hintlin , çinli yada Türk her neyse. Bu fakir kategorisine koyduğunuz insanlarda akıllı cihaz kullanmak istiyor. İsteyecektir de. Ama apple , koskoca apple bunu onlara, bizlere veremiyor.Çin ve Hindistan dünyanın en büyük mobil pazarları. Cihazdan para kazanmak istiyorsan bu piyasalarda aktif olmak zorundasın.
Microsoft bi iş yaptı. Farkettiyseniz cihaza google store koymadı. Yada cihaza emulator yüklemiyoruz. Onlar sadece sistemi geliştirdi. En buyuk ihtiyacımız siStemin gelişmesiydi . Bu cihaz şuanda direk apk dosyasını çalıştırabiliyor. Bunu gören geliştirici de bu apk da ufak değişiklikler yapıp bizim mağazaya atacaktır elbet. Çünkü artık bu çok rahat. Guncelleme desteğinden filan bahseymişsiniz. Microsoft mobilde cihazı piyasaya atıpta sonra sallamama gibi bişey henüz yapmadı. 3yıllık cihazı lumia 820 - 920 bile hala guncelleme alıyor. Varmı bu işi böyle yapan başka bir şirket ?
uygulama olmayınca neden uygulama yok ? Uyglama desteğinin önü. Açılınca neden böyle oldu filan . Hiçbir zaman mükemmeliyet olmaz. Koskoca apple dediğimiz firmanın telefonlarında hala sd kart yok unutmayalım.
apple bunu Hintlilere de bizlere de gayet iyi veriyor. bahsettiğiniz iki ülke dünya nüfusunun yarısını barındırıyor bu ülkelerin %10 u iphone alabilecek kapasitede olsa eder 200milyon insan türkiyenin 3 katı 3000tl iphonedan %20 kazansa 600tl eder satılan düşük model bir lumianın bedelinden daha fazla para demek. sen istediğin kadar ucuz lumia sat. cihazdan en iyi parayı apple kazanıyor (ki zaten işin özü cihaz da değil yazılım 3 işletim sistemininde 1. önceliği eminimki yazılımdan para kazanmaktır. htc, sony,samsung vs cihazdan para kazanmanın peşindelerdir.)
ben lumia mı 2012 yılında aldım yıl olmuş 2015 hatta az kaldı 2016 olacak 3 yılda işletim sisteminin geldiği yol belli. istediği kadar güncelleme desteği veriyorum desin ben elimdekine bakıyorum. ms in geldiği nokta zaten çok şey ifade ediyor. şunun şurasında final sürüme az kaldı. yeni cihazlarıda çıkacak nasıl olsa nasıl bir pazar kapacak. açıkçası benim hiç ümidim yok. kimse bi cihaza 2000-3000tl veripte ordan burdan devşirme uygulama kurmaz.
uygulama desteğinin önünü açsın ama önce adam gibi kendi sistemi için kendi uygulama yapsın. daha bi kilit ekranı yapmadılar gitti.
bu arada iphoneda sdcard olmamasının nedeni koyamamaları değil çok farlı bir şey. androidde sdcard varda ne işe yarıyor uygulama oyun kurulumu yapılamıyor ben eminimki farklı bir yol bulamazlarsa wp dede sdcard olayı sonlanacaktır çok yakında.