kurduk ve biraz inceleme fırsatım oldu kullanmadan biraz ön yargıyla yaklaştığımı anladım eksik yanları ve artıkları var.Tasarım olarak beğenmediğim bir çok yeri oldu ama final sürümüne doğru bu sistem daha iyi olacak.Tasarım konusunda yetenekli bir kaç kişi alsalarda daha adam gibi birşeyler ortaya çıkacaktır.Evrensel müzik & Video uygulamasının yeni halini kullanmadık ama şuanda müzik uygulaması için dönüp Ms çalışanlarına alın size perfect muzik uygulaması veya core music uygulaması bunu referans alarak tasırımınızı yapın veya geliştirin demek isterdim ama buda acı bir olay .

Ben Ms yerinde olsam senin marketindeki uygulamalarda en çok yıldız alan 3.parti uygulamaları yapan yazılımcıları kendi bünyeme alır alın size para alın size fırsat Msun adam olmayan uygulamalarını geliştirin.Hem çalışma hayatında büyük sıçrama yapan bu insanlar daha hevesli çalışıp ortaya iyi şeyler çıkartır hemde ms kullanıcıların gönlünü alır.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
WİNDOWS 10 SÜRÜMÜ ve YORUMLAR

Önce nerde kaldı WP 10 diye günlerce huzursuzluk, sabırsızlık belirtileri boy gösterdi.

Microsoft ne yapsın, bu beklenti ve isteklere karşı koyamayarak elindeki yarım yamalak mevcut çalışmayı yayınlamak zorunda kaldı.

Yayınlandıktan sonra da "Ben bu sürümü telefonumda taşıyabilir miyim? sorunlar olursa bunlarla baş edebilir miyim? Biraz beklesem de sonraki iyileştirilmiş sürümleri yüklesem daha iyi olmaz mı" demeden yüklemeye başlandı. Ve haykırışlar cihanı sardı :))))

Oysa, bilinmeli ki, yapı microsoft gibi bir şirket te olsa, mutfakta pişen yemeğin en iyi denemesi, en iyi sonucun anlaşılması müşteriye sunumdan sonra ortaya çıkar.

4*4 'lük bir yazılım da ortaya çıkmış olsa da asıl sonuç sahada belli olur. Niye kendileri denememişler den tutun da saygısızca ve seviyesizce yapılan değerlendirmeler o kadar çoktu ki.. Şimdi bazılarınız diyecek ki kardeşim "sen oranın avukatı mısın?" da böyle yazıyorsun.

Elbetteki değilim, ama ben de damdan düşenlerden olduğum için durumu biliyorum ve ona göre yazıyorum.

Bizlerin en büyük özelliği, övülecek, alkışlanacak çalışmaları, davranışları göz ardı etmek, eleştirilecek durumlarda da en acımasız tarafımızı göstermektir.

Oysa, her ikisini de yapmalı ama ölçülü olmalıyız. Yapıcı eleştiri, yapıcı yol gösterici diye bir şey var. Sana ne diyenleriniz olabilir. O zaman ben de derim ki madem bu kadar acımasız ve bu ülkeye yakışmayan şekilde eleştiri boyutlarını aşıyorsunuz o zaman oturun siz yazın bu uygulamayı :)))

Bazılarımız da soru soranlara karşı öylesine ilgisiz, öylesine anlaşılmaz cevaplar veriyorlar ki. Anlamak mümkün değil. ve yardımcı olması da imkansız.
Vatandaş sormuş "pin kodunu giremiyorum" . cevap "telefonu sıfırla"
Tamam da bu cevap her şeyi çok iyi bilenler için olabilir. Telefonu sıfırlamak ne anlama geliyor, sıfırlama tuşuna bastıktan sonra neler gidiyor, neler kalıyor? bunları söylemek gerekmez mi?

Ya da bu sorunun yanıtını tam olarak bilmiyorsanız neden yanıtlıyorsunuz...

Her neyse.. yazdıklarımın yarar sağlaması ümidiyle.. Saygılar..

• Beğen
Tepkiler: emz
meg1ddo

meg1ddo

Üye
windows 10 bu haliyle beğenmiştim ama onenote ve office ile işim çok var o yüzden 8.1 e döndüm, gdr2 den sona wp10 u otomatik yüklüyor mu, değilse gdr2 ye yükseltmeyi düşünüyorum.

Üst Alt