Güncellemeler geliyor ama bir şey değişmiyor ki!..
1. Düzgün fotoğraf çekemiyoruz. Kamera yazılımı berbat ötesi
2. Çektiğimiz fotoğraflara bakamıyoruz.
3. Video'lar takıla takıla oynatıyor.
4. Bluetooth basılı tutunca atıyor.
5. Pil kullanım süresi gösterilmiyor. (Kalan süreyi gösteriyor)
6. Edge takıla takıla gidiyor (devamlı sayfaya ulaşılamadı yeniden deneyin diyor)
7. Alarm kafasına göre takılıyor kimi sabah çalmıyor, çalınca da kısık olarak çalıyor(işe geç kalıyorum)
8. Telefon arama tuşları hala takılıyor.
9. sayısal tuş takımıyla kişi bulunamıyor.
10. Team viewer son güncellemeden sonra çalışmaz oldu.
Nokia c6-01 var benim telefona şuan 5 basıyor. şimdilik aklıma gelen sıkıntılar bunlar.
Diyeceğim o ki! Sürüm Numarasını değiştirmeyle Programlar Gelişmiyor ve düzelmiyor.
Az daha sabret.yeni yapının eli kulağındadırYeniden W10 yüklememek için kendimi zor tutuyorum.
CORTAYA yı kullanın......çok enteresan
resimde gördüğünüz gibi, cortana ya "rock çal" dememiz yeterliymiş. Oysa bizim cortana Türkçeden anlamıyor. Bu bir işaret olabilir mi ?

whatsapp yine kötüye gitmiş de diğerleri şuan için sıkıntı yok bendeo kadar güncelleme gelmiş ama hepsi birbirinden berbatberbatlık konusunda baya stabil ilerliyorlar ama hakkını yemeyelim...
Diğerlerini geçtim de kamera konusunda yapmayın, 8.1, hatta 8 zamanında daha iyiydi kamera. Pro cam, smart cam vs. ilk çıktığında zirveydi resmen, sonra bozdular. 10'da ise iyice bozuldu!1-Kamera yazılımı kime göre neye göre berbat.yeşil ekranlı yapılar atlattık biz.buna da şükür
2-Bende hiçbir sıkıntı yok.Tek sorun fotoğrafı yakınlaştırıp sağa sola kaydırdığımda kenarlar donarak geliyor
3-Videoda hiç sorun yaşamadım.Film izledim hatta
4-Bluetooth gayet düzgün çalışıyor.Tek eksiği kapalıyken paylaşım seçeneklerinde çıkmaması
5-Pil kullanım süresinden önemli şeyler var.Çokta önemi yok bence
6-Edgedeki tek takılmayı bir sayfayı yeni sekmede açtığımda yaşıyorum
7-Bu güne kadar hiç sorun yaşamadım
8-Sıfırlayınca düzeliyor.ayrıca son güncellemeyle iyileştirildi
9-Sayısal tuş takımı rehberdeki kişileri aramaz.Arama kaydında var olanları bulur
10-Güncelledim ve şimdi denedim çalışıyor.
Az daha sabret.yeni yapının eli kulağındadır
Peki yha 4K video çekebiliyormuyuz ? Tabiki hayırr8.1'deki kamerada seri çekim diye bir özellik vardı kamerada hatırlarsınız belki o windows 10'da olmayacak mı? bir de kamera çok yavaş çekim yapıyor hiç anlık çekimleri yakalayamıyorum. sizde de durum böyle mi yoksa ayarları var mı? bendeki tüm ayarlar otomatik. bi kedi çekeyim dedim hareket ettiğinden hepsi bulanık çıkıyor.
4k'yı falan geçtim de şu kamera uygulamasını daha kullanışlı hale getirselerdi gerçekten kasa kasa fotoğraf çekiyor gibi. :/ varsa ayarı söyleyin de yapalımPeki yha 4K video çekebiliyormuyuz ? Tabiki hayırr
facebook sabah ki güncellemeden sonra tasarım komple değişmiş

Bu güne kadar yapılan en iyi kamera uygulaması Proshot idi benim için.1020'de denedim ve 8.1'de daha iyi olduğu doğrudurDiğerlerini geçtim de kamera konusunda yapmayın, 8.1, hatta 8 zamanında daha iyiydi kamera. Pro cam, smart cam vs. ilk çıktığında zirveydi resmen, sonra bozdular. 10'da ise iyice bozuldu!
Fark yaratan kamera ve here uygulamaları vardı, birisini bozdular, diğerini her yere dağıttılar. Bu Microsoft'u anlamak, kızları anlamaktan daha zor bence!
windows 10 tablet kullanımında bence iyi durumda son güncellemelerle üstelik...ama gelgelelim mobil tarafta işler çok ağır ilerlediği gibi anlamsız bir geriye gidiş var.kullanıcı geribildirimleri işe yaramıyor ve hala temel işlevsellikte sıkıntılar var.hepimiz biliyoruz tabi bunları ama ben yine yazayım.symbian android ve windows phone tarafında ki deneyimlerime dayanarak mobil bir bakış açısıyla yazıyorum.
sistemin dosya okuma hızı yavaş.bunun etkisi hemen hemen tüm programlarda görünüyor.dosya yönetmekten tutun da şarkı geçişlerine kadar... bunun icabına bakılmaz ise hiç bir zaman memnuniyet olmayacaktır.şahsi beklentim sene 2016 yılına gireceğiz ve şu zamanda artık tuşların tepkimesi eş zamanlı olmalı...ben şuan play tuşuna bastığımda bile bekliyorum. şarkı ve video sardırmaları da eş zamanlı olmalı...bunu eğer symbian yapabiliyorsa donanıma da bahane bulunamaz...
bir diğer konu internet tarayıcı...aslında global anlamda windows phone memnuniyetinin temel ölçütlerinden biri...hem alternatifler yok olanlar da düzgün çalışmıyor hem de yeni diye sunduğun şeyler eskisinden daha berbat çalışıyor...ben edgeyi hiçbir cihazda masaüstünde bile kullanmıyorum.
kullanıcı deneyimi noktasında da hala sıkıntılar var.yahu daha ekran parlaklığı çubuğunu bekliyoruz.eylem merkezi kişiselleşmiyor ve gereksiz yer kaplayan bir arayüzü var...kutuların işlevselleği eskisinden iyi değil.zaman geçtikçe daha iyi olmasını bekliyor herkes...etkileşimli kutular felan olmalı yani yanlış da olsa bir adım atılmalı bu konuda...arkaplandan başka bir gelişme göremedik...
oyun konusunda da donanımın hakkını veremiyor sistem.şuanda benim cihazımda android olsa oyunlarda daha yüksek performans alırdım.zaten hemen hemen aynı donanımda bir tabletim var ondan biliyorum...
otg bluetooth donanımları gibi çevre bileşenleriyle ilgili hem destek az hemde sistemin kendi desteği yetersiz.bluetooth gamepadim androidle otomatik olarak çalışırken windows phone ile çalışmıyor.
daha bir çok incik boncuk yazabilirim uzayıp gider bu konu... demek istediğim bu sistemin gidişatının iyi olmadığı... birileri nasıl memnun kalıyor anlamıyorm.daha önce hiç bir başka sistemi kullanmamış olmaları gerek.ben 6600 la başladım...beklentilerimin yerinde olduğuna inanıyorum.