Vodafone Cep Cüzdan da Artık NFC Sahibi

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Vodafone Cep Cüzdan da Artık NFC Sahibi
Vodafone Cep Cüzdan ile artık ödemeler daha kolay.

Temassız ödemeler de kullanılan NFC sistemi hemen hemen tüm akıllı telefonlarda artık standart olarak mevcut.

Ödeme de zamandan tasarruf sağlayan bu sistem Vodafone Cep Cüzdan uygulaması ile bütünleşerek alışverişlerde kullanıcılara kolaylıklar getiriyor. Vodafone’lular, içinde Cep Nakit NFC özelliğini hazır bulunduran yeni SIM kartlarını Vodafone Cep Merkezlerinden kolayca edinebiliyor.



SIM kartın NFC destekli telefona takılmasından sonra Vodafone Cep Cüzdan uygulaması üzerinden temassız ödeme özelliği aktifleştiriliyor. Diğer NFC uygulamalarından farklı olarak SIM kartın değiştirilmesi, NFC’li ödeme yapmak için yeterli oluyor. Müşterilerin kendi bankalarına ayrıca başvurarak yeni bir NFC’li kredi kartı almalarına gerek kalmıyor.

Tabiki yenilikler bununla da sınırlı değil. Multinet ile Vodafone arasında gerçekleştirilen işbirliği ile kullanıcılar akıllı telefon kameralarını kullanarak QR Kod kullanabilecekler. Multinet anlaşmalı 20bin’e yakın işyerinde QR Kodu okutularak gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili olarak Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:

“Yakın gelecekte birçok iş yerinin mobil ödemeleri büyük ölçüde kabul edeceğine şahit olacağız. Bunun doğal bir sonucu olarak tüketiciler de mobil cihazlarıyla tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, özgür ve güvenli bir alışveriş ortamı talep etmeye başlayacaklar. Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etmeyi hedefleyen bir şirket olarak, bu dönüşümün en önemli aşamalarından birinin mobil ödeme olanaklarının yaygınlaştığı bir topluma geçmek olduğuna inanıyoruz.

Bireylerden kurumlara, sosyal hayattan ekonomik yaşama kadar Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle ilan ettiğimiz ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’ doğrultusunda, insanların hayatlarında değer yaratabilecek altyapılara yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede, dijital dönüşümün önemli bir parçası olan dijital ödeme sistemlerinin günlük hayat içinde daha çok yer alması için Vodafone Cep Cüzdan’da NFC ile temassız ödeme özelliğini Visa Europe iş birliğiyle hayata geçirdik. Mobil ödemelere yeni bir soluk getirdiğine inandığımız Vodafone Cep Cüzdan’ı nakit paradan, kredi kartından, banka kartından ve fiziksel cüzdandan bağımsız bir hayat için yakın alan iletişimi teknolojisiyle zenginleştiriyoruz. NFC teknolojisini destekleyen akıllı telefon sahipleri artık kart ve fiziksel cüzdan taşımadan, telefonlarıyla tek dokunuşla ödemelerini güvenle gerçekleştirebiliyor. İnovatif mobil ödeme teknolojileriyle Türkiye’de abonelerimizin hayatını kolaylaştıran çözümler geliştirmeyi sürdüreceğiz.”
 
  • Beğen
Tepkiler: SiBSeTiHO, McBoltt60 ve Amedly Fatih


Amedly Fatih

Amedly Fatih

Kapalı Hesap
Teşekkürler bilgi için :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Nextman
AtalayAlperen16

AtalayAlperen16

Üye
bilgi için sağol ancak şöyle birşey var ülkemizde NFC ile alışveriş daha neredeyse hiçbiryerde yok 5M MİGROS haricinde
 
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Haberde paylaştım :) multinet alışveriş hizmetleri ile anlaştı arkadaşım yakında çoğalır İphone da girişim yaparsa rekabet gücü artacak ;)
 
McBoltt60

McBoltt60

Üye
en son haberlerde izlemistim sanirim izmir de kullaniliyor..
bu arada bilgi için. teşekkürler. .
 
  • Beğen
Tepkiler: Nextman
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Bu sistem 90 larda Japonya abd De vardı bize çok geç geliyor
 


Üst Alt