windovs 7 üzerine xp nasıl kurulur ayrıntılı anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

emir28

emir28

Üye
    Konu Sahibi
windovs 7 üzerine xp nasıl kurulur ayrıntılı anlatım
bilgisayarımda win 7 ultimate kurulu daha öncesinde home basic vardı fakat çeşitli nedenlerden dolayı win7 yi kaldırmadan xp kurmak istiyorum. cd yi taktığımda yükleme başlıyor fakat harddisk kısmına gelince hangi bölüm hangisi onu bilemiyorum çünkü harddisklerin isimleri ve sürücüleri gözükmüyor sürücüleri derken c mi d mi o tür şeyler yazmıyor sadece bilg. üzerinde bulunan orjinal işletim sistemi setup yedeğinin olduğu alanın ismi yazıyor. bu problemi nasıl aşarım ve xp yi win7 yi kaldırmadan nasıl yüklerim bana yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

kadikoy

kadikoy

Üye
live cd ,hiren yada acronis boot cd leri ile pc ni aç. C ve D de hangi sistemler var görürsün.

istersensor

istersensor

Üye
win 7 yi kaldırmadan xp ;
bunun için farklı bir harddisk kullana bilrsin.. win7 c ye kuruludur .tabii yanlış kurulmadıysa .. sen d ye kura bilirsin
bilgisayar açılırken sana hangisi diye sorar ...
eğer 1 tane hard disk in varsave bölümlere ayırılmışsa mesela c ve d .. win 7 c de ise d nin içini boşalt

bilgisayarım>sağtık>yönet>disk yönetimi d nin üzerine sağtıkla> bölümü sil ... sildikten sonra sağtık >yeni Bölüm > rengi mavi olacak ...
buunu direkt cd dende yapabilirsin
xp cd sini tak > boot et
sıra disklere gelince win7 c ye yüklüyse sen d ye enterle .. biçimlendirmedende geçebilirsin kuruluma normal devam et .. bitinc e yeniden başlat karşında 2 işletim sistemi çıkacak xp ve win 7 birini seç ve kullan ..

Üst Alt