Rehberde yaptığım tüm kayıtlarda Türkçe Karekter kullanmadığım için ben de sorun çıkmıyor. : )
Bayağıdır farkındayım bunun. Çeviri hataları için geribildirim yapıyorum bu uygulama güncellemesi ile çözülür gibi.Mesaj oluştururken Alıcı kısmına "ş" harfiyle başlayan isim girebilen var mı@Sensation @papakudioflu
bende bi sıkıntı görülmüyorMesaj oluştururken Alıcı kısmına "ş" harfiyle başlayan isim girebilen var mı@Sensation @papakudioflu

Mesaj oluştururken Alıcı kısmına "ş" harfiyle başlayan isim girebilen var mı@Sensation @papakudioflu

bende bi sıkıntı görülmüyor
Modellere göre sorun var gibi görünüyor..
Sorun yok..L930
kişiler uygulamasında değil mesaj uygulamasında sorun var sadece
Sorun yok..L930
abi ne kadar çok şahin varmış sende.bende bi sıkıntı görülmüyor![]()
Geri bildirim yaptım. Ne kadar çok geri bildirim yapılır ise o kadar çok dikkate alırlar.. Belki ..))kişiler uygulamasında değil mesaj uygulamasında sorun var sadece
Tr ye f klavyeli notbooklar geliyor yada geliyordu. Üstelik kamu dairelerinde f klavye zorunluluğu var tabi ne kadar uygulanıyor bir fikri yok. Kaldı ki tüketici f klavye yi pek tercih etmiyor diye biliyorum nedeni bilmemekle birlikte bende f klavye almıyorum özellikle q klavyede ısrar ediyorum. F klavyeye alışınca q klavyede zorlanıyor insan e bizim zaten alfabe latin q klavye olsa nolur f klavye olsa nolur bence üzerinde durulacak bşir durum değil aslında.Modellere göre sorun var gibi görünüyor..
Bir de MS kervan yola koyulduktan sonra düzeltirim diyor galiba.
Ama yazdığım gibi "sen kendini ciddiye almaz isen hiç kimse seni ciddiye almaz" derler.
En beğenmediğimiz 3 ncü sınıf değil, 50 nci sınıf diye sıraladığımız ülkelerin dil ve klavye hassasiyetlerine daha dikkat edilirken biz de edilmiyor, çünkü biz kendimizi ciddiye almıyoruz ki onlar alsınlar.
Türkiye ye ithal edilen 1 notebook ta bile F klavye düzeneği yoktur. Oysa binlerce notebook ithal ediyoruz ve kullanıyoruz.
Tr ye f klavyeli notbooklar geliyor yada geliyordu. Üstelik kamu dairelerinde f klavye zorunluluğu var tabi ne kadar uygulanıyor bir fikri yok. Kaldı ki tüketici f klavye yi pek tercih etmiyor diye biliyorum nedeni bilmemekle birlikte bende f klavye almıyorum özellikle q klavyede ısrar ediyorum. F klavyeye alışınca q klavyede zorlanıyor insan e bizim zaten alfabe latin q klavye olsa nolur f klavye olsa nolur bence üzerinde durulacak bşir durum değil aslında.

MS Tr karşı duyarsızlığı yazılım tarafından geliyor sanırım. Aslında pekte kızmamak lazım adamlara yıllarca kamu kurumlarında bile kopya işletim sistemi kullanıldı bu ülkede para kazanmadığı yerleri göz ardı ettiler. Ama şuan yazılımdan para kazanma dönemi MS için geçti sayılır. Google dahi göz ardı edebiliyor Tr yi her ne kadar genç nüfus fazla olsa da satın alma gücü nüfusa oranla düşük. Adam telefonu sattığı ile kalıyor. Bizde kaçtane ayfon kullanıcısı girip itunestan alışveriş yapmıştır ki?Aynen, önemli olan klavye üzerinde bizim dilimizdeki karakterlerin olması.
Ne klavyesi olduğu önemli değil.
İnsan hangisine alıştıysa, hangisinde hızlı ve rahat yazabiliyorsa o klavyeyi kullanmalı.
Çünkü en çok verimli olacağı klavye en rahat ve en hızlı yazdığı klavyedir.
Microsoft Mesajlaşmaya bizim harfleri koymuşlar ama algılatmayı unutmuşlar.
Yani mesajlaşma uygulamasının alıcılar kısmının karakter algılama dosyası ingilizce sürümden kalma.
Yapıyı yayınlayan arkadaşlar onu değiştirmeyi unutmuşlar!
Aynı şey akıllı arama için de geçerli.
Rakamlara tuşlandığında Ö,Ç,Ş gibi türkçe karakterle başlayan isimleri çağırmıyor.
Diğer sistemler yeni özellik olarak ne ekleyebilirim diye kafa yorarken, biz hala bununla boğuşuyoruz.
Merhaba @bulutsuzgece , ön izleme sürümleri Windows Phone geliştiricileri için yayınlanır ve hatalar içerebilir. Tarafımızca geliştirici olmayan kişilerin ön izleme sürümlerini kullanması tavsiye edilmemektedir.Mesaj oluştururken Alıcı kısmına "ş" harfiyle başlayan isim girebilen var mı@Sensation @papakudioflu

Bir dönem bu işin öğretmenliğini yapmıştım.Tr ye f klavyeli notbooklar geliyor yada geliyordu. Üstelik kamu dairelerinde f klavye zorunluluğu var tabi ne kadar uygulanıyor bir fikri yok. Kaldı ki tüketici f klavye yi pek tercih etmiyor diye biliyorum nedeni bilmemekle birlikte bende f klavye almıyorum özellikle q klavyede ısrar ediyorum. F klavyeye alışınca q klavyede zorlanıyor insan e bizim zaten alfabe latin q klavye olsa nolur f klavye olsa nolur bence üzerinde durulacak bşir durum değil aslında.