Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

serinaga

serinaga

Üye
Bir haber var mı arkadaşlar ?

mTalk'tan Lumia 1520 ile gönderildi

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Rehberde yaptığım tüm kayıtlarda Türkçe Karekter kullanmadığım için ben de sorun çıkmıyor. : )

Ama biz İngilizce karakter kullanmak zorunda değiliz.
Bu dangalaklık Microsoft Türkiye'nin atladığı veya gözden kaçırdığı şeylerden kaynaklanıyor muhtemelen.
Hala böyle saçma sapan Türkçeye uyarlanmamış durumlar var. Çeviri hatalarını ve saçmalıklarını saymıyorum bile.
Arkadaş neredeyse finale geldik ama hala uğraştığımız şeylere bak.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, emz ve BLasTeaR
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Mesaj oluştururken Alıcı kısmına "ş" harfiyle başlayan isim girebilen var mı :sinir @Sensation @papakudioflu
Bayağıdır farkındayım bunun. Çeviri hataları için geribildirim yapıyorum bu uygulama güncellemesi ile çözülür gibi.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
afwerker

afwerker

Üye
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve bulutsuzgece
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Genellikle Thoma Yazı fontunda sorun çıkmıyor.
Diğer yandan da sorun sadece Türkçe karekter sorunuyla bitmiyor.
Klavye de bir sorun hem de yıllardır devam ediyor.
Bu Teknolojik konuların dikkate alınmamasından kaynaklandığı gibi kamu da teknonojik ünvanlara o işe vakıf, o işi bilenler değil, alakasız kimselerin (yıllardır hatta ta başından bu yana) atanmasından da kaynaklanıyor.
Tübi bir de üniversitelerin Q klavye de direnmelerinden de..
Velhasıl konu sahipsiz. Öyle olunca da adamlar bizi ciddiye almıyorlar.
Biz de palyatif çözümlerle geçinip gidiyoruz.
Arkadaşlar,
Windows 10 Mobile ile cep telefonundaki interneti USB ile Masaüstü bilgisayara paylaştırmak imkanı bir türlü gelmedi..Yapılmadı..
Bu konuda geri bildirim ile MS ye istekte bulunulursa yararı olur.
Androit te kolaylıkla yapılan bir uygulama, biz de neden olmasın..

sahanemir

sahanemir

Üye

Sorun yok..L930

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Modellere göre sorun var gibi görünüyor..
Bir de MS kervan yola koyulduktan sonra düzeltirim diyor galiba.
Ama yazdığım gibi "sen kendini ciddiye almaz isen hiç kimse seni ciddiye almaz" derler.
En beğenmediğimiz 3 ncü sınıf değil, 50 nci sınıf diye sıraladığımız ülkelerin dil ve klavye hassasiyetlerine daha dikkat edilirken biz de edilmiyor, çünkü biz kendimizi ciddiye almıyoruz ki onlar alsınlar.
Türkiye ye ithal edilen 1 notebook ta bile F klavye düzeneği yoktur. Oysa binlerce notebook ithal ediyoruz ve kullanıyoruz.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye

ArMaGeDdOn_87

Üye
Bendede aynı sorun var | ş |

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece

stockton

Üye
Gelecek yapıda yenilikler var mı arkadaşlar? İçimden bir his bugün gelecek diyor.

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Modellere göre sorun var gibi görünüyor..
Bir de MS kervan yola koyulduktan sonra düzeltirim diyor galiba.
Ama yazdığım gibi "sen kendini ciddiye almaz isen hiç kimse seni ciddiye almaz" derler.
En beğenmediğimiz 3 ncü sınıf değil, 50 nci sınıf diye sıraladığımız ülkelerin dil ve klavye hassasiyetlerine daha dikkat edilirken biz de edilmiyor, çünkü biz kendimizi ciddiye almıyoruz ki onlar alsınlar.
Türkiye ye ithal edilen 1 notebook ta bile F klavye düzeneği yoktur. Oysa binlerce notebook ithal ediyoruz ve kullanıyoruz.
Tr ye f klavyeli notbooklar geliyor yada geliyordu. Üstelik kamu dairelerinde f klavye zorunluluğu var tabi ne kadar uygulanıyor bir fikri yok. Kaldı ki tüketici f klavye yi pek tercih etmiyor diye biliyorum nedeni bilmemekle birlikte bende f klavye almıyorum özellikle q klavyede ısrar ediyorum. F klavyeye alışınca q klavyede zorlanıyor insan e bizim zaten alfabe latin q klavye olsa nolur f klavye olsa nolur bence üzerinde durulacak bşir durum değil aslında.

• Beğen
Tepkiler: emz
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Tr ye f klavyeli notbooklar geliyor yada geliyordu. Üstelik kamu dairelerinde f klavye zorunluluğu var tabi ne kadar uygulanıyor bir fikri yok. Kaldı ki tüketici f klavye yi pek tercih etmiyor diye biliyorum nedeni bilmemekle birlikte bende f klavye almıyorum özellikle q klavyede ısrar ediyorum. F klavyeye alışınca q klavyede zorlanıyor insan e bizim zaten alfabe latin q klavye olsa nolur f klavye olsa nolur bence üzerinde durulacak bşir durum değil aslında.

Aynen, önemli olan klavye üzerinde bizim dilimizdeki karakterlerin olması.
Ne klavyesi olduğu önemli değil.
İnsan hangisine alıştıysa, hangisinde hızlı ve rahat yazabiliyorsa o klavyeyi kullanmalı.
Çünkü en çok verimli olacağı klavye en rahat ve en hızlı yazdığı klavyedir.

Microsoft Mesajlaşmaya bizim harfleri koymuşlar ama algılatmayı unutmuşlar. :)
Yani mesajlaşma uygulamasının alıcılar kısmının karakter algılama dosyası ingilizce sürümden kalma.
Yapıyı yayınlayan arkadaşlar onu değiştirmeyi unutmuşlar!
Aynı şey akıllı arama için de geçerli.
Rakamlara tuşlandığında Ö,Ç,Ş gibi türkçe karakterle başlayan isimleri çağırmıyor.

Diğer sistemler yeni özellik olarak ne ekleyebilirim diye kafa yorarken, biz hala bununla boğuşuyoruz.

• Beğen
Tepkiler: emz, DenizhaNq ve suyunsesi
Aybars1979

Aybars1979

Üye
Aynen, önemli olan klavye üzerinde bizim dilimizdeki karakterlerin olması.
Ne klavyesi olduğu önemli değil.
İnsan hangisine alıştıysa, hangisinde hızlı ve rahat yazabiliyorsa o klavyeyi kullanmalı.
Çünkü en çok verimli olacağı klavye en rahat ve en hızlı yazdığı klavyedir.

Microsoft Mesajlaşmaya bizim harfleri koymuşlar ama algılatmayı unutmuşlar. :)
Yani mesajlaşma uygulamasının alıcılar kısmının karakter algılama dosyası ingilizce sürümden kalma.
Yapıyı yayınlayan arkadaşlar onu değiştirmeyi unutmuşlar!
Aynı şey akıllı arama için de geçerli.
Rakamlara tuşlandığında Ö,Ç,Ş gibi türkçe karakterle başlayan isimleri çağırmıyor.

Diğer sistemler yeni özellik olarak ne ekleyebilirim diye kafa yorarken, biz hala bununla boğuşuyoruz.
MS Tr karşı duyarsızlığı yazılım tarafından geliyor sanırım. Aslında pekte kızmamak lazım adamlara yıllarca kamu kurumlarında bile kopya işletim sistemi kullanıldı bu ülkede para kazanmadığı yerleri göz ardı ettiler. Ama şuan yazılımdan para kazanma dönemi MS için geçti sayılır. Google dahi göz ardı edebiliyor Tr yi her ne kadar genç nüfus fazla olsa da satın alma gücü nüfusa oranla düşük. Adam telefonu sattığı ile kalıyor. Bizde kaçtane ayfon kullanıcısı girip itunestan alışveriş yapmıştır ki?

ishanemir

ishanemir

Üye
tlf noları nı silmenizi tavsiye ederim

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Benimde en sinir olduğum konulardan biri aslında. MS Türkiye, sen önce adına sahip çık, Windows 10 işletim sisteminin içine dünyanın en güçlü ve köklü dillerinden biri olan Türkçeyi eksiksiz koyma çabasına ısrarla giriş.
Konu burası değil ama çok dokunuyor bana. Daha hala insanlarımızın %80'i Türkçenin ne kadar büyük ve önemli bir dil olduğunun farkında değil.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Mesaj oluştururken Alıcı kısmına "ş" harfiyle başlayan isim girebilen var mı :sinir @Sensation @papakudioflu
Merhaba @bulutsuzgece , ön izleme sürümleri Windows Phone geliştiricileri için yayınlanır ve hatalar içerebilir. Tarafımızca geliştirici olmayan kişilerin ön izleme sürümlerini kullanması tavsiye edilmemektedir. :haha:
not: Bir bilen :ehe

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ceza87, BLasTeaR, BomberMAn TR01 ve 6 diğerleri
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Bir dönem bu işin öğretmenliğini yapmıştım.
F klavye Türk insanının harfleri kullanım yoğunluğuna ve alışkanlığına göre tasarlanmıştır.
10 parmak daktilograf ya da bilgisayar klavyesini hızlı-yoğun ve hatasız şekilde kullanabilmek-yazabilmek için gereklidir.
Hatta Ticaret Liselerinde zorunlu olarak F klavye kullanılıyor du..
Sonradan bu alışkanlıklar kayboldu, ardında da durulmadı.
Şimdi ise Devlet tekrar el attı ve sanıyorum geçen sene idi F klavye zorunluluğu getirdi.
Burada önemli olan Sağlıklı bir duruştur, İster F olsun ister Q olsun.. Ama tek olsun.
Hastanın karnında unutulan makas gibi,
Windows 10 yapılarındaki Mesajlar uygulamasında da Ş harfi unutulmuş..

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve Esendağlı

Üst Alt