Virüss Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

delimakina

Üye
    Konu Sahibi
Virüss Yardım
şuan bilgisayarımda virüs var anti virüs yükleyemiyorum :S nasıl kurtulacam bunadn?
explorer çalışmıyor şuan opera browserdan giriyorum yardımm

delimakina

Üye
    Konu Sahibi
BİRİ YARDIM ETSİN YAA

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Program yükleyemiyorsan, tek çözüm format..

delimakina

Üye
    Konu Sahibi
nasıl atıcam peki?

perfectlover

Üye
Konuyu PC teknik yardım bölümüne açmalıydın ya neyse artık.
1. İşletim sistemin orjinal mi? Öyle ise CD si var mı? Varsa formatlarsın.
2. Virüs girdikten sonra antivirüs programları bir işe yaramaz.
3. Sistem yedeğin varsa yükle.
4. Virüsün neyi yaptırmadığını ayrıntılı olarak yazabilirsen virüsün ne olduğu hakkında (adı) tahminimiz olabilir ve el ile silmeye çalışabiliriz ama kendini başka dosyalara da kopyalıyorsa yapabileceğimiz çok birşey yok.
5. Muhtemelen bu virüs senin anti-virüs programını çalıştırmana izin vermiyordur. Bundan dolayı tarama yapamıyorsun ve program da virüsü tanımlayamıyor. Seçeneğin yok formatlamaktan başka.

Ayrıca forum kurallarına da dikkat et ve büyük harflerle mesaj yazma.

delimakina

Üye
    Konu Sahibi
sistemim xp servis pack2
eimde şuan home edition var orjinal
nasıl format atacam

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
CD'yi takıp bilgisayarı yeniden başlatacaksın. Yükleme için bir tuşa basın diyecek, herhangi bir tuşa basıp yükleme sayfasına geçeceksin. Orada bazı açıklama ve bilgilendirmeler yazıyor atlasanda olur, atlama tuşunu şimdi hatırlayamadım ama o ekranda yazıyor atlamak için hangi tuşa basacağın.

Daha sonra gelecek ekranda sileceğin diski seçiyorsun ( C:// , D:// ) bölümü sildikten sonra biçimlendir diyorsun ( Örnek C:// diski ) , NTFS veya FAT32 o sana kalmış bir şey ama D diski nasıl biçimlendirilmişse C'yide öyle biçimlendir, performans farkediyor diyorlar. Geri kalan adımlarda Windows sana yardımcı oluyor.

Biraz karışık oldu ama; forumda önceden resimli format atma yolu gösteriliyordu. Forumda "Format" diye aratırsan ulaşabilirsin.

perfectlover

Üye
Güzel. CD yi tak. Bu arada BIOS tan CD'nin bootable olduğunu kontrol et. (Bunu yapmak için bilgisayarı açtığında biosa veya setupa girmelisin ki F2 tuşu ile yapabilirsin. Oradan CD Rom'un boot olarak yazıp yazmadığını kontrol et değilse değiştir ve değişiklikleri kaydet ve çık) Daha sonra CD otomatik olarak açılıp seni yönlendirecektir.

delimakina

Üye
    Konu Sahibi
cdyi takıp rest attım ama :S sisteminizdeki daha yeni olduğundan bunu yükleyemiyoruz falan dedi :S

delimakina

Üye
    Konu Sahibi
hemen bakıyorum
ama bana püff noktaları verin lütfen şunu şunu kesin yap falan

msw

msw

Üye
Tek çözüm format gibi görünüyor ama formattan önce dosyalarını yedekle D sürücün varsa oraya at dosyalarını C yi formatla ...

delimakina

Üye
    Konu Sahibi
D sürücüm var ama sizinle konuşabilecekmiyim formattan sonra bilmiyorum int ayarları falan yapmak gerekio mu =))

perfectlover

Üye
Şimdi ilk iş Windows XP CD'ni Sürücüne takıp bilgisayarını yeniden başlatmak.
Bundan sonra, Memory Check Ekranından (Muhtemelen Gelen 2 ekran) sonra Press a key to boot adlı yazıyı göreceksin.Bir tuşa bas ve Windows XP setup'un yüklenmesini bekle.

Buradan sana Setup şunun gibi bir soru yöneltecek,"HDD'nızda bir Windows Sürümüne rastlanmıştır.Ne yapmak istiyorsunuz sorusuna Delete Partition(Bölümleri sil) a basarak Oradan devam ettiğinde en sonunda 4 seçenekli bir yere geleceksin.
Burada, Format the Partition as FAT(Quick)
Format the Partition as FAT.
Format the Partition as NTFS(Quick)
Format the Partition as NTFS.
Burada Quick olanları seçmeni tavsiye etmiyorum çünkü format işlemi bazen başarısızlıkla sonuçlanabiliyor. Buradan Format the Partition as FAT dedikten sonra bekle.
Buradan sonra sorun teşkil eden birşey olmaz yönergeleri izle ve Windows'u yükle.

msw

msw

Üye
<div class='quotetop'>(delimakina35 &#064; May 14 2006, 02&#58;11 AM) [post=333981]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
D sürücüm var ama sizinle konuşabilecekmiyim formattan sonra bilmiyorum int ayarları falan yapmak gerekio mu =))
[/b][/quote]
Modemin usb den değilde ethernetten çalışıyorsa ... ana kartın cdsindeki yazılımları yüklemen yeterli yani ethernet driverlarını felan ... sonrak kabloyu tak internete bağlan

perfectlover

Üye
Ne oldu delimakina35? Var m&#305; bir sorun? Haberdar et bizi.

msw

msw

Üye
Galiba şu an formatlıyo

perfectlover

Üye
<div class='quotetop'>(msw &#064; May 14 2006, 02&#58;37 AM) [post=333992]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Galiba şu an formatlıyo
[/b][/quote]
Evet, az önce konuyu takip ediyordu.

delimakina

Üye
    Konu Sahibi
ben ne yaptım ya şimdi 2 tane windowws oldu bi xp pro bi de home edition oldu profesyoneli seçtim mi sorun var gene ne yapacam :S

msw

msw

Üye
Sen biçimlendirmeden mi kurdun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt