Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme konusunda hiç yorum yapmadım. Genel olarak hataları ve çözümlerini tespit üzerine yoğunlaştım. Aslında bu yazılımın da eleştirilecek bir yanı yok. Neden? nedeni basit. Çünkü bu yazılımın henüz hangi seviyede olduğunu bilmiyoruz. Evet Preview olarak yayınlandı ama sonuçta bu zaman kullanım için uygun olmayan, telefon için riskli bir yazılım ve bu konuda uyarıldık.

Şimdi genel olarak benim beklediğimden fazla özellikler eklenmiş birinci yapıya göre.Açıkçası ben iki aylık süre içinde genel olarak tüm cihazları listeye eklemek için uğraşırlar diye tahmin ediyordum. Bu arada belki iki üç yeni bir şey eklenip dağıtılır diye bekledim. Ama görünen o ki bilmediğimiz bir çok yenilik eklenmiş (düzgün çalışmasa da)

Gabriel Aul'un twitterdan belirttiği üzere bu yapıda daha fazla cihazı insider programına dahil etmeye çalışmışlar ve bunu da ciddi oranda başarmışlar. Artık sisteme ve cihazlara göre yapılandırılması için daha fazla zaman ayıracaklardır. Bu sayede bundan sonraki yapıları daha kısa aralıklarla ve daha sorunsuz almaya başlarız diye tahmin ediyorum. (Lumia 930'a da verseler iyiydi ama neyse)

Sonuç olarak kullanmaya çalıştığımız bu yazılım aslında bizlere telefonlarımıza yükleyip kullanalım diye değil hataları tespit edelim, olmasını istediğimiz mantıklı değişiklikleri bildirelim diye verildi. Sonuçta bu adamların ne kadar büyük bir test ekibi de olsa binde bir oluşan bir sorunu fark etmeleri oldukça zor. Fakat o binde bir hata 100 milyon cihaza dağıtıldığında yaklaşık yüz bin kişinin yaşayacağı bir hata olur. Ki bu çok büyük bir rakam. O yüzden elinizden geldiğince Windows 10 Mobile Teknik Ön izlemeyi kullanmaya çalışmak yerine hatalarını tespit ederek geri bildirimde bulunmaya çalışın.

trhnbrtc

Üye
Bu windows 10 u kurmak için ne yapmam lzm detaylı anlatacak varmı

kartal-78

Üye
arkadaşlar yeni geldim herhangi bir güncelleme geldimi

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Haritalar uygulamasında klavye kısa yolu keşfettim daha önce var mıydı bilmiyorum

:)

dakamon

dakamon

Üye
Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme konusunda hiç yorum yapmadım. Genel olarak hataları ve çözümlerini tespit üzerine yoğunlaştım. Aslında bu yazılımın da eleştirilecek bir yanı yok. Neden? nedeni basit. Çünkü bu yazılımın henüz hangi seviyede olduğunu bilmiyoruz. Evet Preview olarak yayınlandı ama sonuçta bu zaman kullanım için uygun olmayan, telefon için riskli bir yazılım ve bu konuda uyarıldık.

Şimdi genel olarak benim beklediğimden fazla özellikler eklenmiş birinci yapıya göre.Açıkçası ben iki aylık süre içinde genel olarak tüm cihazları listeye eklemek için uğraşırlar diye tahmin ediyordum. Bu arada belki iki üç yeni bir şey eklenip dağıtılır diye bekledim. Ama görünen o ki bilmediğimiz bir çok yenilik eklenmiş (düzgün çalışmasa da)

Gabriel Aul'un twitterdan belirttiği üzere bu yapıda daha fazla cihazı insider programına dahil etmeye çalışmışlar ve bunu da ciddi oranda başarmışlar. Artık sisteme ve cihazlara göre yapılandırılması için daha fazla zaman ayıracaklardır. Bu sayede bundan sonraki yapıları daha kısa aralıklarla ve daha sorunsuz almaya başlarız diye tahmin ediyorum. (Lumia 930'a da verseler iyiydi ama neyse)

Sonuç olarak kullanmaya çalıştığımız bu yazılım aslında bizlere telefonlarımıza yükleyip kullanalım diye değil hataları tespit edelim, olmasını istediğimiz mantıklı değişiklikleri bildirelim diye verildi. Sonuçta bu adamların ne kadar büyük bir test ekibi de olsa binde bir oluşan bir sorunu fark etmeleri oldukça zor. Fakat o binde bir hata 100 milyon cihaza dağıtıldığında yaklaşık yüz bin kişinin yaşayacağı bir hata olur. Ki bu çok büyük bir rakam. O yüzden elinizden geldiğince Windows 10 Mobile Teknik Ön izlemeyi kullanmaya çalışmak yerine hatalarını tespit ederek geri bildirimde bulunmaya çalışın.
Abi ben 2 aylık sürede cihazların büyük bir kısmını bu sürece dahil etmelerinde biraz tembel kaldıklarını düşünüyorum. Bu bu kadar uzun zaman almamalıydı bence. Bence bunlar o aralar PC versiyonuna odaklandılar daha çok ona önem verdiler. Belkide ekibin çoğunu PC ye kaydırdılar çünkü o tarafta güncellemeler falan zamanında gelmişti. MS içinde PC versiyon daha önemli olduğu için öncelik PC ye verildi ve oranın güncellemesinden sonra bize çalışıldı diye düşünüoyrum ve buna inanıyorum. Kısaca bu 2 aylık süreçte bence geciktiler ve yaptıkları şeyi aslında 1 aya sığdırabilirlerdi.

• Beğen
Tepkiler: byibo

est90

Üye
Şu hücreseli kapatamama sorununun bi çözümü var mı

kartal-78

Üye
Yok bende hucreverş kapalı duruyor ama veri kaybı oluyor

skynet

Üye
Hücresel veri cihaz sıfırlansa bile yine de açılıyor. 2 kere sıfırladım sonuç değişmedi :|

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
Haritalar uygulamasında klavye kısa yolu keşfettim daha önce var mıydı bilmiyorum

:)

Sağ üstte ne diyor CTRL+HOME :) pc den kopya çekmişler kopy paste :)

Bay H

Bay H

Üye
@papakudioflu @bulutsuzgece

BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
garanti bankası çalışmıyordu, ancak

kaldırıp tekrar yükleyince çalışıyor..wp10 ile sorunsuz kullanıyorum
ziraat çalışıyor ama kullanmak pek mümkün görünmüyor.sadece giriş yapabildim :)
Türkçe dil paketini zaten indirmiştim.
Wireless'ı kapatıp deniyorum ama değişen bir şey yok.
Hala seçim yapamadan atıyor uygulamadan :hmmm
Bu arada W10 TP'de SMS gönderdikten sonra iletim raporlarında -mesaj iletilmiş olmasına rağmen- hep "Teslim edilemedi, tekrar deneyin" mesajı geliyor.
abi bende oldu.ss bile attım gördüğün üzere :ehe :ehe cihazdn cihaza farkediyo demekki :hmmm :hmmm

alaca61

Üye
Her hangi bir gelişme varmı acaba

kartal-78

Üye
Yok

alaca61

Üye
Tel kafayı yedi yavaş yavaş

hasansen_83

hasansen_83

Üye
arkadaşlar bilgisayardaki win 10 recovery tool yüklenmiyor hata veriyor yani telefonu 8.1çevirmek pek mümkün gibi gözükmüyor 8.1 li pc bulmak gerek

alaca61

Üye
Hepimize geçmiş olsun yeni düzeltme gelene kadar

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
Rainesto

Rainesto

Üye
arkadaşlar bilgisayardaki win 10 recovery tool yüklenmiyor hata veriyor yani telefonu 8.1çevirmek pek mümkün gibi gözükmüyor 8.1 li pc bulmak gerek
8.1 li pc çözüm değil hatta win10 previewli pcdede denedim olmuyordu bilgisayarın ayarlardan bölgeyi amerika yapıp dener misiniz ?

Üst Alt