Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Abi yeni, bu donanımı destekleyen bir cihaz kullanmadığımız sürece pratikte hız artışı elde edemeyiz.

Şuanda mevcut cihazlardaki hat genişliği belli bir limitte, dönüştürücü dahi olsa yapacağı hız şuan ki ile aynı olacaktır.

Zaten ben de onu diyorum kardeşim :tebessüm:
USB3.1 hız desteği ancak yazın yeni çıkacak cihazlarda olur.
Bizim cihazlarımız elbette o hızı destekleyemez.

USB3.1 hız desteği sadece Type-C'ye özgü olmayacak ki.
Type-A, Type-B ve MicroUSB uçlu kablolar da olacak USB3.1 desteğine sahip.
Ancak elbette bu kabloların takılacağı cihazda da bu hız desteğinin yani 3.1'in desteklenmesi lazım.

Benim bahsettiğim olay uçlar arası dönüştürme olayı.
Şimdi yeni çıkacak telefonlara diyelim tutup MicroUsb yerine Type-C girişi koydular ve şarj kablosu olarak da Type-C uçlu kablo verdiler.

E hadi evde unuttun kabloyu :) Ne yapacaksın.
Daha kimsede Type-C kablo yok, çoğu yerde MicroUSB var :)
Al başına belayı.
Bu yüzden muhtemelen Type-C ilk çıktığı dönemlerde MicroUSB'ye ve USB'ye dönüştüren aparatlarla birlikte gelecek.

Bay H

Bay H

Üye
@bulutsuzgece abi gece gece bu kadar uğraştırdım seni :ehe

Ben mesajını yarım yamalak okuduğum için çok yanlış anlamışım :ehe

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
@bulutsuzgece abi gece gece bu kadar uğraştırdım seni :ehe

Ben mesajını yarım yamalak okuduğum için çok yanlış anlamışım mesajı :ehe

:anlas:
Bu arada USB OTG özelliği bu önümüzdeki gelecek olan güncellemede gelmese bile ondan sonrakinde büyük ihtimal gelir diye düşünüyorum :tebessüm:

• Beğen
Tepkiler: Bay H

zbahadir

Üye
Cortana'nın sesi İngilizce nasılsa Türkçe de o şekilde olur. MS'nin bu konusunda çok iyi ekipleri var. Cortana İnternet olmadan çalışmıyor en azından İngilizcesi öyle. Mevcut İngilizce de ses dönüştürme olarak ses paketleri kullanılıyor yani öyle bildiğiniz ses sentezleyici ile ses üretilmeyecek hazır ses kütüphaneleri kullanılacak MS'nin dil konusuna verdiği önemi göz önüne alırsak benim tahminim böyle. Turkcell'in sesli asistanı veya MS'nin ürün numarası veren sesli sistemlerini kullananlar bilir. Ses sentezleyici yok gerçek ses paketlerinden oluşuyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Cortana'nın sesi İngilizce nasılsa Türkçe de o şekilde olur. MS'nin bu konusunda çok iyi ekipleri var. Cortana İnternet olmadan çalışmıyor en azından İngilizcesi öyle. Mevcut İngilizce de ses dönüştürme olarak ses paketleri kullanılıyor yani öyle bildiğiniz ses sentezleyici ile ses üretilmeyecek hazır ses kütüphaneleri kullanılacak MS'nin dil konusuna verdiği önemi göz önüne alırsak benim tahminim böyle. Turkcell'in sesli asistanı veya MS'nin ürün numarası veren sesli sistemlerini kullananlar bilir. Ses sentezleyici yok gerçek ses paketlerinden oluşuyor.
Cortana'yı ingilizce'de Jen Taylor seslendiriyor. Çin'de de farklı bir aktris seslendirdi. Türkçe olursa da yine yerel bir ses sanatçısı kullanılacaktır.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper ve zbahadir

zbahadir

Üye
Cortana'yı ingilizce'de Jen Taylor seslendiriyor. Çin'de de farklı bir aktris seslendirdi. Türkçe olursa da yine yerel bir ses sanatçısı kullanılacaktır.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Evet aynen dediğiniz gibi olacak. :)

braayn

braayn

Üye
Bir zamanlar benimde seslendirme yaptığım ve kendisinide çok sevdiğim sevgili ELİF ACEHAN'nın cortanayı seslendirmesini çok isterim.İsmen tanımayanlarınız olabilir ama sesini muhakak duymuşsunuzdur.

• Beğen
Tepkiler: skynet

zbahadir

Üye
Microsoft'un hayalindeki oluşturmak istediği gelecek.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, skynet ve ceza87
versino2

versino2

Üye
Zara seslendirsin :D

Esendağlı

Esendağlı

Üye

Mevcut cihazlarına bile temel akıllı telefon özelliklerini tam veremeyen/vermeyen ms.bu tip afaki videolarla sanki kafa yapıyormuş hissi uyandırdı bende.

• Beğen
Tepkiler: ceza87
orian

orian

Üye
Arkadaşlar bi sorum olacak. Şuan bende w10 kurulu. Arama+sms engellemeye ayarlardan girdiğimde; engellenen kimse yok arama geçmişinden kişiyi engelleyebilirsiniz yazıyor. Arama geçmişinde boyle bir seçenek yok. Bilgisi olan ?

pirenuri

pirenuri

Üye
Hayaller productivity future vision hayatlar lumia

• Beğen
Tepkiler: ceza87
kamil5028347

kamil5028347

Üye
Arkadaşlar bi sorum olacak. Şuan bende w10 kurulu. Arama+sms engellemeye ayarlardan girdiğimde; engellenen kimse yok arama geçmişinden kişiyi engelleyebilirsiniz yazıyor. Arama geçmişinde boyle bir seçenek yok. Bilgisi olan ?

Wp 10 da arama + sms engelleme çalışmıyor

orian

orian

Üye
Teşekkürler..

Buldum valla. Mesajlara gel. Mesajşaitığın kişinin uzerine basılı tut. Numarayı engelle diyor. Engelledim. Denedim. Mesaj gelmiyor. Arama da aynı şekide arayana surekli meşgul çalıyor. Ayarlardan da kalrırılabiliyor. Saygılat :)
Ve engellediğin sırada gelen mesajları gorebiliyosun.

zbahadir

Üye
Teşekkürler..

Buldum valla. Mesajlara gel. Mesajşaitığın kişinin uzerine basılı tut. Numarayı engelle diyor. Engelledim. Denedim. Mesaj gelmiyor. Arama da aynı şekide arayana surekli meşgul çalıyor. Ayarlardan da kalrırılabiliyor. Saygılat :)
Ve engellediğin sırada gelen mesajları gorebiliyosun.

Evet o şekilde çalışıyor. Yani engellenecek kişi aramış olması gerekiyor ve arama geçmişinde çıkması gerekiyor. Normalde rehberden seçip engel koyabilmeliyiz ama neden öyle yapmadıklarını bilmiyoruz belki bir nedeni vardır.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Evet o şekilde çalışıyor. Yani engellenecek kişi aramış olması gerekiyor ve arama geçmişinde çıkması gerekiyor. Normalde rehberden seçip engel koyabilmeliyiz ama neden öyle yapmadıklarını bilmiyoruz belki bir nedeni vardır.
arama geçmişinde giden aramalar da çıkmıyor mu? rehberden engellemek istediğiniz birini çaldırıp kapatın, arama geçmişinde görünsün, öyle bi deneyin :)

zbahadir

Üye
arama geçmişinde giden aramalar da çıkmıyor mu? rehberden engellemek istediğiniz birini çaldırıp kapatın, arama geçmişinde görünsün, öyle bi deneyin :)

Deneme yapmaya gerek yok çalışıyor zaten arkadaş buldum demiş. :)
Anlatmak istediğimiz rehberden değil arama geçmişinden engellendiği.

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye

İsterlerse yaparlar.Yaparlar ama bizler onu en az 10 yıl sonra kullanabiliriz belki..Teknoloji böyledir.Star wars filmlerinde geleceğe dair teknolojileri insanların aklına kazımışlar ve 2000 yıllarda o teknolojileri çıkarmışlardır.Adamların gelecek planlaması çok iyi ama bazı yerler abartılmış sanki yani microsoft bu videonun belli bir kısmını yapamaz.Gerisi yapılabilir..Neyse önce bize lumia da olan desteği ve geliştirme işini hızlı yapsında gerisi önemli değil :)

Üst Alt