Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

zbahadir

Üye
Ne kadar ilginç bir durum inanabiliyor musunuz?
Windows 10 TP işletim sistemi üst seviye cihazlar tarafından desteklenmiyor anlamına geliyor bu durum.
Benim bildiğim iyi cihazlar üzerinde denenir daha düşük cihazlara optimize edilir.

• Beğen
Tepkiler: Lobin12

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Arkadaşlar iyice ss bakınca şunu görüyoruz 8.1 e biraz makyajlamışlar ısıtıp ısıtıp veriyorlar aynı şeyleri arayüz hemen hemen aynı ayarlar arayüzü değişmiş

kikat ve lolipop arasında ne gibi fark var??

• Beğen
Tepkiler: mzcoools
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Windows 10 TP işletim sistemi üst seviye cihazlar tarafından desteklenmiyor anlamına geliyor bu durum.
Benim bildiğim iyi cihazlar üzerinde denenir daha düşük cihazlara optimize edilir.

O sorun çözülse güncelleme tüm cihazlara gelecek o zaman

Aynen.
Dinamik bölümlendirme özelliği geldiğinde her şey daha kolay olacak.
Yükseltme veya güncelleme durumunda işletim sistemine ayrılan kısım ona göre ayarlanacak.

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Evet öyle zaten 8.1i L520 uzerinde kurmuşlardı

zbahadir

Üye
Aynen.
Yükseltme veya güncelleme durumunda işletim sistemine ayrılan kısım ona göre ayarlanacak.

Şimdiye kadar ne yaptılar ki onu anlamadım.
Bu sorun biliniyorsa şimdiye kadar çözemediler mi?

pirenuri

pirenuri

Üye
ya bildirim merkezinde hiç bir fotoğrafta hücresel veri kısayolu yok birisi bakabilir mi konulabiliyor mu ?

hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
Şimdi bişiy merak ettim bnde boş hafıza 2gb hafıza kartı full dolu hepsi kartta applerin stabil surumdeyım prew kurayımmı 2 gb alan yeterse

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Şimdiye kadar ne yaptılar ki onu anlamadım.
Bu sorun biliniyorsa şimdiye kadar çözemediler mi?

Buna tam olarak bir sorun diyemeyiz.
Sadece işleri biraz daha kolaylaştırma ve garantiye alma diyebiliriz.
Bu haliyle de verebilirlerdi elbette ancak o zaman gelecekte yaşanacak süreç çok sancılı olacaktı.
Partition Stitching özelliği sağlandığı zaman güncelleme ve yükseltme süreci çok rahat ilerleyecek.

Bunu şuna benzetin.
Önünüzde dikenli bir yol var.
Yürümek isteseniz yine yürür geçersiniz ama yolu geçerken ne ayak kalır, ne de acıya dayanacak hal.
Microsoft ayakkabıyı verip öyle yürütmek istiyor. Hikayenin özeti bu.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic, zbahadir, papakudioflu ve 1 kişi daha
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Aynen.
Bi 15 gün daha bekleyeceğiz :)

• Beğen
Tepkiler: Microsoft Corporation
saynesim

saynesim

Üye
75 yaşında bir amcaya Lumia 630 almıştım vallahi adam 2 gün de çözdü telefonu yarın Windows 10 yüklerim şimdilik hevesimi alırım 1020 ye çıkana kadar

osilost

osilost

Üye
kikat ve lolipop arasında ne gibi fark var??
Daha bildirim ekranımız bile düzgün tasarlanmamış dünyanın en çok kullanılan işletim sistemini yapan adamlar aynı kişiler telefonda arayüzü özensizce yapıyor ve bu kişiler C++ ve x code en iyi bilen kişiler ister istemez beklenti yükseliyor hele hololensten sonra onu tasarlayıp sonra telefonda böyle bune pehriz bune lahana turşusu sonra güncelleme bekle diyorlar

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
Gabe:

"BSP yada donanımdan kaynaklı işletim sistemi sorunlarını izole etmek adona küçük bir cihaz grubu ile başlamamız gerekiyor, böylece platformu stabilize edebiliriz. Bu mühendislik sürecinin olağan bir parçası...

Yakında gelecek olan ve "bölümlendirme" dediğimiz bir özelliğimiz var. Bu özellik bize, güncelleme kurulumu esnasında boş alan açmak adına işletim sistemi bölümünü dinamik olarak ayarlama imkanı sağlayacak. Bu özellik gelene kadar, operatörlerce yeterli işletim sistemi alanına sahip şekilde düzenlenmiş ve yerinde yükseltme sağlayan cihazlara ihtiyacımız vardı ve büyük telefonların çoğu çok düşük işletim sistemi bölümlerine sahipti. Bu arada bunun "W10, WP8.1'den daha çok disk alanı gerektiriyor" anlamına gelmediğini unutmayın. Bu sadece bu aşamada yükseltme sürecinin bir özelliği. Bölümlendirme özelliği tamamlandığında, çok daha fazla cihaz desteklenecek."
Çeviri için çok çok teşekkürler.

zbahadir

Üye
Buna tam olarak bir sorun diyemeyiz.
Sadece işleri biraz daha kolaylaştırma ve garantiye alma diyebiliriz.
Bu haliyle de verebilirlerdi elbette ancak o zaman gelecekte yaşanacak süreç çok sancılı olacaktı.
Partition Stitching özelliği sağlandığı zaman güncelleme ve yükseltme süreci çok rahat ilerleyecek.

Bunu şuna benzetin.
Önünüzde dikenli bir yol var.
Yürümek isteseniz yine yürür geçersiniz ama yolu geçerken ne ayak kalır, ne de acıya dayanacak hal.
Microsoft ayakkabıyı verip öyle yürütmek istiyor. Hikayenin özeti bu.

Aslında şikayet ettiğim yok elbette her şeyi tam yapsınlar madem bir ay daha geç verilsin.
Ufak bir sorun var çözmeye çalışıyoruz. Birkaç kurban seçtik siz rahat rahat yolu geçin der gibi oldu :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
gözatma ekranı ve pil tasarrufu çalışmıyor
Bazı özellikler çalışmayacak denmişti. Bunlar arasında wifi, mobil veri ve pil tasarrufu uygulamaları var. Pil tasarrufu için bir açıklama yapılmadı ama mobil veri için bir kere manuel olarak kapayıp açmak sorunu çözüyor. Ayrıca wifi için de ilk seferde manuel kurulum yapılarak bağlantı sağlanıyor.

Arkadaşlar iyice ss bakınca şunu görüyoruz 8.1 e biraz makyajlamışlar ısıtıp ısıtıp veriyorlar aynı şeyleri arayüz hemen hemen aynı ayarlar arayüzü değişmiş
Bütün yeniliklerin ilk buildde olmayacağı biliniyordu zaten. Mesela yeni takvim ve Outlook uygulaması yok. Onun yanında yeni tarayıcı Spartan da aktif değil fakat Spartan Rendering Engine, internet Explorer'a entegre edilmiş. Asıl süreç bu saatten sonra başlıyor.

Tamam madem böyle bir durum vardı yuvarlak kelimeler yerine adam gibi açıklasardı,neyse ama bu bahsettiği özellik hdd yi bölme gibi bişiymi acaba, çeviri için çok teşekkürler özgür.

Telefonlarımızın depolama alanları fabrikasyon sürecinde bölümlendirilir ve Z diski adında izole edilmiş bir alan oluşturulur. Buraya sistem kurulur ve hiç bşr şekilde müdahele etmek mümkün değildir. Bu alan üst seviye cihazlarda daha dar tutulduğu için oraya müdahele edilmesi güvenli değil. O yüzden izole alanı esnek yönetilebilir bir yapıya kavuşturup sonraki güncellemeler için de sorunsuz çalışılması sağlanacak. Yani fabrikada yazılım yüklenirken cihaza bağlanarak yapılan işlem güncellemelerle yapılabilir hale gelecek.

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper, bulutsuzgece, Sensation ve 2 diğerleri
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bristow: "730'a çok benzediği halde neden 735'in desteklenmediği hakkında bilgi verebilme şansınız var mı acaba?"

Aul: "735'te işletim sistemine ayrılan alan biraz daha az."

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: Sensation ve Esendağlı
Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
Bazı özellikler çalışmayacak denmişti. Bunlar arasında wifi, mobil veri ve pil tasarrufu uygulamaları var. Pil tasarrufu için bir açıklama yapılmadı ama mobil veri için bir kere manuel olarak kapayıp açmak sorunu çözüyor. Ayrıca wifi için de ilk seferde manuel kurulum yapılarak bağlantı sağlanıyor.

Bütün yeniliklerin ilk buildde olmayacağı biliniyordu zaten. Mesela yeni takvim ve Outlook uygulaması yok. Onun yanında yeni tarayıcı Spartan da aktif değil fakat Spartan Rendering Engine, internet Explorer'a entegre edilmiş. Asıl süreç bu saatten sonra başlıyor.

Telefonlarımızın depolama alanları fabrikasyon sürecinde bölümlendirilir ve Z diski adında izole edilmiş bir alan oluşturulur. Buraya sistem kurulur ve hiç bşr şekilde müdahele etmek mümkün değildir. Bu alan üst seviye cihazlarda daha dar tutulduğu için oraya müdahele edilmesi güvenli değil. O yüzden izole alanı esnek yönetilebilir bir yapıya kavuşturup sonraki güncellemeler için de sorunsuz çalışılması sağlanacak. Yani fabrikada yazılım yüklenirken cihaza bağlanarak yapılan işlem güncellemelerle yapılabilir hale gelecek.
Çok mantıklı, teşekkürler. 15-20 gün daha bekleriz o zaman :)

Üst Alt