Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Vay bee uğraşa uğraşa, araştıra araştıra WDRT'nin neden karma değer hatası verdiğini çözdüm @Sensation @papakudioflu
Boşuna sıfırlamışım bilgisayarı...

Şimdi olaya dönersek.
En baştan beri hatanın bulunduğu log dosyasını inceliyorum; her seferinde hatanın uygulama kurulurken arka planda indirilip kurulan 3 dosyadan biri olan WinUsbDriversExt'den kaynaklandığını görüyorum. Bu dosyanın bütünlük doğrulamasında hatayla karşılaşıyor.

O üç dosya:
WinUsbCompatIdInstaller
WinUsbCoInstallers
WinUsbDriversExt

Üçünü de WDRT'den ayrı olarak indirip tek tek kuruyorum bana mısın demiyor.
İnternette belirtilen çözümleri deniyorum, tık yok.
O kadar uygulamayı, belgeyi kaybetmeyi göze alıp bilgisayarı sıfırlıyorum yine sonuç yok.
Bilgisayarı 10586'ya güncelledim, o arada WDRT'nin de 3.1.2 sürümü çıktı onu indirdim, yine yok.
Sürekli karma değer hatası.

En son şunu okudum:
Fixed!!! It was due to some internet problem. The same I tried installing by connecting to different internet (mobile hotspot) and successfully able to complete the installation. So this error is due to some internet service provider issue. Not with our system or the file. So try installing by connecting to alternate internet provider, it may solve your problem. All the Best!!!

Ve denedim.
Olay gerçekten internet servis sağlayıcıdan kaynaklanıyor... (Benimki Superonline)
WinUsbDriversExt telefondan hücresel veriyi kullanarak indirip bilgisayara attım.
Denetim masasından önceki sürümü kaldırdım ve yeni indirdiğimi kurdum.
Olay çözüldü, WDRT sorunsuz kuruldu.
Olay Superonline'ın söz konusu dosyayı bütünlük değerini koruyarak indirememesinden kaynaklanıyor.
Kurulurken aranan bütünlük (hash) değeri örtüşmediği için de kurulum sürekli hata veriyor.
Farklı bir internet yoluyla indirince mesele çözüldü.
şef 7ayrı pc ye kurmayı deneyip de beceremeyen biri olarak sana minnettarım. Yok dedim olamaz dedim ayrı ayrı sürekli denedim ve hiç beceremedim. Bende de superonline fiber var. Geçen hafta 12. Yapıyı indirirken internet hatası verdi. Superonline dan indiremedim. Ancak farklı bi netten indi. Sende şimdi bunları yazınca bian internetimden soğudum. Çok çile çektirdi bana çok. nsu u bulana kadar deli etmişti bu hata beni. Neyseki sayende çözümü bulduk:)

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yenilenen "Diğer eklenenler" bölümü:
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: flutewoddy, skynet, murooo55 ve 9 diğerleri
4MaGuS

4MaGuS

Üye
Vay bee uğraşa uğraşa, araştıra araştıra WDRT'nin neden karma değer hatası verdiğini çözdüm @Sensation @papakudioflu

Şimdi olaya dönersek.
En baştan beri hatanın bulunduğu log dosyasını inceliyorum; her seferinde hatanın uygulama kurulurken arka planda indirilip kurulan 3 dosyadan biri olan WinUsbDriversExt'den kaynaklandığını görüyorum. Bu dosyanın bütünlük doğrulamasında hatayla karşılaşıyor.

O üç dosya:
WinUsbCompatIdInstaller
WinUsbCoInstallers
WinUsbDriversExt

O kadar uygulamayı, belgeyi kaybetmeyi göze alıp bilgisayarı sıfırlıyorum yine sonuç yok.
Bilgisayarı 10586'ya güncelledim, o arada WDRT'nin de 3.1.2 sürümü çıktı onu indirdim, yine yok.

En son şunu okudum:
Fixed!!! It was due to some internet problem. The same I tried installing by connecting to different internet (mobile hotspot) and successfully able to complete the installation. So this error is due to some internet service provider issue. Not with our system or the file. So try installing by connecting to alternate internet provider, it may solve your problem. All the Best!!!

Ve denedim.
Olay gerçekten internet servis sağlayıcıdan kaynaklanıyor... (Benimki Superonline)
WinUsbDriversExt telefondan hücresel veriyi kullanarak indirip bilgisayara attım.
Olay Superonline'ın söz konusu dosyayı bütünlük değerini koruyarak indirememesinden kaynaklanıyor.
Kurulurken aranan bütünlük (hash) değeri örtüşmediği için de kurulum sürekli hata veriyor.
bunu benimde çözmem gerekiyor, bu yolu en yakın zamanda deneyeceğim inş. çözülür

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece

tanyyy

Üye
8.1'den 12. yapıya geçtim. genel olarak güzel olmuş ufak tefek şeyler haricinde. en büyük sıkıntı hala fazla ısınma olması, bataryayı olumsuz etkiliyor.

saynesim

saynesim

Üye
lumia 1020 yapı yüklü 8.1 üzerin fakat sıfırlamak istiyorum ama arama moturunu değiştiremiyorum diye yani yandex çok kötü saçma sapan yazıları
yoksa silecem değişremiylrum

merlin19

merlin19

Üye
Türkiye piyasasında satışa sunulduğu gün L920 almış ve mart ayında L930 almış biri olarak yeterince beklediğimi ve MS'ye para kazandırdığımı düşünüyorum. Ayrıca çevremdeki herkesin bilgisayarına W10 yükleyerek de resmen satış personeli oldum MS'ye. Daha ne yapayım ben :)
O birşeymi hacı ilk cihazım lm 920 sonra erkek kardeşime 820 aldırdım yetmedi kız kardeşime 1020 aldık yetmedi eşimin telefonunu 925 aldık oda yetmedi eşimin halasının kızının kocasına kısaca enişte diyek 920 aldık yetmedi kayınçomun kızı ile karısına 830 aldık hemde 2 tane oda yetmedi karşı komşuma 620 aldırdık yetmedi öve öve üst kat komşuma ve köylüme 1520 aldırdık.. yetmedi bilader anneme 820 aldık oda yetmedi gardaş alt kat komşuma öve öve 930 aldırdık oda yetmedi kendime 930 aldım bu arada 4 sene geçti evimde 4 laptop 6 masa üstü cihazım var 6 masa üstünün 4 ünde Windows 10 2 sinde Windows 7 var 4 laptop un 2 si win 10 2 si win 8.1 yetmedi çevremdeki herkese Ms yi övdüm anlattım sonuç..??? Microsoft forumlarına yazdım ki lumia 930 cihazların yüzde 80'inde gsm hat kesmesi internete girememe anlık hat kesmeleri var onlar ne yaptı..? eleştiri oku olan sorunumu anlatan mesajlarımı ya sansürledi yada gerekçesiz sildi.. ben ne yaptım..? Bilgi Teknolojileri kurumuna İstanbul Çağlayan adliyesine Microsoft ve Nokia hakkında Suç duyurusunda bulundum Neden..? Türkiye Cumhuriyetine Ayıplı Yazılımla cihaz sokmak Beta sürümlü işletim sistemi ile cihaz satıp müşteriyi mağdur etmek gibi bir güzel sıralayarak + maliye + enerji bakanlığı dahil bir kaç kurumada şikayet dilekçesi yazıp Türkiye Cumhuriyeti ne Sokulan Her Windows Phone ve Windows Mobile işletim sistemli cihazın Yüzde 80'inin sorunlu olduğunu yıllardır firmanın bu sorunları çözmediğini ve Tüm bu marka ve modellerin toplatılıp gerekli Düzenlemelerin yapılmasının ardından Kararlı ve sorunsuz işletim sistemleri ile cihazların ülkemizde satışına izin verilmesinide ekleyerek suç duyurusunda bulundum.. ister katılın ister katılmayın avukatımada tam yetki verdim maddi manevi davamı açtım sonuç ve deliller ortada aha kos koca maxicep teki milyonlarca sorunlar konular v.s artık sıkıldım bu ülkeye ya adam gibi cihaz + işletim sistemi sokarlar yada tası tarağı toplarlar giderler.. benim gibi 10 kişi davacı olsun bakın nasıl işler rayına giriyor ama bizim insanımızda hak arama mantığı yok..

• Beğen
Tepkiler: BomberMAn TR01, skynet, saynesim ve 4 diğerleri
versino2

versino2

Üye
O birşeymi hacı ilk cihazım lm 920 sonra erkek kardeşime 820 aldırdım yetmedi kız kardeşime 1020 aldık yetmedi eşimin telefonunu 925 aldık oda yetmedi eşimin halasının kızının kocasına kısaca enişte diyek 920 aldık yetmedi kayınçomun kızı ile karısına 830 aldık hemde 2 tane oda yetmedi karşı komşuma 620 aldırdık yetmedi öve öve üst kat komşuma ve köylüme 1520 aldırdık.. yetmedi bilader anneme 820 aldık oda yetmedi gardaş alt kat komşuma öve öve 930 aldırdık oda yetmedi kendime 930 aldım bu arada 4 sene geçti evimde 4 laptop 6 masa üstü cihazım var 6 masa üstünün 4 ünde Windows 10 2 sinde Windows 7 var 4 laptop un 2 si win 10 2 si win 8.1 yetmedi çevremdeki herkese Ms yi övdüm anlattım sonuç..??? Microsoft forumlarına yazdım ki lumia 930 cihazların yüzde 80'inde gsm hat kesmesi internete girememe anlık hat kesmeleri var onlar ne yaptı..? eleştiri oku olan sorunumu anlatan mesajlarımı ya sansürledi yada gerekçesiz sildi.. ben ne yaptım..? Bilgi Teknolojileri kurumuna İstanbul Çağlayan adliyesine Microsoft ve Nokia hakkında Suç duyurusunda bulundum Neden..? Türkiye Cumhuriyetine Ayıplı Yazılımla cihaz sokmak Beta sürümlü işletim sistemi ile cihaz satıp müşteriyi mağdur etmek gibi bir güzel sıralayarak + maliye + enerji bakanlığı dahil bir kaç kurumada şikayet dilekçesi yazıp Türkiye Cumhuriyeti ne Sokulan Her Windows Phone ve Windows Mobile işletim sistemli cihazın Yüzde 80'inin sorunlu olduğunu yıllardır firmanın bu sorunları çözmediğini ve Tüm bu marka ve modellerin toplatılıp gerekli Düzenlemelerin yapılmasının ardından Kararlı ve sorunsuz işletim sistemleri ile cihazların ülkemizde satışına izin verilmesinide ekleyerek suç duyurusunda bulundum.. ister katılın ister katılmayın avukatımada tam yetki verdim maddi manevi davamı açtım sonuç ve deliller ortada aha kos koca maxicep teki milyonlarca sorunlar konular v.s artık sıkıldım bu ülkeye ya adam gibi cihaz + işletim sistemi sokarlar yada tası tarağı toplarlar giderler.. benim gibi 10 kişi davacı olsun bakın nasıl işler rayına giriyor ama bizim insanımızda hak arama mantığı yok..
Dayı sen naptın ya

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Genelleyici başvuru ve dava sonuç vermez ancak kendi cihazınızın ayıplı olduğunu ispatlayıp para iadesi yahut yeni cihaz alabilirsiniz. Tabi çektiğiniz sıkıntıdan dolayı tazminat talebiniz de saklı.

merlin19

merlin19

Üye
Genelleyici başvuru ve dava sonuç vermez ancak kendi cihazınızın ayıplı olduğunu ispatlayıp para iadesi yahut yeni cihaz alabilirsiniz. Tabi çektiğiniz sıkıntıdan dolayı tazminat talebiniz de saklı.
Genelleyici mi hocam zaten sorun genel 100 cihazdan 80 i sorunlu bu sorun donanımdan değil bakınız altını çiziyorum sorun işletim sisteminden ha donanımı bozuk cihaz sokmuşsun parti parti ülkeye ha yazılımı bozuk aynı şey oda ayıplı mal katagorisine giriyor ben kafayı taktım ve uğraşacağım ben kendi cihazlarımı es geçtim parasında değilim şu forumda sorun yaşamayan toplasanız 15 kişi çıkmaz birimizin hattı zart zart keslilir diğerinin kamerası sorunlu diğerinin cihazı ateş gibi yanar diğerinin ekranda lipildeme olur v.s v.s yani Windows phone olupta 1 tane cihazın 4 + 4 lük olduğuna ben şahit olmadım buna rağmen reklam yaptım ama gelin görin ki bugün ki yazılarımın ms forumundan silinmesi hiç hoş değil sonuçta benimle aynı sorunu ve aynı cihazı kullan kişilerin yorumlarıda aynı idi hayır yoruma gelince eleştiriye gelince saniyede el atan Microsoft sorun çözümüne gelince neden bu denli yavaş..? hayır 1850 tl para ver abi rezalete bak ya Apple firma değilmi arkadaş..? sony değilmi?? samsung değilmi?? inanın samsung ta bile 100 kişi aynı sorunları dile getirsin hemen çözüm sunuyorlar ama biz 4 yıldır hep sorunlu şeyleri kullana kullana alıştık kim ne derse desin hukuksal olarak kanunen ha donanımı bozuk cihaz satmış ha yazılımı ikiside ayıplı mallar katagorisinde bakın nasıl türkiyeden ms ve nokia cihaz toplatılır görsün millet sorunu çözmek için muhattap bulamıyoruz sorun bu Nokianın resmi ithalatcısı mecidiyeköyde normalde 10 lisans başvurusu var ama 1 tanesi tr haklarına sahip adres m.köy gidin bakın ne bina var ne öyle bir yer microsoftu ararsın biz cep telefonuna bakmıyoruz derler düşünün elinizde Microsoft Lumia damgalı logolu cihaz olacak ve Microsoft türkiye biz bakmıyoruz ilgilenmiyoruz diyecek sattığı malın arkasında duramadıktan sonra altından cihaz yapsa yine boş soğudum ya 930 cihazdan soğudum inanın telefonu elime alasım gelmiyor bakın bu mesajıda pc den yazıyorum ve windows 10 yüklü hadi telefonda sıkıntı var ekranda Lipildeme oluyor hocam şu anda 106 ekran lcd hdmi ile bağlıyım ekranda lipildeme var bu damı tesadüf? laptopda bile beyaz ekranı açıyorum var buda mı tesadüf usb wifi takarsın 10 dakka var sonra wifi de X çıkar başka porta takarsın 10 dakka var X çıkar hayır 12 tane usb portunun 12 si demi bozuk? geri bildirim yaparsın ses çıkmaz hadi usb kartı geçtim diğerini takarsın yine aynı anlatmak istediğim sorun donanımda değil yazılımda ya arkadaş madem sistem oturmadı yayınlamayın hadi mobilde önizleme kurmak demek her sorumluluğu almak demek abi adamlar pc için resmi kararlı sürüm yaynladı oda aynı neyse ben uğraşırım hacılar sizi bilmem toplatana kadarda uğraşacağım gerekirse ankaraya gider sanayi bakanlığının önünde btk önünde eylemde yaparım ayıp ya artık ha olacak ha oldu ya ben özellik gelsinde istemiyorum sapa sağlam çalışan birşeyler versinler sistem dandik olduktan sonra özellik verse ne vermese ne siz kaç firmada gördünüz Amiral gemisini Önizleme sürümü ile tanıtan satışa sunan..?

• Beğen
Tepkiler: Mr.Sun ve BomberMAn TR01
ON9

ON9

Üye
lumia 1020 yapı yüklü 8.1 üzerin fakat sıfırlamak istiyorum ama arama moturunu değiştiremiyorum diye yani yandex çok kötü saçma sapan yazıları
yoksa silecem değişremiylrum
yandex mi sizinki bende de Bing var
millette hep yandex varsa bende bir gariplik var galiba

efeler12

efeler12

Üye
Yenilenen "Diğer eklenenler" bölümü:

dolby giderse olay çıkar

• Beğen
Tepkiler: Rock Ve Roll ve afwerker
Bruce Lee QQ

Bruce Lee QQ

Üye
Lumia 520 son yapıda şarjı iyi değil ama stabillik konusunda gayet.Klavyesi edgede whatsappda donma yapıyor.Birazda 3G de fazla ısınıyor.

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr
ishanemir

ishanemir

Üye
1520 de edge den hiç memnun değilim kasma oluyor ..ben de artık onu kullanmıyorum zaten her video yu da açmıyor

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Yıllardır servislerde hakkını aramış biri olarak her türlü yanınızda olabilirim. gerekirse site falan açalım. gösterelim. Nokia zamanında ceolarıyla iletişime geçmiştim yardımcı oluyorlardı. Microsoft'ta öyle bir durumda yok.

trepcan

trepcan

Üye
Merhaba Arkadaşlar;
Windows 10'da yaşadığım bir sıkıntı var. Sadece bana mı özel diye merak etmiyor değilim açıkçası :) Alakasız bir şekilde arama tuşuna basılıyor. Fiziksel olarak temas etmiyorum fakat bir uygulama kullanırken elim yakınına gelse de gelmese de durup dururken açılıyor. 8.1'e döndüğümde böyle bir sorun çıkmıyor. Sadece Windows 10'da bu durum oluyor. Karşılaşan var mı böyle bir durum ile ?

• Beğen
Tepkiler: mp2934
kamil5028347

kamil5028347

Üye
Merhaba Arkadaşlar;
Windows 10'da yaşadığım bir sıkıntı var. Sadece bana mı özel diye merak etmiyor değilim açıkçası :) Alakasız bir şekilde arama tuşuna basılıyor. Fiziksel olarak temas etmiyorum fakat bir uygulama kullanırken elim yakınına gelse de gelmese de durup dururken açılıyor. 8.1'e döndüğümde böyle bir sorun çıkmıyor. Sadece Windows 10'da bu durum oluyor. Karşılaşan var mı böyle bir durum ile ?

Dokunma hassasiyet ayarı yüksek mi?

Lumia 830 ile gönderildi

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Sakin olaki yeni çıkacak ms 950 ye 2500 lira vermeyin , sonra kafayı duvarlara vurursunuz. Güncelleme bekle , uygulama bekle , sürdürülüyor bekle vss... Bu adamların kapasitesi belli yazılımda 1 adım ötesine geçemiyorlar. Batsa zaten üzülmem , çünkü bir kaybımız olmaz. Hatta kafamız rahatlar yei yapı filan diye beklentiyede girmeyiz. . Kafamıza göre takılırız.

Neler vaad edilmişti.
Aynı ekranda 2 farklı uygulama yanyana çalıştırmak.
Yeni kilit ekranı.
Usb otg
Bildirim ledi
Dns ve vpn değiştirmek.
Mhl hdmi desteği
Telefonumu bul Türkiyede çalışması
Türkçe cortana
Şarjı uzun gitmesi

Hiçbiri gelmedi
Telefonumu Bul çalışmıyor diye yazmışsınız.. Bende uzun süredir çalışıyor. Her hangi bir sorun yok.
o değilde mağaza zaten dandik bir biçimde örnek veriyorum bir uygulama arıyorum bir sürü alakasız uygulama çıkıyor örneğin windows 10 mağazasından hiç ama memnun değilim mesela 8.1de bir fotoğraf uygulaması ararken sadece uygulamalar ortaya çıkıyordu vede oyunlar falan çıkmıyordu şimdi iyice ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar fotoğraf uygulaması arıyorum örneğin uygulamanın altında oyunlar kategorisi de çıkıyor ya ben oyun aramıyorum ki güzel microsoft sadece uygulama arıyorum oyunu neden çıkarıyorsun karşıma sadece uygulama iyice şaşırdılar bunlar ne yapacaklarını bunada bir çare bulunsun artık
Bunun nedeni, uygulama yazılımcıları mağazada yayınlama yaptıkları anda "Bu uygulamanın aramalarda kullanılacak anahtar kelimeleri" sorusuna verdikleri cevaplarda gizli..
Diyelim ki adam fotoğraf çekme uygulaması yayınlıyor, ancak anahtar kelimelerden birine "ses kayıt" yazıyor. Bu durumda ses kayıt diye bir arama yapan vatandaşın ekranına fotoğraf çekme uygulaması da geliyor.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
arkadaşlar çok garip bu durumla karşı karşıyayım :) L930'da gezinti çubuğu aktif :D galiba sorun tweak uygulamasından kaynaklanıyor. Biraz kurcalamak için yüklemiştim dün. Telefon bugün takıldı bi yerde. Soft reset attım, açılınca bildirim menüsünde gezinti çubuğu her zaman aktif falan yazıyordu. Ekranı alttan kaydırın yazıyordu. Yapmaz olaydım bi kaydırdım bi daha kapanmadı :D yardımcı olabilecek var mıdır acep :)
Bazı konularda çare oluyordu, yeni yapıda da olur mu bilmiyorum, ama denersen bir şey kaybetmezsin..
Bölge: ABD, dil ingilizce yaparak cihazı kapatıp aç, zaten mecburen yaptırıyor,,
Sonra düzelip düzelmediğini kontrol ettikten sonra ve tabi istersen tekrar türkçe ye dönebilirsin..

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Arkadaşlar konu ile alakasız ama cevaplarsanız sevinirim benim 920 gece 12 de %100 olan şarj sabah 8 de kalkıyorum % 70-80 civarı neden bu kadar düşer hiç oynanmadan geceden sabaha
birebir dün bırakmıştım %100 dü sabah kalktığımda saat 10 iken %91 de buldum sarjımı normal bence çok gitmiyor önceden de bende çok fazla gidiyor %50 lere iniyordu

Şimdi olaya dönersek.

O üç dosya:
WinUsbCompatIdInstaller
WinUsbCoInstallers
WinUsbDriversExt

En son şunu okudum:

Ve denedim.
ttneti denedim olumsuz karma değer yine alıyorum bir arada mobil internetten denerim bakalım onda nasıl olacak

skynet

Üye
Beyler telefonu sıfırladım (12. yapı kurulu) kurulum ekranının sonunda Neredeyse bitti... ekranına geldim ve orayı geçemedim yani ileri diyorum hiç tepki vermiyor
Kapatıp açtım soft reset attım ama değişen bir şey olmadı :sinir 8.1'e dönmeden bu sorunu halledebilir miyim ?

Üst Alt