Arkadaşlar iyice ss bakınca şunu görüyoruz 8.1 e biraz makyajlamışlar ısıtıp ısıtıp veriyorlar aynı şeyleri arayüz hemen hemen aynı ayarlar arayüzü değişmiş
Ne kadar ilginç bir durum inanabiliyor musunuz?
Windows 10 TP işletim sistemi üst seviye cihazlar tarafından desteklenmiyor anlamına geliyor bu durum.
Benim bildiğim iyi cihazlar üzerinde denenir daha düşük cihazlara optimize edilir.
O sorun çözülse güncelleme tüm cihazlara gelecek o zaman
Evet öyle zaten 8.1i L520 uzerinde kurmuşlardıNe kadar ilginç bir durum inanabiliyor musunuz?
Windows 10 TP işletim sistemi üst seviye cihazlar tarafından desteklenmiyor anlamına geliyor bu durum.
Benim bildiğim iyi cihazlar üzerinde denenir daha düşük cihazlara optimize edilir.
Aynen.
Dinamik bölümlendirme özelliği geldiğinde her şey daha kolay olacak.
Yükseltme veya güncelleme durumunda işletim sistemine ayrılan kısım ona göre ayarlanacak.
yok maalesef çok baktım ama bulamadımya bildirim merkezinde hiç bir fotoğrafta hücresel veri kısayolu yok birisi bakabilir mi konulabiliyor mu ?

Şuan canlı yayında baktık. Hücresel veri kısayolda yok.ya bildirim merkezinde hiç bir fotoğrafta hücresel veri kısayolu yok birisi bakabilir mi konulabiliyor mu ?
Şimdiye kadar ne yaptılar ki onu anlamadım.
Bu sorun biliniyorsa şimdiye kadar çözemediler mi?
Mesajlarda da sorun varŞuan canlı yayında baktık. Hücresel veri kısayolda yok.
Bi 15 gün daha bekleyeceğizAynen.
Dinamik bölümlendirme özelliği geldiğinde her şey daha kolay olacak.
Yükseltme veya güncelleme durumunda işletim sistemine ayrılan kısım ona göre ayarlanacak.

Daha bildirim ekranımız bile düzgün tasarlanmamış dünyanın en çok kullanılan işletim sistemini yapan adamlar aynı kişiler telefonda arayüzü özensizce yapıyor ve bu kişiler C++ ve x code en iyi bilen kişiler ister istemez beklenti yükseliyor hele hololensten sonra onu tasarlayıp sonra telefonda böyle bune pehriz bune lahana turşusu sonra güncelleme bekle diyorlarkikat ve lolipop arasında ne gibi fark var??
mesaj yazmak çok sıkıntılı şuandaMesajlarda da sorun var
Çeviri için çok çok teşekkürler.Gabe:
"BSP yada donanımdan kaynaklı işletim sistemi sorunlarını izole etmek adona küçük bir cihaz grubu ile başlamamız gerekiyor, böylece platformu stabilize edebiliriz. Bu mühendislik sürecinin olağan bir parçası...
Yakında gelecek olan ve "bölümlendirme" dediğimiz bir özelliğimiz var. Bu özellik bize, güncelleme kurulumu esnasında boş alan açmak adına işletim sistemi bölümünü dinamik olarak ayarlama imkanı sağlayacak. Bu özellik gelene kadar, operatörlerce yeterli işletim sistemi alanına sahip şekilde düzenlenmiş ve yerinde yükseltme sağlayan cihazlara ihtiyacımız vardı ve büyük telefonların çoğu çok düşük işletim sistemi bölümlerine sahipti. Bu arada bunun "W10, WP8.1'den daha çok disk alanı gerektiriyor" anlamına gelmediğini unutmayın. Bu sadece bu aşamada yükseltme sürecinin bir özelliği. Bölümlendirme özelliği tamamlandığında, çok daha fazla cihaz desteklenecek."
Buna tam olarak bir sorun diyemeyiz.
Sadece işleri biraz daha kolaylaştırma ve garantiye alma diyebiliriz.
Bu haliyle de verebilirlerdi elbette ancak o zaman gelecekte yaşanacak süreç çok sancılı olacaktı.
Partition Stitching özelliği sağlandığı zaman güncelleme ve yükseltme süreci çok rahat ilerleyecek.
Bunu şuna benzetin.
Önünüzde dikenli bir yol var.
Yürümek isteseniz yine yürür geçersiniz ama yolu geçerken ne ayak kalır, ne de acıya dayanacak hal.
Microsoft ayakkabıyı verip öyle yürütmek istiyor. Hikayenin özeti bu.

Bazı özellikler çalışmayacak denmişti. Bunlar arasında wifi, mobil veri ve pil tasarrufu uygulamaları var. Pil tasarrufu için bir açıklama yapılmadı ama mobil veri için bir kere manuel olarak kapayıp açmak sorunu çözüyor. Ayrıca wifi için de ilk seferde manuel kurulum yapılarak bağlantı sağlanıyor.gözatma ekranı ve pil tasarrufu çalışmıyor
Bütün yeniliklerin ilk buildde olmayacağı biliniyordu zaten. Mesela yeni takvim ve Outlook uygulaması yok. Onun yanında yeni tarayıcı Spartan da aktif değil fakat Spartan Rendering Engine, internet Explorer'a entegre edilmiş. Asıl süreç bu saatten sonra başlıyor.Arkadaşlar iyice ss bakınca şunu görüyoruz 8.1 e biraz makyajlamışlar ısıtıp ısıtıp veriyorlar aynı şeyleri arayüz hemen hemen aynı ayarlar arayüzü değişmiş
Tamam madem böyle bir durum vardı yuvarlak kelimeler yerine adam gibi açıklasardı,neyse ama bu bahsettiği özellik hdd yi bölme gibi bişiymi acaba, çeviri için çok teşekkürler özgür.
Çok mantıklı, teşekkürler. 15-20 gün daha bekleriz o zamanBazı özellikler çalışmayacak denmişti. Bunlar arasında wifi, mobil veri ve pil tasarrufu uygulamaları var. Pil tasarrufu için bir açıklama yapılmadı ama mobil veri için bir kere manuel olarak kapayıp açmak sorunu çözüyor. Ayrıca wifi için de ilk seferde manuel kurulum yapılarak bağlantı sağlanıyor.
Bütün yeniliklerin ilk buildde olmayacağı biliniyordu zaten. Mesela yeni takvim ve Outlook uygulaması yok. Onun yanında yeni tarayıcı Spartan da aktif değil fakat Spartan Rendering Engine, internet Explorer'a entegre edilmiş. Asıl süreç bu saatten sonra başlıyor.
Telefonlarımızın depolama alanları fabrikasyon sürecinde bölümlendirilir ve Z diski adında izole edilmiş bir alan oluşturulur. Buraya sistem kurulur ve hiç bşr şekilde müdahele etmek mümkün değildir. Bu alan üst seviye cihazlarda daha dar tutulduğu için oraya müdahele edilmesi güvenli değil. O yüzden izole alanı esnek yönetilebilir bir yapıya kavuşturup sonraki güncellemeler için de sorunsuz çalışılması sağlanacak. Yani fabrikada yazılım yüklenirken cihaza bağlanarak yapılan işlem güncellemelerle yapılabilir hale gelecek.