Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

trepcan

trepcan

Üye
Herkesin aynı sorundan muzdarip olduğu ortaya çıktı.
10536'da "model farketmeksizin" yavaşlama sorunu olduğu kesinleşti.

• Yüklendikten 3-4 gün sonra yavaşlama başlıyor.
  • Her geçen gün yavaşlamanın dozu biraz daha artıyor.
  • Kilit ekranı, uygulamalar ve bildirim merkezi geç açılmaya başlıyor.
  • Yükleniyor ve sürdürülüyor yazıları çok uzun süre ekranda kalıyor.
  • En sonunda uygulamalar (rehber, kişiler vs herşey dahil) açılmaz oluyor, bekleyip ana ekrana atıyor.
  • Bu arada bataryada ısınma ve bataryanın 4-5 saatte bitmesi sorunu da beliriyor.

Eğer 10536'ya 2 hafta dayanabilirseniz sabrınızla gurur duyabilirsiniz :kıskıs: @Sensation
Sabır testinden başarıyla geçmişsiniz demektir.
Çünkü 2. haftadan sonra artık yukarıda da belirttiğim gibi hiçbir uygulamayı açmamaya başlıyor.
Rehbere basıp 30-40 saniye açılacak diye sabırla bekliyorsunuz, kafadan duman çıkıyor, en sonunda beklettikten sonra ana ekrana atıyor :kop2:
Ben bu aşamayı yaşadım, siz yaşamayın. 10536'yı her 5 günde bir sıfırlayıp tazelemek gerekiyor :D
İnşallah yeni yapıda bu sorun yaşanmaz.
Özgür bunlara ek olarak son 2 gündür bende kilit ekranı saçmalığı başladı. Bir tuşa basınca 3-4 karakter birden basıyor. Kilit ekranını kapa aç yapınca düzeliyor. Birde durup dururken bi iş yaparken resetleme durumları var. Ha geldi ha gelecek diye sıfırlamadan sabredeyim diyorum bakalım bugünde gelmezse yarın sabaha sıfırlama yolu gözükecek artık :D:D

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Herkesin aynı sorundan muzdarip olduğu ortaya çıktı.
10536'da "model farketmeksizin" yavaşlama sorunu olduğu kesinleşti.

• Yüklendikten 3-4 gün sonra yavaşlama başlıyor.
  • Her geçen gün yavaşlamanın dozu biraz daha artıyor.
  • Kilit ekranı, uygulamalar ve bildirim merkezi geç açılmaya başlıyor.
  • Yükleniyor ve sürdürülüyor yazıları çok uzun süre ekranda kalıyor.
  • En sonunda uygulamalar (rehber, kişiler vs herşey dahil) açılmaz oluyor, bekleyip ana ekrana atıyor.
  • Bu arada bataryada ısınma ve bataryanın 4-5 saatte bitmesi sorunu da beliriyor.

Eğer 10536'ya 2 hafta dayanabilirseniz sabrınızla gurur duyabilirsiniz :kıskıs: @Sensation
Sabır testinden başarıyla geçmişsiniz demektir.
Çünkü 2. haftadan sonra artık yukarıda da belirttiğim gibi hiçbir uygulamayı açmamaya başlıyor.
Rehbere basıp 30-40 saniye açılacak diye sabırla bekliyorsunuz, kafadan duman çıkıyor, en sonunda beklettikten sonra ana ekrana atıyor :kop2:
Ben bu aşamayı yaşadım, siz yaşamayın. 10536'yı her 5 günde bir sıfırlayıp tazelemek gerekiyor :D
İnşallah yeni yapıda bu sorun yaşanmaz.
1 aydır dayanıyorum :ehe Arka planda açık bırakınca sıkıntı yok ama önemli olan ilk açılışı :ehe Açılmazsa baya zorluyorum.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
1 aydır dayanıyorum :ehe Arka planda açık bırakınca sıkıntı yok ama önemli olan ilk açılışı :ehe Açılmazsa baya zorluyorum.

Valla ben de yeni yapı gelecek diye geçen haftaya kadar sabrettim ama baktım hala gelmiyor, geçen hafta ortasında sıfırlamak zorunda kaldım.
Hiçbir şey açılmıyordu.

• Beğen
Tepkiler: Sensation
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Valla ben de yeni yapı gelecek diye geçen haftaya kadar sabrettim ama baktım hala gelmiyor, geçen hafta ortasında sıfırlamak zorunda kaldım.
Hiçbir şey açılmıyordu.
Ben direk 8.1e geçtim. En iyisi :)

yasirtaha

yasirtaha

Üye
Ben yirmi gün kullandım ama çok sıkıntı olmadı.Tabi gözle görülür yavaşlama oluyor.Tabi ben iki üç günde bir soft reset atıyorum ağırlaşıyor diye

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Gördüğüm kadarıyla sadece sorunsuz kullanan benim..
Bu durum tuhafıma gitti..
En iyisi çoğunluk için ben de 8.1 'e geri döneyim...
İyi bir şey de olsa, tek başına olmaktansa çoğunlukla birlikte paylaşmak daha anlamlı ve güzel..

• Beğen
Tepkiler: ishanemir, sahanemir ve suyunsesi
Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Ya sitede ya da edge de bir sorun var şöyle ki; foruma girdiğimde bildirim var olarak gözükmüyor ama bildirim simgesine dokunduğumda okumadığım yeni bildirimler olduğunu görüyorum ya da manyağın biri şifremi çaldı sadece bildirimleri okuyup çıkıyor :)

• Beğen
Tepkiler: YasirTaHazal
yasirtaha

yasirtaha

Üye
Ya sitede ya da edge de bir sorun var şöyle ki; foruma girdiğimde bildirim var olarak gözükmüyor ama bildirim simgesine dokunduğumda okumadığım yeni bildirimler olduğunu görüyorum ya da manyağın biri şifremi çaldı sadece bildirimleri okuyup çıkıyor :)
Bende sıkıntı yok hemşehrim telefona bak bi istersen

• Beğen
Tepkiler: Rock Ve Roll
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
normalde her yapıda ilk yüklemede şarj problemi oluyordu. Ama 9. Yapı cidden bi başkaydı. 9. Yapıyı sadece ilk hafta kullandım. Herkesin belirttiği gibi sistem şişti. Hem de bende ilk hafta şişti 1 . Haftadan sonra 8.1 e dönerek 8. Yapıyı yükledim. 9. Yapıya güncellemedim. Kendi kendine güncellemeyi yükleme olayı yalan oldu. Güncelleme yükleme tarihi gelince ileri tarihe atabiliyorsunuz. İlerleye ilerleye bu güne geldik. Şimdi ne batarya nede performans sıkıntısı var. Tertemiz sistem. Bir tek cihazı yeniden başlatınca başlangıç ekranı 2-3 Dk gecikiyor. O zaman da uygulamalara arama bölümünden açarak sıkıntı yaşamıyorum. Şimdi sormak istiyorum. 10. Yapıyı yüklemek için 9. Yapıya mı güncelleyelim yoksa 8.1 e mi dönelim ?

Son düzenleme:

salihoglu1

Üye
8.1 candır:))

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Resmi kaynaklardan bu konuda herhangi bir bilgi yok.

Sanırım Gabe'in PC için yayınlanan Yapı 10565 hakkındaki blog yazısını yorumlayarak öyle bir kanaate vardılar.

Öncelikle vurgulamak gerekir ki söz konusu Insider yapısı PC sürümü için.
Ve yapıya ilişkin yazının giriş kısmında Gabe şöyle diyordu:

Hi everyone,

Today we are releasing Windows 10 Insider Preview Build 10565 to Windows Insiders in the Fast ring. This build has quite a few new features and improvements so we’re really excited to get this one out to you for you to try out. One thing I want to call out up front is that this build and associated Language Packs won’t be available until later this week for Windows Insiders in Russia and Turkey.

Çevirisi:

Bugün, hızlı halkadaki Windows İnsider'lar için "Windows 10 Insider Preview Yapı 10565"i yayınlıyoruz. Bu yapıda epey bir yeni özellik ve geliştirme var, bu yüzden bu yapıyı deneme sürüşünüze sunarken heyecan duyuyoruz. Baştan söylemek istediğim bir şey var ki o da bununla ilişkili dil paketlerinin, Rusya ve Türkiye'deki Windows İnsider'lar için bu hafta sonlarına kadar hazır olmayacağı.

SDN'dekiler 10565 nolu PC yapısı için yazılmış bu makalede geçen "Türkiye" kelimesinden dolayı heyecan yapmış olabilirler :tebessüm:
Yazıda PC için yayınlanan yeni yapıda gelen özelliklere ilişkin Rusça ve Türkçe dil desteğinin birkaç gün sonra (muhtemelen Perşembe-Cuma günü) geleceği ifade ediliyor.
Gabriel Aul galiba dün bu konuyla ilgili bişeyler yazmıştı. Cortana dil dosyaları yayınlanan Yapı 10565'te yoktu ve çok yakında yayınlanacağını söylemişti. Sanırım buradan bir yanlış anlaşılma olmuş. Çünkü bunu söylerken mevcut desteklenen diller için mi yoksa Rusça ve Türkçe için mi söylediği anlaşılmadı. Bu noktada bir karışıklık var ama emin değilim.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Gabriel Aul galiba dün bu konuyla ilgili bişeyler yazmıştı. Cortana dil dosyaları yayınlanan Yapı 10565'te yoktu ve çok yakında yayınlanacağını söylemişti. Sanırım buradan bir yanlış anlaşılma olmuş. Çünkü bunu söylerken mevcut desteklenen diller için mi yoksa Rusça ve Türkçe için mi söylediği anlaşılmadı. Bu noktada bir karışıklık var ama emin değilim.
Blog yazısının girişinde, sanki pc sürümüne yeni eklenen özelliklere ilişkin dil dosyalarını kastediyor gibi geldi bana...
Cortana'dan falan bahsetmiyor.

Ancak söz konusu yazıdan ayrı bir yerde Cortana'dan bahsettiyse bilemem.

erhanercan

erhanercan

Üye
Gabe topu tut, koş gabe koş

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
Uyandı Gabe ama daha bizim mevzudan haber yok, sanırım breakfast zamanı onlarda :)

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Herkes pusuya yatmış maşallah:)

• Beğen
Tepkiler: serinaga, mp2934 ve kimbilir_01
yasirtaha

yasirtaha

Üye
Hadi gabe hadi

Aybars1979

Aybars1979

Üye
butası baya kalabalıklaşmış yeni yapı bekleyenler sanırım az sonra. olumsuz bir durum olursa kimsecikler kalmaz. :D
Nasıl yani? Ekleme yapmadan görüntülü arama olayı yüzünden mi, yoksa başka açıklar da mı var?
açık derken ben isteyen isteyeni görüntülü arayabiliyor. sapık çok memlekette kuralı 1 hafta ya oldu ya olmadı hemen denk geliyorlarsa gerisini sen düşün artı. adamlar nick i kız ismi yazmış ama mail adresi erkek ismi. birde isim soy isimle birisni araman çok rahat yani taciz ciler içinde iyi bir fırsat sunmuş. sapık adam bildiği biri sahte bir hesapla çok rahat taciz edebilir yeterki skype ı olsun.

• Beğen
Tepkiler: stockton
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve kamil5028347

Üst Alt