Evet gelmişti.Bu insider olmayanlara mı geldi ki? Ben bir iki hafta önce yüklemiştim bu güncellemeyi insider dan çünkü.
Günaydın Arkadaşlar ;
Gözlemlediğim, telefona sanki overclock yapmışlar. Uçuyor desem yeridir. Uygulamalar arası geçişler, stabilite, akıcılık şuanda çok çok iyi. Şarj durumu da dünden bugüne gayet başarılı.
Evet, bir sorun var gibi. Telefonu her kapatıp açtığımda '' Mesajlaşma+ '' uygulaması hakkında bildirim geliyor. 10 defa kapatıp açtım hala devam ediyor. Bu sorunu yaşayan var mıdır ..?
neden her resette bu bildirimi veriyor ? Microsoft işte 
Maalesef bu bildirim insider sürümlerinde de var ve halen devam ediyor, zararı var mı yokneden her resette bu bildirimi veriyor ? Microsoft işte
![]()
Demek ki sorun benim telefonda değil. Çok garip gerçekten, her açılışta Mesajlaşma+ uygulamasına hoşgeldiniz diye bildirim vermesi. Bunun için bir güncelleme gelir büyük ihtimal.Bu sorunu bir kaç saat önce bende yaşadım. Geçmişi temizledim sorun düzeldi.Edgeyi ilk açtığımda ve sık kullanılanlardan herhangi birini tıkladığımda site önce masaüstü görüntüleniyor. Daha sonra geri tuşuna basıp tekrar aynı siteyi tıkladığımda mobil olarak görüntüleniyor ve bu olay hem lumia 950 de hem de kayıt defteriyle oynayıp 950ye çevirdiğim 735 te aynı.
Hocam aslında çok gelişme var, ama biz bu gelişmeleri bir insider olarak damla damla ve alıştıra alıştıra aldığımız için az gelişme olmuş hissine kapılıyoruz ve anlayamıyoruz. Uzun süre eski sürümde kalmış biri ilk defa yeni sürümü yüklediğinde farkı ciddi olarak anlayabiliyor.Bu güncelleme banana ümit verdi. Son günlerde Microsoft WP'yi sonlandırıyor gibi haberler çıkmıştı. Bu haberler can sıkıyordu ki bu güncelleme ile biraz ümitlendim. Ayarlar bölümünde yani sistemin mutfağında ciddi denilebilecek gelişmeler var. Ayarlar menüsüne Uygulamalar bölümü eklenmiş ve uygulamalar buradan görülüp yönetilebiliyor. Arka Planda Çalışan Uygulamalar bölümü Pil Tasarrufu bölümünden çıkarılıp Gizlilik bölümüne konulmuş (Arka Planda Çalışan Uygulamalar). Ses ve bildirim ayarları daha anlaşılır daha kolay erişilir hale getirilmiş. Ayarlar bölümündeki bir çok bölüm çok daha kullanışlı hale getirilmiş. Veri kullanımı detayları gibi yeni gördüğüm birkaç bölüm daha eklenmiş. Bence iyi bir güncelleme oldu bu.
Uygulamayı yükledim Registry Browser'a tıkladım ama HKEY_LOCAL_MACHINE gözükmüyor, nedeni ne olabilir acaba.bu arada geliştirici modu açık.Interop Tools uygulamasını aç
Registry Browser'a tıkla
HKEY_LOCAL_MACHINE'e tıkla
System'e tıkla
Platform
Devicetargetinfo var sadece ona da tıkla
Listeden: PhoneModelName :Lumia 950 XL, PhoneHardwareVariant: RM-1085, PhoneManufacturerModelName: RM-1085_15217
Birkaç değişiklik ile alabilirsiniz güncellemeyi, gayet iyi çalışıyor ...1520'de alaydı iyiydi![]()