Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

afwerker

afwerker

Üye
İnşallah yeni yapıda şişme sorunu düzelmiştir.
Geçenlerde biri twitter'dan Gabe'e bu konuyu iletmişti, Gabe'de ilgili foruma sorunu anlatan bir konu açın inceleyelim demişti.
Bu yapıya yetişmemiş olabilir belki.
Yine de daha iyi bir yapı olmuştur umarım.
İnşallah Özgür abi. Yoksa telefon insanı çileden çıkarır hale geldi. Bide Edgede arkaplanda oynatma vardı 7 yapıda onu kaldırdılar mı ?

braayn

braayn

Üye
Geçenlerde biri twitter'dan Gabe'e bu konuyu iletmişti, Gabe'de ilgili foruma sorunu anlatan bir konu açın inceleyelim demişti.
ben TP sürümünü hiç kurmadığımdam sistemin android gibi şişip şişmediğini bilemiyorum ama gerek maxi cepte gerekse diğer forum ve teknoloji sitelerinde TP sürümünü kullanıp belli bir süre sonra şiştiğini yazanları çok gördüm.Burada ilginç olan Gabe bunun mutfağında ve şuana kadar bu durumu görememiş mi ? neden bir konu açında inceleyelim demiş anlamadım.
Yemeği yapan siz malzemesi olan siz ama tarifi siz yazın biz o tarifi tartışırız demiş gibi

serinaga

serinaga

Üye

Bence başından savmış o kişiyi, yahu arkadaş millet bas bas bağırıyor yeni yapı diye bir düşün bakalım neden bağırıyorlar diye ? O kadar geri bildirim yaptık, şaka gibi adam yahu :( ...

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
ben TP sürümünü hiç kurmadığımdam sistemin android gibi şişip şişmediğini bilemiyorum ama gerek maxi cepte gerekse diğer forum ve teknoloji sitelerinde TP sürümünü kullanıp belli bir süre sonra şiştiğini yazanları çok gördüm.Burada ilginç olan Gabe bunun mutfağında ve şuana kadar bu durumu görememiş mi ? neden bir konu açında inceleyelim demiş anlamadım.
Yemeği yapan siz malzemesi olan siz ama tarifi siz yazın biz o tarifi tartışırız demiş gibi

O kadar detaylı ve uzun süreli test etmiyorlar belli ki...
Yapıyı oluşturduktan sonra grup içinde genel özellikleriyle birkaç gün test edip dağıtıma sunuyorlar.
Hal böyle olunca 1-2 hafta sonra oluşan şişmeyi tespit edemiyorlar, bir de sırf yeni cihazlarda denedikleri için şişme daha geç oluyorsa hiç mümkün değil zaten...

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen ve trepcan
serinaga

serinaga

Üye
Yapıyı oluşturduktan sonra grup içinde genel özellikleriyle birkaç gün test edip dağıtıma sunuyorlar.
Hal böyle olunca 1-2 hafta sonra oluşan şişmeyi tespit edemiyorlar, bir de sırf yeni cihazlarda denedikleri için şişme daha geç oluyorsa hiç mümkün değil zaten...

O halde parmaklar çalışsın beyler, hemen geri bildirim yapalım, ben yazmaya başladım bile ...

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Geri bildirime gerek yok ki, hepsini biliyorlar.
Yapılan geri bildirimlerin önemli bir bölümünü okudum. Burada yazılanların hemen hemen hepsi var.
@bulutsuzgece ' nin yazdığı gibi yeni nesil cihazlarda deniyorlar ve o cihazlara göre yazıyorlar
Ki o cihazlarda bile belli bir süre sonra sorun çıkabiliyor.
9 ncu yapıyı Yüklediğim andan bu yana 1 ay oldu, bugün bir baktım uygulamalar tepki vermiyor, açılmıyor..
Hemen kapatıp açtım düzeldi...

Belki de Windows 10 mobile TP yapılarını yazan yazılımcılar sürekli olarak bu işle ilgilenemiyorlardır ve başka işlerde çalışıyorlardır.
O yüzden de yeteri kadar ilgilenme olmadığından orası burası yamalı bohça gibi yazıp sahaya sürüyorlardır.
Farklı bir durum aklıma gelmiyor.

braayn

braayn

Üye
hani bunlar bize verilen sürümlerden daha ileri sürümleri test ediyorlardı :) ben öyle biliyorum.Burada da bunu daha önce dile getirenler oldu sanırım.Neyse eğer böyle kısa süreli test ediyorlarsa da belliki yanlış yapıyorlar.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
hani bunlar bize verilen sürümlerden daha ileri sürümleri test ediyorlardı :) ben öyle biliyorum.Burada da bunu daha önce dile getirenler oldu sanırım.Neyse eğer böyle kısa süreli test ediyorlarsa da belliki yanlış yapıyorlar.

Aslında özellik olarak pek çok yeni özelliğin test edildiğini tahmin ediyorum. Bu açıdan bizden belki aylarca ilerideler.

Ancak sonuçta özellikler tek başına bir şey ifade etmiyor, kararlı bir yapı halinde sistemin içinde yer alması gerekir
.
Dolayısıyla düzgün çalışır yapı olarak bizden öyle çok aşırı ötede olduklarını da sanmıyorum. :hmmm

skynet

Üye
Sdn de cortana gelecek yeni yapıda Türkçe dil desteği ile gelebilir diye haber var :) Var mı aslı astarı ?

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Sdn de cortana gelecek yeni yapıda Türkçe dil desteği ile gelebilir diye haber var :) Var mı aslı astarı ?
Coşturma şimdi milleti, kedidir o kedi. Baksana daha doğru dürüst şişmeden sistem en fazla 1 hafta çalışabilirken, daha bu sorun giderilememişken Cortana mı? Hiç sanmıyorum hemde 2016 ilk çeyreğini bile sanmıyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
merlin19

merlin19

Üye
Valla hacılar sizi bilmem ama benim 930 bildiğin kafayı yedi mesela wp 8.1 de parayı bastırıp aldığınız uygulama oyun v.s wp 10 da internet varken sıkıntı yok ama internet yokken aynen Buy Full Versiyon diyor yani direk kapı dışarı ediyor sıkıntı büyük geri bildirim yaptım çok ca mesela wp 8.1 de txt açılırken ne rezilliktir wp 10 da world olduğu halde en kötü sayılan txt yi açamıyoruz mesela kafasına göre cihaz reset atıyor eşimin 925 te aynı durum ama şu soğuk havada inanın cihazın soba gibi ısınmasından dert yanmıyorum nerem soğuksa telefonu orama koyuyorum fırın gibi oluyorum bildiğin kalorifer hemde minisi daha çok hata var ben çok kurcalıyorum her hatada geri bildiriyorum ama Microsoft takiler Çorumca bilmiyorsa yazdığımdan birşey anlamazlar

• Beğen
Tepkiler: BomberMAn TR01 ve bozkirdangelen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Haydi MS, bugün bizleri yanılt !
Valla hacılar sizi bilmem ama benim 930 bildiğin kafayı yedi mesela wp 8.1 de parayı bastırıp aldığınız uygulama oyun v.s wp 10 da internet varken sıkıntı yok ama internet yokken aynen Buy fu ll Versiyon diyor yani direk kapı dışarı ediyor sıkıntı büyük geri bildirim yaptım çok ca mesela wp 8.1 de txt açılırken ne rezilliktir wp 10 da world olduğu halde en kötü sayılan txt yi açamıyoruz mesela kafasına göre cihaz reset atıyor eşimin 925 te aynı durum ama şu soğuk havada inanın cihazın soba gibi ısınmasından dert yanmıyorum nerem soğuksa telefonu orama koyuyorum fırın gibi oluyorum bildiğin kalorifer hemde minisi daha çok hata var ben çok kurcalıyorum her hatada geri bildiriyorum ama Microsoft takiler Çorumca bilmiyorsa yazdığımdan birşey anlamazlar
925'in hata vermesi, sorun çıkarmasını anladık da, 930 sanki daha dün çıktı, onun hata vermesini anlamak mümkün değil.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Resmi kaynaklardan bu konuda herhangi bir bilgi yok.

Sanırım Gabe'in PC için yayınlanan Yapı 10565 hakkındaki blog yazısını yorumlayarak öyle bir kanaate vardılar.

Öncelikle vurgulamak gerekir ki söz konusu Insider yapısı PC sürümü için.
Ve yapıya ilişkin yazının giriş kısmında Gabe şöyle diyordu:

Hi everyone,

Today we are releasing Windows 10 Insider Preview Build 10565 to Windows Insiders in the Fast ring. This build has quite a few new features and improvements so we’re really excited to get this one out to you for you to try out. One thing I want to call out up front is that this build and associated Language Packs won’t be available until later this week for Windows Insiders in Russia and Turkey.

Çevirisi:

Bugün, hızlı halkadaki Windows İnsider'lar için "Windows 10 Insider Preview Yapı 10565"i yayınlıyoruz. Bu yapıda epey bir yeni özellik ve geliştirme var, bu yüzden bu yapıyı deneme sürüşünüze sunarken heyecan duyuyoruz. Baştan söylemek istediğim bir şey var ki o da bununla ilişkili dil paketlerinin, Rusya ve Türkiye'deki Windows İnsider'lar için bu hafta sonlarına kadar hazır olmayacağı.

SDN'dekiler 10565 nolu PC yapısı için yazılmış bu makalede geçen "Türkiye" kelimesinden dolayı heyecan yapmış olabilirler :tebessüm:
Yazıda PC için yayınlanan yeni yapıda gelen özelliklere ilişkin Rusça ve Türkçe dil desteğinin birkaç gün sonra (muhtemelen Perşembe-Cuma günü) geleceği ifade ediliyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: skynet
merlin19

merlin19

Üye
Valla hacı o bizleri yanıltı zaten bence varya bu Gabi Applenin ajanı sırf milleti dellendirip appleye geçsinler diye yapıyor hayır bu kadar zor olamaz helede işi işletim sistemi olan bir firmaya inanın zor olamaz zaten geri bildirimede gerek yok cihazlar log yolluyor ms ye ama bu Gabi harbi İsrail ajanı gibi

925'in hata vermesi, sorun çıkarmasını anladık da, 930 sanki daha dün çıktı, onun hata vermesini anlamak mümkün değil.
Valla çektiğim fotoyu açamıyorum cihazda kapatıp açmadan sana o kadar diyeyim hacı fotolarda aynen şu var "!"

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Yeni güncelleme biran önce gelse. sistem iyice şişti uygulamalardan atmalar, Şarjda takılı iken aşırı derecede ısınmalar şarjın çabuk bitmesi sıfırlamakta istemiyorum

İnşallah Özgür abi. Yoksa telefon insanı çileden çıkarır hale geldi. Bide Edgede arkaplanda oynatma vardı 7 yapıda onu kaldırdılar mı ?

Bence başından savmış o kişiyi, yahu arkadaş millet bas bas bağırıyor yeni yapı diye bir düşün bakalım neden bağırıyorlar diye ? O kadar geri bildirim yaptık, şaka gibi adam yahu :( ...

O halde parmaklar çalışsın beyler, hemen geri bildirim yapalım, ben yazmaya başladım bile ...

Bu 9. yapıdaki "zamanla yavaşlama" olayı sonunda Neowin'e de haber oldu. @papakudioflu

Ben bu sorunu daha önce (6 Ekim'de) Gabe'e yazmıştım ama dikkate almadı sanırım.

Allahtan daha sonra (10 Ekimde) birisi daha yazdı ve Gabe ona olaydan hiç haberi yokmuş gibi cevap yazınca bütün kullanıcılar altına aynı sorunu yaşadıklarını belirten yorumları yazdılar.
Ondan sonra olayın ciddiyeti ve vahameti anlaşıldı.

Benim twitim:

Daha sonra fitili ateşlenen twit:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: sfgnrl ve bozkirdangelen
merlin19

merlin19

Üye
Taki
Bu 9. yapıdaki "zamanla yavaşlama" olayı sonunda Neowin'e de haber oldu. @papakudioflu

Ben bu sorunu daha önce (6 Ekim'de) Gabe'e yazmıştım ama dikkate almadı sanırım.

Allahtan daha sonra (10 Ekimde) birisi daha yazdı ve Gabe ona olaydan hiç haberi yokmuş gibi cevap yazınca bütün kullanıcılar altına aynı sorunu yaşadıklarını belirten yorumları yazdılar.
Ondan sonra olayın ciddiyeti ve vahameti anlaşıldı.

Benim twitim:

Daha sonra fitili ateşlenen twit:
Takipteyim hacı

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Herkesin aynı sorundan muzdarip olduğu ortaya çıktı.
10536'da "model farketmeksizin" yavaşlama sorunu olduğu kesinleşti.

• Yüklendikten 3-4 gün sonra yavaşlama başlıyor.
  • Her geçen gün yavaşlamanın dozu biraz daha artıyor.
  • Kilit ekranı, uygulamalar ve bildirim merkezi geç açılmaya başlıyor.
  • Yükleniyor ve sürdürülüyor yazıları çok uzun süre ekranda kalıyor.
  • En sonunda uygulamalar (rehber, kişiler vs herşey dahil) açılmaz oluyor, bekleyip ana ekrana atıyor.
  • Bu arada bataryada ısınma ve bataryanın 4-5 saatte bitmesi sorunu da beliriyor.

Eğer 10536'ya 2 hafta dayanabilirseniz sabrınızla gurur duyabilirsiniz :kıskıs: @Sensation
Sabır testinden başarıyla geçmişsiniz demektir.
Çünkü 2. haftadan sonra artık yukarıda da belirttiğim gibi hiçbir uygulamayı açmamaya başlıyor.
Rehbere basıp 30-40 saniye açılacak diye sabırla bekliyorsunuz, kafadan duman çıkıyor, en sonunda beklettikten sonra ana ekrana atıyor :kop2:
Ben bu aşamayı yaşadım, siz yaşamayın. 10536'yı her 5 günde bir sıfırlayıp tazelemek gerekiyor :D
İnşallah yeni yapıda bu sorun yaşanmaz.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, trepcan ve bozkirdangelen

stockton

Üye
Biz insider'a dahil olup kaç tane yapı görmemize rağmen hem beceriksizliklerinden, hem de yavaşlıklarından dolayı bu kadar çıldırıyoruz, 8.1'de olup 1 senedir güncelleme yüzü görmeyenler ne düşünüyordur acep?

cadde19

cadde19

Üye
Kesin bugün de no new build der

Üst Alt