ArMaGeDdOn_87
Üye
Artık 1520 sahibi olarak ben bile bi sonraki güncellemeden umudumu kestim. Redstone 1 bile alamayacağız gibime geliyor
Microsoft'un dün yayınladığı soru cevap kısmından ilgili bölümü paylaşmıştım:
Q:I’m currently using a Windows 10 Insider build on my device, but it is not on the list of devices that will receive a formal Windows 10 update.What should I expect in the future?
A:If you already have the Windows 10 Mobile Insider Preview build on your device, you may keep using your device in an unsupported state. We will not be offering build updates beyond the Current Branch build 10586. At some point in the future these devices will also stop receiving updates to the Windows 10 Mobile Insider Preview build.
Soru: Şu an cihazımda bir Windows 10 Insider yapısı kullanıyorum, fakat cihazım resmi Windows 10 güncellemesini alacak cihazlar listesinde yer almıyor. Gelecekte ne beklemeliyim?
Cevap: Eğer cihazınızda zaten Windows 10 Mobil Önizleme yapısı varsa, cihazınızı desteklenmeyen bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak mevcut yapı olan 10586 yapısından sonraki yapı güncellemelerini vermeyeceğiz. İleriki bir zamanda bu cihazlar Windows 10 Mobile Insider Önizleme yapı güncellemelerini almayı da durduracak.
Yani özetle diyor ki:
"Listede olmayan cihazlara resmi güncelleme vermiyoruz.
İnsider yüklü ise onunla idare edin, 10586'ya verilen boş güncellemelerle idare edin.
Yada 8.1'e dönün.
İleride zaten 10586 güncellemelerini de alamayacaksınız.
Bizimle paranızı ve ömrünüzü boşa harcamayın, gidin Android alın, iOS alın..."
şef iyi yazmışsın da bu 10586 nın sonraki stabil versiyonları olmayacağı anlamına gelmiyor ki. belki de 10586 tamam son sürüm olacak ama iyileştirilip resmi olacak?Microsoft'un dün yayınladığı soru cevap kısmından ilgili bölümü paylaşmıştım:
Q:I’m currently using a Windows 10 Insider build on my device, but it is not on the list of devices that will receive a formal Windows 10 update.What should I expect in the future?
A:If you already have the Windows 10 Mobile Insider Preview build on your device, you may keep using your device in an unsupported state. We will not be offering build updates beyond the Current Branch build 10586. At some point in the future these devices will also stop receiving updates to the Windows 10 Mobile Insider Preview build.
Soru: Şu an cihazımda bir Windows 10 Insider yapısı kullanıyorum, fakat cihazım resmi Windows 10 güncellemesini alacak cihazlar listesinde yer almıyor. Gelecekte ne beklemeliyim?
Cevap: Eğer cihazınızda zaten Windows 10 Mobil Önizleme yapısı varsa, cihazınızı desteklenmeyen bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak mevcut yapı olan 10586 yapısından sonraki yapı güncellemelerini vermeyeceğiz. İleriki bir zamanda bu cihazlar Windows 10 Mobile Insider Önizleme yapı güncellemelerini almayı da durduracak.
Yani özetle diyor ki:
"Listede olmayan cihazlara resmi güncelleme vermiyoruz.
İnsider yüklü ise onunla idare edin, 10586'ya verilen boş güncellemelerle idare edin.
Yada 8.1'e dönün.
İleride zaten 10586 güncellemelerini de alamayacaksınız.
Bizimle paranızı ve ömrünüzü boşa harcamayın, gidin Android alın, iOS alın..."
şef iyi yazmışsın da bu 10586 nın sonraki stabil versiyonları olmayacağı anlamına gelmiyor ki. belki de 10586 tamam son sürüm olacak ama iyileştirilip resmi olacak?
dedikleriniz hep ihtimal dahilinde. ancak 10586.700 gibi ilerleyerek ilgili cihazlara güncelleme vermesi de ihtimal dahilinde dimi ?W10 ile çıkan cihazlar için önizleme olarak 14xxx sürümleri yayında şu an
Yeni W10'a yükseltilen önceki cihazlar da muhtemelen (belki en fazla bir yada iki tane 10586'yla başlayan performans güncellemesi aldıktan sonra) yakında 14xxx'i alacaklar.
Ancak listeye olmayan ve üzerinde önizleme yüklü cihazlar 10586'da kalacak.
10586'lı yapının finali de yayınlandığına göre;
10586 için yayınlanması olası bir yada iki yama (kümülatif güncelleme) dışında, listede olmayan cihazlar yerlerinde sayacaklar.
dedikleriniz hep ihtimal dahilinde. ancak 10586.700 gibi ilerleyerek ilgili cihazlara güncelleme vermesi de ihtimal dahilinde dimi ?
Abi kiviracaklarsa şöyle kivirirlar o tabloyu; marketten uygulama yazilim vs. indirebilme seklinde destek. 2017de wp8.1 kapatilacak. Seklinde kivirabilirlerMaalesef.
Resmi W10'a yükseltilen insider olarak 14xxx'leri almaya başlayınca.
Alamayanların insider dosyası kapanmış olacak.
Yani ortalıkta şöyle bir durum göreceğiz:
1) Resmi olarak WP8.1 kullananlar ve 10586'lı insider içinde sıkışıp kalmış olanlar
2) Resmi W10 kullananlar ve 14xxx insider sürümüyle yola devam edenler
Birinci gruptakiler alırsa sadece WP8.1'e verilebilecek resmi yamaları alacak (Destek tamamen kesilinceye kadar)
Bu arada şu tabloyu hatırlıyor musunuz!
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Abi kiviracaklarsa şöyle kivirirlar o tabloyu; marketten uygulama yazilim vs. indirebilme seklinde destek. 2017de wp8.1 kapatilacak. Seklinde kivirabilirler
Listede Lumia 1520 yok, 1520 Denimle birlikte gelmemiş miydi ki?Mesajdaki tabloya bilgi olarak ekledim.
listeye hala yeni cihazların eklenmesi durumu var.
bi kaç haftaya netleşecektir bu durum.
Listede Lumia 1520 yok, 1520 Denimle birlikte gelmemiş miydi ki?
Yarında onu çıkarırlar listeden, hatta önceki yayınlanan listeler de 930 vardı ama 1520 yoktu. Çokta karamsar sayılmaz ama Nokia adıyla piyasada olan cihazların dün verilen finalden öteye gidebileceğini pek sanmıyorum ben açıkçası.Yaa güzel kardeşim neden durumu anlamak istemiyorsun.
Yok işte.
Microsoft'un paylaştığı resmi bilgiyi de aktardım.
Microsoft'un daha önce gösterdiği tabloyu da aktardım.
Piyasaya WP8.0 ile çıkmış olan (isimleri yukarıdaki mesajımda liste ve linklerde yazılı) cihazların destek ömrü 14 Aralık 2015'te bitti.
Microsoft bu cihazlara W10M desteğini vermemek için bilerek süreci ağırdan aldı ve 2016'ya sarkıttı.
Hikayenin özeti, nokta bitti işte.
Bir tek ona torpil geçmişler.
Öbürlerini harcamışlar.
Yarında onu çıkarırlar listeden, hatta önceki yayınlanan listeler de 930 vardı ama 1520 yoktu. Çokta karamsar sayılmaz ama Nokia adıyla piyasada olan cihazların dün verilen finalden öteye gidebileceğini pek sanmıyorum ben açıkçası.
aaslında güncelleme vermiycem dese sıkıntı olmazdı da vericem diyip vermemesi sıkıntı. 920 820 gibi cihazlara Güncelleme vermiycrm dese ben normal karşılardım. Sonuçta 2012 çıkışlı cihazlar. Donrmin telefonu s3 un şuanki haline bakınca onlar normal gelirdi de 1020 gibi bi cihaza kıyılmazdı bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?